הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט LB כנגד HB

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
רציתי לשמוע את דעתכם על היעילות של כל אחד מהם. כעיקרון, אני אוכל וישן מספיק, מתקדם בכל המורכבים ואף בתרגילי עזר אך רק בסקוואט עצמו (LB) לא מצליח כבר מספר חודשים, אני לפעמים תוהה האם יש מצב שהגוף שלי פשוט פיזיולוגית לא בנוי לLB ושעליי לעבור לHB. חיפשתי בפורטל ולא מצאתי, ובכל מקרה אשמח לשמוע את חוות דעתכם על ההבדלים בין השניים, והאם החלפה של הLB בHB יכולה לעזור במצבי.

אני חושב שאם אתה לא מתקדם אז הבעיה היא בהתאוששות או בטכניקה. בגדול אין הרבה הבדל, מה שכן רוב האנשים יהיו יותר חזקים בלואו באר כי הוא עובד יותר על השרירים האחוריים ברגליים.

חשבת שאולי הטכניקה שלך דפוקה?
ההשוואה בין השניים נטחנה רבות, השתמש בחיפוש בפורום ותמצא את כל מבוקשך, בהצלחה.

אם תעבור מlb לhb אתה תצטרך להוריד משקלים ויהיה לך יותר קשה להעלות
אם אתה מתקשה להתקדם במשקלים עם הlb כמו שאמרו אתה צריך לבדוק טכניקה, לבדוק אם יש בעיה עם ההתאוששות ואולי להחליף תוכנית

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאם אתה לא מתקדם אז הבעיה היא בהתאוששות או בטכניקה. בגדול אין הרבה הבדל, מה שכן רוב האנשים יהיו יותר חזקים בלואו באר כי הוא עובד יותר על השרירים האחוריים ברגליים.
חשבת שאולי הטכניקה שלך דפוקה?
ההשוואה בין השניים נטחנה רבות, השתמש בחיפוש בפורום ותמצא את כל מבוקשך, בהצלחה.

אם תעבור מlb לhb אתה תצטרך להוריד משקלים ויהיה לך יותר קשה להעלות
אם אתה מתקשה להתקדם במשקלים עם הlb כמו שאמרו אתה צריך לבדוק טכניקה, לבדוק אם יש בעיה עם ההתאוששות ואולי להחליף תוכנית

זו הטכניקה בעיקרון (זה היה סט 3 והייתי מאוד עייף באותו יום), בכל אופן התאוששות אני מאמין שקיימת כי בכל המורכבים האחרים אני כן רואה התקדמות, הסקוואט אצלי נמצא על 85-87.5 כבר מספר חודשים.. חשבתי שאולי פיזיולוגית הגוף שלי יגיב טוב יותר לHB

אין לך מבנה להיי באר, זה בדרך כלל מבנה מאוד מסוים
להיתקע במשקל הזה זה נטו טכניקה או התאוששות לקויים, או שניהם
אתה מנסה לאורך התנועה להשאיר את החזה שלך גבוה מדי, אבל הוא גם צריך לרדת ולעלות ביחד עם הגב התחתון
אני מניח גם שיש מראה מולך, אל תסתכל עליה בכלל, זו אחת הסיבות שאתה לא עם טורסו ישר

אתה מנסה לאורך התנועה להשאיר את החזה שלך גבוה מדי, אבל הוא גם צריך לרדת ולעלות ביחד עם הגב התחתון
אני מניח גם שיש מראה מולך, אל תסתכל עליה בכלל, זו אחת הסיבות שאתה לא עם טורסו ישר

טענה מעניינת לגביי המבנה להייבר , התוכל להרחיב?

אני לא חושב שכולם חייבים לעשות LB, אבל אני חושב שלברוח מתרגיל כי לא מתקדמים בו - זו טעות.

יש המון גורמים שלא התחשבת בהם.

לא התייחסת לתכנון אימונים שהוא בדר״כ גורם הכי מכריע, לפעמים יותר מטכניקה.

הטכניקה נראת בסדר גמור, אבל אתה שם את כל המשקל שלך על העקבים, תנסה לשים את המשקל באמצע כף הרגל.
יכול להיות שהתקיעה שלך בהתקדמות היא בגלל תוכנית לא טובה. מה התוכנית שלך?

כמו שאמר מעלי אתה מסתמך על העקבים ואולי זה גורם לך לפחד לאבד שיווי משקל לאחור ומכאן יוצא שהגב שלך נוטה קדימה מידיי, שזה פוגע במסלול המוט לעבור בקו ישר .אם תכופף במעט יותר את הברכיים לקדימה אתה כנראה תפתור את הבעיה הזאת..

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שכולם חייבים לעשות LB, אבל אני חושב שלברוח מתרגיל כי לא מתקדמים בו - זו טעות.

יש המון גורמים שלא התחשבת בהם.

לא התייחסת לתכנון אימונים שהוא בדר״כ גורם הכי מכריע, לפעמים יותר מטכניקה.

הטכניקה נראת בסדר גמור, אבל אתה שם את כל המשקל שלך על העקבים, תנסה לשים את המשקל באמצע כף הרגל.
יכול להיות שהתקיעה שלך בהתקדמות היא בגלל תוכנית לא טובה. מה התוכנית שלך?

כמו שאמר מעלי אתה מסתמך על העקבים ואולי זה גורם לך לפחד לאבד שיווי משקל לאחור ומכאן יוצא שהגב שלך נוטה קדימה מידיי, שזה פוגע במסלול המוט לעבור בקו ישר .אם תכופף במעט יותר את הברכיים לקדימה אתה כנראה תפתור את הבעיה הזאת..

תודה רבה על המענה המהיר. עד עכשיו התוכנית הייתה FBW (סוג של SS עם 2 תרגילי עזר) 3 פעמים בשבוע. הייתי אוכל נייטרלי לאורך התקופה הזו ומובן שלא ציפיתי לעלות ככה במשקלי עבודה בכל אימון, אבל נוצר מצב שיש לי התקדמות שבועית-דו שבועית בכל המורכבים חוץ מהסקוואט שבאמת עמד שם באזור ה3 חודשים. כרגע מתנסה בAB, יש לי סקוואט עצים אחד בשבוע (ועוד אחד נפוח בסופש) שאני כמובן מבצע אותו בתחילת האימון, כמו כן עכשיו עומד על אזור ה200 קלוריות מעל הנייטרלי (ומוודא שאני מכניס מעל ה2 גרם חלבון פר קג משקל גוף).

*רק לציין שהיחס בין פלג הגוף העליון לתחתון הוא כבר לא כל כך הגיוני. אני שוקל כ65 ק"ג עם פרס של 55 ובנץ' של כמעט 77.5, הסקוואט נמצא על 85-87.5 כבר תקופה מאוד ארוכה.

לגבי העקבים, איך אני מעביר את המשקל קדימה יותר? אם אני ארד יותר עם הזווית של הגב זה כבר יגבול בגוד מורנינג.

תודה רבה על המענה המהיר. עד עכשיו התוכנית הייתה FBW (סוג של SS עם 2 תרגילי עזר) 3 פעמים בשבוע. הייתי אוכל נייטרלי לאורך התקופה הזו ומובן שלא ציפיתי לעלות ככה במשקלי עבודה בכל אימון, אבל נוצר מצב שיש לי התקדמות שבועית-דו שבועית בכל המורכבים חוץ מהסקוואט שבאמת עמד שם באזור ה3 חודשים. כרגע מתנסה בAB, יש לי סקוואט עצים אחד בשבוע (ועוד אחד נפוח בסופש) שאני כמובן מבצע אותו בתחילת האימון, כמו כן עכשיו עומד על אזור ה200 קלוריות מעל הנייטרלי (ומוודא שאני מכניס מעל ה2 גרם חלבון פר קג משקל גוף).

*רק לציין שהיחס בין פלג הגוף העליון לתחתון הוא כבר לא כל כך הגיוני. אני שוקל כ65 ק"ג עם פרס של 55 ובנץ' של כמעט 77.5, הסקוואט נמצא על 85-87.5 כבר תקופה מאוד ארוכה.

לגבי העקבים, איך אני מעביר את המשקל קדימה יותר? אם אני ארד יותר עם הזווית של הגב זה כבר יגבול בגוד מורנינג.
הזווית של הגב מצויינת, אין לך סיבה לשנות אותה. אתה פשוט נשען על העקבים שלך יותר מדי, שים לב איך האצבעות שלך משחקות בתוך הנעל.
בחלק מהחזרות אתה מתחיל את התנועה שאתה בטיפה היפר אקסטנשיין, תראה את הסרטון שאני מצרף, בדקה 5:11 הוא מדבר על מה שאמרתי.

חשבתי שאתה עושה הי בר ורק עכשיו שמתי לב שלא..

טענה מעניינת לגביי המבנה להייבר , התוכל להרחיב?
היחס בין הפמור, לטורסו ולשוק יכולים לקבוע האם כדאי לך לעשות סקוואט עם גב מאונך יותר או פחות
כל זה כמובן מושפע גם מהטכניקה שלך, אבל בגדול אדם עם פמור קצר יחסית ירוויח יותר מלהיות עם גב מאונך יותר
כאן יש הסבר יחסית טוב לזה, בעיקר בסרטונים שם:
How Femur Length Affects Squat Mechanics

ביחס הכוונה לא הייתה לחוזק אלא לאורך הטורסו ול האורך של הירכיים שלך. אנשים עם ירכיים (גפיים בכללי) יחסית ארוכות לעומת הטורסו עדיף להם לבצע LB אלו עם ירכיים יחסית קצרות יהיה להם עדיף HB.

רוב האנשים נמצאים איפשהו על הסקלה.

• פותח/ת השרשור
הזווית של הגב מצויינת, אין לך סיבה לשנות אותה. אתה פשוט נשען על העקבים שלך יותר מדי, שים לב איך האצבעות שלך משחקות בתוך הנעל.
בחלק מהחזרות אתה מתחיל את התנועה שאתה בטיפה היפר אקסטנשיין, תראה את הסרטון שאני מצרף, בדקה 5:11 הוא מדבר על מה שאמרתי.

תודה רבה! ראיתי את הסרטון ובכל הנוגע להיפר אקסטנשיין הבנתי ואנסה ליישם. אבל לגבי העקבים, זה כאילו נובע מזה שהמוט עצמו נמצא "מאחוריי" יותר מדי? איך אני אמור להביא את המשקל שלו יותר קדימה מבלי להישען יותר?

תודה רבה! ראיתי את הסרטון ובכל הנוגע להיפר אקסטנשיין הבנתי ואנסה ליישם. אבל לגבי העקבים, זה כאילו נובע מזה שהמוט עצמו נמצא "מאחוריי" יותר מדי? איך אני אמור להביא את המשקל שלו יותר קדימה מבלי להישען יותר?
אתה לא צריך להשען עוד קדימה עם הגב, אתה צריך לפזר את המשקל על כל כף הרגל, לא רק על העקבים.

• פותח/ת השרשור
squat middle foot‏ - חיפוש ב-Google:

הבעיה היא בעצם מה שקורה בתמונה האמצעית? בכללי איך אני אמור לפזר את המשקל על כף הרגל במקום על העקבים? המיקום של המוט אצלי בסדר?
המיקום מצוין, גם המוט זז מעל אמצע כף הרגל אז אין בעיה בזה.
הבעיה היא שאתה בראש שלך נשען על העקבים במקום על אמצע כף הרגל, תראה בסרטון הזה בדקה 1:51 עד 2:08.

• פותח/ת השרשור
המיקום מצוין, גם המוט זז מעל אמצע כף הרגל אז אין בעיה בזה.
הבעיה היא שאתה בראש שלך נשען על העקבים במקום על אמצע כף הרגל, תראה בסרטון הזה בדקה 1:51 עד 2:08.

הבנתי תודה רבה רבה רבה 😃
מקווה שילך טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית