הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אם עושה מנוחה מסקוואט עדיף לעשות מכרעים או לג פרס?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
המנוחה היא בגלל כאבי גב תחתון כשיורד מתחת למקביל, עד שאראה אורטופד אני אנוח מסקוואט (ניסיתי היום והכאב החמיר קצת).

אולי הכאב נגרם בגלל טכניקה?
בכל מקרה אין תרגיל כמו סקוואט אבל אם הוא לא ניתן לביצוע אז לג פרס יהווה תחליף טוב.

• פותח/ת השרשור
אולי הכאב נגרם בגלל טכניקה?
בכל מקרה אין תרגיל כמו סקוואט אבל אם הוא לא ניתן לביצוע אז לג פרס יהווה תחליף טוב.
הטכניקה טובה, עברה אישור של כמה מהמומחים פה.
יודע שסקוואט הוא חסר תחליף וניסיתי להימנע מהפסקה אבל פשוט לא יכול, המזל שאני בחיטוב וזה פחות קריטי לי כרגע, לשמור על מסת השריר אוכל גם בלי סקוואט לכמה שבועות,

אני החלפתי במכרעים במשך חצי שנה וזה שמר לי על המסה
בגדול אם אתה בחיטוב זה פחות משנה במה תחליף את הסקוואט אבל במסה עדיף חג פרס כי יותר נוח להתקדם במשקלי עבודה

מכרעים תרגיל מעולה, עשיתי אותה תקופה ארוכה במקום סקוואטים ומסתבר שאפשרי לעלות בו במשקל עבודה לעיתים קרובות(העליתי מ20 ל50 קילו, 2.5 כל אימון). מאוד מפתח את הרגליים. לעומת זאת לג פרס אני פחות אוהב כי אין לי מכניקה מתאימה לו.
אתה עשית high bar squat?

hip belt squat, תרגיל מאוד מומלץ שלא מעמיס על הגב למי שלא יכול לעשות סקוואט, או סתם בתור תרגיל עזר
כמובן תרד יותר נמוך ממנו, ואתה לא חייב לעשות את זה בידיוק כמו שהוא עושה, אבל הבנת את הרעיון

• פותח/ת השרשור
מכרעים תרגיל מעולה, עשיתי אותה תקופה ארוכה במקום סקוואטים ומסתבר שאפשרי לעלות בו במשקל עבודה לעיתים קרובות(העליתי מ20 ל50 קילו, 2.5 כל אימון). מאוד מפתח את הרגליים. לעומת זאת לג פרס אני פחות אוהב כי אין לי מכניקה מתאימה לו.
אתה עשית high bar squat?
כן

hip belt squat, תרגיל מאוד מומלץ שלא מעמיס על הגב למי שלא יכול לעשות סקוואט, או סתם בתור תרגיל עזר
כמובן תרד יותר נמוך ממנו, ואתה לא חייב לעשות את זה בידיוק כמו שהוא עושה, אבל הבנת את הרעיון

הבעיה שלי תמיד הייתה גמישות של השרשרת האחורית, ביום ראשון כשהיה לי כאב קל והרגשתי איך הוא מחמיר תוך כדיי הסקוואט הבנתי שהגמישות היא הבעיה שלי.
הכאב מורגש כשאני שובר מקביל, בנקודה הזאת בערך יש מעין באט ווינק קטנטן או אפילו מעין קימור קטן בין L5 לבין איזור עצם הזנב ושם מקור הכאב...
אולי זה קורה לי כי בחיטוב הורדתי קצת משקלים ואני יורד ממש ATG (בניגוד לתקופת המסה ששם עם משקלים כבדים שברתי מקביל ומיד עליתי), כנראה שבעומק מוגזם אני לא יכול לשמור על אחידות הגב והישבן עקב חוסר גמישות או מבנה אנטומי בעייתי.
דרך אגב, אם אנסה סקוואט עד לנקודה של המקביל אמור להיות בסדר, כל עוד לא יהיה קימור בין הגב התחתון לבין עצם הזנב לא אמורה להיות בעיה.
מחר יש אימון רגליים, אעשה מכשירים ואולי מכרעים וביום ראשון אנסה סקוואט עם פחות משקל וארד עד למקביל, מה דעתך ?

הבעיה שלי תמיד הייתה גמישות של השרשרת האחורית, ביום ראשון כשהיה לי כאב קל והרגשתי איך הוא מחמיר תוך כדיי הסקוואט הבנתי שהגמישות היא הבעיה שלי.
הכאב מורגש כשאני שובר מקביל, בנקודה הזאת בערך יש מעין באט ווינק קטנטן או אפילו מעין קימור קטן בין L5 לבין איזור עצם הזנב ושם מקור הכאב...
אולי זה קורה לי כי בחיטוב הורדתי קצת משקלים ואני יורד ממש ATG (בניגוד לתקופת המסה ששם עם משקלים כבדים שברתי מקביל ומיד עליתי), כנראה שבעומק מוגזם אני לא יכול לשמור על אחידות הגב והישבן עקב חוסר גמישות או מבנה אנטומי בעייתי.
--- עידכון הודעה, אתמול ב- 17:27 --- דרך אגב, אם אנסה סקוואט עד לנקודה של המקביל אמור להיות בסדר, כל עוד לא יהיה קימור בין הגב התחתון לבין עצם הזנב לא אמורה להיות בעיה.
מחר יש אימון רגליים, אעשה מכשירים ואולי מכרעים וביום ראשון אנסה סקוואט עם פחות משקל וארד עד למקביל, מה דעתך ?
אין שום בעיה לרדת עד שבירת מקביל, ואת התרגיל שפרסמתי אתה יכול לעשות בלי לדאוג לגב ישר לחלוטין
ותעבוד על שיפור הגמישות בשרשרת האחורית

כן

דרך אגב, אם אנסה סקוואט עד לנקודה של המקביל אמור להיות בסדר, כל עוד לא יהיה קימור בין הגב התחתון לבין עצם הזנב לא אמורה להיות בעיה.
זה בדיוק מה שקרה לי (אני חושב) עשית LB אוHB

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית