הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתקרב למטרה (משקל גוף)

matanyoef

משתמש מתחיל
192
11
נק' מוניטין:
14
192
11
שלום לכם,
אני בתקופת מסה מחודש אוקטובר 2016 (סה"כ שבעה חודשים). עליתי ממשקל 67 קילו ל-81.5 קילו.
התחלתי בהתחלה את התכנית SS ואז ראיתי שזה לא קידם אותי (נתקעתי) עברתי לביל סטאר.
המטרה שלי היא להגיע ל-85 קילו ואז לעשות חיטוב.

אלו המשקלי עבודה שלי:
סקוואט -96
דדליפט - 100
בנץ - 68
פרס - 50
בארבל רואו - 66

כולם לחמש חזרות.

אני יודע שהמשקלי עבודה שלי לא בשמיים בגלל שאני בצבא והיו לי אימונים, תרגילים וכל זה שפספסתי אימונים בגלל זה.
עכשיו מה לעשות? להתקדם עוד במשקלי עבודה או שכאשר אני מגיע ל-85 קילו להתחיל חיטוב?

אשמח לעזרה.

זה תלוי במטרות שלך, ובאחוז שומן. אני חושב שזה משהו שאתה צריך להחליט בעצמך.
שאלות שאני חושב שיעזרו (אתה צריך לענות עליהן) :
יש עליך מספיק מסה בשביל לחטב ?
מפריע לך איך שאתה נראה / האחוז שומן גבוה ?
אתה רוצה להמשיך את המסה ולעלות עוד במשקלי עבודה לפני החיטוב ?
אתה רוצה לעלות עוד מסה או מעדיף לחטב ?
ותבחר בהתאם למטרות שלך.

• פותח/ת השרשור
זה תלוי במטרות שלך, ובאחוז שומן. אני חושב שזה משהו שאתה צריך להחליט בעצמך.
שאלות שאני חושב שיעזרו (אתה צריך לענות עליהן) :
יש עליך מספיק מסה בשביל לחטב ?
מפריע לך איך שאתה נראה / האחוז שומן גבוה ?
אתה רוצה להמשיך את המסה ולעלות עוד במשקלי עבודה לפני החיטוב ?
אתה רוצה לעלות עוד מסה או מעדיף לחטב ?
ותבחר בהתאם למטרות שלך.

יש לי מסה אבל קשה להעריך עד כמה בגלל השומן...
המראה מאוד מפריע לי כבר

זה יהיה "נורא" לחטב עם משקלי עבודה כאלו?

יש לי מסה אבל קשה להעריך עד כמה בגלל השומן...
המראה מאוד מפריע לי כבר

זה יהיה "נורא" לחטב עם משקלי עבודה כאלו?

נורא זה בטוח לא אבל אתה תיהיה מופתע כמה משקל נותנים הנוזלים ובגלל זה אתה נראה גדול יותר כביכול. אתה בקלות יכול לרדת 5 קילו רק נוזלים ( אם לא יותר) ככה שבמקומך הייתי עושה מאזן חיובי הרבה יותר קטן וממשיך לעלות במשקלים. אבל אם זה מספיק לך אז שיבושם לך. אם בא לך, תעלה תמונה שיהיה קל יותר להבין מה קורה איתך.

• פותח/ת השרשור
נורא זה בטוח לא אבל אתה תיהיה מופתע כמה משקל נותנים הנוזלים ובגלל זה אתה נראה גדול יותר כביכול. אתה בקלות יכול לרדת 5 קילו רק נוזלים ( אם לא יותר) ככה שבמקומך הייתי עושה מאזן חיובי הרבה יותר קטן וממשיך לעלות במשקלים. אבל אם זה מספיק לך אז שיבושם לך. אם בא לך, תעלה תמונה שיהיה קל יותר להבין מה קורה איתך.

תמונות:

אבל אם יש אנשים שלא עושים מסה כי יש להם אחוזי שומן גבוהים והם בכל זאת הצליחו להעלות מסת שריר מאוד יפה (מכיר כזה מישהו)...
אז איך זה עובד אצלהם ככה שהם לא עשו תכנית כוח?

תודה רבה ושבת שלום!

קבצים מצורפים

• 20170519_111619.jpg
    20170519_111619.jpg
    KB 36.5 · צפיות: 136
  • 20170519_111651.jpg
    20170519_111651.jpg
    KB 54.7 · צפיות: 128
א. מה זה תוכנית כוח?
ב. מאיפה לך שהם עלו במאסת שריר?
ג. עליה במשקל יכולה לקרות במידה והמתאמן על אחוז שומן גבוה או שהמתאמן בעל משקלי עבודה נמוכים וממשיך להתקדם גם במאזן קלורי שלילי עד גבול מסויים מן הסתם וכמובן גנטיקה.
ד. כמו שכבר אמרתי, נוזלים יכולים לעשות אשליה שיעני עלית במאסת השריר והרבה חבר׳ה שאמנתי היו מתבאסים אחרי חיטוב וחזרו מהר מאוד למאסה מתונה ואיטית יותר.
ה. אין דבר כזה תוכנית כוח/תוכנית בילדרים וכל שאר השטויות שאנשים המציאו.. יש דבר שנקרא תוכנית אימונים לינארית שבעזרת אתה אמור או לעלות במשקלי העבודה או בכמות הסטים או בכמות החזרות או לקצר את זמן המנוחה. לפעמים מתאמן לא יכול להמשיך להתחזק למשל ב SS ושום ריסט/תזונה/מנוחה/שבוע חופש מהאימונים, לא עוזרים לכן המתאמן יזדקק ליותר נפח באימונים. אתה יכול לעשות AB, ABC וכל שאר הפיצולים למינהם רק שהתוכנית תהיה הגיונית ועם התקדמות כלשהי כי מה ההגיון לעשות את אותה התוכנית עם אותם המשקלים סטים וחזרות במשך חודשיים ולא לראות תוצאות?! משעמם קצת לא?! בכל מקרה, אתה לא במצב גרוע בכלל. ממליץ לך להמשיך מאסה עם מאזן חיובי יותר נמוך.

• פותח/ת השרשור
א. מה זה תוכנית כוח?
ב. מאיפה לך שהם עלו במאסת שריר?
ג. עליה במשקל יכולה לקרות במידה והמתאמן על אחוז שומן גבוה או שהמתאמן בעל משקלי עבודה נמוכים וממשיך להתקדם גם במאזן קלורי שלילי עד גבול מסויים מן הסתם וכמובן גנטיקה.
ד. כמו שכבר אמרתי, נוזלים יכולים לעשות אשליה שיעני עלית במאסת השריר והרבה חבר׳ה שאמנתי היו מתבאסים אחרי חיטוב וחזרו מהר מאוד למאסה מתונה ואיטית יותר.
ה. אין דבר כזה תוכנית כוח/תוכנית בילדרים וכל שאר השטויות שאנשים המציאו.. יש דבר שנקרא תוכנית אימונים לינארית שבעזרת אתה אמור או לעלות במשקלי העבודה או בכמות הסטים או בכמות החזרות או לקצר את זמן המנוחה. לפעמים מתאמן לא יכול להמשיך להתחזק למשל ב SS ושום ריסט/תזונה/מנוחה/שבוע חופש מהאימונים, לא עוזרים לכן המתאמן יזדקק ליותר נפח באימונים. אתה יכול לעשות AB, ABC וכל שאר הפיצולים למינהם רק שהתוכנית תהיה הגיונית ועם התקדמות כלשהי כי מה ההגיון לעשות את אותה התוכנית עם אותם המשקלים סטים וחזרות במשך חודשיים ולא לראות תוצאות?! משעמם קצת לא?! בכל מקרה, אתה לא במצב גרוע בכלל. ממליץ לך להמשיך מאסה עם מאזן חיובי יותר נמוך.

לא חשבתי על זה ככה האמת...
עד איזה משקלי עבודה בערך להגיע?
ואם אני עושה שנה מסה זה לא ידפוק את החילוף חומרים?

ממש תודה!

לא חשבתי על זה ככה האמת...
עד איזה משקלי עבודה בערך להגיע?
ואם אני עושה שנה מסה זה לא ידפוק את החילוף חומרים?

ממש תודה!

תגיע למשקלים שבא לך. רוצה בנצ 80 תגיע ל 80 רוצה 100 תגיע ל 100.. תציב לעצמך יעדים. ולא, שום דבר לא ידפק אל תדאג.

ששמח לעזור.

• פותח/ת השרשור
תגיע למשקלים שבא לך. רוצה בנצ 80 תגיע ל 80 רוצה 100 תגיע ל 100.. תציב לעצמך יעדים. ולא, שום דבר לא ידפק אל תדאג.

ששמח לעזור.

אבל איך אני אמור לדעת מתי לעשות חיטוב?
הרי אי אפשר ממש לדעת כמה מסת שריר עליתי כשיש שומן

• פותח/ת השרשור
תעשה מתי שבא לך אני רק אמרתי את דעתי. מקסימום לא תאהב את התוצאה אחרי החיטוב תחזור למאסה מה אתה מסתבך

אהלן גבר!
החלטתי להתחיל חיטוב בגלל שכבר זהו אני לא יכול לראות את עצמי במראה עוד וגם בגלל שעשיתי בדיקות דם ויש לי כולסטרול גבוהה וסוכר ואני רוצה להיכנס לעבודה בקרוב מאוד שמחייבת שאהיה "בריא".

אשמח בבקשה אם תעזרו לי על ידי זה שתענו לי על התשובות הבאות:
1. תכנית אימונים הזאת (השלוש פעמים בשבוע) היא מתאימה לכל אחד?
2. הבנתי שצריך להוריד את המאזן הקלורי לניטרלי לשבועיים ואז להיות בגירעון שלילי, זה נכון?
3. בנוגע למשקלי העבודה "שהשגתי" - פשוט להתחיל אתם בתכנית אימונים החדשה ולשמור עליהם כמה שאפשר?

אשמח לתשובות.
שבוע טוב ומבורך!

• פותח/ת השרשור
קראתי. המטרה שלי. היא לשמר את מסת השריר ולכן התכנית המתאימה היא כוח ולא סיבולת.
האם התכנית של ביל סטאר יכולה לעבוד בחיטוב?

היא לא רק יכולה לעבוד היא גם מומלצת מאוד לחיטוב.

רק אל תשכח שאם תרגיש שאתה יכול להרים יותר משקל אחרי שבועיין נניח, תעשה את זה לאט ובטוח.

• פותח/ת השרשור
היא לא רק יכולה לעבוד היא גם מומלצת מאוד לחיטוב.

רק אל תשכח שאם תרגיש שאתה יכול להרים יותר משקל אחרי שבועיין נניח, תעשה את זה לאט ובטוח.

אוקיי.
מה בנוגע למאזן הניטרלי? צריך לעשות שבועיים ניטרלי לפני השלילי?

אוקיי.
מה בנוגע למאזן הניטרלי? צריך לעשות שבועיים ניטרלי לפני השלילי?
לא חובה בכלל. אם אתה תראה שהחיטוב לא מתקדם אז כן תנסה לעשות נייטרלי. כל זה במידה וראיתה שאתה אכן במאזן שלילי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית