הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרגיש שכתף ימין לוקחת יותר עומס מכתף שמאל

The_MotivatoR

משתמש מתחיל
94
3
נק' מוניטין:
3
94
3
אהלן חבר׳ה,
רקע שאני מאמין שקשור לבעיה (לא קיבלתי שם מענה אבל זה רק כדי לתת לכם הסבר כללי)
כאב לא מובן ביד ימין (כתף/בייספס, אין לי מושג)

סבבה, מאז הכמה פעמים שמפורטים שם החלק הזה ביד לא נתפס לי יותר אבל מה שכן אני יכול להגיד,

זה שאני מרגיש את אזור כתף ימין (בין הכתף לבייספס) הרבה יותר משל הצד השמאלי, וזה מתבטא בכך שנגיד בשכיבות סמיכה או תרגילים כאלה ואחרים / סתם פעולות משונות אני מרגיש שהאזור הזה ביד ימין לוקח הרבה מאוד יותר עומס מאשר האזור הזה ביד שמאל .

נניח קודם עשיתי סט קטן של שכיבות סמיכה (לפני רבע שעה), את כתף ימין הרגשתי הרבה יותר חזק מאשר את כתף שמאל בעת ביצוע הסט ואף אני עדיין מרגיש את יד ימין לעומת יד שמאל ששם הכל עבר כאילו לא ביצעתי את הסט.

מה שמצאו לי באולטרסאונד לפני שנה זה נוזל בכמות קטנה סביב גיד הביצפס. בעצם חשד לbiceps tendonitis . הייתי מאז אצל מומחה כתף שעשה לי בדיקה של חצי דקה (הרים לי את הכתף הזיז אותה לכל מני מקומות) , ראה שלא כואב לי ומזה הןא פסק שהכל בסדר ורשם לי הפניה לפיזיותרפיה (מיותר לציין שלא הלכתי).

עכשיו השאלה שלי מה זה יכול להיות? כבר כמעט 3 שנים שזה ככה מאותו יום ארור במכון .. למה זה לא מחלים לבד מה אני עושה לא בסדר? אין טעם להציע להפסיק אימונים עשיתי את זה לתקופה מאוד ארוכה וזה לא עזר ..

תודה רבה מראש אלופים , מקווה שאולי מכאן תגיע הישועה .

הדרך חשיבה שלך די נפוצה לכן אנסה להיות מתון בתגובה שלי.

הישועה שלך כבר הייתה לך ביד. והתעלמת ממנה. פיזיותרפיה.

אתה מחפש פתרון קסמים בדמות תרופה / זריקה או פשוט לא לעשות כלום.

כמעט כל פציעת מכון אם אתה לא יכול לטפל בעצמך - ה״ישועה״ היא מטפל כלשהו - פיזיותרפיסט , מעסה, כירופרקט וכד׳.

מעבר לכך, את רוב העבודה תצטרך לבצע בעצמך. לא המטפל. אי אפשר לאבחן מה הבעיה רק ממילים, אבל אם זה 3 שנים ככה ורק עכשיו התעוררת - פיתחת חוזר איזון מאוד גדול שיקח זמן וסבלנות לאזן (ע״י תרגילים שיתנתו כנראה ע״י הפיזיותרפיטס).

בהצלחה.

נ.ב

יש לי את אותה בעיה (בין היתר).

• פותח/ת השרשור
הדרך חשיבה שלך די נפוצה לכן אנסה להיות מתון בתגובה שלי.

הישועה שלך כבר הייתה לך ביד. והתעלמת ממנה. פיזיותרפיה.

אתה מחפש פתרון קסמים בדמות תרופה / זריקה או פשוט לא לעשות כלום.

כמעט כל פציעת מכון אם אתה לא יכול לטפל בעצמך - ה״ישועה״ היא מטפל כלשהו - פיזיותרפיסט , מעסה, כירופרקט וכד׳.

מעבר לכך, את רוב העבודה תצטרך לבצע בעצמך. לא המטפל. אי אפשר לאבחן מה הבעיה רק ממילים, אבל אם זה 3 שנים ככה ורק עכשיו התעוררת - פיתחת חוזר איזון מאוד גדול שיקח זמן וסבלנות לאזן (ע״י תרגילים שיתנתו כנראה ע״י הפיזיותרפיטס).

בהצלחה.

נ.ב

יש לי את אותה בעיה (בין היתר).

זה משהו שפיזיותרפיה יכולה לטפל בו? איך זה מתבטא אצלך ומה אתה עושה כדי לטפל בזה?

אגב, השאלה שהכי מעניינת , אפשר להתאמן עם זה כרגיל?

נערך לאחרונה:
לך לפיזיותרפיסט, הוא יענה על זה.

אם אין כאבים יוצאי דופן הייתי ממשיך להתאמן בזהירות עד אז.

אין שום סיכוי לאף אחד מהפורום לאבחן במדוייק מה יש לך ולעזור לך.

• פותח/ת השרשור
לך לפיזיותרפיסט, הוא יענה על זה.

אם אין כאבים יוצאי דופן הייתי ממשיך להתאמן בזהירות עד אז.

אין שום סיכוי לאף אחד מהפורום לאבחן במדוייק מה יש לך ולעזור לך.
תסלח לי על השאלות הקטנות האלה , אבל שאמרת שגם לך יש את הבעיה הזאת אז במה זה מתבטא ? ואיך אתה מטפל בזה (אני מניח שעוד לא טיפלת אם היא עדיין קיימת .. אז למה ?) ?

תודה מראש ושוב מצטער אני פשוט מעוניין לדעת על זה עוד כי זה משהו שפעם ראשונה אני רואה שיש לעוד מישהו חוץ ממני .

The_MotivatoR,
לפי סיפור המקרה בשרשור אליו קישרת, קשה להאמין כי גרמת לטראומה בכתף במהלך Sit Ups, אבל תיאור הכאבים מצביע בבירור על בעיה. פציעות מסוג קרעים בגידים מתאחות בעצמן במידה והקרע קטן ולא נעשית שום פעילות עם הגפה, אך קרעים גדולים יותר לא מתאחים בעצמם. לקרעים כאלו לרוב יש סיפור מקרה של כאבים כפי שתיארת. מכיוון שהבעיה מציקה לך ומונעת חזרה לפעילות מלאה, הייתי פונה שוב לאורטופד, אשר סביר להניח שיפנה שוב ל- OS. במידה ואין ממצאים ב- OS, יש להתעקש על המשך בירור בדמות MRI. יש די והותר פציעות שלא נראות ב- OS וכן ב- MRI או MRI ארתרוגרפיה, כאשר ההפנייה ל-2 האחרונות נעשית לפי סיפור המקרה, תלונות המטופל והתוצאות של בדיקות קודמות שנעשו.

• פותח/ת השרשור
The_MotivatoR,
לפי סיפור המקרה בשרשור אליו קישרת, קשה להאמין כי גרמת לטראומה בכתף במהלך Sit Ups, אבל תיאור הכאבים מצביע בבירור על בעיה. פציעות מסוג קרעים בגידים מתאחות בעצמן במידה והקרע קטן ולא נעשית שום פעילות עם הגפה, אך קרעים גדולים יותר לא מתאחים בעצמם. לקרעים כאלו לרוב יש סיפור מקרה של כאבים כפי שתיארת. מכיוון שהבעיה מציקה לך ומונעת חזרה לפעילות מלאה, הייתי פונה שוב לאורטופד, אשר סביר להניח שיפנה שוב ל- OS. במידה ואין ממצאים ב- OS, יש להתעקש על המשך בירור בדמות MRI. יש די והותר פציעות שלא נראות ב- OS וכן ב- MRI או MRI ארתרוגרפיה, כאשר ההפנייה ל-2 האחרונות נעשית לפי סיפור המקרה, תלונות המטופל והתוצאות של בדיקות קודמות שנעשו.

סוף סוף תשובה שרציתי לשמוע .. תאמין לי התייאשתי מכל המערכת הזאת שמתעקשת שאין לי כלום ביד ואני יודע בוודאות שמשהו בה לא תקין , מעדיף כבר שימצאו איזו בעיה כי אין מצב שזה תפקוד רגיל. והאם אי אפשר לבצע לשם כך CT במקום MRI? כי הבנתי שצורת הבדיקה של MRI קצת יותר מסובכת .

דרך אגב במידה ואכן יש שם איזה קרע לא קטן , איך מטפלים בזה שזה יחזור למצב הרגיל?

במידה ומתגלה קרע קטן, לרוב הרופאים מפנים לפיזיוטרפיה על מנת שחיזוק שרירי הכתף הבריאים יעזור לפצות על הקרע ובכך להוריד בכאב.

העובדה שהרופא מפנה ל- MRI אינה אומרת שאתה באמת תקבל אישור לבדיקה מהקופה, הרופאים יודעים זאת ולכן בהרבה מקרים מפנים ל- CT. בכל מקרה, נראה שהרופא מאמין לתלונות שלך לפי ההפנייה להמשך בירור, אז אני מציע שתבצע את ה- CT ולפי הפענוח כבר תונחה לכיוון הצעד הבא.

• פותח/ת השרשור
במידה ומתגלה קרע קטן, לרוב הרופאים מפנים לפיזיוטרפיה על מנת שחיזוק שרירי הכתף הבריאים יעזור לפצות על הקרע ובכך להוריד בכאב.

העובדה שהרופא מפנה ל- MRI אינה אומרת שאתה באמת תקבל אישור לבדיקה מהקופה, הרופאים יודעים זאת ולכן בהרבה מקרים מפנים ל- CT. בכל מקרה, נראה שהרופא מאמין לתלונות שלך לפי ההפנייה להמשך בירור, אז אני מציע שתבצע את ה- CT ולפי הפענוח כבר תונחה לכיוון הצעד הבא.

טוב תודה רבה אלוף .

רק בריאות.

לטובת הקהילה, אם אתה מרגיש נוח עם זה, נא עדכן, ייתכן והמידע יוכל לעזור לחברי קהילה נוספים.

• פותח/ת השרשור
רק בריאות.

לטובת הקהילה, אם אתה מרגיש נוח עם זה, נא עדכן, ייתכן והמידע יוכל לעזור לחברי קהילה נוספים.

כמובן, שישי יש לי תור לרופא משם נראה מה יתקדם , לבקש קודם אולטרסאונד?

The_MotivatoR,
רופאים לא אוהבים שאומרים להם כיצד לבצע את העבודה שלהם, תעמוד על שלך ותבקש בירור\טיפול.

• פותח/ת השרשור
The_MotivatoR,
רופאים לא אוהבים שאומרים להם כיצד לבצע את העבודה שלהם, תעמוד על שלך ותבקש בירור\טיפול.
כן אבל אני הולך לרופאת משפחה אני מאמין שהיא לא מבינה בזה כמו אורטופד , היא תתן לי נניח אולטרסאונד (כבר עשיתי פעם), נניח שוב יאבחנו נוזל בכמות קטנה סביב גיד הביצפס, אז אני אמור לחזור אליה עם זה?

שוב מצטער על השאלות הקטנות האלה אני פשוט מת לסיים עם זה כבר ..

תפנה לאורטופד, אתה לא זקוק להפנייה מרופא משפחה לזה. עם האורטופד תתחיל את הבירור.
רק לאחר שתראו ביחד כי יש באמת בעיה פתולוגית בכתף, אז תיגש לאורטופד מומחה כתף. אתה יכול כבר עכשיו לגשת לאורטופד מומחה כתף, אבל כנראה שתדירות התורים תהיה כזאת של פעם בחודש ולכן הבירור הראשוני רצוי שיתקיים עם אורטופד רגיל.

• פותח/ת השרשור
תפנה לאורטופד, אתה לא זקוק להפנייה מרופא משפחה לזה. עם האורטופד תתחיל את הבירור.
רק לאחר שתראו ביחד כי יש באמת בעיה פתולוגית בכתף, אז תיגש לאורטופד מומחה כתף. אתה יכול כבר עכשיו לגשת לאורטופד מומחה כתף, אבל כנראה שתדירות התורים תהיה כזאת של פעם בחודש ולכן הבירור הראשוני רצוי שיתקיים עם אורטופד רגיל.
אני אגיד לך את האמת כבר הייתי אצל אורטופד (אחרי שעשיתי רנטגן ושללנו בעיה בעצמות) , לא ראה משהו מיוחד , הייתי אצל מומחה כתף אחרי האולטרסאונד ששם נמצא הנוזל בכמות קטנה סביב הביצפס, הוא עשה לי כמה תנועות וקבע שאין דלקת. אבל בוודאות משהו שם לא בסדר לא משעמם לי בחיים כדי להמציא בעיות ביד ..

בשישי לבקש אולטרסאונד והפניה לאורטופד, להראות את זה לאורטופד ומשם להחליט אם לפנות למומחה כתף? אורטופד מתעסק גם בבעיות ברמת השריר/גידים?

היי. קצת קשה לי לעקוב אחרי כל התגובות והסיפור הארוך. עוד מהסיפור הקודם נשמע כמו דלקת בביספס. כמו שאני מגיב ברוב השאלות. פיזיותרפיסט מטרתו לא רק לטפל בבעיה אלה להבין מה הליקוי התפקודי, תנועתי שגורם לכך.
חבל שלא הלכת לטיפול. הבעיה מאוד נפוצה בקרב ספורטאים.

• פותח/ת השרשור
היי. קצת קשה לי לעקוב אחרי כל התגובות והסיפור הארוך. עוד מהסיפור הקודם נשמע כמו דלקת בביספס. כמו שאני מגיב ברוב השאלות. פיזיותרפיסט מטרתו לא רק לטפל בבעיה אלה להבין מה הליקוי התפקודי, תנועתי שגורם לכך.
חבל שלא הלכת לטיפול. הבעיה מאוד נפוצה בקרב ספורטאים.
העניין הוא שאין לי הגבלות תנועה כלשהן בכלל .. יכול לעשות הכל אבל תוך כדי העשיה אני מרגיש משהו שונה ביד ימין לעומת יד שמאל , על זה אני מדבר .. זה גם בתחום העיסוק שלו?

אני עובר קצת על הפוסט עם אינסוף פתרונות ועצות. צילומים אבחנות ועוד... קצת בהלם. איך מגיבים עם בטחון רב כל כך.
אם אין הגבלות בתנועה אז מעולה זה אומר שזה זמן טוב להיבדק.
אני יכול לזרוק אינסוף פתולוגית והשארות. אבל השורה התחתונה שאם זה מטריד אותך מספיק אז תיגש לטיפול.

• פותח/ת השרשור
אני עובר קצת על הפוסט עם אינסוף פתרונות ועצות. צילומים אבחנות ועוד... קצת בהלם. איך מגיבים עם בטחון רב כל כך.
אם אין הגבלות בתנועה אז מעולה זה אומר שזה זמן טוב להיבדק.
אני יכול לזרוק אינסוף פתולוגית והשארות. אבל השורה התחתונה שאם זה מטריד אותך מספיק אז תיגש לטיפול.
תודה רבה גבר אעדכן בהמשך !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית