הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיית מוטיבציה קשה

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי לכל החברה, אשמח אם תעזרו לי לפתור את הבעיה שיש לי.
לפני חצי שנה נפצעתי ורק עכשיו זה החלים פחות או יותר אבל אני עדיין לא יכול להרים כבד כי יש לי בעיה טכנית שאני צריך לפתור לפני שאוכל להתקדם שוב בלי פציעות הפעם. הבעיה שיש לי חוסר מוטיבציה קשה ביותר שכבר אין לי כוח לכלום פשוט, אני כבר לא מקפיד על תזונה בגלל זה ושונא את עצמי עוד יותר. יש ימים שאפילו לא בא לי לקום מהמיטה והאימונים כבר לא כאלה שאני מחכה להם כל פעם. מה אפשר לעשות? אני פוחד שבסוף אוותר לגמרי על האימונים והתזונה...

אני סוג של מבין אותך, אני אישית גילית על עצמי שאני לא יכול ללכת למכון רגיל ולעשות אימונים "רגילים" ולהתמיד.
אם אתה לא נהנה מהאימונים שלך, אין איך לפתור את זה.

אני פשוט הבנתי מאיזה סוג של אימונים אני הכי נהנה ומציב לעצמי מטרות קטנות וכל פעם מנסה לכבוש אותם, ככה יש לי אתגר.

אבל שוב, הכל עניין של הנאה, אני חושב שמי שלא נהנה מהאימונים שלו חבל לו על הזמן (בעניין ההתמדה והמוטיבציה).

אני חזרתי מ3-4 פציעות יחסית רציניות ועוד כמה פעמים מהפסקות אימונים יחסית ארוכות , היום אני במצב שהלכתי הכי הרבה אחורה שהלכתי בחיי ואני מפתח הכל מחדש, לאט לאט ונהנה מכל רגע (למרות שיש לי פחות זמן כיום ולהצליח להגיע לאימון 3 פעמים בשבוע בשבילי זאת מתנה)

• פותח/ת השרשור
אני סוג של מבין אותך, אני אישית גילית על עצמי שאני לא יכול ללכת למכון רגיל ולעשות אימונים "רגילים" ולהתמיד.

אני פשוט הבנתי מאיזה סוג של אימונים אני הכי נהנה ומציב לעצמי מטרות קטנות וכל פעם מנסה לכבוש אותם, ככה יש לי אתגר.

אבל שוב, הכל עניין של הנאה, אני חושב שמי שלא נהנה מהאימונים שלו חבל לו על הזמן (בעניין ההתמדה והמוטיבציה).

אני חזרתי מ3-4 פציעות יחסית רציניות ועוד כמה פעמים מהפסקות אימונים יחסית ארוכות , היום אני במצב שהלכתי הכי הרבה אחורה שהלכתי בחיי ואני מפתח הכל מחדש, לאט לאט ונהנה מכל רגע (למרות שיש לי פחות זמן כיום ולהצליח להגיע לאימון 3 פעמים בשבוע בשבילי זאת מתנה)
זהו אז הבעיה שאני כן נהנתי כשהיו שיאים והתקדמות אבל בגלל הפציעה שהחזירה אותי אחורה וכי אני לא יכול להרים כבד אני פשוט חסר מוטיבציה לגמרי.

זהו אז הבעיה שאני כן נהנתי כשהיו שיאים והתקדמות אבל בגלל הפציעה שהחזירה אותי אחורה וכי אני לא יכול להרים כבד אני פשוט חסר מוטיבציה לגמרי.

אז מה יותר כיף מלחזור אחרי פציעה ולהבין שכל אימון שתרים יותר , אתה בעצם שובר שיא חדש של עצמך כל אימון.
כיף לחזור מפציעה כי ההתקדמות היא מהירה ואתה בעצם חוזר למצב שאתה יכול להתקדם כל אימון, זה מאוד נחמד לראות את ההתקדמות הזאת.

אולי תנסה למצוא סוג אימונים שיותר יעניין אותך (קרוספיט, הרמת משקולות, אולי איזה ספורט שבשבילו תצטרך להשקיע באימונים כמו פוטבול או אומנות לחימה)

זה טבעי שחושבים על התוצאה ולא על הדרך. אבל אם חושבים על זה, הדרך היא ההנאה האמיתית והתוצאה היא הנאה כהרף עין שאף פעם לא מספקת. אז לדעתי בהחלט אפשר להנות מלפתוח דף חדש. במיוחד שאתה כבר מנוסה יותר ואתה סולל דרך טובה יותר.

לדעתי מי שרגיש סבל מאימונים שיקח הפסקה קצרה ולאחריה יחליט לאן פניו, ראיתי הרבה שחזרו עם הרבה מרץ ומידי פעם לוקחים הפסקות וגם ראיתי מיעוט שהפסיק כי מצא לעצמו תחביב אחר...

מוטיבציה זה משהו שאתה יכול לבנות. אבל הנאה מאימון זה משהו שאם אין לך אותו לאורך זמן כדאי לקחת הפסקות.

אז אל תרים כבד.
קח את הזמן הזה לא כדבר רע שמונע ממך להיות חזק, אלא כשלב ביניים שבו תשתפר בדברים אחרים.
קח את הזמן כדי ללטש טכניקה במשקל קל, לנסות דברים חדשים כמו קרוספיט למשל, אולי להשקיע קצת בתרגילי משקל גוף.
אני יכול להבין אותך, גם אני מסתכל על עצמי היום לפעמים ועל איפה שהייתי לפני שנה +, וזה נראה לי כמו עולם אחר, וגם לי היו ימים שהייתי מצוברח ובלי חשק להתאמן.
לא בא לך להתאמן? אל תתאמן. תעביר את האימון למחרת, בינתיים תעשה משהו שאתה אוהב.

תנסה למצוא לך אתגרים, כי לרוב מי שמתאמן באימוני כוח הרבה זמן ולא יכול להרים כבד יותר מרגיש כאילו אין לו טעם לאימונים יותר.
לא חסרים אתגרים באימונים.

נערך לאחרונה:
אתה תמיד יכול ללכת לפסיכולוג ספורט.. אולי כמה שיחות ידרבנו אותך ויראו לך דברים באור אחר

אז אל תרים כבד.
קח את הזמן הזה לא כדבר רע שמונע ממך להיות חזק, אלא כשלב ביניים שבו תשתפר בדברים אחרים.
קח את הזמן כדי ללטש טכניקה במשקל קל, לנסות דברים חדשים כמו אימוני W.O.D למשל, אולי להשקיע קצת בתרגילי משקל גוף.
אני יכול להבין אותך, גם אני מסתכל על עצמי היום לפעמים ועל איפה שהייתי לפני שנה +, וזה נראה לי כמו עולם אחר, וגם לי היו ימים שהייתי מצוברח ובלי חשק להתאמן.
לא בא לך להתאמן? אל תתאמן. תעביר את האימון למחרת, בינתיים תעשה משהו שאתה אוהב.

תנסה למצוא לך אתגרים, כי לרוב מי שמתאמן באימוני כוח הרבה זמן ולא יכול להרים כבד יותר מרגיש כאילו אין לו טעם לאימונים יותר.
לא חסרים אתגרים באימונים.

מה זה אימוני wod

לא פשוט להגיע מהנקודה שאתה עכשיו לנקודה שאתה רוצה להיות בה, אבל אפשרי. פשוט לא בצעד אחד.
תתחיל מלחלק את התהליך לשלבים קטנים שתוכל לסמן עליהם וי. מין הצלחות קטנות ברמה היום-יומית.
לעבור ממצב רביצה 3 שעות ביום לשעתיים ביום זאת גם התקדמות בתור התחלה
ויום-יומיים אחר כך תעבור לשעה ביום.
צעדים קטנים ולאט לאט תצבור ביטחון לעבור למטרות גדולות יותר
לדוגמא להגיד לעצמך "היום אני עושה אימון לא משנה מה יקרה".
יכול להיות שהאימון יהיה עייף, בלי חשק, לא מאתגר, אבל תהנה מעוד וי שיכלת לסמן.
או, ואני משתמש בכלי אחר שזרקו פה, להגיד לעצמך "אני עושה היום אימון חדש שלא התנסתי בו לפני ואף פעם לא הייתה לי הזדמנות לנסות כי התמקדתי באימונים כבדים כל הזמן"
אני רק זורק דוגמאות, הצעדים הם בחירה שלך בגדול
בהצלחה

לך על איזה הפסקות קטנה. ״להתנקות״ קצת ולתת לשרירים לנוח.
ממליץ להציב משקלי מטרה כשתחזור להתאמן כי הסיפוק הכי גדול זה לחזור ובגדול ולהוכיח שאתה יכול.

ממה נפצעת או איך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית