הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח למשוך עם גב ישר

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
שלום לכולם,

אני פותח את הפוסט הזה מכיוון שניסיתי הכל כדי לסדר את הדדליפט שלי אבל משום מה שום דבר לא עובד.
אז ככה למי שלא מכיר אותי אני כבר כמה שנים טובות בליפטינג ומכיר את ההדגשים של טכניקה נכונה.

הבעיה שלי היא כזאת, מאז ומתמיד הגב שלי מתחיל להתעגל באזור ה150-170 ק''ג. זה מתבטא בחוסר יכולת לשמור על גב תחתון מכווץ בעיקר בניתוק.
בשנה וקצת האחרונה לקחתי צעד אחורה בדדליפט על מנת לפתור את הבעיה אך ללא שיפור;
זה התחיל כשהיה לי 220 לסינגל והתחלתי להוריד משקל ולעבוד על טכניקה "תקינה" (גב ישר וכו'), לאחר מכן לקחתי שלושה חודשי עבודה לתרגילי עזר כגון פאוז דדליפט, סטיף לג דדליפט, דפציט דדליפט, סנאץ דדליפט, תרגילי בטן וכו' על מנת לחזק את הגב והבטן ולהצליח למשוך משקלים גבוהים עם גב תחתון ישר.
לצערי זה לא עבד וכאשר חזרתי לאזור ה160 ק''ג הגב התחיל שוב להתעגל.

בהמשך ניסיתי לעבור לסומו שהרגיש הרבה יותר חלש מהדדליפט הקלאסי וכשהגעתי למשקלים דומים הגב תחתון התעגל בהתאם כמו בדדליפט קלאסי.
לאחר מכן ניסיתי כל מיני טכניקות של גב עליון מכופף וגב תחתון מכווץ אבל כשהגעתי ל160~ דדליפט הסיפור חזר על עצמו.
ניסיתי, להוריד ישבן, להעלות ישבן, הרבה חזרות, קצת חזרות, תדירות נמוכה, תדירות גבוה, עם חגורה ובלי חגורה, נפח, עצימות הכל מהכל ותאמינו לי נתתי מספיק צ'אנסים וזמן לכל ניסיון וחידוש בטכניקה אך ללא תועלת.

בשורה התחתונה כשאני מאוד מתאמץ למשוך עם גב ישר ועם חגורה הסינגל שלי מסתכם ב180 לעומת 220 עם הטכניקה "הרעה" שמאוד נוח לי בה וחשוב לי לציין שמעולם לא היה לי כאבים בעקבות הטכניקה הזאת.

במידה ואני מושך כמו שנוח לי ובטכניקה שאני חזק בה אני מצליח לתת התקדמות יפה במשקלי עבודה, כאשר אני מושך עם גב ישר אני נתקע במשקלים, משקלים שאמורים להיות קלים עבורי מרגישים כמו טון.

ההתייעצות שלי היא כזאת, ידוע לי כי אין בעיה עם גב עגול כאשר הוא מכווץ וסטטי לאורך כל ההרמה, הבעיה אצלי שזה לא המצב, הגב אומנם מכווץ אבל לא סטטי (לפחות לפי דעתי).
מכיוון שבאמת ניסיתי הכל (אשמח אם יש למישהו הצעות נוספות) אני מתחיל לחשוב לעצמי אולי בעצם עדיף לי להישאר עם הטכניקה ה"מכוערת" שאני חזק בה. הבעיה היחידה שאני מאוד מפחד מפציעה ולפי דעתי לא שווה לפרוץ דיסק (או להכפיל את הסיכויים לכך) בשביל עוד משקל על המוט.

האם יתכן כי ככה אני בנוי למשוך? האם זה הגיוני? יכול להיות שזה האנטומיה שלי ובסופו של יום זה לא כל כך נורא?

אשמח לעזרה .
@TheTzadik
@DarY
@MasterSplitter

אני מצרף שני סרטונים של דדליפט, אחד עם דגש גל תחתון מכווץ (שהרגיש חרא וכבד) ודדליפט בטכניקה הרעה, שהרגיש מעולה (אבל נירא קצת פחות).
מצטער מראש שזה דרך פייסבוק פשוט היוטיוב עושה לי בעיות.

טכניקה של גב תחתון מכווץ וסטטי.
Ariel Powerlifting

טכניקה רעה:
Ariel Powerlifting

אתה עושה הכנה קצרצרה ומיד מושך. כיוון שלא הספקת לעשות הקשחה מספיקה (ואלסלבה גדול, "דריכה" מלאה של כל הגב לפני תחילת ההרמה מהרצפה), הגוף שלך עושה אותה אינסטינקטיבית מייד כשאתה מתחיל למשוך. זה קורה כשהמשקל מספיק גדול, מאותן סיבות שאמרו כאן, וזה גם יכול להיות תוצאה של עייפות (כללית או בתוך האימון). הייתי מוריד חגורה, מוריד משקל לאיפה שהטכניקה טובה, ועולה בקפיצות קטנות עד איפה שהיא מתחילה להיפגע וממשיך משם. אולי גם לעשות את הדד בתחילת האימון.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאני רואה הגב שלך סטטי.
אתה פשוט נכנס לסט אפ עם גב ישר ומרגע שאתה מתחיל את ההרמה הגב מתעגל אבל הוא לא משתנה עד סוף ההרמה.
לפי מה שאני רואה הוא לא סטטי...אני מבין למה אתה מתכוון אבל אני חושב שנוצר הרבה עומס בניתוק. לא יודע האמת.
בעזהי"ת

קח משקל שאתה מבצע בו 5 חזרות בקלות, כלומר לא RM5 אלא מתחתיו, ותבצע איתו מעין דדליפט רומני, אבל כזה שבשלב הירידה אתה נעצר מעט מעט מתחת לברכיים, ומחכה שם ללא תנועה למשך מספר שניות. במהלך ההמתנה הזו, אתה מנסה ליישם את כל הדגשים המוכרים לך מהדדליפט: חלק טורסו עליון מתוח למעלה, ישבן מתוח לאחור, מוט נמצא בדיוק מעל מרכז הכובד של כפות הרגליים וכן הלאה. תוך כדי זאת תיזהר מיצירת היפר-לורדוזה מותנית, היות וזו טעות נפוצה שמתבצעת תחת נסיון ליישר את הגיו. תחכה בהמתנה עד שאתה מרגיש שכבר קשה לך לשמור על מנח, ואו אז תחזיר את המוט לרצפה, דקה מנוחה - וסט חדש.

הרעיון הוא ליצור הן תשומת לב טכנית והן נפח נוסף בשלב הספציפי - גורמים שביחד אמורים לתת לך את היכולת ליישר את הגיו לכל אורך התנועה.
כמה שונה זה יהיה מהפאוז דדליפט שטחנתי? כמה סטים היית ממליץ לעשות ובאיזה תדירות? אני חושב על להכניס את זה כתרגיל עזר אחרי הדדליפט הרגיל.

זה הדדליפט מהאימון האחרון, עשיתי 170 קילו בטכניקה שאני רגיל וחזק בה, עד כמה נוראית היא והאם זה יהיה בסדר להמשיך להתקדם איתה לבינתיים? כי מצד אחד אני רוצה להתחזק וחבל לי "לבזבז" את כל הזמן הזה אבל מצד שני אני לא מוכן לעשות את זה על חשבון הבריאות. אם הטכניקה סבירה והיא לא מעלה את הסיכון באופן משמעותי לפציעה אני אמשיך לבינתיים כי חבל לא להתקדם כל כך הרבה זמן אבל אם יש פה קו אדם ברור שאקח צעד אחורה.

אשמח לשמוע את דעתך: Zum Anzeigen anmelden oder registrieren

לפי מה שאני רואה הוא לא סטטי...אני מבין למה אתה מתכוון אבל אני חושב שנוצר הרבה עומס בניתוק. לא יודע האמת.

מרגע שאתה מתחיל את התנועה עד הרגע שאתה מסיים הגב נשאר באותו המצב.
הבעיה היא שבסט אפ הגב ישר וכשאתה מתחיל את התנועה הוא מתעגל, אולי כבר כדאי להתחיל עם סט אפ עגול ואז הוא יישאר באותו מצב גם בסט אפ וגם בהרמה.
אבל אני מעדיף לא לייעץ לך בעניינים כאלו, אני רק אומר את מה שאני רואה.

תנסה להתחזק בסנאץ גריפ דדליפט (תעשה עם רצועות אם קשה לך האחיזה) , ותתרגל למשוך יותר באיטיות ויותר מבוקר.

אבל זה בדרך כלל נובע מזה שאתה חזק ברגליים וחלש בזוקפים, אז תנסה להוסיף גם תרגילים כמו בק אקסטנשיין עם משקל לחזרות (אם היית בפאר עדיין הייתי אומר לך לעשות הרבה בGHD אבל לא חושב שיש במטרו GHD) .

• פותח/ת השרשור
מרגע שאתה מתחיל את התנועה עד הרגע שאתה מסיים הגב נשאר באותו המצב.
הבעיה היא שבסט אפ הגב ישר וכשאתה מתחיל את התנועה הוא מתעגל, אולי כבר כדאי להתחיל עם סט אפ עגול ואז הוא יישאר באותו מצב גם בסט אפ וגם בהרמה.
אבל אני מעדיף לא לייעץ לך בעניינים כאלו, אני רק אומר את מה שאני רואה.
ניסיתי את זה באימון הקודם וזה היה זוועה
תנסה להתחזק בסנאץ גריפ דדליפט (תעשה עם רצועות אם קשה לך האחיזה) , ותתרגל למשוך יותר באיטיות ויותר מבוקר.

אבל זה בדרך כלל נובע מזה שאתה חזק ברגליים וחלש בזוקפים, אז תנסה להוסיף גם תרגילים כמו בק אקסטנשיין עם משקל לחזרות (אם היית בפאר עדיין הייתי אומר לך לעשות הרבה בGHD אבל לא חושב שיש במטרו GHD) .
שוב, ניסיתי תקופה ארוכה סנאץ דדליפט שלא עזר וגם תרגילים לזוקפים...יש פה משהו מעבר

ניסיתי את זה באימון הקודם וזה היה זוועה

שוב, ניסיתי תקופה ארוכה סנאץ דדליפט שלא עזר וגם תרגילים לזוקפים...יש פה משהו מעבר

לכמה משקל הגעת? יש לך סרטונים?
איזה תרגילי איזה תקופה איזו התקדמות הייתה לך?

• פותח/ת השרשור
לכמה משקל הגעת? יש לך סרטונים?
איזה תרגילי איזה תקופה איזו התקדמות הייתה לך?
בסנאץ דדליפט עשיתי חודשיים בערך, הגעתי ל130-135 קילו ל5x3 הטכניקה הייתה טובה, לא שמרתי סרטונים...
וכתבתי בתגובה הראשונה כשפתחתי את הפוסט איזה תרגילים עשיתי רובם 2-3 חודשים

בסנאץ דדליפט עשיתי חודשיים בערך, הגעתי ל130-135 קילו ל5x3 הטכניקה הייתה טובה, לא שמרתי סרטונים...
וכתבתי בתגובה הראשונה כשפתחתי את הפוסט איזה תרגילים עשיתי רובם 2-3 חודשים

זה לא מספיק, אם אתה מושך ככה זה עניין של בערך שנה של תרגילי עזר (עד שהזוקפים יסתכרנו עם הרגליים), זה לא משהו שמתחזק בחודשיים - שלוש
אני יודע כי הייתה לי בעיה דומה, הוויטליפטינג והתרגילי עזר שלו עזרו לי והיום גם אם אני מנסה לעגל את הגב אני לא יכול.

• פותח/ת השרשור
זה לא מספיק, אם אתה מושך ככה זה עניין של בערך שנה של תרגילי עזר (עד שהזוקפים יסתכרנו עם הרגליים), זה לא משהו שמתחזק בחודשיים - שלוש
אני יודע כי הייתה לי בעיה דומה, הוויטליפטינג והתרגילי עזר שלו עזרו לי והיום גם אם אני מנסה לעגל את הגב אני לא יכול.
במצטבר אני שנה וקצת עושה תרגילי עזר לדד...
הקטע הוא שאם זה היה עובד, הדדליפט שלי היה לפחות משתפר קצת מבחינה טכנית או שההתעגלות הייתה מופיעה במשקל יותר גבוה אבל זה לא המצב 🙁

בעזהי"ת

כמה שונה זה יהיה מהפאוז דדליפט שטחנתי? כמה סטים היית ממליץ לעשות ובאיזה תדירות? אני חושב על להכניס את זה כתרגיל עזר אחרי הדדליפט הרגיל.

זה הדדליפט מהאימון האחרון, עשיתי 170 קילו בטכניקה שאני רגיל וחזק בה, עד כמה נוראית היא והאם זה יהיה בסדר להמשיך להתקדם איתה לבינתיים? כי מצד אחד אני רוצה להתחזק וחבל לי "לבזבז" את כל הזמן הזה אבל מצד שני אני לא מוכן לעשות את זה על חשבון הבריאות. אם הטכניקה סבירה והיא לא מעלה את הסיכון באופן משמעותי לפציעה אני אמשיך לבינתיים כי חבל לא להתקדם כל כך הרבה זמן אבל אם יש פה קו אדם ברור שאקח צעד אחורה.

אשמח לשמוע את דעתך: Zum Anzeigen anmelden oder registrieren

א. בפואוז דדליפט כרגיל המטרה היא עלייה בכוח, ולכן אתה בוחר את משקלי העבודה הכבדים ביותר שתוכל להמתין איתם איזומטרית. כאן המטרה היא תשומת לב טכנית ולכן פחות חשוב משקל מירבי פוטנציאלי, אלא תשומת לב מקסימלית לטכניקה.

ב. הייתי מכניס את התרגיל בכל יום אימון, בסוף החלק המרכזי שלו. כמה סטים? כמה שיותר, עד שימאס לך ותחפש למי אפשר להחטיף כמה מכות ולרענן את העצבים המרוטים בעקבות התרגיל הזה.

ג. אני לא כל כך אמת מידה. כבר הרמתי כבד מאוד ולמען האמת די השמדתי את כל הדיוויזיה כאן בארץ בתקופה שעוד הייתה רחוקה מפרמקולוגיה, ולכן אני אולי מרגיש שבע ונחמד עם עצמי. אבל אישית לא הייתי מנסה בכוח להתקדם כרגע, לפני שיפור משמעותי בטכניקה של הדדליפט.

ד. לסיום: לך לעזאזל ותבצע קורטה. נכון, אתה תמות באמצע, נכון אתה תשנא את הרגע שהיכרת אותי, אבל השילוב הברוטאלי בין סקוואט נפח ודדליפט נפח יבנה לך על הגב מבצר, ויהפוך כל נקודה חלשה שבו לנקודה היותר חזקה שלך. תנחומי, ואני מבטיח לשלוח למשפחתך זר פרחים.

בעזהי"ת

א. בפואוז דדליפט כרגיל המטרה היא עלייה בכוח, ולכן אתה בוחר את משקלי העבודה הכבדים ביותר שתוכל להמתין איתם איזומטרית. כאן המטרה היא תשומת לב טכנית ולכן פחות חשוב משקל מירבי פוטנציאלי, אלא תשומת לב מקסימלית לטכניקה.

ב. הייתי מכניס את התרגיל בכל יום אימון, בסוף החלק המרכזי שלו. כמה סטים? כמה שיותר, עד שימאס לך ותחפש למי אפשר להחטיף כמה מכות ולרענן את העצבים המרוטים בעקבות התרגיל הזה.

ג. אני לא כל כך אמת מידה. כבר הרמתי כבד מאוד ולמען האמת די השמדתי את כל הדיוויזיה כאן בארץ בתקופה שעוד הייתה רחוקה מפרמקולוגיה, ולכן אני אולי מרגיש שבע ונחמד עם עצמי. אבל אישית לא הייתי מנסה בכוח להתקדם כרגע, לפני שיפור משמעותי בטכניקה של הדדליפט.

ד. לסיום: לך לעזאזל ותבצע קורטה. נכון, אתה תמות באמצע, נכון אתה תשנא את הרגע שהיכרת אותי, אבל השילוב הברוטאלי בין סקוואט נפח ודדליפט נפח יבנה לך על הגב מבצר, ויהפוך כל נקודה חלשה שבו לנקודה היותר חזקה שלך. תנחומי, ואני מבטיח לשלוח למשפחתך זר פרחים.

היכן אפשר למצוא את התוכניות (תוכניות) של קורטה באינטרנט?

סורי על העיכוב בתגובה.
בגדול זה נושא שלא הייתה לי בעיה איתו, ככה שקשה לי לדבר מנסיון אישי.

לנדב (קרוספיטר) הייתה בעיה ממש זהה, הייתי ממליץ להקשיב לפתרון שלו.

מה שאני יכול להמליץ זה-
1. תרגילי עזר בהתאם, משקל נמוך וטכניקה נאצית ממש בתרגילי עזר. פאוז דדליפט רעיון טוב.
2. שחרור / עיסוי של הגלוטס, זה בהחלט יכול להגביל את הטווח תנועה ולהקשות על הכיווץ.
3.לא להתרגל לעבוד כמו שהעלית. אם זה שיא פה ושם מילא, אבל לדעתי זה מהסוג גב עגול שכן יש להמנע ממנו. מעבר לכך - זה לא יעיל מכאנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית