הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פתרון בעיית גלישה אלחוטית איטית

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
מקווה שתוכלו לעזור:

במועדון שלי יש רשת אלחוטית. דרך הסמארטפון הגלישה מהירה ותואמת למהירות החבילה. דרך המחשב הגלישה איטית מאוד, אבל אם אחבר אותו דרך כבל רשת, המהירות תהיה תקינה. ניתן להסיק כי הבעיה במחשב, לא? אז בבית הגלישה בסדר גמור, כך שלא ניתן לקבוע באופן חד משמעי שהבעיה היא במחשב הנייד.
בנוסף, הראוטר של בזק כבר הוחלף באחר, אבל התוצאות זהות.

יש רעיונות?

מקווה שתוכלו לעזור:

במועדון שלי יש רשת אלחוטית. דרך הסמארטפון הגלישה מהירה ותואמת למהירות החבילה. דרך המחשב הגלישה איטית מאוד, אבל אם אחבר אותו דרך כבל רשת, המהירות תהיה תקינה. ניתן להסיק כי הבעיה במחשב, לא? אז בבית הגלישה בסדר גמור, כך שלא ניתן לקבוע באופן חד משמעי שהבעיה היא במחשב הנייד.
בנוסף, הראוטר של בזק כבר הוחלף באחר, אבל התוצאות זהות.

יש רעיונות?
לא מחייב, אתרים של מובייל מכילים פחות מידע, פלאש ודברים כאלה מאשר אתרים למחשב (אתר של מחשב יכול למשוך 30 מ"ב לעמוד).
אם אתה רוצה לבדוק את זה תפעיל סטירמינג בשניהם ותבדוק אם הטעינה של הסרטון אותו הדבר.
אתה גם יכול לעשות Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test בשניהם.

• פותח/ת השרשור
לא מחייב, אתרים של מובייל מכילים פחות מידע, פלאש ודברים כאלה מאשר אתרים למחשב (אתר של מחשב יכול למשוך 30 מ"ב לעמוד).
אם אתה רוצה לבדוק את זה תפעיל סטירמינג בשניהם ותבדוק אם הטעינה של הסרטון אותו הדבר.
אתה גם יכול לעשות Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test בשניהם.

בדקתי עם Ookla בשני המכשירים.

@DarY מנהל רשת תעזור לו

לא הייתי מבקש ממנו לבדוק רשת דייגים.

לא הייתי מבקש ממנו לבדוק רשת דייגים
איזה זלזול...
שתדע לך שרשת דייגים זה לא דבר של מה בכך.
יש הרבה חורים שצריך לדעת לסגור..
לעומת זאת דר מטפל ברשתות של סיסקו, זה באמת משחק ילדים.
😁

איזה זלזול...
שתדע לך שרשת דייגים זה לא דבר של מה בכך.
יש הרבה חורים שצריך לדעת לסגור..
לעומת זאת דר מטפל ברשתות של סיסקו, זה באמת משחק ילדים.
😁
מורן,
אם תסגור חורים ברשת דייגים תשאר רעב.

נסה לשחק עם ה Channel שה-Wifi משדר
הפלאפון והמחשב מחוברים בדיוק לאותה רשת ? ללא הבדלי תדר (2.4 לעומת 5 למשל)

• פותח/ת השרשור
נסה לשחק עם ה Channel שה-Wifi משדר
הפלאפון והמחשב מחוברים בדיוק לאותה רשת ? ללא הבדלי תדר (2.4 לעומת 5 למשל)

החלפתי תדרים. הנתבים אצלי עובדים רק ב 2.4GHz

חברתי למחשב כרטיס רשת חיצוני והכל בסדר.

עכשיו לא ברור לי איך במקום מסוים, לא מול נתב מסוים (כי כבר החלפתי במועדון), המחשב לא מסתדר עם הסיגנל ובמקום אחר (בבית) כן.

החלפתי תדרים. הנתבים אצלי עובדים רק ב 2.4GHz

חברתי למחשב כרטיס רשת חיצוני והכל בסדר.

עכשיו לא ברור לי איך במקום מסוים, לא מול נתב מסוים (כי כבר החלפתי במועדון), המחשב לא מסתדר עם הסיגנל ובמקום אחר (בבית) כן.
שאלתי על 2 דברים - אחד תדרים, שני זה Channels, ערוצים לפעמים רגישים להפרעות חיצוניות ויותר קלאסי שבמקום מסוים החלפת ערוץ תפתור בעיה

• פותח/ת השרשור
שאלתי על 2 דברים - אחד תדרים, שני זה Channels, ערוצים לפעמים רגישים להפרעות חיצוניות ויותר קלאסי שבמקום מסוים החלפת ערוץ תפתור בעיה

גם העברתי לערוץ נקי יותר, ללא הועיל.

network and sharing center->wireless properties בהגדרות של החיבור רשת
צריכה להיות אפשרות של Encryption, מה מופיע לך שם בתור ברירת מחדל?
אם יש כל דבר אחר מAES נעשה לעבור לAES ולאתחל את החיבור, בדוק מהירות(לא זוכר בעל פה אבל אם כתוב wpa2 זה גם בסדר לבחור בה כי היא מסובבת על AES)

אופציה נוספת שלא תזיק היא לעדכן דרייברים לכרטיס רשת(נקרא בקיצור nic drivers) שאולי מיושנים יחסית.

דבר שלישי איפה אתה חווה בעיות? באפליקציות ספציפיות או כל שימוש רשת? הפורטים של האפליקציות שרצות במחשב פתוחים בראוטר?

נערך לאחרונה:
בנוגע למהירות האיטית,אנטרנט אלחוטי זה מאוד בעייתי..כי הוא תלוי במספר גורמים ומשתנים.
ב"מ כדי לעשות את הבדיקה הטובה ביותר,שכבר עשיתה..זה לבדוק מהירות כשהמחשב מחובר ישירות עם כבל.
התוצאות היו טובות,משמע שהמפרט של המחשב - שזה אומר כרטיס הרשת עובד טוב.
בנוגע לאלחוטי,אם הבנתי נכון ממה שרשמת..השתמשת באותו מחשב נייד,גם במועדון וגם בבית..בכדי לבדוק את המהירות.
בבית התוצאה הייתה בסדר,במועדון נמוכה ביחס למה שאתה אמור לקבל ולמה שאתה מקבל דרך הפלאפון.
[איזו חבילת מהירות זו אגב?]
אם זה אותו המחשב,תקריב אותו הכי קרוב שאפשר לראוטר,ותעשה בדיקת מהירות באתרים הבאים:
בדיקת מהירות בזק -בזק
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
במידה ואתה מקבל תוצאה טובה,הבעיה היא מן הסתם,שזה קשור למרחק שלך ממקום הראוטר/קירות יכולות לגרום למיסוכים והורדת המהירות שלך וכולי..
יש אפשרות לשנות תדר בהגדרות הראוטר 10.0.0.138 / 192.168.0.1 תלוי בראוטר שלך וכו'...
לשנות עוצמת תדר מ 20MH ל 40MH או ל 20/40MH תלוי בראוטר שיש לך.
כמו כן לשנות את הצ'אנל ל 1/3/5 לנסות אחד מהם [שים לב שבחלק מהצ'אנלים אתה יכול לחוות בעיות במכשירים סלולריים וטאבטלים].
לבדוק שהוא מוגדר על 100% מתן כוח,ולא מסומנת אופצייה של ENERGY SAVER.

במידה וגם כשאתה ליד הראוטר עם המחשב נייד,ועדיין מקבל תוצאה נמוכה..ולעומת זאת בבית אתה מקבל תוצאה טובה.
אז הפתרונות שיש לך הם: להחליף לראוטר מדגם AC-DUAL BAND שזה אומר אנטרנט אלחוטי של 2.4 וגם 5
עם ה5 אתה יכול לקבל ביצועים ומהירויות גבוהות וטובות יותר.

או במקום להשתמש באנטרנט האלחוטי של המחשב נייד,לקנות מתאם אלחוטי [שים לב למהירות,למתאמים אלחוטיים של WIFI אין מהירות גבוהה,ככה שמן הסתם אם יש לך חבילה של עד 40 מגה,תצטרך מתאם שיתמוך במהירות הזאת,אחרת לא תוכל לנצל את כולה.
שאותו אתה מחבר דרך USB בד"כ.

[הייתי ממליץ לנסות קודם להחליף את הראוטר,בד"כ בעסקים בזק נותנים להם את הראוטר של AC DUAL BAND בצבע לבן 1GB WIFI של VTECH.
שהוא תומך לך במהירות של עד 100 מגה שסביר להניח שיש לך..או פחות..
דבר אחרון,מקווה שאתה שם סיסמה לאנטרנט,כי במידה ואין סיסמה..ברגע שאחרים גולשים,הם יכולים מן הסתם ליצור האטה במהירות.
במיוחד כאשר אנשים שמתמשים באנטרנט,צופים בסרטונים/סרטים/מורידים וכדומה..דבר שתופס את רוחב הפס שלך,ומאט את מהירות האנטרנט משמעותית,ואף יכול לגרום לניתוקים במידה ומספר אנשים יעשו זאת בו זמנית.

עריכה:
ראיתי את מה שנחש מעשן רשם,והוא צודק שכחתי לציין תאופציות האלה..תנסה גם את מה שהוא רשם
את סוג האבטחה של הרשת,תשנה ל WPA2/PSK [תנסה גם לבדוק מהירות ללא סיסמה-הצפנה].

ובנוגע לדרייברים,זה פחות אמור להיות הבעיה,מפני שלפי מה שרשמת שוב אם הבנתי נכון
האנטרנט עובד טוב בבית,אבל לא במועדון..
אבל לעדכן דרייברים זה תמיד אופציה מעולה,במידה ויש לך כרטיס רשת של REALTEK אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ולהוריד.

• פותח/ת השרשור
network and sharing center->wireless properties בהגדרות של החיבור רשת
צריכה להיות אפשרות של Encryption, מה מופיע לך שם בתור ברירת מחדל?
אם יש כל דבר אחר מAES נעשה לעבור לAES ולאתחל את החיבור, בדוק מהירות(לא זוכר בעל פה אבל אם כתוב wpa2 זה גם בסדר לבחור בה כי היא מסובבת על AES)

אופציה נוספת שלא תזיק היא לעדכן דרייברים לכרטיס רשת(נקרא בקיצור nic drivers) שאולי מיושנים יחסית.

דבר שלישי איפה אתה חווה בעיות? באפליקציות ספציפיות או כל שימוש רשת? הפורטים של האפליקציות שרצות במחשב פתוחים בראוטר?

בנוגע למהירות האיטית,אנטרנט אלחוטי זה מאוד בעייתי..כי הוא תלוי במספר גורמים ומשתנים.
ב"מ כדי לעשות את הבדיקה הטובה ביותר,שכבר עשיתה..זה לבדוק מהירות כשהמחשב מחובר ישירות עם כבל.
התוצאות היו טובות,משמע שהמפרט של המחשב - שזה אומר כרטיס הרשת עובד טוב.
בנוגע לאלחוטי,אם הבנתי נכון ממה שרשמת..השתמשת באותו מחשב נייד,גם במועדון וגם בבית..בכדי לבדוק את המהירות.
בבית התוצאה הייתה בסדר,במועדון נמוכה ביחס למה שאתה אמור לקבל ולמה שאתה מקבל דרך הפלאפון.
[איזו חבילת מהירות זו אגב?]
אם זה אותו המחשב,תקריב אותו הכי קרוב שאפשר לראוטר,ותעשה בדיקת מהירות באתרים הבאים:
בדיקת מהירות בזק -בזק
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
במידה ואתה מקבל תוצאה טובה,הבעיה היא מן הסתם,שזה קשור למרחק שלך ממקום הראוטר/קירות יכולות לגרום למיסוכים והורדת המהירות שלך וכולי..
יש אפשרות לשנות תדר בהגדרות הראוטר 10.0.0.138 / 192.168.0.1 תלוי בראוטר שלך וכו'...
לשנות עוצמת תדר מ 20MH ל 40MH או ל 20/40MH תלוי בראוטר שיש לך.
כמו כן לשנות את הצ'אנל ל 1/3/5 לנסות אחד מהם [שים לב שבחלק מהצ'אנלים אתה יכול לחוות בעיות במכשירים סלולריים וטאבטלים].
לבדוק שהוא מוגדר על 100% מתן כוח,ולא מסומנת אופצייה של ENERGY SAVER.

במידה וגם כשאתה ליד הראוטר עם המחשב נייד,ועדיין מקבל תוצאה נמוכה..ולעומת זאת בבית אתה מקבל תוצאה טובה.
אז הפתרונות שיש לך הם: להחליף לראוטר מדגם AC-DUAL BAND שזה אומר אנטרנט אלחוטי של 2.4 וגם 5
עם ה5 אתה יכול לקבל ביצועים ומהירויות גבוהות וטובות יותר.

או במקום להשתמש באנטרנט האלחוטי של המחשב נייד,לקנות מתאם אלחוטי [שים לב למהירות,למתאמים אלחוטיים של WIFI אין מהירות גבוהה,ככה שמן הסתם אם יש לך חבילה של עד 40 מגה,תצטרך מתאם שיתמוך במהירות הזאת,אחרת לא תוכל לנצל את כולה.
שאותו אתה מחבר דרך USB בד"כ.

[הייתי ממליץ לנסות קודם להחליף את הראוטר,בד"כ בעסקים בזק נותנים להם את הראוטר של AC DUAL BAND בצבע לבן 1GB WIFI של VTECH.
שהוא תומך לך במהירות של עד 100 מגה שסביר להניח שיש לך..או פחות..
דבר אחרון,מקווה שאתה שם סיסמה לאנטרנט,כי במידה ואין סיסמה..ברגע שאחרים גולשים,הם יכולים מן הסתם ליצור האטה במהירות.
במיוחד כאשר אנשים שמתמשים באנטרנט,צופים בסרטונים/סרטים/מורידים וכדומה..דבר שתופס את רוחב הפס שלך,ומאט את מהירות האנטרנט משמעותית,ואף יכול לגרום לניתוקים במידה ומספר אנשים יעשו זאת בו זמנית.

עריכה:
ראיתי את מה שנחש מעשן רשם,והוא צודק שכחתי לציין תאופציות האלה..תנסה גם את מה שהוא רשם
את סוג האבטחה של הרשת,תשנה ל WPA2/PSK [תנסה גם לבדוק מהירות ללא סיסמה-הצפנה].

ובנוגע לדרייברים,זה פחות אמור להיות הבעיה,מפני שלפי מה שרשמת שוב אם הבנתי נכון
האנטרנט עובד טוב בבית,אבל לא במועדון..
אבל לעדכן דרייברים זה תמיד אופציה מעולה,במידה ויש לך כרטיס רשת של REALTEK אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ולהוריד.

תודה לשניכם על ההשקעה, מעריך מאוד!

הרשת מאובטחת, WPA2.
גם כשהמחשב "על" הראוטר המהירות נמוכה מדי. שוב, בחיבור קווי המהירות תקינה.
כרטיס הרשת הפנימי הוא של קוואלקום ואת הדרייבר עדכנתי לעדכניים ביותר, לפחות לפי מה שמצאתי.
זה לא שיש לי בבית נתב עילוי, זה ה N600 מבזק. השוויתי בין בקונפיגורציות של שניהם ועד כמה שאני יכול לומר, הן זהות.

לא ברור לי, יש כשל לוגי 😃

תודה לשניכם על ההשקעה, מעריך מאוד!

הרשת מאובטחת, WPA2.
גם כשהמחשב "על" הראוטר המהירות נמוכה מדי. שוב, בחיבור קווי המהירות תקינה.
כרטיס הרשת הפנימי הוא של קוואלקום ואת הדרייבר עדכנתי לעדכניים ביותר, לפחות לפי מה שמצאתי.
זה לא שיש לי בבית נתב עילוי, זה ה N600 מבזק. השוויתי בין בקונפיגורציות של שניהם ועד כמה שאני יכול לומר, הן זהות.

לא ברור לי, יש כשל לוגי 😃

בשמחה,מה הדגם של הראוטר שיש לך במועדון?

לדעתי הפתרון הכי יעיל וטוב במידה וניסית כל מה שציינו,יהיה להחליף לראוטר מהדגם שאמרתי לך AC-DUAL BAND
DUAL BAND הכוונה ל2 רשתות בתדרים[מהירות גבוהה] של 2.4 ו 5 כשה5 נותן ביצועים טובים וחזקים יותר.
או אולי לנתב זהה כמו שיש אצלך,יכול להיות שזה קשור לרמת השידור של הראוטר[בגלל שהמבנה של הבית/מועדון שונים..]
אתה יכול גם לנסות להזיז טיפה את הראוטר מקום,לסובב אותו/להטות לכיוונים אחרים - סיכויים קלושים שיעזור.
בזמנו פתרתי תקלה ללקוח,כשהראוטר היה בחדר ממ"ד,שכאשר פתחתי חלון המהירות עלתה..

תנסה לבדוק אם יש בראוטר אצלך את ההגדרות האלה:
4424229.png

או לצלם את ההגדרות של הWIFI בראוטר אצלך,ואנסה לראות אם יש משהו שניתן לשנות.
הגדרות זהות לא בהכרח ביצועים זהים ושווים.
WIFI זה בעייתי בכל מקום,ולכן בגלל זה לא מתחייבים עליו,ועדיף כבל רשת..או ראוטר חזק.

• פותח/ת השרשור
בשמחה,מה הדגם של הראוטר שיש לך במועדון?

לדעתי הפתרון הכי יעיל וטוב במידה וניסית כל מה שציינו,יהיה להחליף לראוטר מהדגם שאמרתי לך AC-DUAL BAND
DUAL BAND הכוונה ל2 רשתות במהירות של 2.4 ו 5 כשה5 נותן ביצועים טובים וחזקים יותר.
או אולי לנתב זהה כמו שיש אצלך,יכול להיות שזה קשור לרמת השידור של הראוטר[בגלל שהמבנה של הבית/מועדון שונים..]
אתה יכול גם לנסות להזיז טיפה את הראוטר מקום,לסובב אותו/להטות לכיוונים אחרים - סיכויים קלושים שיעזור.
בזמנו פתרתי תקלה ללקוח,כשהראוטר היה בחדר ממ"ד,שכאשר פתחתי חלון המהירות עלתה..

תנסה לבדוק אם יש בראוטר אצלך את ההגדרות האלה:
או לצלם את ההגדרות של הWIFI בראוטר אצלך,ואנסה לראות אם יש משהו שניתן לשנות.
הגדרות זהות לא בהכרח ביצועים זהים ושווים.
WIFI זה בעייתי בכל מקום,ולכן בגלל זה לא מתחייבים עליו,ועדיף כבל רשת..או ראוטר חזק.

תודה. מחר בבוקר אהיה במועדון ואבדוק שוב את ההגדרות, בדגש על הנ"ל.

נראה לי קצת טריוויאלי לשאול, אבל כמה ישן המחשב, וכמה הוא רחוק ממה שמשדר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית