הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר בנות הקרוספיט Overhead Squat - Bodyweight x 15 reps

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803

מרשים ביותר

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא סרטון חדש, אבל עדיין ללא ספק אחד המטורפים.

אין ספק שהבנות ב- CF הרבה יותר מוצלחות מהבנים שם. 😃

אני חושב שבכל הסרטים זו ניקול שמתאמנת, לא?

אפרופו הביצוע היפהפה הזה,
אני סקרן להבין על מה/איך סקוואט מעל הראש עובד בקשר לרגליים, גב, PC וכו'..
האם זה תרגיל עזר מקובל?

אני לא חושב שזה תרגיל עזר; זה תרגיל בפני עצמו.
הוא משלב, מן הסתם, את עבודת הרגליים, הגב, הישבן והבטן של הסקוואט, אם כי העומס קטן יותר מאשר בבק סקוואט, כמובן, ועבודה של הכתפיים, הטרפזים והטרייספס כמו בפרס.

AFAIK, זה במקור תרגיל עזר לסנאצ'.
לגבי איך הוא ביחס לשאר הסקוואטים, אני חושב שהוא די דומה לפרונט סקוואט כי הוא מכריח אותך להשאיר את הגב בזוית כמה שיותר ישרה ביחס לקרקע. ברגע שיש משקל מאתגר מעל הראש אתה תעדיף להציב את עמוד השדרה שלך מתחתיו בצורה אנכית כדי לתמוך במשקל.
זה כמובן גם תלוי ספציפית בבנאדם. אני זוכר שהיה פה פעם ויכוח בין אלכס למשקולנים לגבי זוית הגב בסנאצ'. אפשר למצוא דוגמאות של אנשים עם זוית יחסית חדה, אבל רב הביצועים הכבדים שראיתי הם של אנשים שמצליחים לשמור על גב כמעט ישר.

אני בספק שזה תרגיל עזר לסנאץ'. רוב המשקולנים לא עובדים על Overhead squat, אלא אם כן הם קמים מהסנאץ'. פשוט הכוח ברגליים לא ממש מגביל אותך.

לגבי הזווית, זה תלוי בגמישות בכתפיים. מי שיותר גמיש יכול לדמות את ה overhead squat ל- low bar squat.

אני בספק שזה תרגיל עזר לסנאץ'. רוב המשקולנים לא עובדים על Overhead squat, אלא אם כן הם קמים מהסנאץ'. פשוט הכוח ברגליים לא ממש מגביל אותך.

לגבי הזווית, זה תלוי בגמישות בכתפיים. מי שיותר גמיש יכול לדמות את ה overhead squat ל- low bar squat.

אני חושב שזה תרגיל עזר לסנאצ' לא בשביל לחזק את הרגליים אלא פשוט לאמן את העלייה עם משקל מעל הראש בלי הצורך להביא אותו לשם כל פעם. אפשר ככה גם לעשות את החלק הזה עם יותר משקל ממה שאתה מסוגל באותו שלב להרים. על ידי jerk. זה כמו שעובדים עם front squat יותר כבד ממה שאתה עושה קלין לפעמים. זה הולך ביחד עם כל שאר תרגילי העזר של הסנאצ'. אני יודע שזה אחד התרגילים ברשימת ה- skill transfer של ברגנר.

יכול להיות שאתה צודק. ממה שאני קראתי, משקולנים כמעט ולא עושים את התרגיל הזה בנפרד. אולי המשקולנים שלנו יספרו לנו?

בד"כ
[*] רק מתחילים עושים את התרגיל על בסיס קבוע (שלא כחלק מחימום או משהו כזה) בשביל לפתח קצת יכולות בסיסיות. בניגוד לקלין, מקרה שבו תצליח להכנס מתחת למוט ולייצב אותו בלי יכולת לקום הוא מאוד נדיר - הנפה היא מהסדר גודל של 60-65% מהסקוואט, ככה שכוח ברגליים לא ממש מגביל בקימה.

אגב, מורן, איפה יצא לך לראות לך לראות OHS כבד מבוצע עם גב אנכי? אני חושב שהתנועה הרבה יותר דומה לבק סקוואט מאשר לפרונט.

[*] יצא לי לקרוא פעם על משקולן, לא זוכר מי אבל אני חושב שהוא היה אחד הסופרים הרוסים שמאוד האמין בחשיבות של התרגיל ויש אולי גם מקרים של חבר'ה ברמה סבירה שיש להם קצת בעיות של יציבות למטה שהOHS יכול לעזור, אבל אלה המקרים היוצאים מין הכלל אני חושב.

כבר כמעט שכחתי ששאלתי משהו... : )
והתפתח אחלה דיון.
אז חוץ מסוגיית העזר/לא עזר, האם זה תרגיל שמומלץ למטרות כוח?
או אם למקד עוד יותר, האם זה תרגיל שעשוי לעזור לי איכשהו בתרגילי הבסיס או שעדיף לעבוד ישירות על אותם תרגילי מטרה?

• פותח/ת השרשור
עדיף תרגילי בסיס
אם אתה עושה טקסס מתוד אתה יכול להכניס אותו במקום הסקווט הרגיל/פרונט ביום של ההתאוששות

תודה רן.
אני כבר חודש + לא מתאמן אבל בכל זאת ממשיך להתענין בתקוה שמתישהו בקרוב אחזור לזה.
אגב, ביום ההתאוששות בכל מקרה לא היה אצלי סקווט, פעמיים בשבוע היה די והותר עבורי..

יש לו מקום, אני חושב שיש תרומה ליכולת לעשות סקוואט עם משקל מעל הראש (קח את זה בערבון מוגבל, אני ברמת העקרון מאמין שיש תרומה בכל דבר כמעט שעושים עם משקל מעל האש). הוא עוזר לחזק פחות או יותר הכל ועוזר גם לשפר את הגמישות וטווחי תנועה. אתה לא זקן מידי בשביל לעשות אותו, אם תרצה אני שולף לך פה סרט של בחור בגילך שעשה 15 חזרות עם משקל גוף.

ליום התאוששות סביר להניח שהוא יהיה קל מידי, בהתחלה בוודאות, סביר להניח שגם אח"כ, אלא אם תרצה לעשות את היום עוד יותר קל. אני הייתי מתחיל עם לעשות כמה סטים בסוף האימון או כחלק מהחימום ורואה משם מה נראה לך. ממילא סביר להניח שיקח זמן עד שתוכל לעשות אותו עם משקל משמעותי ולטווח תנועה טוב.

אם אתה לא עושה היום שום סקוואט ביום התאוששות (שאני לא בטוח שזה צעד נכון) אז זה דווקא יכול להיות תוספת טובה שם.

אני כמעט משוכנע שבזמנו שאלתי כאן והתרשמתי שזה 'בסדר' רק פעמיים סקוואט.
אחרת מתי בדיוק אמור להיכנס DL ובנצ' וכו?
בקצרה - ב TM אצלי היה פעמיים סקוואט, מתח ופרס, ופעם אחת (ביום התאוששות) DL, בנצ' ומשחקים

אני כמעט משוכנע שבזמנו שאלתי כאן והתרשמתי שזה 'בסדר' רק פעמיים סקוואט.
אחרת מתי בדיוק אמור להיכנס DL ובנצ' וכו?
בקצרה - ב TM אצלי היה פעמיים סקוואט, מתח ופרס, ופעם אחת (ביום התאוששות) DL, בנצ' ומשחקים

DL ביום של התאוששות? מה הבעיה עם סקוואט ודדליפט באותו היום?

זה בסדר, לא אומר שלא, אני רק אומר שלא בטוח שזאת האפשרות הכי טובה. לפעמים לעשות סקוואט קל בין האימונים הכבדים עושה את האימון הכבד השני טוב יותר מאשר לא לעשות.

• פותח/ת השרשור
אז האובר הד נכנס בקטגורית המשחקים (עד שהוא הופך לכבד מאוד, לא בטווח הקרוב אם בכלל)

אז האובר הד נכנס בקטגורית המשחקים (עד שהוא הופך לכבד מאוד, לא בטווח הקרוב אם בכלל)

פרט למטרות ספציפיות, לדעתי כן. אני גם חושב שהבעיה העקרית בלעשות אותו כבד לחזרות ברגע שהמשקל יעלה עלולה להיות כאבים בפרק כף היד ולא דווקא בעיה לתמוך במשקל, אבל זה תלוי במשקלים ושאר מה שעושים באימונים.

Back
למעלה תחתית