הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי של חודש (תמונות)

• פותח/ת השרשור MeirTor
  • פורסם בתאריך

MeirTor

משתמש מתחיל
119
6
נק' מוניטין:
6
119
6
אהלן,
מצרף תמונות של לפני ואחרי.
אני בן 20, לפני חודש התחלתי להתאמן במכון לראשונה בחיי. התחלתי עם תוכנית שבנה לי המדריך ובהמשך שילבתי תרגילים מתוכנית SS בהמלצת אחד מחברי הפורום. המטרה היא כמובן לזנוח לגמרי את המכונות ולעבור ל-SS.

אפשר לראות שהבטן 'ירדה' קצת, אבל חוץ מזה אני לא רואה שינוי משמעותי וזה די מאכזב אותי. הידיים נראות אותו הדבר, למרות שכשאני עושה שריר אין ספק שהוא גדל.

מה אתם אומרים? זה שינוי סביר בשביל חודש אחד?

קבצים מצורפים

• Collage 2017-04-08 13_20_57_01_01.jpg
    Collage 2017-04-08 13_20_57_01_01.jpg
    KB 48.9 · צפיות: 231
  • Collage 2017-04-08 13_19_26_01_01.jpg
    Collage 2017-04-08 13_19_26_01_01.jpg
    KB 58.4 · צפיות: 241
  • Collage 2017-04-08 13_25_07_01_01.jpg
    Collage 2017-04-08 13_25_07_01_01.jpg
    KB 58.3 · צפיות: 247
  • Collage 2017-04-08 13_23_44_01.jpg
    Collage 2017-04-08 13_23_44_01.jpg
    KB 70.6 · צפיות: 200
תשמע זה כולה חודש, אל תצפה לראות שינוי של שמים וארץ בחודש.
כתבת כאן על תרגילים, תכנית אימון זה כמובן חשוב אבל מה לגבי תזונה? בלי תזונה מתאימה למטרות שלך אתה לא תראה את התוצאות שאתה יכול ורוצה לראות.

• פותח/ת השרשור
תשמע זה כולה חודש, אל תצפה לראות שינוי של שמים וארץ בחודש.
כתבת כאן על תרגילים, תכנית אימון זה כמובן חשוב אבל מה לגבי תזונה? בלי תזונה מתאימה למטרות שלך אתה לא תראה את התוצאות שאתה יכול ורוצה לראות.

צודק, אפרט לגבי התזונה:
לפני שהתחלתי להתאמן לא הייתי עובר את ה-50-60 גרם חלבון ביום. עכשיו אני מקפיד להגיע לסביבות 100 גרם (אבקת החלבון שהזמנתי בדרך; אני מאמין שזה יעזור לי להגיע לערכים הרצוים).

אני לא מבין למה הידיים לא 'גדלו'. רק כשאני עושה שריר אני שם לב לשינוי ;(

טוב תראה אני מבין שהמטרה שלך זה לגדול אז תקרא את זה:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
חלבון זה כמובן מאוד חשוב לתהליך אבל זה לא הדבר היחיד שחשוב.
אני לא מבין למה הידיים לא 'גדלו'. רק כשאני עושה שריר אני שם לב לשינוי ;(
שוב, זה כולה חודש.

• פותח/ת השרשור
טוב תראה אני מבין שהמטרה שלך זה לגדול אז תקרא את זה:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
חלבון זה כמובן מאוד חשוב לתהליך אבל זה לא הדבר היחיד שחשוב.

שוב, זה כולה חודש.

קראתי כבר, אבל אעבור על זה שוב. תודה.
אני קרוע בין הרצון להוריד באחוזי שומן, לבין הפחד מלאבד על הדרך מסת שריר נחוצה. מסתכל.
התחלתי לפני חודש במשקל 65, ועכשיו אני שוקל 63. יש לי נטיה להרזיה קיצונית ובלי לפרט למה, לפני כשנה שקלתי 50 קילו.

ירידה של שני קילו בחודש היא ההמלצה הרווחת. גם לפי התמונות ניכר שירדת במשקל כמו שצריך בחודש. לפי דעתי כדאי להמשיך עוד חודש אחד בירידה במשקל ולאחר מכן לעבור בהדרגה למסה.
תשקיע את החודש הזה מבחינת אימונים בשיפור הטכניקה בתרגילי הבסיס (סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס וחתירה במוט) על מנת שתוכל במסה להתחיל SS כמו שצריך. בנושא התזונה כדאי לעקוב ולראות שהירידה ממשיכה באזור של שני קילו בחודש וחצי קילו בשבוע.

כן, אם המטרה היא לרדת במשקל. ממה שהבנתי הוא רוצה לגדול
אני רוצה להעלות במסת שריר...להתנפח וזה
את הנקודה הזו לא הבנתי בהתחלה. אם כך, כדאי להסביר שבזמן ירידה במשקל כמעט ולא תיתכן עלייה במסת השריר. הייתי מכוון במקומך לסיים את החיטוב כמו שצריך על מנת להתחיל תהליך של עלייה במסת השריר בעזרת עודף קלורי. כרגע אתה בגירעון קלורי, אם אתה מודע לזה או לא, בהתחשב בירידה. בתקופות בהן צורכים פחות אנרגיה ממה שמוציאים הגוף הרבה פחות מותאם לגדילת מסת השריר.

• פותח/ת השרשור
את הנקודה הזו לא הבנתי בהתחלה. אם כך, כדאי להסביר שבזמן ירידה במשקל כמעט ולא תיתכן עלייה במסת השריר. הייתי מכוון במקומך לסיים את החיטוב כמו שצריך על מנת להתחיל תהליך של עלייה במסת השריר בעזרת עודף קלורי. כרגע אתה בגירעון קלורי, אם אתה מודע לזה או לא, בהתחשב בירידה. בתקופות בהן צורכים פחות אנרגיה ממה שמוציאים הגוף הרבה פחות מותאם לגדילת מסת השריר.

63 זה לא מספיק? לכמה עוד אני צריך לרדת?
ד.א - למה לרדת עוד במשקל, אם אעלה שוב את הקילוגרמים שהורדתי בתקופה של המסה?

63 זה לא מספיק? לכמה עוד אני צריך לרדת?
מספיק זה לדעתך האישית. אם אתה רוצה להתחיל עלייה במשקל אין מניעה להתחיל מעבר הדרגתי למסה כבר עכשיו. השאלה היא האם אתה ברמה טכנית מספיק טובה להתחיל תכנית שתאפשר התחזקות קבועה במשקלים. אם במהלך המסה תיתקע בעלייה במשקלי העבודה בגלל טכניקה בעצם תפספס את הפוטנציאל של התכנית.
63ד.א - למה לרדת עוד במשקל, אם אעלה שוב את מה שירדתי בתקופה של המסה?
לשאלתך, בתקופת חיטוב ניתן לרדת במשקל משומן יחסית מהר וללא פגיעה דרסטית במסת השריר, אם נעשה החיטוב בצורה טובה, קרי מספיק חלבון וירידה של כשני קילוגרמים בשבוע. בזמן מסה ניתן להעלות במסת השריר בצורה יעילה תוך עלייה גם בכמות השומן. בעזרת שני הקילוגרמים שתאבד בחודש נוסף של חיטוב תרכוש לעצמך עוד זמן לבלות בתקופת המסה, שכן זו תיגמר ברגע שתחליט שאתה משמין בקצב גדול מדי או שאחוז השומן כבר לא לטעמך. האינטרס הוא להתחיל את תקופת המסה על אחוז שומן נמוך יחסית למה שאתה מכוון אליו כדי לאפשר מרווח תמרון שבו תוכל למשוך את המסה לאורך כמה חודשים טובים.
אני מסביר פה עקרונות די בסיסיים, אז אם אתה מודע אליהם תגיד לי כדי שלא אטיף לכומר, מה שנקרא, או אסביר את מה שידוע לכל. אם אתה לא מכיר את הדברים שנכתבו פה, ממליץ לך לקרוא את המאמרים הבסיסיים בפורטל המאמרים, כמו ההמדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף והמדריך השלם להעלאה במסת השריר.

התהליך לוקח זמן ,המשך להתמיד ותראה תוצאות.

• פותח/ת השרשור
מספיק זה לדעתך האישית. אם אתה רוצה להתחיל עלייה במשקל אין מניעה להתחיל מעבר הדרגתי למסה כבר עכשיו. השאלה היא האם אתה ברמה טכנית מספיק טובה להתחיל תכנית שתאפשר התחזקות קבועה במשקלים. אם במהלך המסה תיתקע בעלייה במשקלי העבודה בגלל טכניקה בעצם תפספס את הפוטנציאל של התכנית.

לשאלתך, בתקופת חיטוב ניתן לרדת במשקל משומן יחסית מהר וללא פגיעה דרסטית במסת השריר, אם נעשה החיטוב בצורה טובה, קרי מספיק חלבון וירידה של כשני קילוגרמים בשבוע. בזמן מסה ניתן להעלות במסת השריר בצורה יעילה תוך עלייה גם בכמות השומן. בעזרת שני הקילוגרמים שתאבד בחודש נוסף של חיטוב תרכוש לעצמך עוד זמן לבלות בתקופת המסה, שכן זו תיגמר ברגע שתחליט שאתה משמין בקצב גדול מדי או שאחוז השומן כבר לא לטעמך. האינטרס הוא להתחיל את תקופת המסה על אחוז שומן נמוך יחסית למה שאתה מכוון אליו כדי לאפשר מרווח תמרון שבו תוכל למשוך את המסה לאורך כמה חודשים טובים.
אני מסביר פה עקרונות די בסיסיים, אז אם אתה מודע אליהם תגיד לי כדי שלא אטיף לכומר, מה שנקרא, או אסביר את מה שידוע לכל. אם אתה לא מכיר את הדברים שנכתבו פה, ממליץ לך לקרוא את המאמרים הבסיסיים בפורטל המאמרים, כמו ההמדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף והמדריך השלם להעלאה במסת השריר.

ה-RMR שלי הוא 2150.
אם הבנתי נכון, כ-2500 ביום יהוו בסיס טוב לתקופת המסה?

כיצד אדע מתי לבלום את העליה במשקל?
אני שוקל עכשיו 63. יש לך הערכה גסה?

ושוב, לא הבנתי. בהנחה שאסיים את תקופת המסה כמו שצריך ואעלה במסת שריר ואז אתחיל שוב חיטוב - לא אאבד שוב מסת שריר נחוצה? אני מרגיש שאני רודף אחרי הזנב של עצמי.

תודה על העזרה והסבלנות 😃

ה-RMR שלי הוא 2150.
אם הבנתי נכון, כ-2500 ביום יהוו בסיס טוב לתקופת המסה?

כיצד אדע מתי לבלום את העליה במשקל?
אני שוקל עכשיו 63. יש לך הערכה גסה?

ושוב, לא הבנתי. בהנחה שאסיים את תקופת המסה כמו שצריך ואעלה במסת שריר ואז אתחיל שוב חיטוב - לא אאבד שוב מסת שריר נחוצה? אני מרגיש שאני רודף אחרי הזנב של עצמי.

תודה על העזרה והסבלנות 😃
2500 קלוריות יהיו בסיס להתחלה אם ה-RMR שלך הוא 2150. ייתכן שתצטרך להעלות את כמות הקלוריות במהלך המסה. שוב, הבחירה לעבור ממסה לחיטוב ומחיטוב למסה היא בידיים שלך. ברגע שתרגיש שאחוז השומן גבוה מדי לטעמך כדאי להתחיל חיטוב.
הרעיון הוא שכמות מסת השריר שתאבד במספר חודשי חיטוב תהיה נמוכה מזו שתצבור במהלך המסה. המטרה היא לאחר מסה וחיטוב להיות בעל מסת שריר גבוהה יותר ואחוז שומן נמוך יותר.
האלטרנטיבה היא לאכול בערך את כמות הקלוריות שאתה צריך ולקוות שתצליח לבנות מסת שריר ותוך כדי גם לאבד אחוזי שומן. זה תהליך אטי ולא יעיל לעומת תקופות מסה וחיטוב לסירוגין.

• פותח/ת השרשור
2500 קלוריות יהיו בסיס להתחלה אם ה-RMR שלך הוא 2150. ייתכן שתצטרך להעלות את כמות הקלוריות במהלך המסה. שוב, הבחירה לעבור ממסה לחיטוב ומחיטוב למסה היא בידיים שלך. ברגע שתרגיש שאחוז השומן גבוה מדי לטעמך כדאי להתחיל חיטוב.
הרעיון הוא שכמות מסת השריר שתאבד במספר חודשי חיטוב תהיה נמוכה מזו שתצבור במהלך המסה. המטרה היא לאחר מסה וחיטוב להיות בעל מסת שריר גבוהה יותר ואחוז שומן נמוך יותר.
האלטרנטיבה היא לאכול בערך את כמות הקלוריות שאתה צריך ולקוות שתצליח לבנות מסת שריר ותוך כדי גם לאבד אחוזי שומן. זה תהליך אטי ולא יעיל לעומת תקופות מסה וחיטוב לסירוגין.

נראה לי שאתחיל מסה...
כיצד אדע מתי לבלום את העלייה במשקל ולהתחיל שוב חיטוב?
(לאיזה משקל להגיע)

1.69
63kg

אתה זה שקובע, כשתרגיש שזהו אז זהו

Back
למעלה תחתית