הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש הסבר פיזיולוגי לכדאיות בשינוי תכנית?

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
יש מלא מאמנים שממליצים לשנות תכנית כל כמה זמן לא רק בגלל האפקט הפסיכולוגי שהמאמן לא ישתעמם אלה אומרים שזה יביא לתוצאות טובות יותר מבחינה פיזיולוגית שכאילו השריר לא יתרגל / ישתעמם .. יש בזה משהו או שזה מוכח ?

השריר לא יתרגל / ישתעמם ..
זה שריר, הוא לא משתעמם, אין לו נפש.
רק בגלל האפקט הפסיכולוגי שהמאמן לא ישתעמם
לא זכור לי שחדר כושר זה מופע סטנד-אפ.
האפקט הפסיכולוגי היחידי שאני חושב עליו זה מתאמן שמתאמן חזק מדי ונשרף. וזה לא קשור לגיוון.
השריר לא יתרגל

השריר חייב להתרגל, וזה טוב שהוא מתרגל - כי ברגע שזה קורה אתה מעלה עומסים שהוא יהיה חייב להתרגל אליהם אח"כ. ככה הוא מתפתח. זה הא' ב' של תכניות אימון נורמליות. אם תחליף תרגילים כל שני וחמישי במקום לעלות עומסים אתה לא תגיע לשום מקום כי הנ"ל לא יוכל להתרחש אצלך.
בנוגע למי שמתחיל לבלבל לך את המוח על בלבול שריר - תפסיק להקשיב לכל מה שיוצא לו מהפה אח"כ.

הועבר לפורום מתחילים, מתאים יותר לכאן, שים לב לפתוח שרורים בפורום המתאים.

אומרים שזה יביא לתוצאות טובות יותר מבחינה פיזיולוגית שכאילו השריר לא יתרגל / ישתעמם
לגבי להשתעמם כמו שנאמר למעלה, זה לא מופע סטנדאפ ולשריר אין נפש.
לגבי להתרגל, השרירים מסתגלים לעומס על ידי זה שהם מתחזקים וגודלים (כמובן אם התזונה בהתאם). אם תעשה בדיוק אותו דבר באימונים שלך (אותם תרגילים אותה כמות סטים וחזרות, אותם משקלי עבודה) אז מתישהו השרירים באמת "יתרגלו" לעומס ויפסיקו להגיב.
עכשיו יש אנשים שפירשו את כל העניין הזה לא נכון וחושבים שצריך לשנות הכל באימונים כל כמה זמן שהשרירים לא "ישתעממו" כשבעצם בתכנית טובה (או בכלל בשביל שתכנית תיקרא "תכנית" ולא "רשימת תרגילים") צריך להיות גם אלמנט כלשהו של התקדמות, בין אם זה להוסיף משקל למוט כל כמה זמן, להוסיף חזרות, להוסיף סטים וכו'. ואז מה שיוצא זה שאתה בעצם משנה את האימון כל פעם או כל כמה זמן (אם לפני שבוע הרמת 60 קילו ל 3סטים של 5 והיום אתה מרים 65 לאותה כמות סטים וחזרות אז אתה בעצם לא עושה אותו דבר כמו בשבוע שעבר).

• פותח/ת השרשור
הועבר לפורום מתחילים, מתאים יותר לכאן, שים לב לפתוח שרורים בפורום המתאים.

לגבי להשתעמם כמו שנאמר למעלה, זה לא מופע סטנדאפ ולשריר אין נפש.
לגבי להתרגל, השרירים מסתגלים לעומס על ידי זה שהם מתחזקים וגודלים (כמובן אם התזונה בהתאם). אם תעשה בדיוק אותו דבר באימונים שלך (אותם תרגילים אותה כמות סטים וחזרות, אותם משקלי עבודה) אז מתישהו השרירים באמת "יתרגלו" לעומס ויפסיקו להגיב.
עכשיו יש אנשים שפירשו את כל העניין הזה לא נכון וחושבים שצריך לשנות הכל באימונים כל כמה זמן שהשרירים לא "ישתעממו" כשבעצם בתכנית טובה (או בכלל בשביל שתכנית תיקרא "תכנית" ולא "רשימת תרגילים") צריך להיות גם אלמנט כלשהו של התקדמות, בין אם זה להוסיף משקל למוט כל כמה זמן, להוסיף חזרות, להוסיף סטים וכו'. ואז מה שיוצא זה שאתה בעצם משנה את האימון כל פעם או כל כמה זמן (אם לפני שבוע הרמת 60 קילו ל 3סטים של 5 והיום אתה מרים 65 לאותה כמות סטים וחזרות אז אתה בעצם לא עושה אותו דבר כמו בשבוע שעבר).

אבל לא הבנתי תפאונטה בסוף כי אני לא מכיר מתאמן או תכנית שאתה לא מעלה בא משקלים בהדרגה אף אחד לא נשאר על מוט ריק לא משנה באיזו תכנית..

אבל לא הבנתי תפאונטה בסוף כי אני לא מכיר מתאמן או תכנית שאתה לא מעלה בא משקלים בהדרגה אף אחד לא נשאר על מוט ריק לא משנה באיזו תכנית..
אני הסברתי לך את ה"הגיון" (הלא נכון) מאחורי הטענה של להחליף תכנית כל כמה זמן, או לפחות מה שאני חושב שעומד מאחורי הטענה הזאת.
וכן חופשי יש מתאמנים שמלא זמן לא מעלים משקלי עבודה, לא מוט ריק אבל אני יכול להגיד לך על עצמי שהייתי בעבר המון זמן על 80 סקוואט ו 70-80 בנץ', עד שהתחלתי להתעניין איך להתאמן וכו'.

יש מלא מאמנים שממליצים לשנות תכנית כל כמה זמן לא רק בגלל האפקט הפסיכולוגי שהמאמן לא ישתעמם אלה אומרים שזה יביא לתוצאות טובות יותר מבחינה פיזיולוגית שכאילו השריר לא יתרגל / ישתעמם .. יש בזה משהו או שזה מוכח ?
נרשם איפה שהוא בשרשור אחר לא מזמן. "מחליפים תוכנית כאשר היא מפסיקה לעבוד". כמו שמהנדסים אומרים if it ain't broke, don't fix it
בכללי יש עוד כמה סיבות שאפשר לשנות בגללם תוכנית כמו שינוי ביעד (מסה/חיטוב) שינוי בלוח זמנים או פציעה.

אתה חייב להשתחרר מכל הברוסיינס הזה.
לא צריך לשנות תוכנית כל עוד מתקדמים, ואין צורך לבלבל את השריר\לתקוף אותו מכל הכיוונים.

• פותח/ת השרשור
אתה חייב להשתחרר מכל הברוסיינס הזה.
לא צריך לשנות תוכנית כל עוד מתקדמים, ואין צורך לבלבל את השריר\לתקוף אותו מכל הכיוונים.
הבעיה היא שאתה יכול להתקדם בכוח/משקלי עבודה אבל במסת שריר לא ממש..

הבעיה היא שאתה יכול להתקדם בכוח/משקלי עבודה אבל במסת שריר לא ממש..
א. זה כנראה אומר שהתזונה שלך לא טובה
ב. עדיין מה שכתבת לא יעזור, כנראה בגלל א. או בגלל שהתכנית מלכתחילה לא הייתה טובה/מתאימה.
וב"כל עוד מתקדמים" הכוונה לא בהכרח מבחינת משקלי עבודה (למרות שזה אחד המדדים החשובים בעיקר למתאמן מתחיל/בינוני) אלא מתקדמים במטרות שלך.

Back
למעלה תחתית