הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חדר כושר + הכנה לגיבושים

• פותח/ת השרשור PAWND
  • פורסם בתאריך

PAWND

משתמש מתחיל
12
3
נק' מוניטין:
6
12
3
לפני שאתחיל את האשכול אני חייב להגיד כל הכבוד להנהלה שפתחה את הפורום !

נרשמתי למכון לפני כמה חודשים במטרה להגיע מוכן פיזית ליום סיירות ולגיבושים אך באופן אירוני הכושר שלי ירד בגלל שלא הייתי רץ מאז שנרשמתי למכון.
התחלתי את התוכנית SS אבל מאחר והגיבושים קרבים ובאים החלטתי לסיים את התוכנית למרות שלא הגעתי למימוש המלא של התוכנית.
אין לי שום ניסיון בבניית תוכניות ואני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל ואיך להגיע לשילוב האופטימלי בין חדר כושר והכנה לגיבושים.
בינתיים מה שהחלטתי לעשות זה לעשות את התרגילים של התוכנית SS בעצימות של 80% מהמשקל המקסימלי בסקוואט ובדדליפט ומיד אחרי אימון לצאת לריצה וככה להמשיך עד שאגיע לרמה מספקת של כושר.
הבעיה היא, שאין לי מושג מה לעשות אחרי שאסיים את ה"בלוק" הזה ואני גם לא בטוח עד כמה הבלוק הזה יתרום לי מבחינת כוח וכושר.

אשמח אם תוכלו לעזור לי בנוגע לתוכנית אימונים וטיפים לשילוב בין חדר כושר וכושר קרבי.

תודה רבה מראש ! 😃

משקלי עבודה סבירים יכולים לעזור לך, אבל זה לא הדבר המרכזי שחשוב ביום סיירות.

כמה זמן נשאר לך בשביל להתאמן?

• פותח/ת השרשור
משקלי עבודה סבירים יכולים לעזור לך, אבל זה לא הדבר המרכזי שחשוב ביום סיירות.

כמה זמן נשאר לך בשביל להתאמן?

חצי שנה פלוס מינוס.
כמובן שזה לא הדבר המרכזי, ובגלל זה החלטתי להפסיק עם SS ולחזור לכושר.
הבעיה היא שאין תוכנית ואני לא ממש יודע מה לעשות.

חצי שנה זה מספיק זמן, אל תדאג.
היום הבנתי ששינו את הסטנדרטים ורצים 3 קילומטר במקום 2 קילומטר + מוסיפים מתח ומקבילים.

לגבי הסיבולת לב ריאה, פשוט תרוץ.
תעשה ריצת 3 קילומטר בשאיפה לשפר תוצאה כל שבוע.

ריצה ארוכה יותר, של 8-10 קילומטר בשביל לשפר את היכולת שלך לרוץ למרחקים ארוכים יותר (יטחנו אתכם בדיונות).

בתקופתי עשו לנו גם ספרינטים בעלייה על דיונה, אני חושב שעדיין עושים את זה, זה משהו כמו 40 מטר ספרינט הלוך וחזור אלוהים יודע כמה פעמים, אז תקדיש לזה יום שלם של אימונים.

לגבי המתח מקבילים, מה מצבך כרגע?

• פותח/ת השרשור
היום הבנתי ששינו את הסטנדרטים ורצים 3 קילומטר במקום 2 קילומטר + מוסיפים מתח ומקבילים.

ריצה ארוכה יותר, של 8-10 קילומטר בשביל לשפר את היכולת שלך לרוץ למרחקים ארוכים יותר (יטחנו אתכם בדיונות).

בתקופתי עשו לנו גם ספרינטים בעלייה על דיונה, אני חושב שעדיין עושים את זה, זה משהו כמו 40 מטר ספרינט הלוך וחזור אלוהים יודע כמה פעמים, אז תקדיש לזה יום שלם של אימונים.

לפי מה שהבנתי רק בגיבוש צנחנים שינו ל- 3 ק"מ וביום סיירות נשאר 2 ק"מ. לא ידוע לי על מתח ומקבילים למרות שמצבי טוב שם.
אין לי בעיה לזנוח את חדר הכושר ולחזור לריצות אבל אז יוצא שכל האימונים בחדר הכושר הם לשווא וסתם בזבזתי זמן.
לפני שנרשמתי לחדר הכושר הייתי עושה ריצות ארוכות, ספרינטים בעלייה (דיונה לא אפשרי אולי בקיץ) וגם אינטרוולים.
אני לא מנסה לחפש אימוני כושר, אני מנסה לבנות תוכנית שתאפשר את השילוב של חדר כושר ואימוני ריצה.
אני מניח שאימון בחדר כושר לפני ספרינטים ואימון בחדר כושר לפני ריצת נפח לא עושים באותה עצימות ופה אני לא יודע מה לעשות.

נערך לאחרונה:
לפי מה שהבנתי רק בגיבוש צנחנים שינו ל- 3 ק"מ וביום סיירות נשאר 2 ק"מ. לא ידוע לי על מתח ומקבילים למרות שמצבי טוב שם.
אין לי בעיה לזנוח את חדר הכושר ולחזור לריצות אבל אז יוצא שכל האימונים בחדר הכושר הם לשווא וסתם בזבזתי זמן.
לפני שנרשמתי לחדר הכושר הייתי עושה ריצות ארוכות, ספרינטים בעלייה (דיונה לא אפשרי אולי בקיץ) וגם אינטרוולים.
אני לא מנסה לחפש אימוני כושר, אני מנסה לבנות תוכנית שתאפשר את השילוב של חדר כושר ואימוני ריצה.
אני מניח שאימון בחדר כושר לפני ספרינטים ואימון בחדר כושר לפני ריצת נפח לא עושים באותה עצימות ופה אני לא יודע מה לעשות.

שים בצד את החדר כושר, בחדר כושר טוב לבנות כוח בסיסי לפני אבל זה לא מה שיגרום לך לעבור.
תנסה לברר מה בדיוק עושים ביום סיירות היום (אני עשיתי אותו לפני משהו כמו 6 שנים אז אני לא בטוח שזה אותו הדבר).

• פותח/ת השרשור
שים בצד את החדר כושר, בחדר כושר טוב לבנות כוח בסיסי לפני אבל זה לא מה שיגרום לך לעבור.
תנסה לברר מה בדיוק עושים ביום סיירות היום (אני עשיתי אותו לפני משהו כמו 6 שנים אז אני לא בטוח שזה אותו הדבר).

אז בעצם אתה אומר שלא ניתן לשלב בין השניים ?
חבל לי לשים בצד את חדר הכושר בגלל שאני מרגיש שהוא ממש עזר לי מבחינת כוח ושמתי לב שהספרינטים שלי השתפרו מבחינת מהירות.

אז בעצם אתה אומר שלא ניתן לשלב בין השניים ?
חבל לי לשים בצד את חדר הכושר בגלל שאני מרגיש שהוא ממש עזר לי מבחינת כוח ושמתי לב שהספרינטים שלי השתפרו מבחינת מהירות.

אל תוותר עליו, אבל מצד שני אל תתן דגש בחדר הכושר.
תמשיך לעשות סקוואט, דדליפט ובנץ.
את רוב האנרגיה שלך תשקיע בסיבולת לב ריאה.

• פותח/ת השרשור
אל תוותר עליו, אבל מצד שני אל תתן דגש בחדר הכושר.
תמשיך לעשות סקוואט, דדליפט ובנץ.
את רוב האנרגיה שלך תשקיע בסיבולת לב ריאה.

מה זה אומר מבחינת אחוזים ? כמה אחוזים מהמשקל המקסימלי בסקוואט למשל כדאי לעשות לפני ריצה של 8 ק"מ וכמה אחוזים מהמשקל המקסימלי בסקוואט כדאי לעשות לפני אימון ספרינטים ?
להמשיך לעשות את התרגילים כמו בתוכנית SS, כלומר סקוואט כל אימון וכו' ? כמה פעמים בשבוע כדאי לעשות סקוואט/דדליפט ?

תודה רבה על העזרה !

אהלן,
איך היית מתחיל להתאמן ליומ"ס אם היית חוזר בדיוק מפציעה ונמצא במצב שכרגע יכול לרוץ רק כמה מאות מטר? (שין ספלינט שמופיע בכל פעם שמגזים, נמצא בסרגל מאמצים מחושב היטב כרגע)
איזו תוספת לריצה אפשר לעשות לדעתך בינתיים? ואיך היית עובד במכון מעבר ל5x5 קלאסי שעושה כרגע בשילוב עם הריצה?
תודה מראש!

מה זה אומר מבחינת אחוזים ? כמה אחוזים מהמשקל המקסימלי בסקוואט למשל כדאי לעשות לפני ריצה של 8 ק"מ וכמה אחוזים מהמשקל המקסימלי בסקוואט כדאי לעשות לפני אימון ספרינטים ?
להמשיך לעשות את התרגילים כמו בתוכנית SS, כלומר סקוואט כל אימון וכו' ? כמה פעמים בשבוע כדאי לעשות סקוואט/דדליפט ?

תודה רבה על העזרה !

התקדמות היא חשובה, אבל אין מה לעשות, אי אפשר להתקדם בהכל בקצב מושלם.
אתה יכול להשתמש במתכונת של SS כי היא פשוט טובה, אבל במקום להתקדם מאימון לאימון, הייתי עובר להתקדמות שבועית ומתאמן גג 3 פעמים בשבוע (שוב, זה פחות חשוב כרגע).
בספר PPST של ריפ, הוא ממליץ על אימונים (ללוחמי MMA) של, בוקר משקולות וערב לחימה (אצלך זה יהיה ריצה על דיונות/ ספרינטים).

תחשוב על זה ככה:
יש לך 3 אימוני משקולות בשבוע
2 אימוני סיבולת לב ריאה+ אימון ספרינטים אחד.

זה 6 אימונים בשבוע שאתה יכול לחלק אותם לבוקר וערב (אם זה יותר מידי אתה יכול להוריד את המשקולות ל 2 אימונים בשבוע זה גם בסדר).

אהלן,
איך היית מתחיל להתאמן ליומ"ס אם היית חוזר בדיוק מפציעה ונמצא במצב שכרגע יכול לרוץ רק כמה מאות מטר? (שין ספלינט שמופיע בכל פעם שמגזים, נמצא בסרגל מאמצים מחושב היטב כרגע)
איזו תוספת לריצה אפשר לעשות לדעתך בינתיים? ואיך היית עובד במכון מעבר ל5x5 קלאסי שעושה כרגע בשילוב עם הריצה?
תודה מראש!

כמה זמן יש לך ליומ"ס?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להשתמש במתכונת של SS כי היא פשוט טובה, אבל במקום להתקדם מאימון לאימון, הייתי עובר להתקדמות שבועית ומתאמן גג 3 פעמים בשבוע (שוב, זה פחות חשוב כרגע).
בספר PPST של ריפ, הוא ממליץ על אימונים (ללוחמי MMA) של, בוקר משקולות וערב לחימה (אצלך זה יהיה ריצה על דיונות/ ספרינטים).

תחשוב על זה ככה:

זה 6 אימונים בשבוע שאתה יכול לחלק אותם לבוקר וערב (אם זה יותר מידי אתה יכול להוריד את המשקולות ל 2 אימונים בשבוע זה גם בסדר).
כשדיברתי על אחוזים לא דיברתי על התקדמות אלא דווקא על הורדת משקלים בהתחלה בגלל שכרגע אני לא יכול לתת משקל מקסימלי וישר אחרי לצאת לריצה.
השאלה שלי היא אם 80% מהמשקל המקסימלי בסקוואט/דדליפט וישר ריצה אחרי יהיה מספיק לשימור חוזק הגוף.

כשדיברתי על אחוזים לא דיברתי על התקדמות אלא דווקא על הורדת משקלים בהתחלה בגלל שכרגע אני לא יכול לתת משקל מקסימלי וישר אחרי לצאת לריצה.
השאלה שלי היא אם 80% מהמשקל המקסימלי בסקוואט/דדליפט וישר ריצה אחרי יהיה מספיק לשימור חוזק הגוף.

לדעתי עדיף לך לתת 80% ואז לרוץ בערב.

• פותח/ת השרשור
לדעתי עדיף לך לתת 80% ואז לרוץ בערב.
לצערי אין לי אפשרות לפצל בין השניים, אולי רק עכשיו בחופש אבל הוא עוד פחות משבוע נגמר.
תודה רבה על העזרה !

• אהבתי
Reactions: DDT

תחשוב על זה ככה:

כמה זמן יש לך ליומ"ס?
בדיוק כמו לפותח האשכול, חצי שנה.

תשמע כדי להגיע מוכן בצורה מקסימלית ליום הסיירות אתה תצטרך לבצע בידיוק את אותם תרגילים שמתקיימים שמה על בסיס שבועי או יומי תלוי ברמה שלך.
אני עשיתי את היום סיירות בינואר והאקטים הם מאוד ברורים
מתחילים בריצת 2000(אין לה חשיבות כלל, רק כדי לחלק לקבוצות, רצוי לרדת מ9 וחצי דקות)
מתחלקים לקבוצות
מתחילים ספרינטים בדיונה(לערך 15)
אלונקיה סוציוטרית(לערך 12)
חפירת בור(לערך 25 דקות)
מקצה זחילות+ שקים(לערך חצי שעה)
חשוב להגיע עם רגליים חזקות, בספרינט על דיונה הרגליים עובדות בצורה ממש חזקה, כך שהייתי ממליץ לא להפסיק עם הסקואט,אך לשלב המון ריצות על וספרינטים על חול ועל דיונה.
אין צורך להשקיע בריצות נפח.
בהצלחה(תזכור שהיום סיירות הוא כלום לעומת הגיבוש שתעבור)

• פותח/ת השרשור
תשמע כדי להגיע מוכן בצורה מקסימלית ליום הסיירות אתה תצטרך לבצע בידיוק את אותם תרגילים שמתקיימים שמה על בסיס שבועי או יומי תלוי ברמה שלך.
אני עשיתי את היום סיירות בינואר והאקטים הם מאוד ברורים
מתחילים בריצת 2000(אין לה חשיבות כלל, רק כדי לחלק לקבוצות, רצוי לרדת מ9 וחצי דקות)
מתחלקים לקבוצות
מתחילים ספרינטים בדיונה(לערך 15)
אלונקיה סוציוטרית(לערך 12)
חפירת בור(לערך 25 דקות)
מקצה זחילות+ שקים(לערך חצי שעה)
חשוב להגיע עם רגליים חזקות, בספרינט על דיונה הרגליים עובדות בצורה ממש חזקה, כך שהייתי ממליץ לא להפסיק עם הסקואט,אך לשלב המון ריצות על וספרינטים על חול ועל דיונה.
אין צורך להשקיע בריצות נפח.
בהצלחה(תזכור שהיום סיירות הוא כלום לעומת הגיבוש שתעבור)
דיונות כרגע לא ממש אופציה מבחינת מרחק וזמן אבל אולי בקיץ יתאפשר.
תודה ובהצלחה גם לך !

דיונות כרגע לא ממש אופציה מבחינת מרחק וזמן אבל אולי בקיץ יתאפשר.
תודה ובהצלחה גם לך !
ממש מציע לך להתאמץ וכן להתאמן על חול ועל דיונה
מכיר אנשים עם כושר טוב ממש, שהגיעו ליומס מבלי מוכנות מוקדמת( לא התאמנו על דיונה) ופשוט חטפו שוק טוטאלי ופרשו.

Back
למעלה תחתית