הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש חסרון באי ביצוע מתח או משיכת פולי רחב ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
נניח תרגילי הגב הם צ׳ין אפס , בנט אובר וחתירה בספסל , האם מתח רחב או משיכת פולי רחב עובדים על הלטיסימוס בצורה שונה מאשר צ׳ין אפס(סופינציה / מידפוזישן ) או חתירה ?

צ'ין אפס מערב יותר את היד קדמית אז מן הסתם שאחיזה רגילה ורחבה יותר מבודדת יותר את הרחב גבי. אבל זה שהוא מבודד יותר לעומת חלקים אחרים לא אומר בהכרח שהוא עובד יותר טוב. מבחינת מסת שריר לרחב גבי לדעתי חתירה>מתח.

אחיזה רחבה לא מבודדת יותר את הלטיסימוס דורסי, אם כבר מכניסה אותו למצב שבו הוא פחות חזק ומכיוון שטווח התנועה קצר יותר אז יש פחות עבודה של הגב.

ומה לגבי אחיזה רגילה לא סופינציה, יותר כיוונתי לשם..בכל מקרה יהיה קל יותר לרמות בסופינציה לתת ליד קדמית לעשות הרבה מהעבודה ..אבל פה אנחנו נכנסים לקשר מח שריר ולא לכמה אתה מרים

דווקא במתח הצ'יטינג בד"כ מגיע מתנופה חזקה כשנתקעים, ולא מהבייספס.
הבייספס הוא בד"כ זה שמכשיל.

מצד אחר זה לא יהיה רעיון טוב כשאתה תרים הרבה באמצעות היד קדמית ואז לגרום למצב שהיד גמורה והרחב גבי לא וזה לדעתי מה שקורה בסופנציה יותר מבמתח רגיל.. תנופה חזקה לא צריך לעשו תבכל מקרה זה סתם צ'יט לדעתי

נכון אבל רמת מעורבות של היד שלך קשורה ישירות לקשר מח שריר שלך ולכמה שאתה מכוון בהעזרות ביד זה גם הסיבה למה אומרים למשוך עם המרפקים ואל עם הידיים במתח שהעבודה על הרחב גבי עם כמה שפחות מעורבות בידיים

• פותח/ת השרשור
אז אפשר להגיד שמתח אחיזה רחבה לא נותן ערך מוסף לעומת צ׳ין אפס וחתירה, משמע לא חייב להיות בתכנית אחיזה רחבה ?

זה לא זה עובדתי, יש ימים שאני מזלזל ואני מרגיש אחר כך את הפאמפ ביד קדמית חזק רק כי השתמשתי יותר ביד קדמית ושמתי לב שהרחב גבי פחות, ויש ימים שאני עושה "נורמלי" ומתיש יותר את הרחב גבי ככה.. כל באדיבילדר מקצועי יגיד לך את זה לא אני

אני לא רואה בזה שום יתרון לעומת מתח באחיזה רגילה.
רק מסכן את יציבות הכתפיים ומפעיל פחות את הגב.

זה לא זה עובדתי, יש ימים שאני מזלזל ואני מרגיש אחר כך את הפאמפ ביד קדמית חזק רק כי השתמשתי יותר ביד קדמית ושמתי לב שהרחב גבי פחות, ויש ימים שאני עושה "נורמלי" ומתיש יותר את הרחב גבי ככה.. כל באדיבילדר מקצועי יגיד לך את זה לא אני
אז כנראה שאנחנו לא מכירים כאן בדעות של "באדיבילדרים" מקצועיים.

למה שלא תכיר בזה? קש מח שריר זה דבר ידוע וגם הגיוני , לא צריך להוכיח פה שום דבר מלבד להשתמש בהגיון בריא.
שווה ערך ללקבל עצה מיוסי יד 50 ולחשוב שהיא תיהיה פרקטית בגלל איך שהוא נראה.
אתה גם יכול להמשיך לספר לעצמך שאתה אומר למוח איזה שרירים להפעיל בכל תרגיל.. 😣

עכשיו אתה מקמט את זה D:, ברור שכל השרירים יפעלו בין אם ארצה או לא, השאלה באיזה עצימות, ופה זה כן יכול להיות תלוי בקשר מח שריר, גם ליפטרים בטוח משתפרים בזה כדי לעלות במשקלי עבודה.
תראה את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית