הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פלוס קלורי - שאלה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אולי לא יהיה כאן מספיק מידע רלוונטי כדי לענות על השאלה בצורה הכי עניינית, אבל אשמח לכל תשובה שיכולה לעזור:

אני בפלוס קלורי כל יום בוודאות מוחלטת.
שוקל 74 קילו, גובה 1.76,גיל 31, מתאמן 5 פעמים בשבוע בד"כ.

ה-BMR שלי לגיל ולמשקל הוא פחות מ-2,000 קלוריות ואני אוכל בלי חשבון, וגם לא מחשב או מבקר את מה שאני אוכל ולכן לא תמיד האכילה שלי מקדמת עלייה במסה, אך לרוב אני מסיים את היום עם הערכה של בין 3,000-4,000 קלוריות ליום. בתוך התזונה גם שטויות, מעדנים, פיצות, לפעמים שוקולד, סוכריות ג'לי מעת לעת, חטיפים כאלה ואחרים, ובד"כ אני כן מצליח לצרוך כ-90-120 גר' חלבון ביום.

בכמעט שנה האחרונה עליתי בקושי 3.5 ק"ג מ-71 ל-74.

השאלה היא איך זה שאני לא משמין כל כך הרבה?
כמה מקום ומשקל יש פה כבר למטבוליזם?
יש עוד פרמטרים שאני לא יודע עליהם שמשחקים כאן תפקיד?

אם אתה לא סופר את הקלוריות איך אתה יודע בוודאות שזה בין 3000-4000 ? אפשר לטעות פה בקלות אם לא סופרים.
יכול להיות שאתה "הרד גיינר" אבל בשביל לוודא שאתה כזה תעשה תפריט מאוזן עם פלוס קלורי גבוהה ותדע.
בכל מקרה עם תפריט שמזלזל בערכים אתה לא יכול לצפות להתקדם במסת שריר...

נערך לאחרונה:
משפט ששמעתי מלא פעמים, "אני לא בודק אבל בטוח אני אוכל מספיק בשביל המטרה שלי"
אתה צריך פעם אחת לבדוק את העניין, כמה קלוריות אתה אוכל
בנוסף תעלה את צריכת החלבון שלך, זה גם חשוב כדי לשמר את מה שקיים, וגם כדי לבנות עוד, בערך 2 גרם חלבון לקילו
ואספקט נוסף של כל העניין הוא תפקוד מערכת העיכול
אם מערכת העיכול שלך לא מתפקדת במיטבה אתה לא סופג הכל כמו שצריך

אין דבר כזה "בערך". מה שלפעמים נראה לנו כ"הרבה" בעין, עשוי שלא להכיל הרבה קלוריות ולהפך. תספור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית