הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זה בסדר שאני יעשה את ה-SS בצורה הזאת?

בן חנונוב

משתמש מתחיל
56
0
נק' מוניטין:
35
56
0
זה בסדר שאני יעשה את ה-SS ככה לחודש חודשיים ואז יוסיף גם מבודדים?
*פווארקלין הבנתי מסובך ודי מסוכן אז בחרתי לא לעשות בכלל כי אני בן 15 בקושי...
A
סקוואט-3X5
בנצ פרס-3X5
דדליפט-1X5

B
סקוואט-3X5
פרס-3X5
מתח-3X15(מתי שמצליח לשלושה סטים נרד ל5 חזרות ונעלה משקלים)

לא חושב שבגילך צריך לעשות תכנית כזו. לפי דעתי תשפר טכניקה ותבנה בסיס טוב ויציב ולאחר מכן תתחיל SS. אתה תוציא ממנה הרבה יותר...

הוא בן 15. אף פעם לא ראיתי מישהו בגיל הזה (מכיר כמות גדולה של מתאמנים באותו פרופיל) שמוציא ממנה את המיטב מכמה סיבות:
1. בגיל הזה קשה להתמיד ולפתח את המשמעת הנדרשת.
2. הטכניקה טרייה ולא ממש טובה (בדרך כלל).
3. הם עושים כל טעות אפשרית בגלל חוסר ידע ואגו.

1. בגיל הזה קשה להתמיד ולפתח את המשמעת הנדרשת.
זה נכון. זה שיקול שאני בדרך כלל לא מכניס למשוואה. משמעת זה משהו שבאמת מתפתח עם הגיל (אצל חלק. אצל חלק לא.)
2. הטכניקה טרייה ולא ממש טובה (בדרך כלל).
אני לא חושב שהסעיף הזה איכשהו קשור לגיל המתאמן.
3. הם עושים כל טעות אפשרית בגלל חוסר ידע ואגו.
גם זה סעיף שלא קשור בכלל לגיל המתאמן.

אני לא חושב שהסעיף הזה איכשהו קשור לגיל המתאמן.
צודק, אבל בגלל ש
הם עושים כל טעות אפשרית בגלל חוסר ידע ואגו.
הם ינסו להשיג משקלים ללא בדיקה אם העומס מתאים והטכניקה טובה בשונה מאנשים בוגרים (לא מובגרים).
ולא יודע מה איתך, אני חושב שאגו וראש בקיר בהחלט מאפיין צעירים...
אני עשיתי בילדינג במשך כמה חודשים לפני הSS וסיימתי אותה ב135 סקוואט, 170 דדליפט ו95 בנץ. לא הייתי מגיע לזה ללא הידע המוקדם וההבנה הבסיסית של האימונים.

זה נכון, אבל זאת לא סיבה להגיד למישהו לא לעשות את התוכנית בגיל הזה. לדעתי הוא יפיק ממנה תוצאות נהדרות אם יעקוב אחרי ההוראות כמו שצריך ולא ירוץ אחרי משקלים. ואם ירוץ אחרי משקלים ולא יעבוד לפי ההוראות זאת כבר בעיה שלו ואני לא לוקח עליו את האחריות. אני פה רק כדי לספק את ההוראות.
אני עשיתי בילדינג במשך כמה חודשים לפני הSS וסיימתי אותה ב135 סקוואט, 170 דדליפט ו95 בנץ. לא הייתי מגיע לזה ללא הידע המוקדם וההבנה הבסיסית של האימונים.
לא היית צריך כמה חודשים של בילדינג כדי להגיע לידע המוקדם שצריך. היית צריך 4-5 שעות של קריאת מאמרים ועוד כמה ימים של קריאת קטעים מרכזיים מהספר של ריפטו.

זה נכון, אבל זאת לא סיבה להגיד למישהו לא לעשות את התוכנית בגיל הזה. לדעתי הוא יפיק ממנה תוצאות נהדרות אם יעקוב אחרי ההוראות כמו שצריך ולא ירוץ אחרי משקלים. ואם ירוץ אחרי משקלים ולא יעבוד לפי ההוראות זאת כבר בעיה שלו ואני לא לוקח עליו את האחריות. אני פה רק כדי לספק את ההוראות.

לא היית צריך כמה חודשים של בילדינג כדי להגיע לידע המוקדם שצריך. היית צריך 4-5 שעות של קריאת מאמרים ועוד כמה ימים של קריאת קטעים מרכזיים מהספר של ריפטו.
הוא טוען שיש לו בסיס אז ניחא, שיעשה אותה.
ללא בסיס זו התכנית הפחות טובה מבחינתי. ואני לא מתכוון רק לבסיס תיאורטי אלא לבסיס של תקופת אימונים של מספר חודשים וליטוש טכניקה לרמה מושלמת.

• פותח/ת השרשור
צודק, אבל בגלל ש

הם ינסו להשיג משקלים ללא בדיקה אם העומס מתאים והטכניקה טובה בשונה מאנשים בוגרים (לא מובגרים).
אז זהו שאני מקפיד וזה חשוב לי הטכניקה ובדקתי ויש לי גם משמעת וכל הדברים הדרושים אני בטוח בזה...
אתה בבקשה יכול לענות לי על שאלת האשכול?

אז זהו שאני מקפיד וזה חשוב לי הטכניקה ובדקתי ויש לי גם משמעת וכל הדברים הדרושים אני בטוח בזה...
אתה בבקשה יכול לענות לי על שאלת האשכול?
תוסיף מבודדים בהדרגה וזאת רק אם ההתקדמות שלך נעצרת בגלל מגבלת שרירי עזר (רואה שקשה לנעול בבנץ? תוסיף מקבילים. בורח לך משקל לכתפיים בזמן הבנץ? תוסיף חתירה ) . המטרה שלהם היא נטו לעזור לתרגילי בסיס.
הוספת תרגיל ידיים והתקשית בבנץ באימון לאחר מכן? תעיף אותו. יהיו לך חיים שלמים לאמן ידיים.

אין שום בעיה עם זה.

תרשה לי להוסיף כמה עצות מנסיוני האישי, על סמך טעויות שעשיתי כשביצעתי את התוכנית (בגילך אגב), מציע לך לא לחזור עליהן-

1)לא להתפשר לרגע על הטכניקה. באמת, יחסוך לך הרבה פציעות מיותרות
2) אגו בחוץ.
3) תזונה תזונה ותזונה... תעקוב אחריה ותבצע אותה כמו שצריך אחרת פשוט לא תתקדם.
4)שוב, אגו בחוץ

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם זה.

תרשה לי להוסיף כמה עצות מנסיוני האישי, על סמך טעויות שעשיתי כשביצעתי את התוכנית (בגילך אגב), מציע לך לא לחזור עליהן-

1)לא להתפשר לרגע על הטכניקה. באמת, יחסוך לך הרבה פציעות מיותרות
2) אגו בחוץ.
3) תזונה תזונה ותזונה... תעקוב אחריה ותבצע אותה כמו שצריך אחרת פשוט לא תתקדם.
4)שוב, אגו בחוץ

בהצלחה!
ברור תודה

ללא בסיס זו התכנית הפחות טובה מבחינתי.
היא תוכנית שנועדה בשביל לבנות בסיס. אתה מתייחס כאן לSS כאילו שהיא תוכנית מתקדמים. כל הבסיס שצריך הוא לכל הפחות לראות סרטוני טכניקה של תרגילי בסיס ולתרגל קצת בבית עם מוט מטאטא ולבקש ביקורת בפורום או מסרטונים ולכל היותר 2-3 אימונים אישיים עם מאמן מנוסה.
ואני לא מתכוון רק לבסיס תיאורטי אלא לבסיס של תקופת אימונים של מספר חודשים וליטוש טכניקה לרמה מושלמת.
אפשר ללטש את הטכניקה בזמן העבודה בSS. אתה מבצע כ4-5 סטים של חימום לפני כל סט עבודה. אפשר לתרגל בבית מול מראה במשקל גוף או עם מוט מטאטא. אפשר לעשות הרבה דברים וחבל לשרוף זמן על תוכניות פח במקום להתקדם. אפשר גם לעבוד עם טכניקה לא מושלמת בהתחלה ולשפר עם הזמן תוך בקשת פידבק והקפדה על הקיוס הדרושים לביצוע. אין תירוץ לעשות תוכנית "ליטוש טכניקה" לפני תחילת SS ואין סיבה למשוך חודשים רק כדי להתחיל את SS בטכניקה מושלמת. אתה לא תפרוץ דיסק מסקוואט של 35 קילו. מיוחד שכשאתה אומר לי תוכניות ליטוש זאת בעצם אותה תוכנית הSS רק שאתה כנראה תבצע סקוואט ליותר חזרות (שאותן אפשר לעשות במתכונת סט חימום בSS) ותוסיף תרגילי בידוד מיותרים. חבל על בזבוז הזמן.

• פותח/ת השרשור
היא תוכנית שנועדה בשביל לבנות בסיס. אתה מתייחס כאן לSS כאילו שהיא תוכנית מתקדמים. כל הבסיס שצריך הוא לכל הפחות לראות סרטוני טכניקה של תרגילי בסיס ולתרגל קצת בבית עם מוט מטאטא ולבקש ביקורת בפורום או מסרטונים ולכל היותר 2-3 אימונים אישיים עם מאמן מנוסה.

אפשר ללטש את הטכניקה בזמן העבודה בSS. אתה מבצע כ4-5 סטים של חימום לפני כל סט עבודה. אפשר לתרגל בבית מול מראה במשקל גוף או עם מוט מטאטא. אפשר לעשות הרבה דברים וחבל לשרוף זמן על תוכניות פח במקום להתקדם. אפשר גם לעבוד עם טכניקה לא מושלמת בהתחלה ולשפר עם הזמן תוך בקשת פידבק והקפדה על הקיוס הדרושים לביצוע. אין תירוץ לעשות תוכנית "ליטוש טכניקה" לפני תחילת SS ואין סיבה למשוך חודשים רק כדי להתחיל את SS בטכניקה מושלמת. אתה לא תפרוץ דיסק מסקוואט של 35 קילו. מיוחד שכשאתה אומר לי תוכניות ליטוש זאת בעצם אותה תוכנית הSS רק שאתה כנראה תבצע סקוואט ליותר חזרות (שאותן אפשר לעשות במתכונת סט חימום בSS) ותוסיף תרגילי בידוד מיותרים. חבל על בזבוז הזמן.
אם אני עושה חימום 3-4 סטים לכל תרגיל אם משקל קל ואפילו בלי משקל זה בסדר?

אם אני עושה חימום 3-4 סטים לכל תרגיל אם משקל קל ואפילו בלי משקל זה בסדר?
יש לך את התשובות לכל השאלות (כולל זאת) כאן
@.eliko b.e שמתי לב עכשיו שהפוסט הזה נמצא בפורום PL. אני חושב שכדאי להעביר אותו לפורום "אימונים" כי הוא לא קשור לכאן.

חבל על בזבוז הזמן.
יתכן ופה קיימת ביננו אי ההבנה.
זה לא ביזבוז זמן בטווח הארוך. אז בסדר, הוא התאמן תקופה עם תכנית "פח" בשבילו ועם משקלים נמוכים, אבל הוא התחיל את התכנית שהוא כבר יודע את הכל לעומק ויודע לקראת מה הוא הולך. אז כמה זמן הוא ביזבז? שלושה חודשים? מבטיח לך שזה יתקזז בעשר שנות אימון הבאות.
אני אימנתי מספר נערים בתכנית הזו, אלה שהתחילו בתכנית FBW סטנדרטית כאשר תחילת האימון נועדה לתירגול סקוואט עם מוט טכניקה ומשקל קל מאוד ולאחר מכן פשיטות ברכיים ולג פרס. הם הגיעו לרמות הרבה יותר טובות (40 קילו יותר בטוטאל) מאשר מתאמנים טריים שהתחילו אותה מיד לאחר שקראו קצת ונזרקו לים באופן מטאפורי.
@.eliko b.e שמתי לב עכשיו שהפוסט הזה נמצא בפורום PL. אני חושב שכדאי להעביר אותו לפורום "אימונים" כי הוא לא קשור לכאן
צודק, הועבר.

אז בסדר, הוא התאמן תקופה עם תכנית "פח" בשבילו ועם משקלים נמוכים, אבל הוא התחיל את התכנית שהוא כבר יודע את הכל לעומק ויודע לקראת מה הוא הולך. אז כמה זמן הוא ביזבז? שלושה חודשים? מבטיח לך שזה יתקזז בעשר שנות אימון הבאות.
אם אתה משווה 3 חודשים ל10 שנים אז כמובן שזה מתקזז. אבל אני מנסה לקצץ לך את שלושת החודשים האלה ל3 ימים כי אפשר לקרוא את המאמר שהבאתי לו למעלה עם שאלות ותשובות לSS ולראות סרטוני טכניקה וישר להתחיל לעבוד. לא חייבתי אותו אפילו להוסיף 5 קילו לסקוואט כל אימון אם הוא לא מוכן לזה. שיתקדם בקצב שלו.
אני אימנתי מספר נערים בתכנית הזו, אלה שהתחילו בתכנית FBW סטנדרטית כאשר תחילת האימון נועדה לתירגול סקוואט עם מוט טכניקה ומשקל קל מאוד ולאחר מכן פשיטות ברכיים ולג פרס. הם הגיעו לרמות הרבה יותר טובות (40 קילו יותר בטוטאל) מאשר מתאמנים טריים שהתחילו אותה מיד לאחר שקראו קצת ונזרקו לים באופן מטאפורי.
אני לא חושב שאפשר להכניס את הנסיון שלך לסטטיסטיקה כלשהי כי כמו שאמרת, אימנת "מספר נערים". לא ניהלת כאן מחקר מעמיק על עשרות מתאמנים שחולקו לקבוצות שחלקן אומנו מההתחלה על SS וחלקן לא. במיוחד שאנשים הם שונים עם נסיבות חיים שונות ובסיס שונה ואני מכיר כאלה שלקח להם שנה לסגור 2 פלטות סקוואט וכאלה שעשו את זה בחצי מהזמן עם אותה צורת אימונים.
אני יכול להסכים איתך לגבי דבר אחד, אם מדובר במתאמן שלא הזיז את התחת שלו בחיים אז כל תנועה בשבילו תהיה לא טבעית והשרירים שלו כנראה מנוונים מכך שהוא לא הזיז את הגוף שלו כל החיים. במקרה הזה אולי עדיף כן לתת בידוד לכל השרירים בתהליך ההתחלתי. בכל מקרה אחר אני חושב שאפשר לחסוך 3 חודשים ולקצר את התהליך.

• פותח/ת השרשור
זה לא ביזבוז זמן בטווח הארוך. אז בסדר, הוא התאמן תקופה עם תכנית "פח" בשבילו ועם משקלים נמוכים, אבל הוא התחיל את התכנית שהוא כבר יודע את הכל לעומק ויודע לקראת מה הוא הולך. אז כמה זמן הוא ביזבז? שלושה חודשים? מבטיח לך שזה יתקזז בעשר שנות אימון הבאות.

צודק, הועבר.

צודק, הועבר.
למה לא יכולתי לראות ש-Tank כתב את מה שציטטת?(אני יחסית חדש בפורום)

כמעט כל ויכוח על SS מול דברים אחרים מגיע ליחסיות הזמן של המתאמן. אני תמיד מעדיף את הדרך האיטית והבטוחה.
לא חייבתי אותו אפילו להוסיף 5 קילו לסקוואט כל אימון אם הוא לא מוכן לזה. שיתקדם בקצב שלו.
דרך אגב, למרות שלא חייבת אותו להוסיף זה בדיוק מה שרוב המתאמנים יעשו.
למה לא יכולתי לראות ש-Tank כתב את מה שציטטת?(אני יחסית חדש בפורום)
לא מבין למה כוונתך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית