הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים חוזרים במקרבי הירך

• פותח/ת השרשור yeezy
  • פורסם בתאריך

yeezy

משתמש פעיל
864
216
נק' מוניטין:
363
864
216
אני סובל כבר מעל חצי שנה מבעיה חוזרת במקרבי הירך ברגל שמאל.
הכאבים באים בעת ביצוע סקוואט ברגע שאני שובר את המקביל ועולה למעלה, כאב חד מאוד של מתיחה חזקה מאוד.
ניסיתי כל דרך אפשרית, הפסקה מאימוני רגליים - הכאב דועך ונעלם אך ברגע שאני חוזר לסקוואט עצים הוא מיד חוזר.
פיזיותרפיה - חוץ מגלי אולטרסאונד לא עשו לי שם כלום וזה לא באמת עזר.
צילום אולטרסאונד - לא הראה כלום.
אני מאוד מתוסכל מהפציעה הזאת, הטכניקה בסקוואט טובה אבל זה פשוט כל הזמן חוזר.

מצורפת תמונה של איזור הכאב.
groin_pain2.gif

שמתי לב שזאת בעיה די נפוצה, אני אשמח אם אחד מהמנהלים החדשים כאן בפורום יוכל להכווין אותי בצורה טובה יותר מה לעשות, לא אכפת לי אפילו ללכת לטפל בזה באופן פרטי אם אני אדע שיש כיוון מסויים.

תודה.

היי.
לפי התרגיל ואזור הכאב נראה כי ישנו כאב הנובע מפעילות אדוקטורים(מקרבי הירך) בצד אחד בלבד.
הדבר הראשון שאפשר לעשות כדי להבין ממה זה נובע הוא לשחק עם הפיסוק וכיוון האצבעות. תנסה כמה ווריאציות ותדווח איך זה מרגיש.

• פותח/ת השרשור
היי.
לפי התרגיל ואזור הכאב נראה כי ישנו כאב הנובע מפעילות אדוקטורים(מקרבי הירך) בצד אחד בלבד.
הדבר הראשון שאפשר לעשות כדי להבין ממה זה נובע הוא לשחק עם הפיסוק וכיוון האצבעות. תנסה כמה ווריאציות ותדווח איך זה מרגיש.

הכאב הוא בכל ואריאציה, מה שכן - ככל שאני מרחיב את העמידה הכאב חזק יותר.
הכאב הכי פחות חזק בעמידה ממש צרה וכשהאצבעות מופנות קדימה בלי שום זווית.

יש כאב או רגישות במקום?
הייתה טראומה בעבר?
עד איזה משקל אתה יכול לעשות סקווט מבלי להרגיש את הכאב?
תנסה לעשות את אותו התרגיל עם אותו המשקל רק כקימה מישיבה ולא סקווט

• פותח/ת השרשור
יש כאב או רגישות במקום?
הייתה טראומה בעבר?
עד איזה משקל אתה יכול לעשות סקווט מבלי להרגיש את הכאב?
תנסה לעשות את אותו התרגיל עם אותו המשקל רק כקימה מישיבה ולא סקווט

אם אני מפסיק לעשות סקוואט לתקופה מסויימת (בערך יודש חודשיים) הכאב נעלם כמעט לגמרי ומאפשר לי לעשות סקוואט ללא כאבים עד ל 80 קילו בערך.
ברגע שאני חוזר ל 100 קילו ומעלה הכאב חוזר, וברגע שהוא חוזר גם לבצע סקוואט עם משקל גוף כואב.

• פותח/ת השרשור
עד 100 קילו ללא כאבים ?

זה לא נכון להגיד את זה, ברגע שהכאב חוזר גם בלי משקל בכלל לבצע סקוואט יכאב.
הכאב יכול לחזור גם ב 80 קילו.
אין איזה כלל אצבע, פשוט ככל שאני עולה במשקל זה כואב הרבה יותר.

אוקי אני מבין .
ממה שנשמע לי זה דורש התייחסות טיפה מעמיקה יותר, הייתי בודק הבדלים בין הרגליים, אורך רגליים, טווחי תנועה, טכניקה.
אתה יכול לנסות תרגיל חלופי אולי סקווט בטראפ בר או לעשות לאנגים(כואב לך בלאנגים?)
ממליץ לך ללכת לפיזיו ספורט באזור שלך שיוכל לעשות הערכה מלאה ולהחזיר אותך לתפקוד

• פותח/ת השרשור
פיזיולוג ספורט או פיזיותרפיסט ספורט? או שזה אותו הדבר? חחחח... אני גר באזור חיפה, יש המלצה למישהו ספציפי? אפשר ללכת דרך הקופה? (כללית במקרה שלי).

פיזיותרפיסט. אתה יכול לפנות לקופה , או לפרטי שעובד בהסדר עם כללית( מחזירים 94 שקל, למבוטחי פלטינום ,מושלם, עם הפניה)
אם הבעיה לא תיפתר מוזמן לפנות שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית