הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פאוורקלין משקולנים vs פאוורקלין על פי ריפטו

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים

ברור כשמש שמי שצידד בריפטו עשה את זה רק כדי לעצבן את כולם

בעזהי"ת

אפשר גם להוסיף כנקודה בדיון, את הדברים של ולדימיר זטסיאורסקי:

sapost.jpg

אוקי, מקבל. בהחלט השכלתי מהדיון.
אני סבור כי הסיבה להתפוצצות הגדולה יותר היא כי יש יותר זמן להאיץ לפני הרגע שאתה נכנס תחת המוט, נכון?
זה הרגע בו המוט נמצא בתאוצה וורטיקלית הכי גבוהה ולכן הרגע הכי קריטי כדי להכנס תחתיו, כן

חיפשתי וצפיתי במספר סרטונים שלו, אין ספק שהבחור מטורף. עם זאת השאלה שלי עדיין נשארה פתוחה. מה הסיבה שמשקולנים מתחילים את המשיכה עם אגן נמוך, מעלים אותו לעמדת מוצא של דדליפט(זה ממש בולט בהרמות שלו) ואז עושים תקלין במקום ישר לעשות תקלין מעמדת מוצא של דד?
מאותה סיבה שכאשר ננתח בפליאומטריקס אנשים שמנתרים לגובה מהמקום נראה שהם יתכופפו נמוך יותר מהגובה שבו הגוף שלהם יתנתק מהרצפה בפועל- לכאורה תנועה מיותרת באגן אבל בפועל תנועה חיונית לקפיצה מספיק טובה(סרטון למטה, דקה 3:39)

בקלין בניגוד לדדליפט ספורטאי לא צריך רק להעביר את הכח מהרגליים אל המוט כדי שהמוט יעלה, אלא הוא צריך(פיזית) קפיצה שתאפשר לו 2 אלמנטים נוספים:
1. מספיק מרחב תמרון כדי להכנס מתחת למוט, בזמן הקצר שהוא עף באוויר
2. לקפוץ מספיק חזק/זריז כדי להספיק לקבל את המוט בעמידת מוצא נוחה- כזו שתאפשר לעשות איתו קלין נוח מהתחתית(לרוב העמידה מתרחבת בצורה משמעותית לעומת תחילת התרגיל)

-->זה אומר שהוא צריך פיזית לנתק את כפות הרגליים מהרצפה ולהיות מסוגל לקפוץ, למרות שיכול להיות שהוא מרים 200 קילו או 250 קילו(elite).

בקרב ספורטאים מהשורה הראשונה, 180 קילו(לכאורה כבד) זה משקל שאפשר לעשות איתו פאוורקלין+פרס, לכן כל הסרטוני 80 קילו של אנשים שאין להם מושג מה הם עושים פחות מרשימים אותי(למרות שאני עצמי לא איזה וויטליפטר מצטיין ועבר זמן מאז ניקיתי כל דבר מעל 100)

• פותח/ת השרשור
מאותה סיבה שכאשר ננתח בפליאומטריקס אנשים שמנתרים לגובה מהמקום נראה שהם יתכופפו נמוך יותר מהגובה שבו הגוף שלהם יתנתק מהרצפה בפועל- לכאורה תנועה מיותרת באגן אבל בפועל תנועה חיונית לקפיצה מספיק טובה(סרטון למטה, דקה 3:39)
בדדליפט אתה כן אמור וכן יכול להרים את המקס בלי לשחק עם גובה האגן לפני כן.
בדדליפט וקלין יש לך כנגד מה לכווץ את השרירים בדיוק בנקודה האידיאלית כדי למשוך. ככה שאתה לא תורם כלום על ידי יצירת תאוצה לפני כן אלא רק מבזבז כוח.

1. מספיק מרחב תמרון כדי להכנס מתחת למוט, בזמן הקצר שהוא עף באוויר
גם בדדליפט אתה יכול לנעול אגן לפני שאתה נועל ברך, ולמעשה בנקודה מסוימת בקלין אתה נמצא באותו מנח שאתה נמצא בדדליפט ככה שלא השגת שום יתרון מכני אלא רק בזבזת יותר כוח בניתוק.
לקפוץ מספיק חזק/זריז כדי להספיק לקבל את המוט בעמידת מוצא נוחה- כזו שתאפשר לעשות איתו קלין נוח מהתחתית(לרוב העמידה מתרחבת בצורה משמעותית לעומת תחילת התרגיל)
כאשר מתחילים את הקלין בטכניקה של דדליפטהמוט יגיע גבוה יותר וכך מכל בחינה למעשה יהיה יותר נוח וקל לקבל את המוט
בקרב ספורטאים מהשורה הראשונה, 180 קילו(לכאורה כבד) זה משקל שאפשר לעשות איתו פאוורקלין+פרס, לכן כל הסרטוני 80 קילו של אנשים שאין להם מושג מה הם עושים פחות מרשימים אותי(למרות שאני עצמי לא איזה וויטליפטר מצטיין ועבר זמן מאז ניקיתי כל דבר מעל 100
המשקל לא משנה. המוט עולה גבוה יותר ומהר יותר בטכניקה של ריפטו ולכן אם אתה לא טוען שהוא מרמה בכוונה, אז הטכניקה של ריפטו יעילה יותר

בדדליפט וקלין יש לך כנגד מה לכווץ את השרירים בדיוק בנקודה האידיאלית כדי למשוך. ככה שאתה לא תורם כלום על ידי יצירת תאוצה לפני כן אלא רק מבזבז כוח.

גם בדדליפט אתה יכול לנעול אגן לפני שאתה נועל ברך, ולמעשה בנקודה מסוימת בקלין אתה נמצא באותו מנח שאתה נמצא בדדליפט ככה שלא השגת שום יתרון מכני אלא רק בזבזת יותר כוח בניתוק.

כאשר מתחילים את הקלין בטכניקה של דדליפטהמוט יגיע גבוה יותר וכך מכל בחינה למעשה יהיה יותר נוח וקל לקבל את המוט

המשקל לא משנה. המוט עולה גבוה יותר ומהר יותר בטכניקה של ריפטו ולכן אם אתה לא טוען שהוא מרמה בכוונה, אז הטכניקה של ריפטו יעילה יותר

הכל פה שטויות במיץ, אין לי כוח להסביר אני רק אענה על החלק האחרון שתבין כמה שטויות דיברת.

המוט לא אמור לעלות מהר בניתוק(לפחות לא לעומת החלקים האחרים של התנועה) , כי המוט אמור להאיץ.
תככב שאם תמשוך הכי מהר שלך בהתחלה, לא תוכל להעביר את האנרגיה למוט בצורה האידיאלית ביותר.
אם תנסה למשוך קלין בטכניקה הזאת (מה שקורה עם המון מתאמנים מתחילים שרגילים לעשות דדליפט ומנסים קלין)
אז אתה או תתן מכה קדימה מידיי או שלא תצליח להתיישר בזמן לקפיצה עם המוט.
מה שנקרא ׳לא תסיים משיכה׳
התיאוריה הקניזיולוגית של ריפטו יפה אבל היא לא עבדה עדיין מספיק טוב במבחן המציאות כי הוא מתעלם מכללים חשובים בתנועה בגלל שהוא לא מגיע מהעולם הזה ולא ניסה בעצמו אף פעם להתחרות או לאמן מתחרים ברמה העולמית או אפילו החובבנית + של וויטליפטינג

אז מה יש לנו כאן: מאמן שמעלה סרטון של מישהו שבטוח לא יודע לעשות קלין של משקולנים, ושאולי (גם בזה אני לא בטוח) יודע לעשות קלין אליבא דריפטו, ומשתמש ב"ביצועים" שלו כדי "להוכיח" אג'נדה מסוימת. ואותו מאמן כתב מאמר על "הבעייתיות במדע האימונים", ששם הוא מבקר טענות והוכחות בדיוק כמו אלה. אז איך אומרים...logic bro 😆🤡

נערך לאחרונה:

אסכם את זה במשפט אחד כי רשמת פה על הקשרי יעילות שהייתי מסכים עליהם לו היה מדובר על 2 סגנונות דדליפט שונים(לדוג' הדדליפט שקוקלייב רגיל לעשות):
כשמנסים לנתח קלין(כאמור תרגיל שונה שחלק מהותי ממנו הוא קפיצה) התבוננות רק במישורי היעילות המכנית בלבד זה בעייתי מכל הסיבות שציינתי למעלה וכפי שניתן לראות בסרטון הפליאומטריקס.

לסיכום 2:
קלין זה לא דדליפט עם קפיצה

נערך לאחרונה:
קלין זה לא דדליפט עם קפיצה
אין משפט יותר מדויק מזה.
@the Raccoon אם תרצה אראה לך קלינים שלי מתקופות שונות, אגן גבוה לא תורם לקלין מלא, אולי לפאוורקלין וגם שם אני לא בטוח. יש 137.5 מהיום (על מ"ג 83) וכן, עם אגן נמוך בסטארט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית