הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה שלא עוברת

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי, לפני כמה חודשים נפצעתי באימון שעשיתי בו סקוואט ודדליפט אבל רק אחרי שסיימתי את האימון שמתי לב לכאב. כואב לי מתחת לעכוז בזמן שאני מתכופף ואני לא מצליח לשבת עם רגליים ישרות וגב ישר כי מתחיל לכאוב לי שם. כואב בזמן המתיחה של ההאמסטרינג במפרק הירך.
בסקוואטים זה לא כואב ובאימונים בכלל אבל אני עדיין לא רוצה להעמיס יותר מדי כי זה קרה לי באימון. הייתי אצל אורטופד שאמר שזה משהו בגב אחרי שהוא רק אמר לי להתכופף וחוץ מזה לא בדק כלום, ואז הגעתי לפזיותפיסט שאומר שזה בשריר אחרי שהוא בדק לי אם אני מצליח לאמץ את השרירים ברגליים, ללכת על קצות האצבעות ועל העקבים ובאיזה מצבים כואב לי. נתן לי גם כמה תרגילים שעובדים על האזור אבל אני פשוט לא מרגיש שום שיפור לעזאזל!!!
יש ימים שזה יכול לכאוב ממש ויש ימים שזה לא כואב כמעט. מה זה יכול להיות? מה אני יכול לעשות עם זה? מאס לי כבר לסבול ככה...

היי, במקרב כזה ממליץ לך לגשת באופן פרטי לפיזיו ספורט שיוכל לעבוד איתך ולהקדיש לך זמן לטיפול ,תרגול והדרכה, ולבצע מעקב עד להחלמה מלאה.
לצערי ברוב המקומות לא יוכלו לתת לך שירות כזה בגלל עומס וחוסר זמן.

• פותח/ת השרשור
חשוב להגיד גם שאחרי שנפצעתי נחתי רק שבוע וחזרתי לעשות סקוואטים. בזמן הסקוואט לא כואב בדרך כלל אבל קרה כמה פעמים שתחת עומס התחיל לכאוב לי. באימונים כמעט אף פעם לא כואב ורק במהלך היום.
יש מצב שזה דלקת בגיד או מעטפת הגיד? אולי מנוחה יותר ארוכה תעזור? לפחות זה מה שהבנתי שעושים כשישי דלקת בגיד או במעטפת. יש מצב שזה פריצת דיסק או בלט?
למה הספימפטומים של זה דומים לדעתך? הדבר היחיד שעשו לי זה צילום רנטגן של l5 s1 ובצילום אין כלום. זה כואב לי במנוחה אבל אם אתחמם ואפעיל את האזור אז זה יפסיק לכאוב כל עוד אני לא מנסה לשבת עם גב ישר ורגליים ישרות.

נערך לאחרונה:
קשה לי להגיד מה יש לך על סמך הכתוב אבל מה שאני כן יכול להגיד לך שבגדול זה לא משנה.
במצבים כמו שלך יש כמה דרכים להתייחס למצב-
באדם מן המניין , מבחינתי אדם לא פעיל שהגיע לקופת חולים , מנוחה , משככי כאבים וטיפול מקומי בסימפטומים
בספורטאי או אדם פעיל כדי לשמור על רמת הפעילות עושים בחינה של אופי הפעילות,תוכנית אימונים,טכניקה,ומטרות .
משנים את התרגילים במידת הצורך, לאחר תחקור מעמיק כדי להבין לא מה כואב אלא מה גורם לכאבים ומטפלים גם בכאבים כמובן.
זה יכול להיות גם הבדל באורך שרירים,אורך רגליים, חולשה שלא תמיד שמים לב,טכניקה העדפת צד או מליון גורמים אחרים.

אני דוגל במנוחה שהיא מנוחה יחסית ,כלומר החלפת אופי הפעילות ,התרגיל או העומסים ולא שכיבה במיטה והפסקת פעילות.

• פותח/ת השרשור
קשה לי להגיד מה יש לך על סמך הכתוב אבל מה שאני כן יכול להגיד לך שבגדול זה לא משנה.
במצבים כמו שלך יש כמה דרכים להתייחס למצב-
באדם מן המניין , מבחינתי אדם לא פעיל שהגיע לקופת חולים , מנוחה , משככי כאבים וטיפול מקומי בסימפטומים
בספורטאי או אדם פעיל כדי לשמור על רמת הפעילות עושים בחינה של אופי הפעילות,תוכנית אימונים,טכניקה,ומטרות .
משנים את התרגילים במידת הצורך, לאחר תחקור מעמיק כדי להבין לא מה כואב אלא מה גורם לכאבים ומטפלים גם בכאבים כמובן.
זה יכול להיות גם הבדל באורך שרירים,אורך רגליים, חולשה שלא תמיד שמים לב,טכניקה העדפת צד או מליון גורמים אחרים.

אני דוגל במנוחה שהיא מנוחה יחסית ,כלומר החלפת אופי הפעילות ,התרגיל או העומסים ולא שכיבה במיטה והפסקת פעילות.
מה שאני יודע בוודאות זה שהגורם לפציעה היה או סקוואט או דלליפט. המשכתי לבצע סקוואט לואו באר אבל זה גרם לכאב חד באימון אחרי שבוע באמצע סט אז עברתי להיי באר עם משקלים נמוכים. דדליפט כאב לי לעשות ולא עשיתי הרבה זמן ועכשיו בערך חודש וחצי אני עושה סומו דדליפט. ניתחתי את טכניקת הסקואט ושיפרתי את מה שלא היה טוב וגם את הדדילפט אני יודע שלא עשיתי כל כך נכון והחלפתי לסומו כי עם הרגיל לא יכלתי להמשיך גם כשעשיתי נכון כי כמו שאמרתי-הכאב מורגש הכי חזק כשההמסרינג נמתח במפרק הירך. עשיתי גם את התרגילים שהפיזיותרפיסט נתן ולא הרגשתי שיפור. פשוט עד עכשיו המשך הפעילות ותרגילים למיניהם לא עזרו והדבר היחיד שעוד לא ניסיתי זה מנוחה ארוכה יחסית. נחתי שבוע אחרי הפציעה במנוחה אקטיבית עם משקלים נמוכים ואז חזרתי להרים כבד עד ששוב כאב ואז הורדתי משקלים והתחלתי לעלות שוב וכלום לא משתפר. אגב יש לך פיזיו טוב בדרום להמליץ לי עליו?
יש לך המלצה לפיזיו טוב בדרום?

• פותח/ת השרשור
מה שעוד שמתי לב אליו זה שבאימונים תחת עומס לא כואב בסקוואטים וגם אחרי האימון זה אפילו מרגיש יותר טוב אבל נגיד הליכה מרובה גורמת לזה לכאוב. אני מרגיש כאב באיזור גם בזמן שאני מנסה להתכופף עם גב עגול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית