הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגישות לחלב

• פותח/ת השרשור riko
  • פורסם בתאריך

riko

משתמש מתחיל
194
4
נק' מוניטין:
4
194
4
אנשים שרגישים לחלב ועקב זה נוצר תחושת אי נוחות שמצריכה ללכת לשרותים הדבר פוגע בצריכת החלבון?

זה יכול לפגוע בספיגה הכללית, כי אם זה גורם לך לשלשולים אז יש בעיית ספיגה כללית, ואם תצרוך הרבה לאורך זמן זה יצור דלקת במעי, וזה גם יפריע לספיגה

אם אתה סובל מרגישות ללקטוז והדבר גורם לך לשלשולים ואי נעימות אז כן - הספיגה הכללית תיפגע (כולל ספיגת החלבון).

ישנם היום בשוק המון מאכילם דלי לקטוז - יש מוצרי חלב (ואת החלב עצמו) אשר הוסיפו להם את האנזים שמפרק את הלקטוז (לאקטז) ויש בו כמויות מאוד קטנות של לקטוז, בהרבה מהגבינות הקשות יש כמות קטנה יותר של לקטוז, יוגורט ביו יחסית או דל לקטוז (תלוי ברמת הרגישות שלך) וכמובן יש מוצרים מחלב עיזים.

תלוי עד כמה אתה רגיש
לי למשל יש בעיה עם הלקטוז,אבל במידה ואני אוכל קוטג-2 ביום..אין לי שום בעיה,לעומת 2 כוסות חלב ש100% שולחים אותי לשירותים.

אתה יכול לעשות גם בדיקת נשיפה,כדי לבדוק עד כמה אתה רגיש ללקטוז..

לא חייבים להמנע ממוצרי חלב, ניתן לצרוך טבליות לקטאז, אשר עוזרים לפרק את הלקטוז בחלב.
מוצרי חלב זה לא רק חלבון, אלא חלק מהנה וטעים בתזונה שחבל לוותר עליו.

ממליץ בחום רב להחליף את החלב פרה בחלב שקדים או קשיו של אלפרו. הרבה הרבה יותר טעים לדעתי, בריא יותר וגם עוזר לך לדלג על הבטן הנפוכה של הבוקר מהחלב הרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית