הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי מסה

asaf.a.a

משתמש מתחיל
24
1
נק' מוניטין:
1
24
1
אהלן חברים, אני נמצא כרגע ב"ה בתהליך מסה כבר כמעט 4 חודשים .

התחלתי עם משקל 69 (דל פחמימה ) וכרגע אני 77. לרוב העלייה הייתה נקייה של 200 גרם לחודש אך כיוון שאני הוספתי קריאטין אז זה שיבש לי קצת את המעקב עקב עלייה מנוזלים .אציין שהיו שבועות שלא עליתי ואז העלתי באוכל כיוון שניסיתי לעשות את התהליך כמה שיותר "נקי" והייתי על פלוס של 300 קלוריות ו250 גרם פחמימה.

השאלה שלי היא כזו , כיוון שאני צורך רק 250-280 פחמימה ליום כרגע כדי לא לצבור הרבה נוזלים אני צורך גם שומן גבווה משהו כמו 90-110 גרם כמובן בעיקר ממקורות כמו שמן זית, אבוקדו,שקדים וכו, אך רציתי לדעת האם זה יכול לגרור השמנה מיותרת ? אני יודע ששומן לא משמין אבל שיש פלוס קלורי של 500 עכשיו זה מעניין אותי לדעת אם להישאר ככה או כבר להוריד שומן לגרם על כל קילו והשאר להעלות בפחמימה . מה עדיף לדעתכם ? כעיקרון אני רק מוודא שאני לא צורך יותר מידי שומן .

כרגע אני צורך חלבון כפול 2.5 ממשקל גוף ( משהו כמו 190 גרם ליום ) .

אני אוהב לגוון במאכלים וכל יום משנה את התפריט ובדוק בערב מה נשאר לי להכניס אבל הערכים נשארים כרגיל : פחמימה 250-280 , שומן 90-110 , חלבון 190 .

משקל : 77
גובה : 1.74 .

תודה רבה רבה לעוזרים !

אהלן,

צבירת שומן מיוחסת במעלה הראשונה לגודל הפלוס הקלורי, ולא למקור המזון
על פי מה שאתה מספר, התפריט שלך מגוון ומאוזן, כך שלא הייתי מאמין שהרבה שומן תעלה בהמשך התהליך
תזכור שאין מאסה "נקייה" לחלוטין. שמירה על פלוס קלורי מתון של בערך 300 מעל הנייטרלי, נחשב בעיני רבים לכזה העוזר יותר לצבור מאסה רזה ופחות שומן, אך בקצב מאוד איטי

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אהלן,

צבירת שומן מיוחסת במעלה הראשונה לגודל הפלוס הקלורי, ולא למקור המזון
על פי מה שאתה מספר, התפריט שלך מגוון ומאוזן, כך שלא הייתי מאמין שהרבה שומן תעלה בהמשך התהליך
תזכור שאין מאסה "נקייה" לחלוטין. שמירה על פלוס קלורי מתון של בערך 300 מעל הנייטרלי, נחשב בעיני רבים לכזה העוזר יותר לצבור מאסה רזה ופחות שומן, אך בקצב מאוד איטי

בהצלחה

קודם כל תודה על העזרה.

אני יודע שאין מסה נקייה לחלוטין פשוט מנסיון עבר רציתי שהתהליך יהיה יותר נכון, אם אני מעלה במשקלים ובמשקל עדיף להישאר ככה? כי יוצא לי מידי פעם לחשוב שאולי אם אעלה את הפחמימה ל350-400 ואוריד בשומן אז אצבור יותר מסה, לדעתי זה לא נכון אבל בכל זאת אשמח לשמוע דעה מבינה יותר

צבירת המאסה תגיע אם תעלה את הפלוס הקלורי. כאש החלבון די קבוע, המשחק בין הפחמימה לשומן נתון להעדפה אישית, תוך ווידוא שיש מספיק שומן (באיזור ה-0.8-1 גרם שומן לכל קילן מ"ג, ואם נוח וזה על חשבון הפחמימה - אפשר יותר)

• פותח/ת השרשור
צבירת המאסה תגיע אם תעלה את הפלוס הקלורי. כאש החלבון די קבוע, המשחק בין הפחמימה לשומן נתון להעדפה אישית, תוך ווידוא שיש מספיק שומן (באיזור ה-0.8-1 גרם שומן לכל קילן מ"ג, ואם נוח וזה על חשבון הפחמימה - אפשר יותר)

אוקי, עשית לי קצת סדר בדברים, תודה רבה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית