ייעוץ עצות בחיטוב

Tomergross4

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אהלן רציתי עזרה מכל התותחים שפה על תהליך החיטוב שלי
אני כרגע שוקל 78 באחוז שומן 17 והגובה שלי 1.76 הbmr שלי הוא 2150.
אני מתאמן בצורת ab+אירובי 4 פעמים בשבוע.
מבחינת תזונה אני אכלתי עד עכשיו 130-140 גרם פחמימה , 50 גרם שומן ו140 גרם חלבון וקצת נתקעתי.
המשכתי לקרוא באינטרנט ורציתי לדעת את דעתכם האישית לגבי מה שהתכוונתי לשנות בעקבות התקיעה באחוזי השומן.
ביום ללא אימון.
לשנות ל70-80 גרם פחמימה ביום
55 גרם שומן טיפה פחות מ0.8×משקל
156 גרם חלבון 2×משקל
סהכ 1400 קלוריות.
וביום של אימון לעלות טיפה את השומן והחלבון כך שאני אשלים את הקלוריות החסרות ששרפתי באירובי והאנאירובי.
נב פרט חשוב אני לוחם כך שהאוכל שלי לרוב לא במבחר גדול כך שיוצא שהשומן שלי הרבה פעמים לא מגיע רק משומן איכותי אלא גם משומן רווי והארוחות שלי לא עולות על 4 ארוחות ביום.
תודה לעונים

מבחינת תזונה אני אכלתי עד עכשיו 130-140 גרם פחמימה , 50 גרם שומן ו140 גרם חלבון וקצת נתקעתי.
כמה זמן אתה בחיטוב כבר?

סהכ 1400 קלוריות.
רעיון גרוע. גירעון של כמעט 800, רק יביא את הגוף שלך לאיבוד מסת שריר גבוהה יותר ותקיעה מהירה יותר במשקל עקב האטה של המטאבוליזם.

נב פרט חשוב אני לוחם כך שהאוכל שלי לרוב לא במבחר גדול כך שיוצא שהשומן שלי הרבה פעמים לא מגיע רק משומן איכותי אלא גם משומן רווי והארוחות שלי לא עולות על 4 ארוחות ביום.
אין בעיה עם שומן רווי, למרות שאני יודע שהשומן במטבח בצבא הוא די פח בסופו של דבר אבל אין לך יותר מידיי ברירות.
איך אתה מחשב את כמות הקלוריות שאתה צורך עם חדר האוכל הצבאי?

• פותח/ת השרשור
אני בחיטוב כבר 3 חודשים.
הבנתי אבל שבאחוזי שומן גבוהים(שמעל 15%) אפשר להוריד עד 1000 קלוריות מהbmr
ובנוסף לפי חישוב של כמה אני יכול להוריד בלי לפגוע במסת שריר יצא לי 1250 קלוריות.
ואני מחשב לפי כפות הגשה ואין מה לעשות אני לא יכול לחשב במדויק אז אני מחשב בערך

הבנתי אבל שבאחוזי שומן גבוהים(שמעל 15%) אפשר להוריד עד 1000 קלוריות מהbmr
אתה מתכוון RMR, ו 1000 זה הרבה מידיי לאחוז שומן כזה. (ובאופן כללי זה הרבה מידיי)
ובנוסף לפי חישוב של כמה אני יכול להוריד בלי לפגוע במסת שריר יצא לי 1250 קלוריות.
אין חישוב כזה, אני לא יודע מאיפה הבאת את נוסחת הקסם.
גירעון שבו הירידה תיהיה הכי נקייה מבחינת מסת שריר יהיה 300-500 ועם כמות חלבון גבוהה למדיי. (הכוונה לפי 2 חלבון מלא ממ.ג)

ואני מחשב לפי כפות הגשה ואין מה לעשות אני לא יכול לחשב במדויק אז אני מחשב בערך
זה בסדר, אני לא מעודד גישה של לשקול כל דבר שמכניסים לפה.
סתם שאלתי מתוך התעניינות.

• פותח/ת השרשור
הבנתי
אז מה אתה ממליץ לי לעשות כדי להמשיך להוריד בצורה טובה את אחוז השומן?

להמשיך חיטוב עם גירעון של 500, להוריד פחמימה ל 80-100, ולתזמן העמסות פחמימה אחת ל 7-10 ימים בהתאם לצורך.

• פותח/ת השרשור
סגור הבנתי תודה.
ומבחינת השומן להמשיך לאכול 0.8×משקל גוף או לעלות להוריד?

ומבחינת השומן להמשיך לאכול 0.8×משקל גוף או לעלות להוריד?
כשאתה מקצץ בפחמימה, אתה יכול להעלות כמות שומן במידה ויש לך כמות מספקת של חלבון מלא פר קילו במשקל גוף.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה רבה ושאלה אחרונה
ביום אימון לשנות את התזונה? ואם כן אז באיזו צורה?

ביום אימון לשנות את התזונה? ואם כן אז באיזו צורה?
אני לא חושב שיש צורך לשנות הרגלי תזונה ביום של אימון, אבל אם כן אז פשוט לדאוג להשלים קלוריות ששרפת על מנת שלא להיות בגירעון גדול מידי.

• פותח/ת השרשור
בצורה של חלבונים ושומן או בפחמימות?
כי אם אני דורף 300 קלוריות באירובי ואני משלים דרך פחמימות זה לא יתן לי כלום לא?

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאמרת חילקתי את ה1700 קלוריות שלי ל
90 גרם פחממה
156 גרם חלבון 2×משקל גוף
ו78 גרם שומן 1×משקל גוף
אחרי אימון שאני שורף נגיד 300 קלוריות באירובי ועוד 120 באנאירובי סהכ 420 לאן אני משלים את הקלוריות?
כי אני מגיע גם לשומן שצריך וגם לחלבון שצריך ואם אני אוסיף את זה לפחממה אז לא עשיתי בזה כלום

כי אני מגיע גם לשומן שצריך וגם לחלבון שצריך ואם אני אוסיף את זה לפחממה אז לא עשיתי בזה כלום
כבר עניתי לך שאם צריך להוסיף קלוריות בחיטוב, מוסיפים שומן במידה ויש מספיק חלבון מלא.
אז תוסיף שומן. (טחינה,חמאת בוטנים, שמן זית\קוקוס)

• פותח/ת השרשור
זה לא בעייתי אם אעבור את הגרם לכל קג משקל גוף?

• פותח/ת השרשור
ברור אגוזי מלך טחינה וכו
מה עדיף לעלות את החלבון ל2.2 ואת השומן ביום אימון או פשוט לעלות את השומן בלבד ביום אימון?

ברור אגוזי מלך טחינה וכו
מה עדיף לעלות את החלבון ל2.2 ואת השומן ביום אימון או פשוט לעלות את השומן בלבד ביום אימון?
אתה טוחן מים ועניתי לך על השאלות האלה כבר.

בהצלחה

Back
למעלה תחתית