הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לעשות בין אימונים?

• פותח/ת השרשור Pardon
  • פורסם בתאריך

Pardon

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
אהלן שוב 😃

חזרתי להתאמן לפני קצת פחות מחודש, כרגע בתוכנית FBW.
את התכנית אני עושה יום כן יום לא (יום מנוחה באמצע = בממוצע כל 48 שעות אימון).

אני קורע את עצמי באימון כדי לעלות במסת שריר ולהתנפח..
מה שכן, במהלך יום ה"מנוחה" זה לא נראה ממש שהשריר גדל, אלא להיפך.

רציתי לדעת מה אפשר לעשות ביום ה"מנוחה" כדי לשמר את אותה גדילה / עלייה במסת שריר?
מצד אחד אומרים שאסור להכביד יותר מדי על השרירים, מצד שני 48 שעות מנוחה בין אימונים נראה קצת הרבה.. לא?

תודה 😃

אתה לא מנפח את האימון בשריר כמו משאבת אופניים
אחרי האימון אתה מרגיש נפוח, אבל זה משהו זמני, המסה האמיתית מגיעה לאורך זמן, שאה נותן לשריר להתאושש ממה שנעשה לו באימון

• פותח/ת השרשור
לאכול ולישון

אתה לא מנפח את האימון בשריר כמו משאבת אופניים
אחרי האימון אתה מרגיש נפוח, אבל זה משהו זמני, המסה האמיתית מגיעה לאורך זמן, שאה נותן לשריר להתאושש ממה שנעשה לו באימון
אוקיי, תודה.

שאלה קטנה נוספת -

לכל קבוצת שרירים שאני מתאמן עליהם, יש לי באיזור ה-3-5 תרגילים, להם אני עושה 4 סטים ובממוצע 10-12 חזרות.
האימון לוקח לי האמת הרבה זמן, השאלה היא מה עדיף - יותר תרגילים? או יותר סטים וחזרות? כי זה סתם נראה לי עמוס מדי, לא?

אוקיי, תודה.

שאלה קטנה נוספת -

לכל קבוצת שרירים שאני מתאמן עליהם, יש לי באיזור ה-3-5 תרגילים, להם אני עושה 4 סטים ובממוצע 10-12 חזרות.
האימון לוקח לי האמת הרבה זמן, השאלה היא מה עדיף - יותר תרגילים? או יותר סטים וחזרות? כי זה סתם נראה לי עמוס מדי, לא?
זה באמת עמוס מאוד עד רמה מגוחכת
אתה מאמן את כל הגוף כל אימון, או שהאימון מפוצל?

• פותח/ת השרשור
זה באמת עמוס מאוד עד רמה מגוחכת
אתה מאמן את כל הגוף כל אימון, או שהאימון מפוצל?
כל הגוף כל אימון.. אני עכשיו ב-FBW, התחלתי לפני קצת פחות מחודש.
עובד על חזה, כתפיים, ידיים, רגליים, בטן וקצת גב..

כל הגוף כל אימון.. אני עכשיו ב-FBW, התחלתי לפני קצת פחות מחודש.
עובד על חזה, כתפיים, ידיים, רגליים, בטן וקצת גב..
כדאי להעיף מבט על התוכנית, כי בפועל תרגיל או 2 לקבוצת שריר די יספיקו לך

• פותח/ת השרשור
כדאי להעיף מבט על התוכנית, כי בפועל תרגיל או 2 לקבוצת שריר די יספיקו לך
יש מניעה לעשות יותר מ-2 תרגילים לכל קבוצת שריר?
מה שאני מחפש כרגע זה "לגדול" במסת שריר ובניפוח ואני מרגיש פיזית שאני יכול "להעמיס" על עצמי קצת יותר.. השאלה אם באמת כדאי ואם זה יועיל.

יש מניעה לעשות יותר מ-2 תרגילים לכל קבוצת שריר?
מה שאני מחפש כרגע זה "לגדול" במסת שריר ובניפוח ואני מרגיש פיזית שאני יכול "להעמיס" על עצמי קצת יותר.. השאלה אם באמת כדאי ואם זה יועיל.
מניעה אין, אבל הבעיה עם עודף תרגילים היא חוסר היכולת להמשיך להתקדם בעקביות בכל אחד מהם, וההתקדמות העקבית היא מה שיגרום לך להתפתח, לא רק העשיה
אם אתה יכול לעשות עוד עבודה, סימן שלא עשית מספיק עבודה בחלקים העיקריים

• פותח/ת השרשור
מניעה אין, אבל הבעיה עם עודף תרגילים היא חוסר היכולת להמשיך להתקדם בעקביות בכל אחד מהם, וההתקדמות העקבית היא מה שיגרום לך להתפתח, לא רק העשיה
אם אתה יכול לעשות עוד עבודה, סימן שלא עשית מספיק עבודה בחלקים העיקריים
עם החלק הראשון של המשפט אני מסכים, עם החלק השני (המודגש) קצת פחות - לפחות ברמה האישית שלי,

כי סתם דוגמא חזה; יש לי בבית מיטה עם מוט לדחיקה.
אני עושה למשל 3 או 4 סטים עם מקסימום משקל שלי, ל-10 חזרות ממוצע.

אחרי תרגיל כזה או אפילו 2 כאלה, אני לא מרגיש מפורק ואני באמת לא מרגיש שעשיתי מספיק עבודה, אבל זה בפועל מה שאתה טוען שצריך לעשות.. לא?

עם החלק הראשון של המשפט אני מסכים, עם החלק השני (המודגש) קצת פחות - לפחות ברמה האישית שלי,

כי סתם דוגמא חזה; יש לי בבית מיטה עם מוט לדחיקה.
אני עושה למשל 3 או 4 סטים עם מקסימום משקל שלי, ל-10 חזרות ממוצע.

אחרי תרגיל כזה או אפילו 2 כאלה, אני לא מרגיש מפורק ואני באמת לא מרגיש שעשיתי מספיק עבודה, אבל זה בפועל מה שאתה טוען שצריך לעשות.. לא?
אתה לא צריך להרגיש מפורק, להרגיש מת זו לא המטרה של אימון
אבל אתה צריך להרגיש שביצעת עבודה טובה, זה משהו שאתה תלמד להבין איך זה מרגיש
אבל אם למשל עשית בנצ' רגיל, נגיד 3X10, ואחרי זה אתה ניגש לעשות בנצ' בשיפוע, ואתה יכול לעשות את אותו המשקל שהיית עושה אם זה היה התרגיל הראשון שלך, אז היית יכול בבנצ' לעשות יותר חזרות או יותר משקל

48 שעות מנוחה בין אימונים נראה קצת הרבה.. לא?
לא.
מה שכן, במהלך יום ה"מנוחה" זה לא נראה ממש שהשריר גדל, אלא להיפך.
אתה לא תראה גדילה של שריר מאימון בודד, אלא לאורך זמן אם התזונה ותכנית האימונים מתאימים לזה.
אני לא מרגיש מפורק
אתה לא אמור להרגיש מפורק.
בנוסף למה שנאמר כאן על האימונים, מה עם התזונה שלך?

Back
למעלה תחתית