הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ביקורת ספרים.

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

לאורך שנים נמצאת כאן בראש הפורום, הפנייתו של coldfire לספר "הדדליפט גרסת המאמנים". מדובר בספר מעולה שאני ממליץ על קריאתו לכל אחד שמעוניין להבין דדליפט מהו, ואפילו שלפחות גרסתו בעברית רצופה בשגיאות כתיב מסמרות שיער - עדיין קריאתו שווה כל רגע שתקדישו אליה, ויותר. אני מבקש להרחיב את ההפנייה הזו לנושא כולל של ביקורת ספרים. נמצאים שם לא מעט ספרים טובים שקראתי בנושא פיתוח הכוח, נמצאים שם לא מעט ספרים שקראו אחרים, וראוי לתת לכל אחד מהם במה מעט יותר נרחבת, לא רק רשימת שמות ואפילו הפנייה לקבצי PDF זמינים.

כל אחד מהקוראים מוזמן להעלות ביקורת לספרים איכותיים שקרא. אנא לצרף לביקורת כזו, תמונה של הספר, ותוך כדי: נא להימנע מהעלאת קישורים המפירים זכויות יוצרים. כמו כן: אם עולה צורך לפתוח דיון בנוגע לספר כלשהו, הנושא הנוכחי אינו המתאים - אלא יש לפתוח נושא חדש בפני עצמו.

ביקורת על הספר Barbell Prescription

אני מאוד אוהב לקרוא באופן כללי, ובפרט אני אוהב לקרוא על נושא אימוני הכוח. מידי פעם אכתוב על ספר שאני ממליץ במיוחד לקרוא.

הספר היום הוא "Barbell Prescription" של אנדי בייקר וד"ר ג'ונתן סוליבן.

גם בייקר וגם סוליבן הם מאמני Starting Strength. בייקר הוא אשף פרוגרמינג מהטובים שהכרתי והוא האחראי העיקרי על הספר Practical Programming, וסוליבן הוא רופא ומאמן כח שמתעסק בעיקר באוכלוסיה מבוגרת.
ומכאן נולד הספר הזה, שהנושא שלו הוא "אימוני כח לגילאי 40 ומעלה".

הספר מדבר על השיקולים שצריך לקחת כשהמתאמן הוא בגיל מבוגר, ומוצגות המון ואריציות של תוכניות ומטודות גמישות שאפשר לעבוד ולהתקדם בצורה יעילה וארוכת טווח בכל מה שקשור לבריאות, כוח וכושר כללי.

קצת מתוכן העניינים של הספר (מצורף תמונה של כולו בהמשך):
- בטיחות באימונים
- הסברים על הסקוואט, הבנץ' פרס, הדדליפט, הפרס, הפוואר קלין והפוואר סנאץ' ושילובם בתכנית.
- תכנון אימונים לרמת המתאמן המתחיל, הבינוני והמתקדם.
- שיקולים לעבודת קונדישנינג.
- עבודה עם מתאמנות מבוגרות.

אם אתה מתאמן ועברת את גיל 40, או אם אתה מאמן שמתעסק עם אוכלוסיות בגילאים האלה, אני חושב שהספר מומלץ מאוד ושווה להזמין אותו.
אני הזמנתי את הספר מהאתר של Starting Strength. מאמין שיש אותו גם באיביי ובאמזון.

384 עמודים של מידע שימושי. תהנו.

למעבר לבלוג המלא: Strong Enough- מחשבות על אימוני כח

81HqIHDrVBL.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית