מידע כתבה על מרדכי בוכניק באתר חרדי:

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

מרדכי בוכניק, חרדי תושב ירושלים ואב לשלושה, הפך מזמן לשם מוכר בתעשיית השרירים והרמת המשקולות. בשנת 2008 הוא נבחר למר ישראל בפיתוח הגוף ושיכפל את ניצחונו בשנת 2011.

מאז הוא הספיק להתחתן ולהקים משפחה, ללמוד מידי יום בכולל, אך התקשה להתנתק מתחביב השרירים והמשקולות.

בוכניק אבטח במהלך חייו את אירועי 'העדה החרדית' ואת מרן פוסק הדור רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל, בשנתו האחרונה - עת התקשה ללכת על רגליו.

בשנתיים האחרונות עבר בוחניק לתחום 'powerlifting' - הרמת המשקולות, והחל להתאמן מידי ערב, לאחר הלימוד בכולל, ומהר מאוד הפך לאחד האנשים המובילים במדינת ישראל בתחום המשקולות.

מרדכי בוכניק החרדי שבר שיא עולם ושלושה שיאים ישראליים - כיכר השבת

אליהו,

מתוך עניין. איך שילוב של ספורט באופן כללי, ובודיבילדינג / פאוורליפטינג באופן ספציפי מתיישב עם ההלכה?

פשוט כי לא רואה הרבה ספורטאים דתיים, אני מנסה לחשוב האם יש כלשהי מניעה / סתירה.

אליהו,

מתוך עניין. איך שילוב של ספורט באופן כללי, ובודיבילדינג / פאוורליפטינג באופן ספציפי מתיישב עם ההלכה?

אני יכול לנסות לענות לך מה שאני חושב ואליהו יוסיף את דעתו...

בגדול כל העיסוק הזה בספורט, בצורה מהותית יותר טיפה מתנגש עם ערכי הדת וההלכה- כלומר אם ביהדות מלמדים אותך שהעיקר זה לא הגוף אלא הנשמה והרוח שלך, מה שאתה צריך לפתח בעצמך כדי להיות בן אדם מאמין וישר- סוגי ספורט תחרותיים שמים את הדגש על הגוף.
יש זרמים שונים בדת שמתייחסים לנושא הגוף בצורות שונות, ומתייחסות בצורה שונה לשאלה ''כמה אדם צריך להשקיע בגוף שלו'' ואיפה הגבול עובר בין עיסוק בריא שמצויין לעשות וזה אפיול מצווה לעשות ועד לבן אדם שכבר נהיה חומרי ועובד יותר מידי בשביל הגוף שלו.

לכן רוב הזרמים בדת יכולים להסכים שספורט בכללי זה דבר חשוב, זה בריא וטוב לנפש וכדאי לעסוק בספורט, כל אדם לפי מה שעושה לו טוב.
אבל כשזה נהיה תחרותי, זה גם כבר פחות בשביל הבריאות, וגם העיסוק עצמו נהיה די אבוססיבי והאדם שקוע בספורט עד הסוף- ואז זה כבר מתחיל להיראות כבעיה בקרב הרבה אנשים.
בנוסף- האירועים האלו מלווים הרבה פעמים בכל מיני סיטואציות שיהיה קשה לבן אדם לשמור על אורח החיים ההלכתי שלו ככה שהרוב מחליטים לוותר על התחרויות וכל זה.

בסופו של דבר מה שמשמעותי זה איפה הראש שלך נמצא, כלומר אם אתה מבין טוב טוב מה העיקר בחיים ומה לא, במה אתה צריך להשקיע, מה דבר המרכזי ומה רק נחמד מסביב ומוסיף מעט עניין לחיים- הכל נראה אחרת.
למשל- אתה כן יכול לנהל שגרה כמו בוכניק ולהיות נאמן למסורת ולדעת מה חשוב יורת ומה פחות (ככה אני חושב), ומצד שני אתה יכול להיות חובבן לגמריה שכל החיים שלו זה חדר הכושר והוא לא רואה שום דבר חוץ מזה (שזה יוגדר יותר כבעיה מבחנת הדת). אני מאמין שפשוט בגדול רוב האנשים הדתיים- במיודח אלו שדתיים מאוד כמו בוכניק לא רוצים לשקוע בעולם הזה של הספורט, ולא רוצים לשים את עצמם במצבים שיהיה להם קשה לשמור על ארוח החיים שלהם המסורתי והמאמין. והם יודעים שזה יכול להיות טיפה מסוכן מבחינה הלכתית להיכנס לכל מיני מצבים כאלו.

אם הוא לומד כל יום ומתאמן בערב (אני מניח שהאימונים די ארוכים) וסביר להניח שהוא לא מתפרנס בפווארליפטינג... אז ממה הוא מתפרנס? אם זה כתוב בכתבה אשמח לקישור לכתבה המלאה סתם מתוך עניין.

אם הוא לומד כל יום ומתאמן בערב (אני מניח שהאימונים די ארוכים) וסביר להניח שהוא לא מתפרנס בפווארליפטינג... אז ממה הוא מתפרנס? אם זה כתוב בכתבה אשמח לקישור לכתבה המלאה סתם מתוך עניין.

אתה שואל כיצד חרדים שלומדים בכולל מתפרנסים?

התשובה בגוף השאלה.
אני לא חושב שזאת התשובה.
אנני מכיר את מרדכי אבל מתאר לעצמי שהוא מתפרנס מעבודה באבטחה ביום יום ולומד בכולל ערב/אחה"צ תורה לשמה כמו הרבה בעלי עסקים חרדים שאחרי העבודה לומדים שעה-שעתיים תורה ביום כמובן ללא מלגות.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

אליהו,

אחד הפסוקים בספר דברים בתנ"ך, מביע את המילים הללו: "תַּחַת, אֲשֶׁר לֹא-עָבַדְתָּ אֶת- ה' אֱ-לֹהֶיךָ, בְּשִׂמְחָה, וּבְטוּב לֵבָב--מֵרֹב, כֹּל". הפסוק נוגע בעונשים אפשריים שבו יבואו בהמרות האדם את צו הא-להים, על אשר במקום להיות שמח וטוב לב בדרכו היהודית הוא הולך עם ראש מורכן ופנים נפולות. והפסוק הזה מהווה בעיני ביקורת מושחזת על העולם החרדי.

כי הבסיס לשאלה מתחיל מתוך מבט חיצוני על העולם החרדי, מבט שבקלות מאתר לא מעט דברים מעוותים - וכדבר הפתגם 'אורח לרגע רואה כל פגע', ואז לנוכח אותם עיוותים בהחלט יכולה להתעורר שאלה מעין זו. אבל אם נצא מנקודת המבט שלי, נקודת מבט שאמנם רואה את עצמה כחלק מהעולם החרדי אך מנגד מותחת ביקורת חריפה על לא מעט מאשר מתרחש בתחומיו, הדברים נראים יותר פשוטים. אם יש סתירה כלשהי בין היות ספורטאי ובין העולם החרדי, היא אינה מהווה אלא ביטוי לסתירה בין העולם החרדי ובין היהדות עצמה.

להיות יהודי זה לקום בבוקר ואחרי בית כנסת ועוד כמה, ללכת לעבוד היות ו"יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ!". להיות יהודי זה ללכת ולעשות צבא היות ו"וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה לִבְנֵי גָד וְלִבְנֵי רְאוּבֵן הַאַחֵיכֶם יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה וְאַתֶּם תֵּשְׁבוּ פֹה?!". להיות יהודי זה גם לעשות סקס טוב עם אשתך ועוד כהנה וכהנה: "אַל תְּהִי צַדִּיק הַרְבֵּה וְאַל תִּתְחַכַּם יוֹתֵר לָמָּה תִּשּׁוֹמֵם ... שְׂמַח בָּחוּר בְּיַלְדוּתֶיךָ וִיטִיבְךָ לִבְּךָ בִּימֵי בְחוּרוֹתֶךָ וְהַלֵּךְ בְּדַרְכֵי לִבְּךָ וּבְמַרְאֵי עֵינֶיךָ".

אז נכון, העולם החרדי נמצא בנושא הזה בקונפליקט מתמיד. בעיה של מי שלא מגלה מספיק חוש אחריות וביקורת עצמית כדי לנהוג אחרת.

מהיכרות אישית אם מרדכי מדובר בבן אדם זהב שגם ילד קטן ומעצבן ששואל אותו שאלות בחדר כושר זוכה להתיחסות בלי אגו והתנשאות.

שורה תחתונה, לא עובר על שום הלכה משולחן ערוך,אין שום בעיה עם ההלכה.
הקטע של החומרים עובר.
והקטע של הסיכון הבריאותי מההרמות עצמן יושב בדיוק על אותו "עשה" ("ונשמרתם").
והעניין של "ביטול תורה"

זו לא פעילות בריאותית ולא פעילות חיונית

הקטע של החומרים עובר.
והקטע של הסיכון הבריאותי מההרמות עצמן יושב בדיוק על אותו "עשה" ("ונשמרתם").
והעניין של "ביטול תורה"

זו לא פעילות בריאותית ולא פעילות חיונית
הקטע של החומרים לפי דעתי לא שונה מסיגריות או מריחואנה.
סיכון יש גם בנסיעה על אופנוע, צניחה, צלילה.
ונשמרתם האמת שיש גם בחציית כביש, הסיכוי שהוא ימות או יפצע קשה מפאוורליפטינג די נמוך.
הביטול תורה זה לא בדיוק, בעקרון מספיק להגיד פעמיים ביום קריאת שמע ויצאת ידי חובה.
יש כאלו שבשבילם לאכול זה ביטול תורה.

הקטע של החומרים לפי דעתי לא שונה מסיגריות או מריחואנה.
סיכון יש גם בנסיעה על אופנוע, צניחה, צלילה.
ונשמרתם האמת שיש גם בחציית כביש, הסיכוי שהוא ימות או יפצע קשה מפאוורליפטינג די נמוך.
הביטול תורה זה לא בדיוק, בעקרון מספיק להגיד פעמיים ביום קריאת שמע ויצאת ידי חובה.
סיגריות ומריחואנה זה אסור.
אני לא יודע איך קובעים את הגבול אבל דברים שבאופן חד משמעי פוגעים בבריאות הם אסורים.
יש כאלו שבשבילם לאכול זה ביטול תורה
ההגדרה לביטול תורה היא בקנה מידה נאצי לחלוטין. כל זמן שלא ךפעילויות נחוצות אמור לשמש ללימוד תורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית