הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה צריך לעשות על מנת לראות קוביות בבטן?

גבריאל ד

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום לכולם,

רציתי לדעת על מנת לראות קוביות בבטן מספיק רק לשמור על תזונה נכונה ולהוריד אחוזי שומן?
או שצריך גם לעבוד על שרירי הבטן?
אם כן... אלו תרגילים באמת אפקטיבים ומביאים תוצאות מהירות?

תודה לעונים
גבי

אני מניח ששרירי בטן שבולטים בגלל אחוזי שומן נמוכים בלבד [קוביות של שחיפים] ושרירי בטן שבולטים בגלל אחוז שומן נמוך + אימונים ייראו שונה.

צריך בטן חזקה ואחוז שומן נמוך יחסית, ככל שיש יותר מסת שריר ככה אחוז השומן הנחוץ יהיה גבוה יותר (עד גבול מסויים)
לדעתי אין צורך כמעט או בכלל בעבודת בטן ישירה, והתרגילים המורכבים יספיקו

סקוואט דדליפט בנץ פרס

• פותח/ת השרשור
לא מצליח להבין אייך התרגילים האלו "מגרים" את שרירי הבטן...
מעולם לא הרגשתי את שרירי הבטן בעבודה עם התרגילים האלו

התרגילים המורכבים יספיקו
אני ראיתי תוצאות בבטן רק כאשר הוספתי תרגילים מבודדים לתוכנית. לדעתי תעשה תרגילים מורכבים ותרגילי עזר(כפיפות בטן,אופניים...).
להוסיף בין 1-2 לא יותר!

אז יכול להיות שעבדת לא נכון/לא מספיק קשה

אני ראיתי תוצאות בבטן רק כאשר הוספתי תרגילים מבודדים לתוכנית. לדעתי תעשה תרגילים מורכבים ותרגילי עזר(כפיפות בטן,אופניים...).
להוסיף בין 1-2 לא יותר!
גם אופציה

אתה צודק שלא מרגישים את "השריפה" הנפוצה כמו יד קידמית אבל תאמין לי שהם עובדים מאוד חזק כדי לייצב לך את עמוד השדרה. תנסה לשבת כשהפלג גוף העליון נפול. עכשיו תכווץ את ששרירי הבטן. מה קורה? אתה מתיישר. סקוואט זה בערך אותו דבר רק עם משקל על הגב.

אתה צודק שלא מרגישים את "השריפה" הנפוצה כמו יד קידמית אבל תאמין לי שהם עובדים מאוד חזק כדי לייצב לך את עמוד השדרה. תנסה לשבת כשהפלג גוף העליון נפול. עכשיו תכווץ את ששרירי הבטן. מה קורה? אתה מתיישר. סקוואט זה בערך אותו דבר רק עם משקל על הגב.

זה ממש לא נכון...
מה שמיישר את גב אלה הארקטור ספינאה שמתכווצים יחד עם שרירי הליבה היותר עמוקים בעוד ששרירי הבטן (אלה שמרכיבים את הקוביות) נמתחים.

סקוואט דדליפט בנץ פרס
להוסיף בין 1-2 לא יותר!
אפשר להוסיף כמה סטים של עבודה ישירה על הבטן, אבל עדיין לדעתי עיקר העבודה רצוי שתהיה על התרגילים המורכבים. בכל מקרה לא הייתי בוחר בכפיפות בטן. גלגל בטן הוא אחלה תרגיל.

זה ממש לא נכון...
מה שמיישר את גב אלה הארקטור ספינאה שמתכווצים יחד עם שרירי הליבה היותר עמוקים בעוד ששרירי הבטן (אלה שמרכיבים את הקוביות) נמתחים.
יותר נכון ששרירי הבטן עוזרים ליישר את האגן עם בית החזה, אז במידה והתרגיל מבוצע בטכניקה נכונה, הם יעבדו חזק

יותר נכון ששרירי הבטן עוזרים ליישר את האגן עם בית החזה, אז במידה והתרגיל מבוצע בטכניקה נכונה, הם יעבדו חזק

לא... הרקטוס אבדומיס לא מתכווץ אלא נמתח בתנוחת סקוואט נכונה. אתה הרי מרים את החזה ומיישר את הגב מה שגורם לו להימתח כי אתה מרחיק את שתי נקודות החיבור שלו (הצלע החמישית ותחתית האגן הקדמי). הרקטוס אבדומיס (כאשר אתה מקווץ אותו) מקרב את בית החזה לאגן על ידי כיפוף של החלק העליון של עמוד השידרה הלומברי וטילט אחורי (butt wink) של האגן.

לא... הרקטוס אבדומיס לא מתכווץ אלא נמתח בתנוחת סקוואט נכונה. אתה הרי מרים את החזה ומיישר את הגב מה שגורם לו להימתח כי אתה מרחיק את שתי נקודות החיבור שלו (הצלע החמישית ותחתית האגן הקדמי). הרקטוס אבדומיס (כאשר אתה מקווץ אותו) מקרב את בית החזה לאגן על ידי כיפוף של החלק העליון של עמוד השידרה הלומברי וטילט אחורי (butt wink) של האגן.
בידיוק, הרקטוס מקרב את האגן לחזה (בערך), אז אם אתה מבצע את התנועה נכון ומכווץ את הרקטוס, הוא ימנע את הקשתת היתר שמובילה לבאט וינק.
בעצם הבאט וינק נוצר ממצב שבו האגן מלכתחילה לא היה מוצב נכון, ועבודת היתר של הארקטורים לבצע גם את העבודה שלהם וגם להחזיק הכל ביחד כשהרקטוס לא עובד מספיק זה מה שגורם לרוב לכאבי גב אחרי סקוואט

הוא מקרב אותו מקדימה. הוא גורם לבאט ווינק כי אצל רוב האנשים הוא קצר (כמו השרירים של הירך האחורית כי אנחנו מכופפים כל הזמן).
ויותר מאשר הרקטוס מדובר על השרירי בטן העמוקים יותר.
אם מישהו רוצה קוביות, סקוואטים ודדליפטים וכולי לא יעשו את כל העבודה כי מדובר על עבודה איזומטרית בעיקר הרקטוס כי אתה פשוט מותח אותו וזהו.. לא מכווץ

Back
למעלה תחתית