הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה יקר התחביב הזה?

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
יצא לי לחשוב בימים האחרונים על השוואה של התחביב הזה לתחביבים האחרים והעלויות שלו, כמובן שזה תחביב שדורש יותר מעצמך מאשר כסף אבל גם עלויות של מכון, אוכל, תוספים, ואפילו סייקלים(שיכולים להעלות את המחיר מאוד עד כמה שידוע לי) מצטברות ביחד, אז כמה אתם חושבים שהתחביב הזה יקר ביחס לתחביבים אחרים שיש לכם?
אני לדוגמה מנגן ומתעסק במחשבים לכן ביחס אליהם התחביב לא כזה יקר באמת ואולי ב2/3 מהעלויות של האחרים באופן כללי

זה תלוי איך אתה מסתכל על זה.
אני לא רואה את זה כמו חוג יצירה בעיסת נייר, פעילות גופנית לתזונה איכותית(דבר יקר בשל עצמו) זה דבר הכרחי לתפקוד תקין של הגוף. תזונה כזו כוללת הרבה חלבון, לפעילות גופנית גוזלת זמן. זה שאני בוחר לבצע את הפעילות בעיקר באימוני כוח, זו כבר בחירה שלי שמוסיפה לעלויות מבחינת זמן וכסף לא כל כך הרבה.

יצא לי לחשוב בימים האחרונים על השוואה של התחביב הזה לתחביבים האחרים והעלויות שלו, כמובן שזה תחביב שדורש יותר מעצמך מאשר כסף אבל גם עלויות של מכון, אוכל, תוספים, ואפילו סייקלים(שיכולים להעלות את המחיר מאוד עד כמה שידוע לי) מצטברות ביחד, אז כמה אתם חושבים שהתחביב הזה יקר ביחס לתחביבים אחרים שיש לכם?
אני לדוגמה מנגן ומתעסק במחשבים לכן ביחס אליהם התחביב לא כזה יקר באמת ואולי ב2/3 מהעלויות של האחרים באופן כללי

תלוי כמה רחוק אתה רוצה להגיע. בן אדם שרוצה להתקדם כמה שיותר מן הסתם ישים הרבה יותר כסף על תזונה מאשר בן אדם שנטו רוצה לשמור על כושר. בכללי רוב הכסף הולך על תזונה. בוא נגיד שאם לא הייתי מתאמן, הייתי חוסך סביבות +~2000 שח בחודש. האם זה שווה את זה?! תאמת? לפעמים אני שואל את עצמי למה לעזאזל אני עושה את זה. אבל זה כל כך מושרש בתוך המוח שקשה להפסיק. רק המחשבה שאם אפסיק לאכול ולהתאמן אני אראה כמו חרא וארגיש עוד יותר חרא, דוחפת אותי קדימה. מן הסתם יש עליות ומורדות. לפעמים אני לא אוכל ולא מתאמן כמו שצריך במשך חודש בגלל סיבות כאלה ואחרות אבל אני כן יודע לקום ולהמשיך. להרים משקלים בישבילי זה לא רק אימון פיזי זה כמו מנטאלי. שם אני מוציא את כל העצבים שמצטברים במשך כל היום. מכון כושר זה אחלה פסיכולוג. מגיע לשם בלי כוח ובלי חשק להתאמן ויוצא משם כמו ״חדש״.

,הייתי חוסך סביבות +~2000 שח בחודש.
איך הגעת לסכומים האלה?

לי הדבר הכי יקר בתחביב הזה זה הזמן "שנשרף" על האימונים הרבה פעמים תוהה מה ניתן לעשות בשביל לרדת לאימון בשבוע אבל לא מסוגל להפסיק (מכור).

בהשוואה לתחומים אחרים יש מעט ציוד ובלי הרבה בלאי בהשוואה לריצה שמחליפים נעל כל חצי שנה.
עלויות המזון גבוהות יותר אבל גם לא בצורה משמעותית לעומת ענפים אחרים שתתייחס אליהם ברצינות.
בלי עלויות של מאמן אישי, כמובן ללא סייקל זה תחום יחסית זול.

הייתי חוסך סביבות +~2000 שח בחודש
איך הגעתה למספרים האלו ? אולי זה סה"כ מה שאתה מוציא בחודש. ובהנחה שהייתה מפסיק להתאמן אז נגיד הייתה מוריד טיפה חלבון וקצת פחמימה. סה"כ אולי חיסכון של 500 שקל בחודש.

תלוי כמה רחוק אתה רוצה להגיע. בן אדם שרוצה להתקדם כמה שיותר מן הסתם ישים הרבה יותר כסף על תזונה מאשר בן אדם שנטו רוצה לשמור על כושר. בכללי רוב הכסף הולך על תזונה. בוא נגיד שאם לא הייתי מתאמן, הייתי חוסך סביבות +~2000 שח בחודש. האם זה שווה את זה?! תאמת? לפעמים אני שואל את עצמי למה לעזאזל אני עושה את זה. אבל זה כל כך מושרש בתוך המוח שקשה להפסיק. רק המחשבה שאם אפסיק לאכול ולהתאמן אני אראה כמו חרא וארגיש עוד יותר חרא, דוחפת אותי קדימה. מן הסתם יש עליות ומורדות. לפעמים אני לא אוכל ולא מתאמן כמו שצריך במשך חודש בגלל סיבות כאלה ואחרות אבל אני כן יודע לקום ולהמשיך. להרים משקלים בישבילי זה לא רק אימון פיזי זה כמו מנטאלי. שם אני מוציא את כל העצבים שמצטברים במשך כל היום. מכון כושר זה אחלה פסיכולוג. מגיע לשם בלי כוח ובלי חשק להתאמן ויוצא משם כמו ״חדש״.
2000 שח?
אם אתה טבעי, לא רואה למה צריך להוציא יותר מ100-200 ש"ח בחודש על התחביב הזה (זה רק על המכון). ואוכל אתה צורך גם בלי קשר למכון.
ומקסימום עם תוספי תזונה עוד תוסיף עוד 100-300 ש"ח...

• פותח/ת השרשור
בהשוואה לתחומים אחרים יש מעט ציוד ובלי הרבה בלאי בהשוואה לריצה שמחליפים נעל כל חצי שנה.
עלויות המזון גבוהות יותר אבל גם לא בצורה משמעותית לעומת ענפים אחרים שתתייחס אליהם ברצינות.
בלי עלויות של מאמן אישי, כמובן ללא סייקל זה תחום יחסית זול.
נקודה טובה, למשך תקופה די ארוכה הציוד היחיד שתצטרך זה מגבת ומנוי לחדכ, שאם אתה בחדכ זול יחסית זה יותר סך הכל 500 שח בחודש כולל תוספי תזונה ואוכל מיוחד שלא היית אוכל ברגיל(למרות שברגע שאתה מתרגל לסוג תזונה מסוים כנראה גם לא תפסיק אותו אם לא תתאמן)
זה תלוי איך אתה מסתכל על זה.
אני לא רואה את זה כמו חוג יצירה בעיסת נייר, פעילות גופנית לתזונה איכותית(דבר יקר בשל עצמו) זה דבר הכרחי לתפקוד תקין של הגוף. תזונה כזו כוללת הרבה חלבון, לפעילות גופנית גוזלת זמן. זה שאני בוחר לבצע את הפעילות בעיקר באימוני כוח, זו כבר בחירה שלי שמוסיפה לעלויות מבחינת זמן וכסף לא כל כך הרבה.
נקודה טובה אבל אני לא באמת מסתכל על זה מנקודת מבטח של אני עושה את זה לגוף שלי ולהיות בריא כי זה ברור מאליו, אני עושה את זה כי אני נהנה מזה כמו מכל תחביב אחר שיש לי והזמן שאני מבזבז על זה אני נהנה לבזבז אותו ואם לא הייתי עושה את זה הייתי פשוט מנגן או מתעסק במחשב ומקבל כמעט אותה רמת הנאה

2000 שח?
אם אתה טבעי, לא רואה למה צריך להוציא יותר מ100-200 ש"ח בחודש על התחביב הזה (זה רק על המכון). ואוכל אתה צורך גם בלי קשר למכון.
ומקסימום עם תוספי תזונה עוד תוסיף עוד 100-300 ש"ח...
כשלא התאמנת , היית אוכל כמו מתי שאתה מתאמן?
200 גרם חלבון איכותי מאוכל זה הרבה אוכל שלא זול. גם כמויות של פחמימות ושומן איכותיים זה הרבה כסף.
היו תקופות שהוצאתי 1000 שקל רק על אוכל. זה בלי תוספות תזונה וחומרים. תוסיף לזה מכון , תגיע למה שהבחור רשם

היו תקופות שהוצאתי 1000 שקל רק על אוכל
1000 שקל שלפחות חצי מזה עדיין היית מוציא אם לא היית מתאמן.
תוסיף לזה מכון
200-300 שקל בחודש?
זה בלי תוספות תזונה וחומרים
תוספי תזונה לא אמורים לעלות לך סכומים מטורפים בחודש. אם הבחור לוקח חומרים אז אולי זה מגיע לסכומים האלה אחרת לא נשמע לי הגיוני הוצאה של 2000 בחודש.
אני לדוגמה מנגן
על מה אתה מנגן ועל מה אתה מוציא כסף בקבוע שקשור לנגינה אם אפשר לשאול? אני קצת מנגן על גיטרה חשמלית וחוץ מהוצאה חד פעמית של לקנות גיטרה ומגבר יש מעט מאוד הוצאות שוטפות על זה.

200 גרם חלבון איכותי מאוכל זה הרבה אוכל שלא זול. גם כמויות של פחמימות ושומן איכותיים זה הרבה כסף.
היו תקופות שהוצאתי 1000 שקל רק על אוכל. זה בלי תוספות תזונה וחומרים. תוסיף לזה מכון , תגיע למה שהבחור רשם
אותן כמויות של אוכל. 70-140 גרם חלבון
בלי תוספים
?

500-1000 לחודש על אוכל זה בערך מה שכל בן אדם מוציא על אוכל, רק מתאמנים אוכלים בשר ועוף?!

עדיין להגיע ל2000₪ לחודש זה מידי מוגזם.

הוצאות על אוכל גדלות משמעותית לבן אדם שמתאמן, תוספי תזונה, מכון , חומרים כל זה עולה כסף. אם אני לא טועה נושא הפוסט הוא האם זה תחביב יקר, לדעתי זה לא תחביב זול. יש יותר יקרים ויש בהרבה זולים.

הוצאות על אוכל גדלות משמעותית לבן אדם שמתאמן, תוספי תזונה, מכון , חומרים כל זה עולה כסף. אם אני לא טועה נושא הפוסט הוא האם זה תחביב יקר, לדעתי זה לא תחביב זול. יש יותר יקרים ויש בהרבה זולים.
אם אתה מוציא מהמשוואה חומרים, אין הבדל משמעותי לעומת ענפים אחרים.
רץ למרחקים ארוכים לא צורך פחות תוספים אם לא יותר בהשוואה לפאוורליפטינג

אם אתה מוציא מהמשוואה חומרים, אין הבדל משמעותי לעומת ענפים אחרים.
רץ למרחקים ארוכים לא צורך פחות תוספים אם לא יותר בהשוואה לפאוורליפטינג
חנן, תראה לי בבקשה איפה כתבתי שזה תחביב/ ענף ספורט הכי יקר?
כמו כן, בילדר מוציא יותר כסף מליפטר עדיין יש ענפים יותר יקרים.

• פותח/ת השרשור
על מה אתה מנגן ועל מה אתה מוציא כסף בקבוע שקשור לנגינה אם אפשר לשאול? אני קצת מנגן על גיטרה חשמלית וחוץ מהוצאה חד פעמית של לקנות גיטרה ומגבר יש מעט מאוד הוצאות שוטפות על זה.
גיטרה ובס, מסכים שזה לרוב חד פעמי אבל יש 3 כלים שמיתרים+סטאפ אחד כל שנה או 2 זה מצטבר לכסף, לא הרבה אבל ההוצאה החד פעמית לדגומה על סטאפ לבס+מייתרים שזה באזור ה300-400 שח תתפזר יפה על טווח של כמה חודשים ועדיין יצא זול לעומת התחביב של הכושר
חנן, תראה לי בבקשה איפה כתבתי שזה תחביב/ ענף ספורט הכי יקר?
כמו כן, בילדר מוציא יותר כסף מליפטר עדיין יש ענפים יותר יקרים.
לא חושב שבהכרח בילדר מוציא יותר מליפטר, לפחות לא בהתחלה, ליפטרים מתחילים צורכים לרוב יותר אוכל, וגם כנראה יצטרכו ציוד נלווה של חגורה וGRIP לפני שבילדר יגיע למשקלים האלו

אם מדברים על אוכל + תוספים + מכון נגיע ל1000₪, אם מדברים על + חומרים (באמת שאין לי מושג) ויכול להיות שבאמת מדברים על 2000₪ לחודש וזה באמת הוצאה גדולה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית