כאב בביצוע מקבילים

TheRattleSnake

משתמש מתחיל
158
7
נק' מוניטין:
10
158
7
כשאני עושה מקבילים אז בסוף הסט אחרי שאני יורד מן המקבילים/מוטות אני מרגיש כאב חד באיזור הטרפזים למשך כמה שניות וזה ממש כואב.
הטכניקה שלי טובה בדקתי עם מאמן ואני משתדל לעשות את זה כמה שיותר כמו בסירטון הזה:

כנראה שמדובר בשריר הרומבואיד, ואני די בטוח שזה בגלל טכניקה בעייתית

היי.
נראה שזה טרפז עליון לפי התמונה ?
האם זה נקודתי ? מקרין?
יכול להיות בעיה נקודתית בשכמה או מנח צוואר .
קודם כל תנסה לשנות את מנח הראש צוואר ותראה איך זה ישפיע
דבר נוסף תנסה לשחק עם המנח של הרגליים זה קצת ישנה את זווית העבודה שלך ותעזוב רגע את הסרטון תנסה לעשות בצורה טבעית שהכי נוחה לך.
תצלם סרטון או תמונות בביצוע .

• פותח/ת השרשור
היי.
נראה שזה טרפז עליון לפי התמונה ?
האם זה נקודתי ? מקרין?
יכול להיות בעיה נקודתית בשכמה או מנח צוואר .
קודם כל תנסה לשנות את מנח הראש צוואר ותראה איך זה ישפיע
דבר נוסף תנסה לשחק עם המנח של הרגליים זה קצת ישנה את זווית העבודה שלך ותעזוב רגע את הסרטון תנסה לעשות בצורה טבעית שהכי נוחה לך.
תצלם סרטון או תמונות בביצוע .

הכאב לא מקרין הוא רק נקודתי
כאילו אני מרגיש את זה ממש ממש בקטנה במהלך התנועה ובסוף החזרה האחרונה בעלייה אז בסוף החזרה אני עוצר ובא לרדת מהמוט ואז אני מרגיש כאב חד כזה למספר שניות באיזור שם וזה עובר.
אני אנסה לשנות את המנחים באימון הבא תודה

• פותח/ת השרשור
ניסיתי גם היום עדיין יש כאבים..
שמתי לב שאני מרגיש את הכאב גם אם אני לא אבצע את החזרות בכלל
הכוונה שלי שכשאני אפילו רק מחזיק את עצמי בעמדת ההתחלה של התרגיל עם מרפקים ישרים לכמה שניות ואז משחרר ויורד אני מרגיש את הכאב החד באיזור הזה..
ותיקון: הכאב מורגש בחלק העליון של הטרפזים כלומר בדיוק איפה שנקודה שרירי טרפזים - חיפוש ב-Google:

היי.
באחיזת מקבילים גם לפני ביצוע החזרות יש הפעלה של השכמה כתף . לפעמים ישנו חוסר איזון, איחור בהפעלה שרירית או סתם טריגר טורדני המורגש בקירוב השכמות . ואם לא כואב באף תרגיל אחר. נגיד בשכיבות שמיכה אז אפשר לתקן עם משחק עם הטכניקה.
אם ניסית את כל האופציות עם הרגליים תנסה לשחק עם מיקום הידיים.
תעדכן.

• פותח/ת השרשור
היי.
באחיזת מקבילים גם לפני ביצוע החזרות יש הפעלה של השכמה כתף . לפעמים ישנו חוסר איזון, איחור בהפעלה שרירית או סתם טריגר טורדני המורגש בקירוב השכמות . ואם לא כואב באף תרגיל אחר. נגיד בשכיבות שמיכה אז אפשר לתקן עם משחק עם הטכניקה.
אם ניסית את כל האופציות עם הרגליים תנסה לשחק עם מיקום הידיים.
תעדכן.
ניסיתי.. עדיין מרגיש טת הכאב

לצערי קשה לי לעזור לך מעבר לנאמר.
במצב כזה חשוב לעשות בדיקה ולהבין באמת מהם הגורמים. האם זה מופיע רק במקבילים ?כואב כל הזמן?החל מהירידה הראשונה? מה קורה אחרי כמה פעמים?

בעיות כאלו יכולות להפתר במספר דרכים-
ברמת המתאמן - שינוי מנחי ידיים( אחת קדמית אחת אחורית), מנחי רגליים(כיפוף קדימה או אחורנית) או ניסיון על מקבילים אחרים.
ברמת המאמן- אדם עם הבנה באימון ותנועה שיכול להתבונן עלייך מבצע את התרגיל ולתת דגשים בטכניקה
ברמת המטפל- פיזיו ספורט שיכול לבצע הסתכלות , לנתח את התנועה לבדוק את הליקויים ולבנות תוכנית טיפולים מותאמת.

ממליץ לך להתקדם בשלבים.

• פותח/ת השרשור
לצערי קשה לי לעזור לך מעבר לנאמר.
במצב כזה חשוב לעשות בדיקה ולהבין באמת מהם הגורמים. האם זה מופיע רק במקבילים ?כואב כל הזמן?החל מהירידה הראשונה? מה קורה אחרי כמה פעמים?

בעיות כאלו יכולות להפתר במספר דרכים-
ברמת המתאמן - שינוי מנחי ידיים( אחת קדמית אחת אחורית), מנחי רגליים(כיפוף קדימה או אחורנית) או ניסיון על מקבילים אחרים.
ברמת המאמן- אדם עם הבנה באימון ותנועה שיכול להתבונן עלייך מבצע את התרגיל ולתת דגשים בטכניקה
ברמת המטפל- פיזיו ספורט שיכול לבצע הסתכלות , לנתח את התנועה לבדוק את הליקויים ולבנות תוכנית טיפולים מותאמת.

ממליץ לך להתקדם בשלבים.

אוקיי תודה רבה על העזרה 😃 וכמו שרשמתי זה מתחיל הכאב איפלו לפני החזרות רק בשלב שאני אחזיק את עצמי על המקבילים ואז ארד מהם אני גם ארגיש כאב

כמו שצייניתי השאלה היא האם יש לך את הכאב בתרגילים אחרים?
האם כואב לפני שאתה עולה על המקבילים?
זה לא כזו בעיה נדירה ויש דרכים לפתור אותה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית