הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יד קידמית - דמבלים או מוט w

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
עבדתי במשך כמה חודשים עם מוט w והייתה התקדמות יפה בידיים גם מבחינת גודל וגם עליה במשקל על המוט...

לפני חודש בערך עברתי לעבוד עם דאמבלים בגלל ששמתי לב שיד שמאל בפיגור יחסית ליד ימין (מורגש גם בעבודה עם הדמבלים בזה שיד שמאל מגיע לפעמים לכשל) וגם בגלל כאבי בשורש כף היד שהתחיל אצלי...

העניין הוא שאני מרגיש שלא הייתה כל כך התקדמות בידיים בתקופה הזאת וחושב שאולי המוט עדיף...
מה דעתכם?

דרך אגב יש לי עוד שאלה...
התחלתי לעשות דדליפט והכנסתי אותובאימון b שלי שבו אני מאמן רגליים, גב, יד קידמית, בטן...

הבעיה היא שאחרי הדדליפט אני לא מצליח לאמן את היד קידמית בצורה נורמאלית... (מגיע לכשל עם אותו משקל ומספר חזרות שלא הייתי מגיע איתו לכשל לפני הדדליפט)

האימון יד קידמית שלי הוא: 6×3 כפיפות מרפקים
6×3 פטישים

זה באמת לא משנה, אבל באמת, זה הכל אותו הדבר
יכול להיות שאתה לא מרגיש את הידיים באותה צורה כי היית צריך לקחת צעד אחורה בשביל להתרגל לדאמבלים, אז העומס לא זהה או גדול יותר
ומה נשאר לך לאמן ב-a אם זה ה-b שלך? זה בערך 80% מהגוף שלך
אני גם לא רואה סיבה לעבודה מבודדת על הידיים בשלב המתחיל, עדיף לתת יותר מאמץ במתח ותרגילי גב, וזה יפתח לך את היד בידיוק באותה כמות, אבל יפתח לך יותר את הגב
הסיבה שהדדליפט פוגע לך בתרגילי בייספס, זה כנראה בגלל שעדיין אין לך הספק עבודה מפותח, אז אתה גומר את עצמך כבר שם, ואין לך כבר הרבה כוח לידיים, וזה בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
זה באמת לא משנה, אבל באמת, זה הכל אותו הדבר
יכול להיות שאתה לא מרגיש את הידיים באותה צורה כי היית צריך לקחת צעד אחורה בשביל להתרגל לדאמבלים, אז העומס לא זהה או גדול יותר
ומה נשאר לך לאמן ב-a אם זה ה-b שלך? זה בערך 80% מהגוף שלך
אני גם לא רואה סיבה לעבודה מבודדת על הידיים בשלב המתחיל, עדיף לתת יותר מאמץ במתח ותרגילי גב, וזה יפתח לך את היד בידיוק באותה כמות, אבל יפתח לך יותר את הגב
הסיבה שהדדליפט פוגע לך בתרגילי בייספס, זה כנראה בגלל שעדיין אין לך הספק עבודה מפותח, אז אתה גומר את עצמך כבר שם, ואין לך כבר הרבה כוח לידיים, וזה בסדר גמור

תודה על התשובה... אין יתרון למוט בזה שקל יותר להעלות בו משקלים? ומה עם מבחינת צמצום פערים בין 2 הידיים?

אימון a שלי כולל: חזה, כתפיים, יד אחורית

ממליץ על חלוקה שונה?

זאת התוכנית דרך אגב:
A
חזה:
בנץ פרס 3x6
בנץ בשיפוע עליון עם דאמבלים 6×3
פרפר 8×3

כתפיים:
פרס 6×3
הרחקה לצדדים 8×3
הרחקה לפנים 8×3

יד אחורית:
מקבילים עם משקל 6×4
פשיטות מרפקים בפולי 8×3

B

רגליים:
סקוואט 6×3
מכרעיים 8×3

גב:
מתח עם משקל 6×4
חתירה 8×3
דדליפט 6×3

יד קידמית:
כפיפות מרפקים עם דמבלים 6×3
פטישים 6×3

בטן:
7 דקות בטן

אני מתאמן 5 חודשים, עד לא מזמן עבדתי עם fbw

באמת שאני לא זוכר כבר מתי בידדתי ידיים, בטוח שכמה שנים טובות.

אתה יכול לעשות צ'ינאפס כמו שנאמר כאן כשלאט לאט גם תוסיף על עצמך משקל וזה יספיק.

אין צורך לעשות 2(וגם יותר) תרגילים ידיים.

תודה על התשובה... אין יתרון למוט בזה שקל יותר להעלות בו משקלים? ומה עם מבחינת צמצום פערים בין 2 הידיים?

אימון a שלי כולל: חזה, כתפיים, יד אחורית

ממליץ על חלוקה שונה?

זאת התוכנית דרך אגב:
A
חזה:
בנץ פרס 3x6
בנץ בשיפוע עליון עם דאמבלים 6×3
פרפר 8×3

כתפיים:
פרס 6×3
הרחקה לצדדים 8×3
הרחקה לפנים 8×3

יד אחורית:
מקבילים עם משקל 6×4
פשיטות מרפקים בפולי 8×3

B

רגליים:
סקוואט 6×3
מכרעיים 8×3

גב:
מתח עם משקל 6×4
חתירה 8×3
דדליפט 6×3

יד קידמית:
כפיפות מרפקים עם דמבלים 6×3
פטישים 6×3

בטן:
7 דקות בטן

אני מתאמן 5 חודשים, עד לא מזמן עבדתי עם fbw
לגבי העבודה עם המוט, מה שאמרת זה נכון, עם מוט קל יותר לעלות במשקלים, ועם דאמבלים קל יותר להשוות בין הידיים, אבל כמו שאמרתי קודם, תעשה מה שנוח לך ומה שמרגיש לך טוב, בסופו של דבר זה לא משנה, ורוב הסיכויים לא נחוץ
לגבי התוכנית, אני לא רואה סיבה למה חזה, שהוא שריר קטן יחסית, צריך אותה כמות תרגילים כמו כל הרגליים
ואותו דבר לידיים, שרוב הסיכויים בכלל לא צריכים עבודה מבודדת, ואם כבר אז בלחץ תרגיל אחד, אם כבר עדיף תרגילים לא מבודדים, אלא כאלה שיעבדו חזק על הידיים, אבל לא רק, כמו צ'ין אפס ומקבילים
ולא רואה סיבה לעשות עבודת בטן, וגם אם כן, אז לא עבודה על זמן, אלא להתייחס לבטן כמו כל שריר אחר
ותעשה חלוקה קצת יותר שווה, נגיד יום פלג גוף עליון ויום פלג גוף תחתון, או כל דבר אחר שלא יגרום לך לאמן 80% מהגוף שלך ביום אחד ואת כל השאר ביום אחר

• פותח/ת השרשור
לגבי העבודה עם המוט, מה שאמרת זה נכון, עם מוט קל יותר לעלות במשקלים, ועם דאמבלים קל יותר להשוות בין הידיים, אבל כמו שאמרתי קודם, תעשה מה שנוח לך ומה שמרגיש לך טוב, בסופו של דבר זה לא משנה, ורוב הסיכויים לא נחוץ
לגבי התוכנית, אני לא רואה סיבה למה חזה, שהוא שריר קטן יחסית, צריך אותה כמות תרגילים כמו כל הרגליים
ואותו דבר לידיים, שרוב הסיכויים בכלל לא צריכים עבודה מבודדת, ואם כבר אז בלחץ תרגיל אחד, אם כבר עדיף תרגילים לא מבודדים, אלא כאלה שיעבדו חזק על הידיים, אבל לא רק, כמו צ'ין אפס ומקבילים
ולא רואה סיבה לעשות עבודת בטן, וגם אם כן, אז לא עבודה על זמן, אלא להתייחס לבטן כמו כל שריר אחר
ותעשה חלוקה קצת יותר שווה, נגיד יום פלג גוף עליון ויום פלג גוף תחתון, או כל דבר אחר שלא יגרום לך לאמן 80% מהגוף שלך ביום אחד ואת כל השאר ביום אחר

לדעתך צ'ין אפס עם משקל יהיו יותר יעילים מכפיפות מרפקים בשביל הידיים?

ועל איזו חלוקה של הגוף היית ממליץ ? (פלג גוף עליון פלג גוף תחתון בלבל אות יכי מבחינתי פלג גוף תחתון זה רגליים)

בקשר לחזה, נתתי לו 3 תרגילים כי במשך התקופה שבה אני מתאמן (4 וחצי חודשים) אני מרגיש שזה החלק בגוף שנשאר הכי מאחור...
לדעתך כאי להוריד את הפרפר ולהישאר עם 2 תרגילים ? (במילא אני שונא את התרגיל הזה)

בקשר לבטן, אני מאמן אותה על זמן כי אני פשוט לא מרגיש בה גירוי כשאני מאמן אותה כמו כל איבר אחר (מספר חזרות x סטים)

לדעתך צ'ין אפס עם משקל יהיו יותר יעילים מכפיפות מרפקים בשביל הידיים?
יעילים באוה מידה כנראה
כנראה תרגיש פחות "פאמפ", אבל זה לא אומר שהיד לא תגדל

ועל איזו חלוקה של הגוף היית ממליץ ? (פלג גוף עליון פלג גוף תחתון בלבל אות יכי מבחינתי פלג גוף תחתון זה רגליים)
למשל זו דרך, וכן רגליים זה פלג גוף תחתון, אתה יכול פשוט לעשות סקוואט ודדליפט ברגליים ועוד איזה 2 תרגילים נוספים, אין צורך בהרבה יותר
תוסיף גם שוקיים אם אתה רוצה, זה לא רע

בקשר לחזה, נתתי לו 3 תרגילים כי במשך התקופה שבה אני מתאמן (4 וחצי חודשים) אני מרגיש שזה החלק בגוף שנשאר הכי מאחור...
לדעתך כאי להוריד את הפרפר ולהישאר עם 2 תרגילים ? (במילא אני שונא את התרגיל הזה)
אז לא חייבים להוסיף תרגיל, לפעמים יש צורך בלשנות מעט את אחד הפרמטרים, כמו להעלות למשל את הנפח (סטיםXחזרותXמשקל), או לדעתי עדיף להעלות את התדירות שבה אתה מאמן חזה, נגיד 3 פעמים בשבוע במקום פעמיים, זה הפיתרון שעובד להרבה מאוד אנשים

בקשר לבטן, אני מאמן אותה על זמן כי אני פשוט לא מרגיש בה גירוי כשאני מאמן אותה כמו כל איבר אחר (מספר חזרות x סטים)
אתה לא חייב להרגיש את הגירוי, אתה צריך להסתכל על מבחן התוצאה, האם שרירי הבטן מתפתחים או לא
לרוב התרגילים המורכבים יהיו בהחלט מספיקים כדי לפתח שרירי בטן

באמת שאני לא זוכר כבר מתי בידדתי ידיים, בטוח שכמה שנים טובות.

אתה יכול לעשות צ'ינאפס כמו שנאמר כאן כשלאט לאט גם תוסיף על עצמך משקל וזה יספיק.

אין צורך לעשות 2(וגם יותר) תרגילים ידיים.

ובכמה שנים הטובות הללו הידיים שלך גדלו בצורה משמעותית?

ובכמה שנים הטובות הללו הידיים שלך גדלו בצורה משמעותית?

מאוד, עד כדי כך שמספיק חברים ומאמנים במכון שאני נמצא בו עד היום אמרו לי את זה.

למשל זו דרך, וכן רגליים זה פלג גוף תחתון, אתה יכול פשוט לעשות סקוואט ודדליפט ברגליים ועוד איזה 2 תרגילים נוספים, אין צורך בהרבה יותר
תוסיף גם שוקיים אם אתה רוצה, זה לא רע
לא עדיף בשבילו לעשות רוטציה בין הסקוואט לדדליפט ?

יש לך רשימת מכולת ולא תוכנית אימונים. תחפש פה תוכנית אימונים.

בשלב שלך לדעתי 2-3 סטים בשבוע לידיים יספיקו. גם בהם כדאי שיהיה תוכנית ולא סתם. נגיד תנסה להתקדם במשקל ובחזרות לאט לאט. ידיים צריכים להיות בסוף האימון זה שריר קטן שאתה לא רוצה לעייף לפני התרגילים החשובים כמו בנץ/מתח

• פותח/ת השרשור
יש לך רשימת מכולת ולא תוכנית אימונים. תחפש פה תוכנית אימונים.

בשלב שלך לדעתי 2-3 סטים בשבוע לידיים יספיקו. גם בהם כדאי שיהיה תוכנית ולא סתם. נגיד תנסה להתקדם במשקל ובחזרות לאט לאט. ידיים צריכים להיות בסוף האימון זה שריר קטן שאתה לא רוצה לעייף לפני התרגילים החשובים כמו בנץ/מתח

לקחתי תוכנית מהפורטל ושיניתי קצת את התרגילים בהתאם לציוד שזמין לי בחדר כושר בצבא... המטרה שלי היא להתקדם במשקלים בתוכנית בתרגילים המרכזיים.. ואת הידיים אני מאמן בסוף אימון

לקחתי תוכנית מהפורטל ושיניתי קצת את התרגילים בהתאם לציוד שזמין לי בחדר כושר בצבא... המטרה שלי היא להתקדם במשקלים בתוכנית בתרגילים המרכזיים.. ואת הידיים אני מאמן בסוף אימון
אם כל הכבוד למי שפרסם אותם. הם לא תוכניות לאימונים. הם גם רשימת מכולת של תרגילים שאולי נעשה שם קצת יותר מחשבה ממה שמקבלים בחדר כושר. אבל בסופו של דבר הם לא תוכניות.

תקח תוכנית ומקסימום תנסה להתאים אותה לתנאי החדר כושר

• פותח/ת השרשור
אם כל הכבוד למי שפרסם אותם. הם לא תוכניות לאימונים. הם גם רשימת מכולת של תרגילים שאולי נעשה שם קצת יותר מחשבה ממה שמקבלים בחדר כושר. אבל בסופו של דבר הם לא תוכניות.

תקח תוכנית ומקסימום תנסה להתאים אותה לתנאי החדר כושר
מאיפה לקחת?

• פותח/ת השרשור
לא רואה סיבה למה
אני שוקל לעבור לעבוד עם 5x5. Stronglift
מה דעתכם? כדאי?? המטרה שלי היא בילדינג עם דגש חזק גם על כוח

ואם כן, איך להמיר את המשקלים שלי? נגיד כרגע הסקוואט שלי היא 82.5 קילו ל3 סטים של 6 חזרות... כמה משקל להוריד לדעתכם כשאני מתחיל 5x5?

המשקל גוף שלי דרך אגב הוא 60... גובה 1.69

אני שוקל לעבור לעבוד עם 5x5. Stronglift
מה דעתכם? כדאי?? המטרה שלי היא בילדינג עם דגש חזק גם על כוח

ואם כן, איך להמיר את המשקלים שלי? נגיד כרגע הסקוואט שלי היא 82.5 קילו ל3 סטים של 6 חזרות... כמה משקל להוריד לדעתכם כשאני מתחיל 5x5?

המשקל גוף שלי דרך אגב הוא 60... גובה 1.69
בהחלט תוכנית סבבה, לא רואה למה לא
ותעשה ריסט של 10%, אתה אמור להיות בסדר לדעתי, אבל חכה לעוד תגובות לראות מה אנשים אומרים

Back
למעלה תחתית