הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירה או מתח לבריאות הכתף

• פותח/ת השרשור seang
  • פורסם בתאריך

seang

משתמש פעיל
322
41
נק' מוניטין:
135
322
41
שלום.
התחלתי SS לא מזמן ובינתיים הכל בסדר.
ישלי חוסר איזון בין הכתפיים שכנראה קיים מפחות מסת שריר סביב השכמה הימנית.
אני מתאמן בבית, עד שאלמד לעשות pc לבד אם בכלל(לא יודע אם רעיון טוב לבצע תנועות מתפרצות עם כתפיים לא שוות לגמרי), אצטרך לבצע מתח או חתירה.
אני נוטה מעט לכיוון chin ups כי הוא מעמיס פחות על הזוקפי גב שעדיין לא ממש חזקים, אבל שיקול נוסף שיש לי הוא מה מערב יותר עבודה של rotator cuffs שאני צריך לחזק.אני עושה תרגילים מבודדדים עם גומיות ומשקוליות בכל מקרה אבל הוספה של מסת שריר באזור יכולה לסייע באיזון.
אשמח לייעוץ בנושא ותודה מראש.

-אם הזוקפים חלשים, הם לא יחזקו את עצמם (אלא אם כן אתה מרגיש שהדדליפט מספיק).
-אם אתה חלש במתח, עדיף שתעשה חתירה (שתעשה לך קרי למתח) מאשר לעשות מתח עם טכניקה לא טובה.
-תנסה bent over row באחיזה של chin ups.
-תנסה את שניהם במשך תקופה ואז תראה מה מתאים לך.
-עדיף שלא תעשה power clean אם אתה לא שולט בטכניקה.

• פותח/ת השרשור
-אם הזוקפים חלשים, הם לא יחזקו את עצמם (אלא אם כן אתה מרגיש שהדדליפט מספיק).
-אם אתה חלש במתח, עדיף שתעשה חתירה (שתעשה לך קרי למתח) מאשר לעשות מתח עם טכניקה לא טובה.
-תנסה bent over row באחיזה של chin ups.
-תנסה את שניהם במשך תקופה ואז תראה מה מתאים לך.
-עדיף שלא תעשה power clean אם אתה לא שולט בטכניקה.
לא חייב לוותר לנצח על חתירה. פשוט בינתיים אני חושב שהגב התחתון עובד מספיק גם בסקוואט וגם בדד. עוד עומס על הגב התחתון יכול להפריע לי להתקדם אז אולי בהמשך כשאני אתרגל לעומס דומה אשלב את התרגיל באימון. לגבי נושא הכתפיים, איזה תרגיל לדעתך יותר טוב?

אני מציע לך לעשות אימון מתח ואימון חתירה, וככה הלאה, ככה תעבוד מספיק על שניהם, בריאות הכתף מתמקדת בעבודה בכל המישורים
ואתה יכול להוסיף מעט עבודה ל-rotator cuff עם גומיה כחימום, זה גם יעזור לבריאות הכתף וגם ייקל עליך בתרגילים

לא חייב לוותר לנצח על חתירה. פשוט בינתיים אני חושב שהגב התחתון עובד מספיק גם בסקוואט וגם בדד. עוד עומס על הגב התחתון יכול להפריע לי להתקדם אז אולי בהמשך כשאני אתרגל לעומס דומה אשלב את התרגיל באימון. לגבי נושא הכתפיים, איזה תרגיל לדעתך יותר טוב?
אם אתה חזק במתח:
הייתי ממליץ על chin ups, ובנוסף archer pull ups רק לצד החלש שלך (סט או 2).
אם אתה חלש במתח ויש לך גישה לדאמבלים:
הייתי ממליץ על one arm db row, בתוספת סט או 2 לצד החלש שלך.
אם אין לך גישה:
אפשר bent over row ולהוסיף עוד סט של חתירה עם פלטה לצד החלש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית