הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי בטן למבוגרים/צעירים עם עודף משקל

yotam555

משתמש מתחיל
40
1
נק' מוניטין:
1
40
1
על איזה תרגילים הייתם ממליצים לבטן לגבר כבן 70 ואף לצעיר בן 35 בעל עודף משקל ( גובה 1.80 - 134 ק"ג)

למבוגר לא כ"כ הייתי רוצה לתת לו פלאנק כי אני חושש שזה יהיה קצת בעייתי לו, וכמו כן גם לא תרגיל כפיפות בטן קלאסיות בגלל חשש מפגיעה בעמוד שדרה,
חשבתי על תרגיל ששוכבים על מזרון והגב נשאר מקובע והידיים בצידי המזרון, ומרימים ברכיים לחזה ומורידים לאט לאט עד שכמעט יגעו ברצפה..
אבל אין לי עוד רעיונות טובים ומתאימים לסיטואציה..

תודה חברים

• פותח/ת השרשור
חברים אשמח שתגיבו ותעזרו בכמה עצות..
תודה

אני לא חושב שהייתי נותן לאף אחד מהם תרגילי בטן
למבוגר הייתי נותן תרגילים שעוזרים לחזק את הליבה בצורה אחידה, ולאו דווקא משהו ספציפי לרקטוס, ואותו דבר גם לבחור בעודף משקל
בכל מקרה, אם אתה לא סגור על איך לאמן אוכלוסיות מיוחדות, עדיף לא לעשות סתם

בעזהי"ת

מגיב באיחור, מתנצל.

בשלב הראשון הייתי נותן למבוגר הליכה בשיפוע חיובי, ומוודא שהוא לא מתכופף לשווא יותר מידי קדימה - כך שכל שרירי הגיו עובדים יפה כדי למנוע תנועה לאחור או לפנים. תוך כדי הייתי מציע לו לבצע כיווצי בטן איזומטריים קלים בני מספר שניות, בהנחיית יד של המדריך: הוא מניח יד על הבטן ומבקש ממנו: תכווץ! ולאחר כמה שניות מרפה, וחוזר חלילה. לאחר זמן מה הייתי מתחיל לתת לו פלאנקים בעמידה: הוא עומד במרחק של כמטר מהקיר ברגליים צמודות, ונשען עם המרפקים על הקיר, המדריך מניח רגל אחת מאחורי העקבים שלו - כדי לוודא שהוא לא מתחיל להחליק, ומנחה אותו מילולית כל העת שלא להגיע ללורדוזת יתר.

Back
למעלה תחתית