הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Front squat + regular squat - טכניקה

• פותח/ת השרשור JustE
  • פורסם בתאריך

JustE

משתמש מתחיל
18
7
נק' מוניטין:
25
18
7
אהלן
אחרי שיתוק עצבי וחוסר תיפקוד של רגל שמאל לקח לי הרבה מאוד זמן לחזור לעצמי ולבצע מחדש את תרגיל הסקוואט. אני נמצאת בתהליך ארוך של עבודה על הטכניקות של back&front squat והייתי שמחה למשוב - עצות, טיפים ועניינים על 2 הביצועים.
תודה מראש

Front squat:

Squat:

הייתי יושב יותר אחורה בסקוואט האחורי. את במהלך התנועה שולחת ברכיים קדימה במקום להמשיך לכפוף ירך.
תנסי להתחיל גם עם פחות היפר לורדוזה וזה עשוי לעזור לך במניעת סיבוב אגן לאחור.
אפשר לשאול איך החלמת?

• פותח/ת השרשור
הייתי יושב יותר אחורה בסקוואט האחורי. את במהלך התנועה שולחת ברכיים קדימה במקום להמשיך לכפוף ירך.
תנסי להתחיל גם עם פחות היפר לורדוזה וזה עשוי לעזור לך במניעת סיבוב אגן לאחור.
אפשר לשאול איך החלמת?

קודם כל תודה רבה לוקחת לתשומת לבי
וזה לא משהו שמחלימים ממנו לחלוטין, זה תוקף בתקופות ועלול לשתק בעתיד גם.. יצאתי מהמצב בעזרת פיזיותרפיה אינטנסיבית של 3 חודשים, 3 פעמים בשבוע, עבודה של 3 שעות+ וכיום אימוני כוח (ללא אירובי) ואני מאמינה שזה מה שמחזיק אותי כי מצבי טוב יותר היום. נורא תלוי בתקופות.
😁

קודם כל תודה רבה לוקחת לתשומת לבי
וזה לא משהו שמחלימים ממנו לחלוטין, זה תוקף בתקופות ועלול לשתק בעתיד גם.. יצאתי מהמצב בעזרת פיזיותרפיה אינטנסיבית של 3 חודשים, 3 פעמים בשבוע, עבודה של 3 שעות+ וכיום אימוני כוח (ללא אירובי) ואני מאמינה שזה מה שמחזיק אותי כי מצבי טוב יותר היום. נורא תלוי בתקופות.
😁
הרבה בריאות

בפרונט נראה שהמוט נוטה קצת קדימה לכיוון האצבעות החל מאמצע הירידה - דבר שיקשה בעתיד עם משקלים קצת מאתגרים.
בסקוואט לדעתי את מתחילה בפשיטת יתר של הגב, ובאמצע התנועה מן הסתם הגב חוזר לתנוחתו הנייטרלית. בנוסף יש לך קריסה בקרסוליים/ ברכיים בסקוואט הייתי שוקל לנעול גם שם את האדיפאוור.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה, מה גרם לבעייה העצבית?
מחלה שיש לי מגיל צעיר ומתפרצת בתקופות.

הרבה בריאות
תודה:)

בפרונט נראה שהמוט נוטה קצת קדימה לכיוון האצבעות החל מאמצע הירידה - דבר שיקשה בעתיד עם משקלים קצת מאתגרים.
בסקוואט לדעתי את מתחילה בפשיטת יתר של הגב, ובאמצע התנועה מן הסתם הגב חוזר לתנוחתו הנייטרלית. בנוסף יש לך קריסה בקרסוליים/ ברכיים בסקוואט הייתי שוקל לנעול גם שם את האדיפאוור.
הסקוואט צולם לפני חודש כמעט, לפני שרכשתי את האדיפאוור. הפרונט משלשום.
אעלה סרטון מעודכן עם הנעליים ואעבוד על כל הדגשים.
לגבי הפרונט סקוואט לא הבנתי את הכוונה בנוטה קדימה מדי לכיוון האצבעות.. אני אגב "אוחזת" את המוט רק עם אצבע אחת.. המשקל הוא על הדלטואיד. אשמח להסבר:37mv:

מחלה שיש לי מגיל צעיר ומתפרצת בתקופות.

תודה:)

הסקוואט צולם לפני חודש כמעט, לפני שרכשתי את האדיפאוור. הפרונט משלשום.
אעלה סרטון מעודכן עם הנעליים ואעבוד על כל הדגשים.
לגבי הפרונט סקוואט לא הבנתי את הכוונה בנוטה קדימה מדי לכיוון האצבעות.. אני אגב "אוחזת" את המוט רק עם אצבע אחת.. המשקל הוא על הדלטואיד. אשמח להסבר:37mv:
הכוונה היא שהמוט לא נמצא מעל מרכז הכובד של הגוף (אמצע כף רגל), וזה לא אידיאלי.

סקוואט - את מתחילה את הירידה עם האגן בלבד כמו בתרגיל good morning - את צריכה להתחיל את התנועה עם כיפוף בברך במקביל לכיפוף באגן, ולקבע את הברכיים חזק בצדדים שלא ינועו לאורך כל הירידה. גם כפות הרגליים שלך טיפה עולות למעלה בתחתית בגלל זה. תנסי לחשוב שאת מתיישבת על שרפרף, לפעמים זה עוזר לשמור על מרכז הכובד במקום.
יש לך גם butt wink - עיגול של האגן בתחתית ואז בעליה חזרה לכיווץ, וזה טיפה נראה שאת קורסת בסוף הירידה. תנסי לרדת יותר מבוקר ולהחזיק את הבטן חזק יותר. אבל זה גם יכול להיות בעיה שנובעת מהבעיה הראשונה.

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא שהמוט לא נמצא מעל מרכז הכובד של הגוף (אמצע כף רגל), וזה לא אידיאלי.

אוקיי באימון הבא אשים לב לזה ואבדוק, תודה רבה.

סקוואט - את מתחילה את הירידה עם האגן בלבד כמו בתרגיל good morning - את צריכה להתחיל את התנועה עם כיפוף בברך במקביל לכיפוף באגן, ולקבע את הברכיים חזק בצדדים שלא ינועו לאורך כל הירידה. גם כפות הרגליים שלך טיפה עולות למעלה בתחתית בגלל זה. תנסי לחשוב שאת מתיישבת על שרפרף, לפעמים זה עוזר לשמור על מרכז הכובד במקום.
יש לך גם butt wink - עיגול של האגן בתחתית ואז בעליה חזרה לכיווץ, וזה טיפה נראה שאת קורסת בסוף הירידה. תנסי לרדת יותר מבוקר ולהחזיק את הבטן חזק יותר. אבל זה גם יכול להיות בעיה שנובעת מהבעיה הראשונה.
תודה רבה על התגובה!! אגב עד כה עבדתי יחפה / עם נעלי ספורט לא מתאימות מה שהקשה על הביצוע מפני שיש לי קשת יחסית גבוהה ברגל וקריסה של כפות הרגליים פנימה והמדרסי ספורט שלי לא עזרו לכפות הרגליים שלי לא לקרוס פנימה.. התרכזתי נורא בלשמור את כל כף הרגל על הרצפה ולמנוע קריסה שכנראה שזה בא על חשבון דברים אחרים.. אני אעלה בקרוב סרטון עם האדיפאוור, איתן אני הרבה יותר יציבה. איישם את הדגשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית