הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חלבון

• פותח/ת השרשור RaN
  • פורסם בתאריך

RaN

משתמש מתחיל
239
0
נק' מוניטין:
24
239
0
שמעו היה לי וויכוח עם המאמן שלי על משהו קטן סתם מעניין אותי לדעת מה אתם אומרים
אני אוכל קבוע טונה אחרי אימון ולא משלב עם זה פחמימה ליד אני אוכל מספיק לפני האימון
עכשיו הוא טוען שחלבון לבד לא יכול להיספג בגוף וחובה פחמימה כדי שהגוף יקבל תחלבון
אז אמרתי לו שאין קשר הוא התחיל להריץ לי חירטוט [ככה אני חושב לפחות] שבעצם החלבון שבטונה 80% ממנו מתפרק והופך לפחמימה כדי לשמש ספיגה לחלבון ובעצם אני מאבד ככה את רוב החלבון בטונה חחח מי צודק פה?
המאמן מבוגר ממני ב30 שנה למד בווינגייט לא היה לי עצבים להתווכח איתו בתור אחד שלא למד בשום מקום

מממ, משום מה המאמר שלך מתעלם בצורה די בוטה מצריכת החלבון בסביבת האימון. בכל אופן לגבי החלב בד"כ כשהצריכה של המזון היא נוזלית אז שומן נוטה לשפר את היכולת של מערכת העיכול לספוג את החלבון בצורה אופטימלית. זאת גם הסיבה שהראו גם ששוקו בשלוק אחד יותר יעיל מחלבון מפורק...

שמעו היה לי וויכוח עם המאמן שלי על משהו קטן סתם מעניין אותי לדעת מה אתם אומרים
אני אוכל קבוע טונה אחרי אימון ולא משלב עם זה פחמימה ליד אני אוכל מספיק לפני האימון
עכשיו הוא טוען שחלבון לבד לא יכול להיספג בגוף וחובה פחמימה כדי שהגוף יקבל תחלבון
אז אמרתי לו שאין קשר הוא התחיל להריץ לי חירטוט [ככה אני חושב לפחות] שבעצם החלבון שבטונה 80% ממנו מתפרק והופך לפחמימה כדי לשמש ספיגה לחלבון ובעצם אני מאבד ככה את רוב החלבון בטונה חחח מי צודק פה?
המאמן מבוגר ממני ב30 שנה למד בווינגייט לא היה לי עצבים להתווכח איתו בתור אחד שלא למד בשום מקום

לסדר את הפלטות חזרה במקום הוא יודע ?
זה הרי יותר חשוב

כלומר? שאפשר לקחת אחרי אימון חלבון שזה טונה או שייק חלבון בלי שום פחממה ליד? ...זה לא מדוייק...אני יודע שעם השייק חלבון צריך לקחת תמרים או בננות או סוכר ענבים לספיגה טובה יותר...משהוא לא מסתדר לי פה ממה שאתם אומרים .

כלומר? שאפשר לקחת אחרי אימון חלבון שזה טונה או שייק חלבון בלי שום פחממה ליד? ...זה לא מדוייק...אני יודע שעם השייק חלבון צריך לקחת תמרים או בננות או סוכר ענבים לספיגה טובה יותר...משהוא לא מסתדר לי פה ממה שאתם אומרים .

לא, זה דווקא מדויק, ותלוי גם במה שאכלת לפני האימון. תקרא את המאמר שמשה צירף. ולאכילה של הפחמימה עם ערך גליקמי גבוה (תמרים, צימוקים, בננות, סוכר ענבים וכו') אחרי אימון אין ממש ערך אם אתה מתאמן פעם ביום.

לא, זה דווקא מדויק, ותלוי גם במה שאכלת לפני האימון. תקרא את המאמר שמשה צירף. ולאכילה של הפחמימה עם ערך גליקמי גבוה (תמרים, צימוקים, בננות, סוכר ענבים וכו') אחרי אימון אין ממש ערך אם אתה מתאמן פעם ביום.

איך אני מאתר את המאמר?
ודבר שני מה זה מתאמן פעם ביום...? יש מישהו שמרים משקולות פעמיים ביום? (או נקרא לזה מתאמן)??

אגב מי מזה בדיוק משה ומה הרקע שלו באימונים ועצות פה? אשמח לדעת גם:)

תודה

צירפתי לך קישור למאמר בתגובה הקודמת שלי.
יש אנשים שמתאמנים פעמיים ביום, מתאמני סיבולת, מתאמנים מקצועיים כגון: כדורסל, כדורגל וכו'.
יש אוכלוסיות של מתאמנים שמחלקים את האימון ל-2, לדוגמה: אימון אירובי בבוקר ואימון אנאירובי בערב.

טוב קראתי את המאמר הזה שוב, זה מאמר של אלן אראגורן וכרגיל הוא יודע לקרוא מחקרים ולצטט את החוקרים אבל ממש לא טוב בלהבין את התמונה הכוללת. אני מאוד מקווה שהוא לא כתב את זה בשנתיים האחרונות כי אם כן, אז הוא מעוות לחלוטין את התוצאות של המחקרים מהחלק האחרון במאמר, לאור מה שיודעים עכשיו לגבי המערכת של הmtor. הסיבה שהמחקרים הראו שכשאוכלים דברים שנספגים מהר מעלים מעט את הקאטאבוליזם קשורה לעובדה שהגוף מפרק את מה שהוא לא יכול להשתמש בו.

אה וכן, יש סיבה לרכז יותר קלוריות בסביבת האימון ולמי בכלל אכפת ממאגרי הגליקוגן, ידוע כבר שנים שהגוף משחזר אותם די מהר(המחקרים הראשונים משנות ה80-90). העניין הוא שיש טענה שלאורך זמן
אם אתה רוצה לנתב יותר קלוריות למסת השריר ופחות לשומן זה רעיון טוב יותר. אז כן, אם אתה לא מרוקן את מאגרי הפחמימות בצורה היסטרית הם יתמלאו די מהר, אבל זה לא רלוונטי מבחינת המתאמן הממוצע שרוצה לגדול ולא דואג להשתקמות למען האימון שיגיע מחר.

לסיכום, למעט החלק על השומן, המאמר צר מאוד ומגמתי ומסתכל על התחום מנקודת מבט של מה טוב לספורטאים לטווח הקצר יותר מאיך לגדול...

נערך לאחרונה:
אני רק רואה פה בלה בלה בלה, לא הבנתי מה שרשום, לא טרחתי לקרוא את המחקרים במיוחד לא את המלאים ואין לי מושג על מה אני מדבר.
ברשותך אבקש ציטוטים ממחקרים המלאים שנרשמו במאמר ש"אלאן אראגון ציטט ולא הבין שום דבר מהמחקרים", אלארן אראגון ביצע חלק מהמחקרים, עשה אנאליזה לעשרות רפרנסים ויש באתר שלו את המקור.
אם אני לא טועה זה מ 2008.

אני מבין שהגיע אלינו מומחה חדש. גם אחד שיודע איפה אלן אראגורן טועה, וגם איפה ריפטו טועה. חבל שהוא יודע את הדברים האלה עד שיבקשו ממנו להכנס לפרטים.

אלן אראגורן לא נמצא כבר שנים באקדמייה כך שהוא לא מבצע מחקרים והוא לא מבין מספיק ברגרסיות בשביל לעשות לדברים אנליזה מספיק טובה.

אוקי נסביר לאט.
1.אראגורן כותב במאמר שלא חייבים לאכול פחמימות אחרי האימון בגלל:
א.מאגרי הגליקוגן משתחזרים די מהר אחר האימון.
ב.הספיגה האיטית של הארוחה מלפני האימון מספיקה.

טענת הנגד שלי:
סעיף א' ידוע כבר 20 שנה וזה באמת רלוונטי רק לספורטאים, אבל זו לא הסיבה שממליצים לאכול בסביבת האימון הרעיון הוא שבסביבת האימון הסיכוי שקלוריה שתאכל תגיע למסה הרזה ולא למסת השומן גבוה יותר ככה שלאורך תקופה ארוכה יש סיכוי לעלות יותר בשריר ופחות בשומן. הבעיה העיקרית כאן היא שכל מה שהוא מסתמך עליו הוא קצר טווח ומדבר יותר על מילוי המאגרים ופחות על עלייה במסה.

2.אראגורן כותב על מחקר שהראה שחלב רזה עוזר פחות מחלב מלא ומקשר את זה לכך שהאינסולין לא משנה.

הטענה שלי: אפילו המחקרים שתומכים באפקט של האינסולין מעידים על כך שהאפקט שלו הוא לא כלכך חזק. קיים גירוי יותר חזק לבניית מסת שריר והוא קשור לכמות חומצות האמינו שהגוף מצליח לספוג. חלב רזה נספג מהר מידי ולכן השריר לא מספיק להשתמש בכולו וחלק נאבד. השומן בחלב המלא מאפשר לחלבון להספג לאט יותר ולכן ליותר ממנו להקלט בשריר. זאת הסיבה לדוגמא שהיה מחקר שהראה ששוקו משפיע יותר מאבקות חלבון.

במחקר שהוא הציג האפקט של האינסולין מוסך על ידי האפקט של ספיגת החלבון כך שזו דוגמא גרועה.

לגבי הבקשה שלך להצגת המחקרים, המחקרים צוטטו בסדר, הוא פשוט לקח רק את אלו שתמכו בדיעה שלו והתעלם מהתמונה הכוללת ומהרבה מחקרים אחרים.

קולדפייר כתבתי בפוסט האימונים שנעלת בטובך שהתוכנית בנוייה בסדר ולדעתי היא באמת כזו.

נערך לאחרונה:
לחלק הראשון לא צריך ביסוס, צריך לקרוא את המאמר שלו ולשים לב שהוא מתרכז במילוי מאגרי הגליקוגן ומתעלם מהשאר וזהו בערך. מספיק אם תקרא מאמרים של lyle mcdonald בנושא בשביל לקבל דעה אחרת, הוא מאוד!! בעד אכילת ארוחות מסביב לאימון והוא יותר חכם מאראגורן ומכיר יותר טוב את המחקרים בתחום(והוא מרפרנס הרבה אגב).

לגבי החלק השני אני צריך לחפש, אבל יש מחקרים עוד מאמצע שנות ה90 שהראו שצריכה של חלבון נוזלי גורמת לחמצון מוגבר של חלבון בכבד. אני יכול לשים כסף על זה שאפילו החוקרים במחקר הזה כתבו את זה בצורה עקיפה. כשיתפנה לי זמן אני אבדוק לכם.

נערך לאחרונה:
אתה צריך לבדוק מה המשמעות של אד אומינם, אני כן יוצא אישית נגדו, אבל יש לי גם טיעונים לגופו של עניין. זה די מפתיע שמי שקוראים כלכך הרבה מחקרים לא נתקלו עד היום בהסברים לתוצאות שנראות ממבט ראשון סותרות.

אני אחזור אליכם, יש לי הרבה מה לעשות בחיים חוץ מלחפש מחקרים, סבלנות.

הטיעונים שלך לגופו של עניין מתבססים על "לייל אמר ולייל יותר חכם". זה עדיין ad hominem. עושה רושם שיש לך מספיק זמן כדי להתווכח ולא כדי להביא מחקרים. מעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית