הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גם אתם חווים לפעמים מצב רוח ירוד?

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
בתקופה האחרונה אני חווה ירידה חדה במצב הרוח:חוסר מוטיבציה, עצבות, סוג של בדידות, מחשבות קטנוניות ועוד.
אני סיימתי תקופה במקום שלא אהבתי, מקום שעשה לי רע מאוד ואני חושב שזה בגלל זה.
לעוד מישהו פה קורה שאתם חווים את התחושות כאלו בגלל אירועים או דברים שקרו לכם בעבר?
לא משנה כמה אני מנסה לא לחשוב על המקום ועל האנשים אני פשוט לא מצליח וזה משפיע לי על כל החיים, ובמיוחד על המצב רוח.
תודה

בחיים תמיד יהיו עליות וירידות, כל אחד מרגיש את אותם דברים כשהם בתקופה כזאת.
העיקרון הוא לא לחשוב יותר מדי על העבר אלא להפיק ממנו לקחים ולהתרכז בהווה, כי כשאתה חושב יותר מדי על העבר וכמה שהיה לך רע בתקופה ההיא זה עוצר אותך מלהתקדם בהווה.

אני לדוגמא, הייתה לי תקופה ממש רעה שחברה שלי נפרדה ממני וזה פשוט שבר אותי נפשית ופיזית.
כשחזרתי להתאמן בקושי הצלחתי חזרה אחת עם המשקלים שעשיתי מלפני הפרידה וירדתי די הרבה מהמסה. נכנסתי לדיכאון עמוק עד שהתחלתי להבין שיש עולם שלם בחוץ.
כשנפל לי האסימון פשוט חזרתי בראבק לאימונים וזה נתן לי דרייב מטורף כל התקופה ההיא.
לסיכום, זה הכל עניין של זמן. אז קח את עצמך בידיים.

המוטו שלי זה "יש צרות גדולות יותר"

נערך לאחרונה:
לא משנה כמה אני מנסה לא לחשוב על המקום ועל האנשים
זה לא נראה לי באמת עובד, על ידי זה שאתה מנסה לא לחשוב על זה אתה בעצם חושב על זה וגם מכניס את עצמך לסרטים שאתה לא מצליח להפסיק לחשוב על זה. כשהיה לי משהו דומה לפני כמה זמן (לא יודע את המקרה שלך אבל מבחינת התחושות) ההתמודדות שלי הייתה פשוט לתת לעצמי להיות עצוב, להתבאס כמה שצריך, בידיעה שיעבור כמה זמן וזה יעבור. אם המקום ההוא והאנשים השאירו לך טעם רע מאוד אז כנראה שזה לא ייצא ממך בין רגע אבל יגיע זמן ותהיה במקום חדש (בין אם זה עבודה, מקום מגורים או משהו אחר) ולא תזכור את המקום הזה כל כך, עד אז תהיה סבלני.

כן. לימודים בשנה שנייה - קורסים הומניים שדורשים ממך לחפור על החיים בתואר ריאלי.
קורסים בדיחה שלא לומדים בהם כלום.
חוסר הצלחה בזימונים לראיון עבודה.
השמנת יתר (אין זמן להתאמן והראש לא באימונים או התזונה)
פציעות כרוניות שגם לא עוזרות לך להתאמן באופן מלא
חברים מבלים ואתה עייף/לומד/אין לך חשק
כלכלית בסדר, אבל אין הוצאות מיוחדות.

בן 26 ורוצה לסיים עם החרא הזה כבר

גם אם הכל יהיה בסדר מבחינת עבודה,כסף,אישה,גוף, עדיין משהו שם יהיה חסר.
תקרא קצת על הפסיכואנליזה.

אני מבינה על מה אתה מדבר.
תלוי כמה זמן זה נמשך ואיך זה משפיע לך על החיים.
כשבן אדם מרגיש שמח הוא לא מפחד הוא פשוט שמח, כשהוא מרגיש צורך לצחוק אז הוא צוחק.
כשבן אדם מגיע למצב שהוא עצוב, הוא מפחד הוא לא רוצה להיות עצוב וזו בעיה.
למדו אותנו לא לתת מקום לעצב ולנסות "להעיף" אותו.
אני בעד להיות עצוב כשצריך כל עוד זה לא משפיע בצורה קיצונית על חייך (כמו התמכרויות).
מעבר לכך, אני יכולה להציע לך תמיד למצוא לך משהו שאתה אוהב לעשות, מוזיקה טובה שאתה אוהב לשמוע ומתחבר לרגשות שלך,
להתאמן טוב, לאכול טוב, לישון כמו שצריך ולדבר עם חבר/ה.
🤯

ממה שאני למדתי מהתקופות החרא שהיו לי שרק הזמן עושה את שלו, ככל שהזמן יעבור ככה יהיה לך יותר קל ותצליח לשחרר
תמיד תסתכל על הצד החיובי סיימת את התקופה הגרועה הזאת בחיים שלך והגיע הזמן להסתכל קדימה לראות מה אתה רוצה בעתיד ומה יעשה לך טוב
ותמיד תעשה מה שעושה לך טוב!!

הזמן לא עושה את שלו, פשוט צריך לדבר על דברים.

הזמן בהחלט עושה את שלו כי בהרבה מקרים דכאון הוא תסמין של "גמילה" שזה תהליך שהזמן הוא גורם משמעותי בו. זמן גם "מייפה" את העבר.

תמיד יהיו תקופות חרא בחיים (בשליטתך או שלא), אתה אומר שאתה לא שם שזה כבר טוב.
עכשיו תתמקד בדברים שעושים לך טוב.

אצל כל בנאדם נורמטיבי יהיו תקופות כאלה, ולרוב הן עוברות. (אלא אם מדובר במצוקה נפשית אמיתית ואז רצוי לקבל עזרה מקצועית)

הזמן בהחלט עושה את שלו כי בהרבה מקרים דכאון הוא תסמין של "גמילה" שזה תהליך שהזמן הוא גורם משמעותי בו. זמן גם "מייפה" את העבר.
לפעמים יש עניין לא נפתר, משהו שהשאיר משקעים על הנפש, וזה לעולם לא יפתר עד שלא תבין בדיוק מה קרה, מה התהליכים שהובילו לכך וכו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית