הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שיפור תוצאות בריצות

Dumbbell

משתמש פעיל
480
6
נק' מוניטין:
732
480
6
לילה טוב,
אני מרגיש שהכושר שלי לא משהו ואני מת לשפר אותו וגם לא מזמן התחלתי חיטוב אז זו הזדמנות טובה (ריצת 3 ק"מ 15 דקות) אני יודע שצריך לרוץ והרבה אבל אני לא יודע איך לשלב/מרחק/זמן
(אני רוצה להשתפר גם בנפח וגם בספרינטים) אם מישהו יוכל לעזור לי בתוכנית/טיפים /מאמרים/מידע
אני אשמח
תודה מראש

לילה טוב,
אני מרגיש שהכושר שלי לא משהו ואני מת לשפר אותו וגם לא מזמן התחלתי חיטוב אז זו הזדמנות טובה (ריצת 3 ק"מ 15 דקות) אני יודע שצריך לרוץ והרבה אבל אני לא יודע איך לשלב/מרחק/זמן
(אני רוצה להשתפר גם בנפח וגם בספרינטים) אם מישהו יוכל לעזור לי בתוכנית/טיפים /מאמרים/מידע
אני אשמח
תודה מראש
ספרינטים זה יותר כוח מתפרץ, פאוור קלין יכול לעזור וסקוואט כמו כן. לגבי ריצות ארוכות יותר, פשוט תרוץ אין פה סודות.

http://www.runners.co.il/training.html

http://www.anaerobicendurance.com/

אני לא מתיימרת להבין בריצות. לעזאזל, אני אפילו לאוטובוס לא רצה.
האתר הראשון ישראלי ומכיל תוכניות אימון שונות לפי רמות ומרחקים, אמור להיות אתר ממש טוב.
האתר השני, קרוספיט בדגש על סיבולת, תוכנית אימון מתקדמת לאנשים שכבר מקצועיים ולא צריכים לעבוד על הטכניקה של הפעילות האירובית (במקרה שלך ריצה) שלהם, אבל רוצים להתחיל לשלב עבודת כוח לצד האימונים האירוביים שלהם. מתוך הפורום שלנו על Crossfit Endurance:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=7286

אבל הכי חשוב, למה לרוץ?????

• פותח/ת השרשור
חחח קודם כל כי אני מהמורעלים של הצבא למרות שאני עדיין צעיר אני רוצה להתכונן
(צו ראשון שנה הבאה) ועוד כמה צרכים משניים
בקיצור בנוסף למה שעזרתם לי פה דרך אגב תודה נכנסתי לפורום של קרוספיט והביאו לי את התוכנית הבאה
http://www.furman.edu/first/5K%20Tra...ram-metric.pdf
בקיצור היו שמה כמה דברים שלא הבנתי אם תעזרו לי זה יהיה טוב(שמה עדין לא ענו לי)
אני צריך לדעת מה זה LT pace/ST pace/6 x 400 w
והאם המספרים מ1-12 זה השבועות?
תודה מראש

אתה מתכונן לצבא עוד לפני צו ראשון?
אני מציע שתתמקד קודם בשיפור הכוח שלך. זה יותר קשה מאשר שיפור סיבולת לב-ריאה.

לא צריך להתכונן שנתיים מראש זה גובל בטמטום ובזבוז זמן מוחלט.
אפילו ב3 חודשים אפשר להגיע לתוצאות מספקות

לא צריך להתכונן שנתיים מראש זה גובל בטמטום ובזבוז זמן מוחלט.
אפילו ב3 חודשים אפשר להגיע לתוצאות מספקות
תלוי לאן הוא מעוניין להגיע.
תתאמן בחדר כושר, תחזק את כל הגוף.
ומהצו ראשון תרשם לקבוצת כושר קרבי [אקסטרים\יובל עילם] או שתתאמן לפי אנדורנס.
לכושר קרבי יש המון תוספת מעבר לשיפור כושר, אם תרצה אני ארחיב [זה ארוך].

תלוי לאן הוא מעוניין להגיע.
תתאמן בחדר כושר, תחזק את כל הגוף.
ומהצו ראשון תרשם לקבוצת כושר קרבי [אקסטרים\יובל עילם] או שתתאמן לפי אנדורנס.
לכושר קרבי יש המון תוספת מעבר לשיפור כושר, אם תרצה אני ארחיב [זה ארוך].

תרחיב?

בגיבושים מודדים כוח רצון ולא סיבולת לב ריאה או כל דבר אחר.
זה נכון למחצה, ביום סיירות זה נטו כושר, "יום שרירים". עליות בדיונה כמה שיותר התבלטות בפאן הפיזי [ספרינטים, הגעה בין 4 הראשונים, חפירת בור, ריצה עם שק].
אבל מהגיבוש זה כבר באמת אופי, איזה מין בנאדם אתה, האם המפקד היה רואה אותך מסיים איתו מסלול?, האם הוא היה רוצה אותך איתו בצוות?.

לכושר קרבי יש תרומה רבה במובנים של מנהיגות, אחריות, ראבק = נתינה של 200% מעצמך, תרגילים שעושים בגיבושים+סימולציות לגיבושים השונים [מיום סיירות ועד הגיבושים השונים אם זה יחטיות או מטכל], משמעת צבאית, תחרות תמידית - אתה כל הזמן נמדד מול אנשים אחרים ולא בסתם אימון אינטרוולים או תוצאות ריצה אלא ראש בראש כשכולם סחוטים [ספרינטים בסדרי הגעה, מי נשאר אחרון במצב 2, זחילות ושאר תרגילים].

בקיצור יש לזה המון המון תרומה, וזה דבר מאוד חיובי השאלה אצל מי עושים ואיך.
תשתדלו לא להתאמן בהתחלה בנוסף לאימוני כושר קרבי, האימונים מאוד אינטנסיביים ואני אומר את זה בתור אחד שהוסיף אימונים לכושר קרבי וקיבל דלקת ברכיים.

בהצלחה חבר'ה.

אף אחד לא הסביר לו כמו שצריך, אז ככה. נכון, סיבולת לב ריאה זה חשוב יחד עם כוח למטרות של הגיבוש/שירות קרבי/ בלה בלה. העניין הוא שאי אפשר לבנות את שניהם ביחד בו זמנית באותה היעילות. אז מה שאנחנו עושים זה מתחזקים על ידי הסקוואט וחבריו במשך כמה חודשים בשביל להביא אותך לגוף חזק בסיסי + (תלוי בגנטיקה ובהשקעה שלך כמה חזק תסיים את השלב הזה), ואז נותנים לך להכניס את האימוני Conditioning. זו הדרך הכי יעילה לפתח כושר והיא הוכיחה את עצמה בשטח יותר מדי פעמים. אז לך על זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית