הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איבוד מסת שריר בחיטוב

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שאלה קטנה שרציתי לדעת:

אני יודע שנגיד ואני במאזן קלורי חיובי ועושה אימון מסה/כוח, אם ונגיד קרה ששבוע לא יצא לי להתאמן ולאכול כמו שצריך, אני יכול לחזור חזרה במהרה למצב הקודם, פשוט חוזר לאימונים ולתזונה, מחזיר את הנוזלים שאיבדתי ותוך שבוע חוזר חזרה למסלול.
אבל אם אני במאזן קלורי שלילי ועושה אימון בחיטוב, ונגיד והיה לי שבוע שלא אכלתי והתאמנתי כמו שצריך, האם זה לא הורס את כל החיטוב? כי בגלל שאני במאזן שלילי אני לא אוכל מספיק בשביל לחזור למצב הקודם, לא אוכל הרבה פחמימות, מאבד נוזלים אבל לא יכול להחזיר אותם כמו שצריך.. אני בעצם מאבד מסת שריר ואני לא יכול להחזיר אותה אם אני במאזן קלורי שלילי.. אני טועה?

תודה!

תלוי בגירעון, בכמות החלבון ובמסת השריר הקיימת.
אתה לא תאבד חצי קילו שריר, אבל זה גם לא משהו ריאלי לא להתאמן בגירעון קלורי.

זה נכון שבזמן החיטוב יציאה של שבוע מהמסגרת יכול להיות דבר יותר קריטי ובעל השפעה על התהליך, אבל מפה ועד להגיד שהלך כל החיטוב יש מרחק רב.
במידה וזה קורה פשוט תחזור למסגרת כמה שיותר מהר והכל יהיה בסדר.

לא ממש הבנתי את החלק האחרון, אבל שבוע זה לא משהו שיהרוס חודשים של עבודה
אם אתה שבוע - שבועיים בחיטוב, אז כן שבוע ללא שליטה יכול לבטל את מה שעשית, אבל לא מעבר לזה, איבוד שלא לא יהיה בגלל זה

שטויות לא יקרה שום דבר.. תמיד אפשר לעשות העמסת פחמימות עם מאזן חיובי לא גדול מידי ולהרביץ אימון כבד כדאי להחזיר את כמות השריר המועטת שאבדת

יש לך כפתור בראש הנושא "עקוב אחרי הנושא"

שאלה קטנה שרציתי לדעת:

אני יודע שנגיד ואני במאזן קלורי חיובי ועושה אימון מסה/כוח, אם ונגיד קרה ששבוע לא יצא לי להתאמן ולאכול כמו שצריך, אני יכול לחזור חזרה במהרה למצב הקודם, פשוט חוזר לאימונים ולתזונה, מחזיר את הנוזלים שאיבדתי ותוך שבוע חוזר חזרה למסלול.
אבל אם אני במאזן קלורי שלילי ועושה אימון בחיטוב, ונגיד והיה לי שבוע שלא אכלתי והתאמנתי כמו שצריך, האם זה לא הורס את כל החיטוב? כי בגלל שאני במאזן שלילי אני לא אוכל מספיק בשביל לחזור למצב הקודם, לא אוכל הרבה פחמימות, מאבד נוזלים אבל לא יכול להחזיר אותם כמו שצריך.. אני בעצם מאבד מסת שריר ואני לא יכול להחזיר אותה אם אני במאזן קלורי שלילי.. אני טועה?

תודה!
שבוע שבועיים לא ישנו כלום.

• פותח/ת השרשור
תלוי בגירעון, בכמות החלבון ובמסת השריר הקיימת.
אתה לא תאבד חצי קילו שריר, אבל זה גם לא משהו ריאלי לא להתאמן בגירעון קלורי.

תודה רבה לכולם.

לגבי מה שאמרת על לא ריאלי לא להתאמן בגירעון קלורי, רציתי לשאול על משהו שהיה נראה לי הגיוני:
יהיה נכון להגיד שבחיטוב, אם אני יודע ששבוע אני הולך לא לאכול טוב(בקושי חלבון, בקושי הכנסתי קלוריות), עדיף גם כבר לא להתאמן? כי אם אני לא אוכל טוב ובנוסף מתאמן אני רק מגדיל את הגירעון הקלורי כי אני שורף קלוריות מהאימון, מה שפוגע יותר במסת השריר לא?

עדיף גם כבר לא להתאמן? כי אם אני לא אוכל טוב ובנוסף מתאמן אני רק מגדיל את הגירעון הקלורי כי אני שורף קלוריות מהאימון, מה שפוגע יותר במסת השריר לא?
כמות הקלוריות שתשרוף באימון כח יחסית זניחה וקל להשלים אותה.
ותמיד עדיף לספק גירוי לשריר, מאשר לא לספק. (אלא אם אתה חולה)

זה קורה כל הזמן בחיטוב, אם זה עיניין של שבוע פשוט תחזור לנייטרלי שבוע.. לא כזה קריטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית