הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן ריצה ביום

Bart496

משתמש מתחיל
77
4
נק' מוניטין:
4
77
4
אני בתקופת חיטוב ומשלב עם האימונים ריצות, רציתי לדעת כמה זמן צריך ומומלץ לרוץ ביום ? או יותר נכון כמה ק"מ צריך ומומלץ לרוב ביום?

ואיך אני יודע כמה קלוריות שרפתי בזמן הזה?

תודה !

אין דבר כזה צריך, תעשה כמה שאתה רוצה, כל עוד אתה לא מגזים ואוכל את הקלוריות האלו חזרה אז אין בעיה.
יש אתרים שלפי הקצב(ריצה, הליכה מהירה) יחשבו לך כמה שרפת בX זמן, כמובן שלא מדויק לגמרי אבל זה מה יש

בגדול כל קילומטר שווה את משקל הגוף שלך. לדוגמא אם אתה שוקל 80 ותרוץ 5 ק'מ שרפת 400 קלוריות.

כמה לרוץ זה קודם כל תלוי, כמה אתה מסוגל לרוץ ברמת מאמץ בינונית.

60 דקות שבועיות יהיו התחלה טובה, רצוי לחלק ל 2/3 אימונים

• פותח/ת השרשור
בגדול כל קילומטר שווה את משקל הגוף שלך. לדוגמא אם אתה שוקל 80 ותרוץ 5 ק'מ שרפת 400 קלוריות.

כמה לרוץ זה קודם כל תלוי, כמה אתה מסוגל לרוץ ברמת מאמץ בינונית.

60 דקות שבועיות יהיו התחלה טובה, רצוי לחלק ל 2/3 אימונים

תודה רבה.
אני בטוח שכל אחד יכול לבחור לרוץ כמה שהוא רוצה, הכוונה שלי הייתה בתור התחלה כמה לרוץ בשבוע בכדי לאבד שומן בצורה טובה ומהירה,
חצי שעה ביום, קצב בינוני שלוש פעמים בשבוע, זו התחלה טובה?
עוד שאלה שאני מנסה להבין, אומרים שאני צריך להשלים את הקלוריות ששרפתי, אם שרפתי 300 קלוריות מריצה אז להשלים אותם. אבל מה אני עושה פה בעצם אם אני רץ, שורף קלוריות ושומן ואז אוכל בחזרה?

מה שכתבת חצי שעה כפול 3 פעמים, נניח שזה 15 ק'מ. כלומר לפי 80 קילו זה 1200 קלוריות. כלומר אתה שורף בערך 170 קלוריות ליום.
את הקלוריות האלה אתה לא אמור להשלים בחיטוב

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את החישוב.
נגיד לפי הדוגמא שלך שרפתי 5 ק״מ ביום ריצה ואני שוקל 80, אז באותו יום שרפתי 400 קלוריות לא? למה 170?

לא הבנתי את החישוב.
נגיד לפי הדוגמא שלך שרפתי 5 ק״מ ביום ריצה ואני שוקל 80, אז באותו יום שרפתי 400 קלוריות לא? למה 170?
כי מחלקים את כל הקלוריות שאתה שורף מאירובי ל 7 ימים כדי לשמור על כמות קלוריות יומית זהה

מאבדים שומן בצורה יעילה ע״י בקרה קלורית איכותית.

ריצה זה אחד הכלים אבל לא המטרה.

לאבד שומן מהר זה לאו דווקא חיובי לטווח ארוך.

• פותח/ת השרשור
כי מחלקים את כל הקלוריות שאתה שורף מאירובי ל 7 ימים כדי לשמור על כמות קלוריות יומית זהה
אז בעצם שאני בונה תפריט ואני מחשב כמה אני שורף מאירובי ומשקולות ולפי זה מגיע ליעד הקלורי היומי, אני מחשב את האירובי כ170 קלוריות (לפי הדוגמא) ואז כאילו אני לא צריך להשלים את הקלוריות כל פעם שאני עושה אירובי?
מאבדים שומן בצורה יעילה ע״י בקרה קלורית איכותית.

ריצה זה אחד הכלים אבל לא המטרה.

לאבד שומן מהר זה לאו דווקא חיובי לטווח ארוך.
מה הכוונה בקרה קלורית איכותית ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית