הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון המסלול שלא נגמר: אליהו הנקין (פרומו)

THEDJSKAY1

מושעה
96
338
נק' מוניטין:
1,154
96
338
כמעט לפני שנתיים, נפגשנו אני ואליהו אצלי בבית, ליום שלם של ראיון בנוגע לתפיסת העולם הפילוסופית שלו.

זה לא סוד שאת אליהו אני מכיר כבר זמן רב; כמעט שנתיים תמימות זכיתי להתאמן איתו יחד, 3 פעמים בשבוע, 4 שעות כל פעם במערה שנמצאת בירושלים.

רבותינו אמרו, שאין אומרים שבחו של אדם בפניו, אך מקצת שבחו - כן. ועל כן, על אף שאליהו נמצא בעמדה של ניהול אני לוקח על עצמי לומר מעט משבחו, ומעט מם המוטיבציות שהניעו אותי להוציא את הסרטון רק שנתיים לאחר שצילמתי אותו.

מחשבות עמוקות, ותפיסות עולם מורכבות מאתגרות בדרך כלל את השכל; שמיעת דבר-מה בעלמא, אינה דומה כלל וכלל להבנתו.
את הסרט הזה צילמנו בתחילת החורף של 2015. זה היה יום סגרירי, ואליהו ללא ספק היה מותש מהראיון הארוך ומהשאלות הקשות שהפלתי עליו. לאחר שהוא עזב, ניסיתי כמה וכמה פעמים להתחיל לעסוק בחומר בצורה רצינית ולהכניס אותו לתוך קובץ אחד, שיכיל למעשה את הפילוסופיה הפרטית שלו, את מסלול חייו, את אמונותיו ואת היצר האומנותי הגדול בו הוא ניחן. לאחר כמה חודשים, הצלחתי להתקדם רק 20 דק' בעריכת הסרט. בכל פעם שרציתי להמשיך, משהו עצר אותי ולא הצלחתי להבין מה.

היום, התגבשה בי ההבנה ועל כן הצלחתי סוף סוף לגשת חזרה אל החומר המצולם: לשמוע דבר מה אינו דומה להבנתו. ובתור עורך, אני צריך לשמוע לעיתים, עשרות ואולי מאות פעמים, את אותם משפטים. לדמיין אותם בקונטקסים שונים, ולחשוב כיצד הם משרתים את המטרה הסופית - המסר.
ככל ששמעתי שוב ושוב את המשפטים היוצאים מפיו, בהם האמנתי בכל כוחי ומרצי, התחילה להתחוור לי ההבנה כי המרחק בין אמונתי במשפטים אלו לבין הדרך בה אליהו מיישם אותם הלכה למעשה בחיי היום-יום שלו - גדולה היא כמטחווי קשת.

החלטתי לא להתמודד עם התפיסת עולם בפעם אחת, בקובץ אחד, אלא לחלק אותה לכמה חתיכות קטנות יותר, קלות יותר לעיכול. הווה אומר: את הסרט הארוך שצילמתי על אליהו בחרתי להוציא בסדרה של פרקים, אשר אחת לכמה זמן יצא פרק שיעסוק בנושא מרכזי בהגותו הפילוסופית.

הסרטון שמונח לפניכם אינו אלא פרומו לבאות, אותן באות שאני מתרגש לקראתן לא פחות מכם.

ולאליהו ידידי, שהיום אינו רק ידידי אלא "כבוד רום מעלת המנהל", מקדיש לך את זה באהבת אין קץ.

שאפו על העריכה ובחירת המוזיקה, נראה מדהים.
אבל אפשר לקבל הסבר למדיטציה הזאת (או מה שזה לא יהיה) ואיך לעזאזל זה קשור לפאוורליפטינג?

אבל אפשר לקבל הסבר למדיטציה הזאת (או מה שזה לא יהיה) ואיך לעזאזל זה קשור לפאוורליפטינג?
הבחור בסרטון קשור לליפטינג. מאוד קשור

• פותח/ת השרשור

זו שאלה נפלאה וזו בדיוק המטרה של הסדרה הזו, להסביר איך הוא מקשר בין פאוורליפטינג, צ'י גונג ויהדות.

מעניין, מצפה. יפה שהרבה גדולים בתחומם מוצאים לנכון לשלב את המדיטציה בחייהם, אם זה פיל ג'קסון ותורת הזן, שלא מזמן קראתי על זה בספרו, ואיך שזה עזר לשחקנים שלו בתקופות הגדולות שלו, או עכשיו עם אליהו, יהיה מעניין לראות.

אליהו מעניין אותי, איך מסתדרת כל היהדות עם הקטע הזה של תורת המזרח, הרב כל המדיטציות האלו באות ממקום שתורתנו קצת שונה משלנו.

אליהו מעניין אותי, איך מסתדרת כל היהדות עם הקטע הזה של תורת המזרח, הרב כל המדיטציות האלו באות ממקום שתורתנו קצת שונה משלנו.
זה לא כל כך נכון, תורת המזרח אינה דת במובן של אל אחד ומסכת כללים. הרבה מסתכלים עליהם כעל פילוספיות חיים שעוזרים לך להגשים את עצמך.
אין מניעה לשלב את זה עם כל דת אחרת.

זה לא כל כך נכון, תורת המזרח אינה דת במובן של אל אחד ומסכת כללים. הרבה מסתכלים עליהם כעל פילוספיות חיים שעוזרים לך להגשים את עצמך.
אין מניעה לשלב את זה עם כל דת אחרת.
נכון, אבל מה לגביי האל בודהה ?

נכון, אבל מה לגביי האל בודהה ?
אין חובה לקשר את הפילוספיה לבודהה. בשונה טכנית מהנחת תפילין למשל שקשורה לרעיון שיש אלוהים.
אתה גם מעריך את הערך של ואהבת לרעך כמוך או לא תרצח ללא קשר ליהדות.

אין חובה לקשר את הפילוספיה לבודהה. בשונה טכנית מהנחת תפילין למשל שקשורה לרעיון שיש אלוהים.
אתה גם מעריך את הערך של ואהבת לרעך כמוך או לא תרצח ללא קשר ליהדות.

המדיטציה לעיתים כן מתקשרת לתורת החיים של הבודהה והכללים שלה, אבל לא חייבים להאמין בה, אבל את זה אני אומר רק על פי ספר של פיל ג'קסון שקראתי שעוסק במדיטציית הזן, אך אינו מאמין בבודהה כאל, אבל עדיין תומך בכלליה ובדרך החיים שהיא מציגה.

אני מכבד אנשים דתיים ואת אמונתם למרות שאני אישית פחות "מאמין" גדול בדת. אני חושב שאיפשהו בדרך איבדו את הדברים היפים של הדת והיום הדת היא סתם התגלגלות של פרשנויות של בני אדם , אני לא מאמין שהיו בני אדם שהם "צדיקים" יותר מאחרים ולא מאמין שישו הלך על המים.
פשוט מעניין אותי איך זה מסתדר עם הדת היהודית ועם האמונה של אליהו כ"יחיד".

בעזהי"ת

יומיים לאחור, בעת שיעור צ'י גונג (@mars : צ'י גונג הוא על פי העגה הסינית הדרומית, וצ'י קונג על פי העגה הצפונית, ולכן אפשרי השימוש בכל אחת מהאפשרויות. אני הוסמכתי בידי מורה שגדל בזרמים הדרומיים, למרות שבפועל בטייוואן, ולכן משתמש בניב הדרומי), עצרתי לרגע בתחילת השיעור והסברתי דברים שאנסה להעלותם על הכתב:

אני צריך להיות כנה ולומר שהקביעה שלי שהתנועה תתחיל דווקא בצידו הימני של הגוף, הינה פרי ההשקפה האישית שלי, ולא זו הקלאסית של הצ'י גונג.

בעולם היוגה השמאניסטית דוגמת זאת של 'משנתו של דון חואן', בו התחלתי את ראשית דרכי בתחום התנועה הרוחנית, פגשתי את האמירה להתחיל כל תנועה דווקא מצידו השמאלי של הגוף. אמירה שהצד הימני הינו הצד החושב וההגיוני של האישיות שלנו, והצד השמאלי לעומת הינו הצד התחושתי-אמנותי. דון חואן טען שהשמאל יעיל בהרבה מהימין.

בעולם התנועה הרוחנית הסינית מקובל לצוות על הגברים להתחיל כל תנועה מהצד השמאלי שלהם, ועל הנשים בצד הימני, תחת האמירה הרפואית-נפשית הקלאסית של הצורך באיזון, ועל כן מהיות הגברים נוטים יותר לחשיבה לוגית עליהם לאזן אותה אל השמאל, ובהיות הנשים נוטות יותר לחשיבה תחושתית-אמנותית עליהן לאזן אותה אל הימין.

כשהגעתי לדרך היהודית פגשתי את האמירה שיש להדגיש את הימין דווקא - ולא מצאתי שום מענה אנושי לשאלות שבפי, בנוגע למדוע, ואם כן אז איך. מה ההבדלים ברמת התנועה והמדיטציה, בין דומיננטיות של שמאל מול דומיננטיות ימין?

ניקח למשל את נקודת מרכז הגוף הנמוכה (הטאן טיאן התחתון בשפת המושגים הסינית, זה שנמצא מעט פחות מרוחב כף יד מתחת לטבור). כשאני מניח את ידי באזור הנקודה הזו, או אפילו סתם מתרכז בה, אני חווה תחושה גופנית חזקה העולה ממנה - תחושה שאין ביכולתי להסבירה בכלים רציונליים, לא ברמה הסובייקטיבית ובטח לא ברמה האובייקטיבית. על פי מערכת הפירושים הסינית, כמו גם אשר פגשתי בשמאניזם, כמו גם במקומות אחרים, המרכז הזה מייצג את מרכז האנרגיה האנושית, אשר הכל באדם מתחבר לשם, אשר דרכו רצונו של האדם יוצא אל הפועל, ואשר יש בו תכונות מרפא חשובות.

האם הפירושים הללו חשובים? לא ולא. האם הם נכונים? למי זה אכפת. הטענה הראשונה של דון חואן הייתה, שעלינו להפסיק עם הצורך הכפייתי לפרש כל הזמן את המציאות, ותחת זאת להתחיל לחוות אותה בצורה מלאת עוצמה באופן משמעותי. משל למישהו שמברבר ללא סוף במהלך סרט, וכך מפסיד חצי מהעלילה, מול מישהו שפשוט נסחף מרותק פנימה ושוכח מהזמן.

וזה ההגיון הגדול של עבודת צד השמאל, עבודה ללא מחשבות. הנח את כל הנסיון שלך לעשות דברים. הנח את הנסיון שלך לדבר עם עצמך במטר אינסופי של מחשבות. הנח את הנסיון שלך לנוע באופן מגושם ואגרסיבי. בוודאי הנח את הפירושים הלוגיים שמונעים ממך את הרמה התחושתית של הדברים, אבל גם אין טעם שעכשיו תגיע לרובד חדש של פירושים לוגיים - שהנה יש שם מרכז גוף ושאתה כבר כבר הולך להרגיש אותו, ועוד רגע תמצא את עצמך בטראנס.

ואז בדרך היהודית אתה צריך להשתמש בימין. וכאמור: לא היה אף גורם אנושי שיכולתי להיוועץ איתו בדברים, והיה עלי לגשש אחר מענה בכוחות עצמי. ולאחר מסע בן שנים ארוכות, הגעתי לנקודה שאכן אני רואה נכון לגשת אל הדברים מהימין. להבנתי היום אמנם השמאל הרבה יותר הגיוני להתמודד עם ממלכת התווים הבלתי מוגדרים, אבל אין צורך להיות במצב של או לוגיקה יבשה בלבד, או אמנות ערטילאית ללא דו שיח ממש עם המציאות. מה שאמורה להיות היא ההבנה שאני מספר לך שבנקודת מרכז הגוף יש תחושה שנמצאים סביבה פירושים רבים שאף אחד לא יותר חשוב מחברו, ותוך כדי שאל לך לנסות בכוח להרגיש אותה, כן בעדינות בעדינות תוך כדי תרגול תנועה רכה ונשימה עמוקה ושקט פנימי, לנסות להקשיב לנקודה הספציפית הזו.

השמאל יהיה להקשיב לכל הצלילים המדהדים בחשכת עלוות היער. הימין יהיה לחשוב על איך אפשר לנסר את העצים ולעשות כסף. הימין ביחד עם השמאל יהיה להקשיב גם להקשיב, אך להטות אוזן לכיוון שממנו בסופו של דבר יעלה הקול הקסום, וכך נצליח לשמוע אותו מוקדם יותר

(אני מודע היטב שבשביל חלק מהקוראים כל מה שכתבתי לעיל הוא חסר פשר לחלוטין, ואולי גם מעלה תהייה עד כמה אני שפוי. זה בסדר גמור כמובן. בדברים אלה השתדלתי לרגע להסביר שיש צורך בדיון ארוך הרבה יותר מאשר מענה על רגל אחת, בכל הנוגע לדרך שבה אני הולך. בודהה אגב, לא המציא את המדיטצייה. הוא תרגל תנועה ושלווה רוחנית, והגיע תחתיה למסקנות שהגיע. נמצאות דרכים מדיטטיביות רבות שאינן קשורות במאומה לבודהיזם.

ואני חושב שהשילוב של עבודת הפאוורליפטינג שלי עם עבודת התנועה הרכה, אשר נמצאות אצלי בסינרגיה מתמדת, מדגימות את ההבנה של שילוב הימין והשמאל).

בודהה הוא לא אל.
הוא נסיך שהגיע לרמת רוחניות שאליה שואפים להגיע כל הנזירים הבודהיסטים.
הוא הגיע למה שנקרא "הארה".
בודהיזם זה יותר פילוסופיה מאשר דת.. (בדיוק כמו קונפוציוסיזם או תאואיזם)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית