הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פלאטו ועליה במשקל

אורלי.ד

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
היי,

קצת רקע. אני בת 30, 1.65 ושוקלת 53-54. ירדתי בשנה האחרונה משהו כמו 7 קילו והגעתי למשקל האופטימלי מבחינתי 52.5 שכזה. בחודש-חודשיים האחרונים התחלתי לעלות מעט במשקל שוב וזה קצת מדאיג אותי. מבחינת התפריט, אני אוכלת טבעונית, אוכלת תזונה מאוד מאוד נקייה, הרבה ירקות, פירות, אגוזים, פחמימות פשוטות הורדתי כבר מזמן. את מרבית החלבון מביאה מטופו ואבקות חלבון (בבוקר אחרי האימון), אוכלת בין 1800-2100 קלוריות ביום כשחלוקת המאקרוס היא בערך 50% פחמימות 20% חלבון 30% שומן (שזו גם חלוקת המאקרוס וכמות הקלוריות היומיות שאכלתי בזמן שירדתי במשקל).

אני כבר שנים מתאמנת הרבה ומאוד נהנית מזה (3-4 אימוני HIIT בשבוע, יום אחד של ריצה, וביתר הימים עושה פילאטיס) כך שמהבחינה הזו אין שום שינוי.

השאלה העיקרית שלי היא מה אפשר לעשות כדי להישאר במשקל האופטימלי שלי ולא להתחיל לעלות שוב? קשה לי עם המחשבה של לקצץ עוד יותר את סך הקלוריות היומי שלי.

היי...
אני רוצה לתת לך נקודה למחשבה- מה אם אין דבר כזה משקל אופיטמאלי?
מה אם זו תפיסה שגויה?
מה אם אגיד לך שיש בחורה ששוקלת 55 עם 32% שומן ויש עוד בחורה ששוקלת 70 על 19% שומן?
מי מהן תהיה הבריאה והחטובה יותר?
הגיע הזמן לעצור ולחשוב לפני שאת עולה על המשקל האם באמת המספרים האילו הם העניין?
נשמע שאת מתעסקת בכל קילו וחבל על הבריאות שלך.

אני מציעה לך להתחיל לעשות אימוני כוח ולא אימוני HIIT, לעבוד על פי תכנית אימונים מסודרת שתשלב תרגילים מורכבים ומנוחות בכדי לעלות במסת השריר ולדאוג להרכב גוף שלך.
לגבי התזונה: אני אף פעם לא נותנת עצות בתחום הזה מלבד עצה אחת עיקרית: לכי לאיש תזונה שיתאים לך את התפריט שמתאים לך.

נ.ב: את יותר ממוזמנת לקרוא את המאמר שלי על אימוני כוח לנשים 😃

אני כבר שנים מתאמנת הרבה ומאוד נהנית מזה (3-4 אימוני HIIT בשבוע, יום אחד של ריצה, וביתר הימים עושה פילאטיס) כך שמהבחינה הזו אין שום שינוי.
כך בדיוק זה עובד. את יכולה להמשיך לאכול ולהתאמן אותו הדבר ואת תעלי במשקל. הסיבות הן שונות בין השאר האטה בקצב חילוף החומרים עם הגיל, הסתגלות הגוף לעומס האימון חוסכת בהוצאה הקלורית עליו וכמובן תהליכי חיטוב שמאיטים את גם הם את חילוף החומרים.
את יכולה לקצץ עוד ועוד בתפריט כדי להתאים אותו לנייטרלי החדש - והאופק שם לא מזהיר - או לשנות ולגוון את שגרת האימונים, להעלות את משקלי העבודה וכך גם את מסת השריר.

לגבי המשקל האופטימלי - אני לא יודעת אם יש דבר כזה אבל בהחלט הגוף שואף לחזור למשקל מסויים שמהווה את נקודת האיזון שלו. אצל כל אחד המשקל הזה שונה כמובן אבל לשמור על משקל גוף מתחת לנקודה זו זה תמיד ידרוש מאמץ והקפדה. ולכן המטרה שלך היא להגיע לאותו משקל עם כמה שיותר מסת שריר. כך את מבטיחה מראה אופטימלי והגוף שלך מקבל את נקןדת האיזון שלו בלי הצורך לחטב כל החיים.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית