הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח למשוך עם גב ישר

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
שלום לכולם,

אני פותח את הפוסט הזה מכיוון שניסיתי הכל כדי לסדר את הדדליפט שלי אבל משום מה שום דבר לא עובד.
אז ככה למי שלא מכיר אותי אני כבר כמה שנים טובות בליפטינג ומכיר את ההדגשים של טכניקה נכונה.

הבעיה שלי היא כזאת, מאז ומתמיד הגב שלי מתחיל להתעגל באזור ה150-170 ק''ג. זה מתבטא בחוסר יכולת לשמור על גב תחתון מכווץ בעיקר בניתוק.
בשנה וקצת האחרונה לקחתי צעד אחורה בדדליפט על מנת לפתור את הבעיה אך ללא שיפור;
זה התחיל כשהיה לי 220 לסינגל והתחלתי להוריד משקל ולעבוד על טכניקה "תקינה" (גב ישר וכו'), לאחר מכן לקחתי שלושה חודשי עבודה לתרגילי עזר כגון פאוז דדליפט, סטיף לג דדליפט, דפציט דדליפט, סנאץ דדליפט, תרגילי בטן וכו' על מנת לחזק את הגב והבטן ולהצליח למשוך משקלים גבוהים עם גב תחתון ישר.
לצערי זה לא עבד וכאשר חזרתי לאזור ה160 ק''ג הגב התחיל שוב להתעגל.

בהמשך ניסיתי לעבור לסומו שהרגיש הרבה יותר חלש מהדדליפט הקלאסי וכשהגעתי למשקלים דומים הגב תחתון התעגל בהתאם כמו בדדליפט קלאסי.
לאחר מכן ניסיתי כל מיני טכניקות של גב עליון מכופף וגב תחתון מכווץ אבל כשהגעתי ל160~ דדליפט הסיפור חזר על עצמו.
ניסיתי, להוריד ישבן, להעלות ישבן, הרבה חזרות, קצת חזרות, תדירות נמוכה, תדירות גבוה, עם חגורה ובלי חגורה, נפח, עצימות הכל מהכל ותאמינו לי נתתי מספיק צ'אנסים וזמן לכל ניסיון וחידוש בטכניקה אך ללא תועלת.

בשורה התחתונה כשאני מאוד מתאמץ למשוך עם גב ישר ועם חגורה הסינגל שלי מסתכם ב180 לעומת 220 עם הטכניקה "הרעה" שמאוד נוח לי בה וחשוב לי לציין שמעולם לא היה לי כאבים בעקבות הטכניקה הזאת.

במידה ואני מושך כמו שנוח לי ובטכניקה שאני חזק בה אני מצליח לתת התקדמות יפה במשקלי עבודה, כאשר אני מושך עם גב ישר אני נתקע במשקלים, משקלים שאמורים להיות קלים עבורי מרגישים כמו טון.

ההתייעצות שלי היא כזאת, ידוע לי כי אין בעיה עם גב עגול כאשר הוא מכווץ וסטטי לאורך כל ההרמה, הבעיה אצלי שזה לא המצב, הגב אומנם מכווץ אבל לא סטטי (לפחות לפי דעתי).
מכיוון שבאמת ניסיתי הכל (אשמח אם יש למישהו הצעות נוספות) אני מתחיל לחשוב לעצמי אולי בעצם עדיף לי להישאר עם הטכניקה ה"מכוערת" שאני חזק בה. הבעיה היחידה שאני מאוד מפחד מפציעה ולפי דעתי לא שווה לפרוץ דיסק (או להכפיל את הסיכויים לכך) בשביל עוד משקל על המוט.

האם יתכן כי ככה אני בנוי למשוך? האם זה הגיוני? יכול להיות שזה האנטומיה שלי ובסופו של יום זה לא כל כך נורא?

אשמח לעזרה .
@TheTzadik
@DarY
@MasterSplitter

אני מצרף שני סרטונים של דדליפט, אחד עם דגש גל תחתון מכווץ (שהרגיש חרא וכבד) ודדליפט בטכניקה הרעה, שהרגיש מעולה (אבל נירא קצת פחות).
מצטער מראש שזה דרך פייסבוק פשוט היוטיוב עושה לי בעיות.

טכניקה של גב תחתון מכווץ וסטטי.
Ariel Powerlifting

טכניקה רעה:
Ariel Powerlifting

תלוי את מי אתה שואל.

דעתי,
הטכניקה שלך בסרטון השני בסדר, תמשיך. חבל על הזמן שבזבזת עד עכשיו.
אני זוכר שהיית מתאמן ב-Volcan לפני שנה, לאן נעלמת באמת?

אשמח לעזרה .
@TheTzadik
@DarY
@MasterSplitter

אני מצרף שני סרטונים של דדליפט, אחד עם דגש גל תחתון מכווץ (שהרגיש חרא וכבד) ודדליפט בטכניקה הרעה, שהרגיש מעולה (אבל נירא קצת פחות).
מצטער מראש שזה דרך פייסבוק פשוט היוטיוב עושה לי בעיות.

טכניקה של גב תחתון מכווץ וסטטי.
Ariel Powerlifting

טכניקה רעה:
Ariel Powerlifting

א. אני לא יכול לכנות את הטכניקה השנייה שלך טכניקה רעה. באופן כללי פחות מציק לי גב עגול, והרבה יותר מטרידה אותי תנועה אקטיבית בעמוד השדרה במהלך התנועה. גב עגול עם זוקפי גיו חזקים יכול לשרת אותך נאמנה, למרות שגם לאמירה הזו כמובן יש גבולות, לא צ'ק פתוח.

ב. נסה למרות הכל לתקוע את הישבן לאחור, תוך כדי יצירת מתח מתמשך במהלך כל שלבי התנועה, ולבצע את זה במקביל לכיווץ אגרסיבי של שרירי הבטן.

• פותח/ת השרשור
תלוי את מי אתה שואל.

דעתי,
הטכניקה שלך בסרטון השני בסדר, תמשיך. חבל על הזמן שבזבזת עד עכשיו.
אני זוכר שהיית מתאמן ב-Volcan לפני שנה, לאן נעלמת באמת?
כרגע הטכניקה בסדר אבל כשהמשקל כבד באמת זה נירא פחות טוב.

מה אתה אומר על זה

הנקודה היא שבאמת יכולתי לתת התקדמות יפה בזמן הזה אבל אני מאוד חושש מהתנועה האגרסיבית הזאת של הגב תחתון.
א. אני לא יכול לכנות את הטכניקה השנייה שלך טכניקה רעה. באופן כללי פחות מציק לי גב עגול, והרבה יותר מטרידה אותי תנועה אקטיבית בעמוד השדרה במהלך התנועה. גב עגול עם זוקפי גיו חזקים יכול לשרת אותך נאמנה, למרות שגם לאמירה הזו כמובן יש גבולות, לא צ'ק פתוח.
ב. נסה למרות הכל לתקוע את הישבן לאחור, תוך כדי יצירת מתח מתמשך במהלך כל שלבי התנועה, ולבצע את זה במקביל לכיווץ אגרסיבי של שרירי הבטן.
על זה אני בדיוק מדבר, זה שהגב עגול לא מטריד אותי, אני חושש מהתנועה וההתעגלות הפתאומית הזאת של הגב תחתון אבל אני לא מצליח להימנע מזה במשקלים כבדים.

כמובן שניסיתי את ההמלצות שכתבת בסעיף ב' אבל במבחן התוצאה כשהמשקל שוב מאתגר הסיפור חוזר על עצמו...

זה נראה שזוקפי הגב שלך פשוט חלשים. המשקל הזה כבד מידי ואתה לא מבצע אותו בגב עגול נעול מה שנקרא. תוריד משקל או שפשוט תוסיף סטיפ-לג/רומני או שתעשה פשיטת גב. זה לא קורה כתוצאה מחוסר גמישות אלא מחולשה של זוקפי הגב.

אתה גם לא מכווץ את חגורת הכתפיים אחורה. תכווץ אותה חזק חזק לפני כל חזרה

נראה לי שיש לך שימוש די דל של הרחב גבי כמייצב עמוד שדרה.
נסה להוריד את השכמות כמו בבנצ', לקחת את התחת אחורה ולהאריך את הטורסו בזמן יצירת המתח

אבל ככה או ככה אני לא רואה בעיה גדולה בטכניקה

• פותח/ת השרשור
זה נראה שזוקפי הגב שלך פשוט חלשים. המשקל הזה כבד מידי ואתה לא מבצע אותו בגב עגול נעול מה שנקרא. תוריד משקל או שפשוט תוסיף סטיפ-לג/רומני או שתעשה פשיטת גב. זה לא קורה כתוצאה מחוסר גמישות אלא מחולשה של זוקפי הגב.

אתה גם לא מכווץ את חגורת הכתפיים אחורה. תכווץ אותה חזק חזק לפני כל חזרה
תקרא את ההודעה הראשונה, זה דברים שעשיתי ולא עזרו...
נראה לי שיש לך שימוש די דל של הרחב גבי כמייצב עמוד שדרה.
נסה להוריד את השכמות כמו בבנצ', לקחת את התחת אחורה ולהאריך את הטורסו בזמן יצירת המתח

אבל ככה או ככה אני לא רואה בעיה גדולה בטכניקה
אלה דברים שניסיתי כבר וגם לא ממש עזרו, נוצר מצב שהגב עליון ישר ומכווץ אבל הבעיה בגב תחתון נשארת...

מה אתה אומר על הסרטון השלישי ? שם הטכניקה לא נראת כמו בעיה רצינית?

תקרא את ההודעה הראשונה, זה דברים שעשיתי ולא עזרו...

אלה דברים שניסיתי כבר וגם לא ממש עזרו, נוצר מצב שהגב עליון ישר ומכווץ אבל הבעיה בגב תחתון נשארת...

מה אתה אומר על הסרטון השלישי ? שם הטכניקה לא נראת כמו בעיה רצינית?
בסרטון הראשון זו בעיה של גב עליון, בשני בתחתון, בשלישי הטכניקה באמת כבר נראית לא משהו, אולי זה יותר בעיה של קואורדינציה

אתה לא אמרת שניסית ומשקלי העבודה שלך ירדו? זה כנראה בגלל שכאשר אתה שם לב לגב, אתה חושף את החולשה שלו ולכן זה מגביל את משקלי העבודה שלך.

אני חושב שכדאי שתמשיך להשקיע בטכניקה גם על חשבון מהירות ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
בסרטון הראשון זו בעיה של גב עליון, בשני בתחתון, בשלישי הטכניקה באמת כבר נראית לא משהו, אולי זה יותר בעיה של קואורדינציה
אם זה היה בעיה של קואורדינציה זה היה קורה גם ב140, לא? לפחות לפי ההיגיון שלי.

אם זה היה בעיה של קואורדינציה זה היה קורה גם ב140, לא? לפחות לפי ההיגיון שלי.
לפני 80%-90% מה-RM1 שלך לא מתגלות בעיות מהסיגנון הזה, כי שרירים אחרים יכולים לפצות על בעיות, יכול להיות שהבעיה נולדת ברגעים שדרוש הרבה אקטיבציה של שרירים

• פותח/ת השרשור
לפני 80%-90% מה-RM1 שלך לא מתגלות בעיות מהסיגנון הזה, כי שרירים אחרים יכולים לפצות על בעיות, יכול להיות שהבעיה נולדת ברגעים שדרוש הרבה אקטיבציה של שרירים
אבל אז היו לי בעיות דומות בתרגילים מורכבים אחרים או כל פעולה גופנית שדורשת קואורדינציה ברמה גבוה, מה שאין לי...באופן כללי הייתי מגדיר את עצמי כבעל קואורדינציה טובה.

אבל אז היו לי בעיות דומות בתרגילים מורכבים אחרים או כל פעולה גופנית שדורשת קואורדינציה ברמה גבוה, מה שאין לי...באופן כללי הייתי מגדיר את עצמי כבעל קואורדינציה טובה.
אני לא מדבר על קואורדינציה במונח שאתה מדבר עליו, אני מתכוון ביכולת של הגוף להפעיל בצורה מסונכרנת יחידות מוטוריות מוסיימות

לפי מה שאני רואה הגב שלך סטטי.
אתה פשוט נכנס לסט אפ עם גב ישר ומרגע שאתה מתחיל את ההרמה הגב מתעגל אבל הוא לא משתנה עד סוף ההרמה.

בעזהי"ת

כמובן שניסיתי את ההמלצות שכתבת בסעיף ב' אבל במבחן התוצאה כשהמשקל שוב מאתגר הסיפור חוזר על עצמו...

קח משקל שאתה מבצע בו 5 חזרות בקלות, כלומר לא RM5 אלא מתחתיו, ותבצע איתו מעין דדליפט רומני, אבל כזה שבשלב הירידה אתה נעצר מעט מעט מתחת לברכיים, ומחכה שם ללא תנועה למשך מספר שניות. במהלך ההמתנה הזו, אתה מנסה ליישם את כל הדגשים המוכרים לך מהדדליפט: חלק טורסו עליון מתוח למעלה, ישבן מתוח לאחור, מוט נמצא בדיוק מעל מרכז הכובד של כפות הרגליים וכן הלאה. תוך כדי זאת תיזהר מיצירת היפר-לורדוזה מותנית, היות וזו טעות נפוצה שמתבצעת תחת נסיון ליישר את הגיו. תחכה בהמתנה עד שאתה מרגיש שכבר קשה לך לשמור על מנח, ואו אז תחזיר את המוט לרצפה, דקה מנוחה - וסט חדש.

הרעיון הוא ליצור הן תשומת לב טכנית והן נפח נוסף בשלב הספציפי - גורמים שביחד אמורים לתת לך את היכולת ליישר את הגיו לכל אורך התנועה.

בעזהי"ת

קח משקל שאתה מבצע בו 5 חזרות בקלות, כלומר לא RM5 אלא מתחתיו, ותבצע איתו מעין דדליפט רומני, אבל כזה שבשלב הירידה אתה נעצר מעט מעט מתחת לברכיים, ומחכה שם ללא תנועה למשך מספר שניות. במהלך ההמתנה הזו, אתה מנסה ליישם את כל הדגשים המוכרים לך מהדדליפט: חלק טורסו עליון מתוח למעלה, ישבן מתוח לאחור, מוט נמצא בדיוק מעל מרכז הכובד של כפות הרגליים וכן הלאה. תוך כדי זאת תיזהר מיצירת היפר-לורדוזה מותנית, היות וזו טעות נפוצה שמתבצעת תחת נסיון ליישר את הגיו. תחכה בהמתנה עד שאתה מרגיש שכבר קשה לך לשמור על מנח, ואו אז תחזיר את המוט לרצפה, דקה מנוחה - וסט חדש.

הרעיון הוא ליצור הן תשומת לב טכנית והן נפח נוסף בשלב הספציפי - גורמים שביחד אמורים לתת לך את היכולת ליישר את הגיו לכל אורך התנועה.
חייב לנסות את זה על מישהו
כבר שנה אני לא יכול לתת לך מוניטין מה יהיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית