הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוג תזונה בחיטוב (בזמן לימודים)

• פותח/ת השרשור Denver
  • פורסם בתאריך

Denver

משתמש פעיל
386
108
נק' מוניטין:
158
386
108
שלום,
אני סטודנט(שמתחיל תקופת מבחנים בעוד חודש וחצי) ובקרוב אני נכנס לתקופת חיטוב ומעריך שלפחות בתחילת החיטוב אני אעמוד על 2000 קל' לערך ליום וארד בהדרגה במידת הצורך בכמות הקלוריות.
אני מתלבט בין סוגי התזונה בחיטוב, האם להיכנס לדל פחמימה או חיטוב רגיל עם יחסים של 40-40-20.

ההתלבטות היא בעיקר בגלל הלימודים, האם קיים קשר בין צריכת פחמימות מרובה לבין תפקוד יעיל של המוח?
לצורך העניין, צריכה יומית של 50 גרם פחמימה אל מול 150 גרם פחמימה תשפיע לטובה/לרעה על קליטה והבנה של חומר לימודי כלשהו?
יודע שהשאלה קצת מוזרה והאמת שלא מצאתי שום מחקר בנושא אלא סתם כמה מאמרים ברשת שמתבססים על הטיעון הפשוט והמוכר שהמוח פועל על גלוקוז ולכן צריכת פחמימות תהיה יעילה ללימודים. (האם על תזונה קטוג'נית או דלת פחמימה יש הבדל?)

יש לציין שבעבר עשיתי תזונה דלת פחמימה והיא הניבה לי את התוצאות הטובות יותר מבחינה אישית. (אך לא התנסיתי בדל פחמימה בזמן לימודים)

כמו כן, ידוע לי שגרעון קלורי זה גרעון קלורי ותהיה פגיעה מסוימת(אני מניח) באנרגיות, אך האם הרכב אבות המזון יכול להשפיע במידה מסוימת על לימודים?

ברור לי שיש פה גם עניין אינדיבידואלי, אך מעניית אותי מה ההנחה המקובלת שקיימת בעולם המדעי בנושא הזה? (אם יש הנחה כזו)

תודה רבה!

@kotzer
@Mike

פחמימות עוזרות לשמירה על רמות תקינות של דופמין, ובתקופת מבחנים אני יכול רק לשער שיהיה לך חסר דופמין (לחץ ושטויות כאלה)
מחסור בפחמימה יכול לתרום ללחץ ולבעיות, אבל כמובן זה תלוי בבנאדם, אז אם אתה רוצה אתה מוזמן לבדוק איך זה ישפיע עליך, אבל אולי הייתי ממליץ בתקופה שזה פחות משנה, עדיף בתקופות לחוצות ללכת יותר עם מה שאתה מכיר, ואם אתה לא סגור על איך זה משפיע עליך מבחינה רגשית עדיף לא לבדוק עכשיו
אבל כן עשית דל פחמימה בעבר, אז תנסה להסתמך על איך הרגשת כשעשית את זה

אין לי עצה מקצועית לתת, אבל גם אני סטודנט, ואני בגישה שהלימודים חשובים יותר, תנסה ללכת על תפריט 'סולידי' ולעמוד בקלוריות, אם תראה שאתה נתקע בירידה, תוכל לקצץ בפחמימות, אבל כל עוד אתה יורד, למה לנסות להוריד פחמימות בכלל? השפיות חשובה בתקופת מבחנים 😁

תתזמן העמסה ללילה או 2 לפני מבחן (מתאים למי שלומד עד הרגע האחרון). בכללי, חיטוב ולימודים לא הולך ביחד, אבל למי שאין ברירה והגיע למראה או משקל לא טוב שיעשה חיטוב עם העמסות לפני המבחן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית