ייעוץ Ivysaur 4-4-8 במקום SS

The Ninja

משתמש מתחיל
139
16
נק' מוניטין:
16
139
16
אהלן, החלטתי להתחיל להתאמן כמו שצריך ולהפסיק לנסות BRO SPLITS שאנשים עשו ללא התקדמות כלשהי בתוכנית.

מהן האפשרויות שלי? אני כרגע בתוכנית Ivysaur 4-4-8.
אני מחפש להתקדם במשקלי עבודה בתרגילים מורכבים ולתת דגש על הפלג גוף עליון כי ביחס לרגליים הם דיי חלשות..

משקלי עבודה:

Squat 120kg
Deadlift 135kg
Bench 90kg
Overhead Press 55kg

הכל לחזרה אחת, האם כדאי לי להמשיך בתוכנית הזו שאני כרגע עושה? תמונה למטה.

או שכדאי לי לבחור תוכנית לינארית כמו MADCOW?

SKruJBF.png

לדעתי יש לך עוד מה לנצל אפילו מSS להתחיל ב80 סקוואט, דדליפט 100-110, בנץ 65, פרס 40-45
ככה ולבצע התקדמות של 5 באימון לסקוואט ודדליפט ו2.5 לבנץ ולפרס
ושקשה להוסיף אימון קל באמצע השבוע עם 70% מהאימון הראשון לסקוואט
לדעתי אתה יכול לסחוט אפילו את הSS עד שתגיע ל120 סקוואט ל3X5
ואז משם לעבור או לטקסס או לליניארית

• פותח/ת השרשור
לדעתי יש לך עוד מה לנצל אפילו מSS להתחיל ב80 סקוואט, דדליפט 100-110, בנץ 65, פרס 40-45
ככה ולבצע התקדמות של 5 באימון לסקוואט ודדליפט ו2.5 לבנץ ולפרס
ושקשה להוסיף אימון קל באמצע השבוע עם 70% מהאימון הראשון לסקוואט
לדעתי אתה יכול לסחוט אפילו את הSS עד שתגיע ל120 סקוואט ל3X5
ואז משם לעבור או לטקסס או לליניארית

אין לי בעיה להתחיל עם SS, אבל מה דעתך על התוכנית שפרסמתי? האם היא טובה כמו SS? טובה יותר מSS?
הבחור שיצר את התוכנית רשם משהו דיי מעניין לגבי SS, תקרא פה

אין לי בעיה להתחיל עם SS, אבל מה דעתך על התוכנית שפרסמתי? האם היא טובה כמו SS? טובה יותר מSS?

היא בסדר סה"כ אבל לדעתי הנפח שם יחסית גבוה בשביל מתאמן מתחיל, הכוונה שאפשר להתקדם במשקלים גם בפחות נפח וזה מה שהss מציעה

אין דבר כזה יותר או פחות טובה.
יש בתוכנית כמה נקודות למחשבה:
1. האם טוב לך לעבוד בנץ ופרס 3 פעמים בשבוע באותו אימון
2. האם הנפח של הדדליפט לא גבוה מדי
3. אם אתה מסתדר עם סטים למקסימום חזרות

בכל מקרה אתה יכול לנסות חודש ולהחליט

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה יותר או פחות טובה.
יש בתוכנית כמה נקודות למחשבה:
1. האם טוב לך לעבוד בנץ ופרס 3 פעמים בשבוע באותו אימון
2. האם הנפח של הדדליפט לא גבוה מדי
3. אם אתה מסתדר עם סטים למקסימום חזרות

בכל מקרה אתה יכול לנסות חודש ולהחליט

צודק טעות שלי, בכל מקרה הבחור שיצר את התוכנית מסביר למה היא "עדיפה" על SS בלינק שצירפתי בתגובה שלי לאייל, ערכתי את התגובה. אשמח אם תסתכל ותגיד לי את דעתך.

כרגע אני בשבוע השני של התוכנית ומבחינת הבנץ ופרס אני מרגיש סבבה דווקא.

שים לב שהטיעונים שלו הם בדיוק הפוכים למה שכתבתי. אין לי דרך לדעת מי יותר "צודק" אני חושב שזה מאוד תלוי במתאמן.
יש מתאמנים שדדליפט 4*4 יפרק אותם לשבועיים ויש כאלו שלמחרת יוכלו לעשות סקווט כבד.
בקיצור תנסה כמה שבועות ותראה מה מתאים לך.

צודק טעות שלי, בכל מקרה הבחור שיצר את התוכנית מסביר למה היא "עדיפה" על SS בלינק שצירפתי בתגובה שלי לאייל, ערכתי את התגובה. אשמח אם תסתכל ותגיד לי את דעתך.

כרגע אני בשבוע השני של התוכנית ומבחינת הבנץ ופרס אני מרגיש סבבה דווקא.

טוב קראתי מה שהוא אמר:

1. הוא מדבר על חוסר תדירות אבל הוא אוהב להתייחס לכל תרגיל בנפרד שזה קצת דבילי לדעתי בSS אתה עושה סקוואט 3 פעמים בשבוע, לוחץ 3 פעמים בשבוע ומושך 3 פעמים בשבוע ככה שהתדירות בתוכנית היא יחסית גבוהה

2. הוא מדבר על חוסר נפח ואומר לדוגמא שבSL התוכנית מציעה רק סט וחצי לבייספ, אם ניקח לדוגמא את הSS הבייספ עובד גם בחתירה\ מתח עם משקל וגם בדדליפט אז יש לך שם עבודה נוספת, אולי לא ישירה אבל השריר מקבל עומס, כנל יד אחורית שעובדת גם בבנץ וגם בפרס
כל שריר מקבל מספיק נפח.
וגם יש אמרה מאוד יפה בנוגע להתחזקות במשקלי עבודה ובכללי באימון, תעשה את המינימום כדי להוציא את המקסימום, למה לעשות 5X5 שאתה יכול להתקדם עוד עם 3X5 בסופו של דבר המטרה שלנו היא לחזק כביכול את הRM1 אז לעשות יותר סטים לזה שלא צריך סתם מיותר

3. אני אפילו לא אתייחס לנקודה הזו כי זו נקודה אוטיסטית מאוד רק השם שלה עושה לי קרינג' "3: Lack of bicep involvement"

4. עוד פעם, עושים תוכניות כמו SS או SL לכוח לא לאסטטיקה מי שמעניין אותו גוף זה לא בשבילו מי שמעניין אותו התקדמות מהירה במשקלי עבודה תוך כדי עלייה מכובדת במסת שריר ולא היחס חזה-כתפיים-יד קדמית שלו אז הוא לא צריך יותר מסט דדליפט כבד בשבוע במיוחד שהמשקלים עולים אז למשוך פעמיים חמישייה כבדה בשבוע דדליפט זה לא הכי קל וכיף אז להוסיף עוד סטים בכלל יהרוג את הבן אדם
בנוסף 3 פעמים סקוואט בשבוע 3X5 והוא אומר להוסיף על זה עוד נפח
אני די בטוח שהוא סתם הייטר

5. פיורדיזציה למתאמן מתחיל זה דבר שאין בו צורך, אתה צריך להרים כבד לעבוד פשוט והתקדם באופן ליניארי
אין צורך עכשיו לבלוקים, סוגי חזרות שונים זה מאוד מיותר למתאמן מתחיל

6. זה סתם כבר תירוץ מפגר, מי שאוהב להרים יאהב את זה גם שזה "קל" ככה שסתם הוא מחפש כבר "דברים רעים"

היום כל זב חוטם באינרטרט חושב שהוא מיסטר ביג שוט שיכול להמציא את הגלגל ולפקפק בתוכניות שהוציאו אינספור אנשים חזקים שעשו אותן נכון. ואגב, הוא שם את סטרונג ליפט באותה נשימה עם SS, אני דווקא הייתי שם אותה באותה נשימה עם "התוכנית" שלו. תחת הקטגוריה: "שתי תוכניות גרועות, אם בא לך לבזבז זמן בחדר כושר ולשחק בנדמה לי כאילו אתה מתאמן, זה בשבילך".

@gigio איזה הבדל מהותי אתה רואה בין SS ל sl שאתה כ'כ מתנגד לה.
התוכנית שהוצעה היא לא כ'כ גרועה ובהחלט יכולה להתאים למתאמנים מסוימים

בsl יש נפח מוגזם וסתמי שלא מתאים למי שהתוכנית מתיימרת להתאים. זה נראה כאילו מישהו הנפיץ אותה כי חשב שרשימה עם סקוואט, פרס\בנץ' ודדליפט שכתובות בהם הסיפרה 5 בעמוד של החזרות תמשוך יותר. וכמובן כי גם ארנולד עשה אותה פעם. אין שום היגיון פיזיולוגי בה.

התוכנית שהוצעה גרועה למתחילים כי אין סיבה שמתחיל יעבוד עם כזה נפח ובטח שיעשה בה AMRAP. למתאמנים מסויימים (אם רמזת למתקדמים יותר) אני יכול לחשוב על אופציות אידאליות בהרבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית