הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בלתי נסבלים בירך

MeirTor

משתמש מתחיל
119
6
נק' מוניטין:
6
119
6
אהלן, אני מתאמן כבר כחודש וחצי בתוכנית FBW למתחילים.
לפני כשבועיים במהלך ביצוע סקוואט הרגשתי כאב בירך של רגל שמאל, בשריר. לא ייחסתי לזה חשיבות והמשכתי כרגיל.
מה גם שאמרו לי שעם הזמן הכאב יעבור ואין סיבה לוותר על התרגיל.
לצערי זה ממש לא מה שקרה.
מאימון לאימון אני מרגיש שהכאבים רק מחריפים והגעתי אתמול למצב שיצאתי מהמכון צולע עם כאבי תופת ולא הצלחתי אפילו לשכב על המיטה.

מה זה הכאב הזה? האם יכול להיות שקרעתי שריר כל כך מהר?

ומה בנוגע לסקוואט - האם לוותר לגמרי על התרגיל?

היי, ירך הינה איזור נרחב מאוד, איפה הכאבים ? חלקר פנימי ? חיצוני?אחורי? קדמי ? מפשעה?
לא סביר שקרעת שריר בעיקר באזור הירך .
ובשלב זה אם סקווט גורם לך לכאבים פשוט תחליף תרגיל רגליים במיוחד שאתה עכשיו בתוכנית FBW יש מגוון רב של תרגילים, תבקש מהמדריך.

• פותח/ת השרשור
היי, ירך הינה איזור נרחב מאוד, איפה הכאבים ? חלקר פנימי ? חיצוני?אחורי? קדמי ? מפשעה?
לא סביר שקרעת שריר בעיקר באזור הירך .
ובשלב זה אם סקווט גורם לך לכאבים פשוט תחליף תרגיל רגליים במיוחד שאתה עכשיו בתוכנית FBW יש מגוון רב של תרגילים, תבקש מהמדריך.

יותר בחלק האחורי של הירך. הכאבים הם פנימיים ומתפרצים מיד לאחר ביצוע סקוואט. לאחר מכן אני סובל מכאבי תופת (לא פחות ואני לא מגזים) ויושב על הרצפה במכון לפחות רבע שעה. אחרי זה אני אוסף כוחות להגיע ליציאה ומשיג טרמפ הביתה.
סורי על הפירוט הדבילי, אבל אני מנסה להעביר את הנקודה שלי - מדובר בכאבים חריפים ביותר.

מה זה יכול להיות? למה השריר לא מחלים?
האם ויתור על סקוואט יקשה עליי להתקדם באובר הד פרס?
תודה על עזרתך

כפי שצייניתי קודם לכן, ישנו מספר רב של תרגילים ודרכים לאמן אותו שריר בעיקר בתוכנית התחלתית וכשאין צורך תחרותי בתרגיל או פוזיציה מסויימת.
למה השריר לא מחלים, כי כנראה הגורם להחרפה לא נפתר.
אובר הד פרס לא אמור להיות מוגבל בגלל וויתור על סקווט , גם כי העבודה השרירית הנדרשת שונה וגם כי זה לא אומר שאתה צריך לוותר על תרגילי רגליים לחלוטין ותמיד אפשר לעשות גם בישיבה( תלוי מה המטרה ).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית