הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחות סטטיות לפני אימון

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
אם אני עושה כשעתיים שלוש מתיחות סטטיות לפני האימון זה עדיין מוריד לי בכח?
(יודע שיש שלא ממליצים מיד לאחר אימון, אבל בתור אחד שיושב הרבה כן מעדיף לפני האימון לשפר את הגמישות והבטיחות על ידי מתיחות סטטיות)
תודהץץ

התכוונת מתיחות כ2-3 שעות לפני שאתה מתחיל את האימון ולא מתיחות במשך 2-3 שעות אני מניח....

בכל מקרה אם זה המצב אז לא נראה לי קריטי וזה לא אמור להשפיע על האימון אבל באופן כללי מתיחות סטטיות מורידות מהיכולת של השריר לייצר כוח לכן בדרך כלל ישר לפני האימון פחות ממליצים על זה

כמה שעות לפני אימון זה מעולה, משפר לך את טווח התנועה לאימון בלי לפגוע ביכולת שלו לייצר כוח

אם אפשר להידחף, למה שמתיחות סטטיות יפגעו בכוח שלי באימון? כבר חצי שנה שלפני כל אימון (ובעיקר לפני סקוואט) אני מבצע כ10 דקות מתיחות סטטיות לכל הגוף.

אתם עושים משהו אחר במקום או פשוט ישר נכנסים לסט?

אם אפשר להידחף, למה שמתיחות סטטיות יפגעו בכוח שלי באימון? כבר חצי שנה שלפני כל אימון (ובעיקר לפני סקוואט) אני מבצע כ10 דקות מתיחות סטטיות לכל הגוף.

אתם עושים משהו אחר במקום או פשוט ישר נכנסים לסט?
מתיחות סטטיות אגוניסטיות (כלומר לשריר שהולך לעבוד) בתחילת האימון מורידות מעט את תפוקת הכוח שהשריר יכול לבצע, לעומת זאת אנטאגוניסטיות יכולות לעזור מעט (כמו מתיחות למכופפי הירך לפני דדליפט)
בתחילת האימון עדיף לעשות מתיחות דינמיות, כי הן יעזרו לשפר את טווח התנועה במהלך התנגדות, וככה יעזרו לטכניקה טובה יותר

מתיחות סטטיות אגוניסטיות (כלומר לשריר שהולך לעבוד) בתחילת האימון מורידות מעט את תפוקת הכוח שהשריר יכול לבצע, לעומת זאת אנטאגוניסטיות יכולות לעזור מעט (כמו מתיחות למכופפי הירך לפני דדליפט)
בתחילת האימון עדיף לעשות מתיחות דינמיות, כי הן יעזרו לשפר את טווח התנועה במהלך התנגדות, וככה יעזרו לטכניקה טובה יותר

מה הכוונה בדינאמיות? סיבובי כתף וכאלה?

ולגבי סטטיות, אפשר/רצוי לעשות אותם לאחר האימון?

כמו שאמרו מתיחות סטטיות ישר לפני אימון יכולות לפגוע בתפוקת הכוח.

מנגד, למי שיש מגבלה בטווח תנועה בלי מתיחות, הסיפור יכול לעזור. חשוב להעדיף מתיחות יחסית קלות אם הולכים על ההגיון הזה ולהחזיר לגוף טווח תנועה שכבר קיים ולא לנסות לשפר אותו משמעותית באותו אימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית