הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית חוות דעת על התוכנית

התכנית הזו לא מתאי ה לכל מתאמן(בטח לא למתחילים)
מה ותק האימונים שלך/ משקלים בסקוואט/בנץ/דדליפט וחזרות משקל גוף במתח/מקבילים?
משקל גוף? גיל?

התכנית הזו לא מתאי ה לכל מתאמן(בטח לא למתחילים)
מה ותק האימונים שלך/ משקלים בסקוואט/בנץ/דדליפט וחזרות משקל גוף במתח/מקבילים?
משקל גוף? גיל?

אני מקווה שאני לא חופר לך שאני מצטט אותך כל פעם, ואני אשמח אם תענה על דעתי.
אני לא רוצה לעשות רושם מוטעה שאני מבין גדול כי אני לא, הסיבה שאני כותב בסגנון "המבין" היא כי ככה אני מצליח להוציא מירב מהדיון (;.
אני לא חושב שהגישה שלך ושל הרבה אנשים פה בפורום שאני רואה את תגובתם נכונה בהקשר של איך צריך להתייחס לתכנית לעליה במסת שריר, ולי נראה שיש פה עירבוביה בגישות להתקדמות בכח ובין גישות להתקדמות במסת שריר.
משקלי עבודה זה סממן מיני רבים שיכול להעיד על כמה מסת שריר יש לך, ולא תנאי הכרחי בפני עצמו כדי להחליט אם אתה מתאמן מתחיל או מתקדם בהקשר של כמה מסת שריר יש עליך, בדיוק כמו שיש יותר מדרך אחת להתקדם במסת שריר, ובמקרה של מסת שריר יהיה יותר חכם
להשים דגש על נפח מספק, ולא אם לא הגעתי ל x משקל בתרגילי בסיס אז אין צורך בעוד נפח..

אני מקווה שאני לא חופר לך שאני מצטט אותך כל פעם, ואני אשמח אם תענה על דעתי.
אני לא רוצה לעשות רושם מוטעה שאני מבין גדול כי אני לא, הסיבה שאני כותב בסגנון "המבין" היא כי ככה אני מצליח להוציא מירב מהדיון (;.
אני לא חושב שהגישה שלך ושל הרבה אנשים פה בפורום שאני רואה את תגובתם נכונה בהקשר של איך צריך להתייחס לתכנית לעליה במסת שריר, ולי נראה שיש פה עירבוביה בגישות להתקדמות בכח ובין גישות להתקדמות במסת שריר.
משקלי עבודה זה סממן מיני רבים שיכול להעיד על כמה מסת שריר יש לך, ולא תנאי הכרחי בפני עצמו כדי להחליט אם אתה מתאמן מתחיל או מתקדם בהקשר של כמה מסת שריר יש עליך, בדיוק כמו שיש יותר מדרך אחת להתקדם במסת שריר, ובמקרה של מסת שריר יהיה יותר חכם
להשים דגש על נפח מספק, ולא אם לא הגעתי ל x משקל בתרגילי בסיס אז אין צורך בעוד נפח..
אם קראת את הסדר של התכניותת בלינק תבין שהיא כלל לא מתאימה למתאמן מתחיל(תגדיר מתחיל איך שבא לך) כי כבר בשלב מתחיל שלה כשצריך להתאמן בנפח כל כך גבוה או בשלב יותר מתקדם כשצריך להתאמן 5 פעמים בשבוע הבנאדם יחטוף דלקת/ייפצע/יישאר בבית/יתאמן חלש כ"כ שהוא יבזבס לעצמו את הזמן.

אני לא מטיף ללכת לעולם של כח ולרדוף על משקלי עבודה אבל שאלו פה על התכנית הזו ספציפית.
לקחת תכנית שמתאימה למתאמן מנוסה ומספיק חזק שיכול להתמודד עם נפח גבוה ולתת אותה למתאמן מתחיל שקול בעיניי כמו לחבר וו לסובארו ג'סטי ולתת לה לנסות לסחוב נגרר של סמי טריילר- הוו- יישבר, הנגרר-לא יזוז והמכונית- לא תתקדם לשום מקום

נ.ב
אנחנו מעודדים כאן פלורליזם וחופש ביטוי, תרגיש בבית

@Sonoss אני אנסה להיות ברור ככל האפשר כי זה קצת מבלבל.
אני אתייחס לשני מושגים
1. פוטנציאל, ככל שאדם קרוב יותר לפוטנציאל שלו כך ההתקדמות שלו קשה יותר ודורשת יותר תחכום כדי להתקדם. מאוד בהכללה ולצורך הדוגמא, פוטנציאל הסקווט של אדם 'בריא' הוא באזור ה 2.5 משקל גוף.
2. עומס או יותר מדויק tension. יש משקל מינימלי שמייצר עומס על הגוף, תדמיין לעמוד עם 40 קילו על הגב, 100 קילו או 150.
בנוסף משקלים נמוכים מעודדים עבודה טכנית לקויה, למשוך דדליפט 60 אפשר אפילו עם כוח ידיים ב 120 תצטרך כבר עבודה נכונה של הגב/רגליים, ב 180 ליקויי אחיזה, ניתוק, חולשה של הזוקפים יבואו לידי ביטוי.

עכשיו כשמתאמן מתחיל עם סקווט 60 קילו לחמישיה ירצה להוסיף נפח בסגנון 5*5 או 10*3 הוא כמובן יצטרך לחתוך במשקלי העבודה ואז ה'עומס' קטן מדי כדי לאותת לגוף לעבוד.
בנוסף ככל שנרד במשקלי העבודה אנחנו מתרחקים עוד יותר מהפוטנציאל ושוב לא מתאמנים מספיק קשה.

אז המטרה היא קודם כל להגיע לעומס גבוה וקרוב יותר לפוטנציאל לפני שמתחילים מניפולציות.
מקווה שהיה מובן

אם קראת את הסדר של התכניותת בלינק תבין שהיא כלל לא מתאימה למתאמן מתחיל(תגדיר מתחיל איך שבא לך) כי כבר בשלב מתחיל שלה כשצריך להתאמן בנפח כל כך גבוה או בשלב יותר מתקדם כשצריך להתאמן 5 פעמים בשבוע הבנאדם יחטוף דלקת/ייפצע/יישאר בבית/יתאמן חלש כ"כ שהוא יבזבס לעצמו את הזמן.

אני לא מטיף ללכת לעולם של כח ולרדוף על משקלי עבודה אבל שאלו פה על התכנית הזו ספציפית.
לקחת תכנית שמתאימה למתאמן מנוסה ומספיק חזק שיכול להתמודד עם נפח גבוה ולתת אותה למתאמן מתחיל שקול בעיניי כמו לחבר וו לסובארו ג'סטי ולתת לה לנסות לסחוב נגרר של סמי טריילר- הוו- יישבר, הנגרר-לא יזוז והמכונית- לא תתקדם לשום מקום

נ.ב
אנחנו מעודדים כאן פלורליזם וחופש ביטוי, תרגיש בבית

אה לא דיברתי לרגע על התכנית עצמה ולא בדקתי אותה אלא על הגישה בדר"כ של לשאול משקלי עבודה ובכך לתת מענה למישהו שרוצה לעלות במסת שריר..
@Sonoss אני אנסה להיות ברור ככל האפשר כי זה קצת מבלבל.
אני אתייחס לשני מושגים
1. פוטנציאל, ככל שאדם קרוב יותר לפוטנציאל שלו כך ההתקדמות שלו קשה יותר ודורשת יותר תחכום כדי להתקדם. מאוד בהכללה ולצורך הדוגמא, פוטנציאל הסקווט של אדם 'בריא' הוא באזור ה 2.5 משקל גוף.
2. עומס או יותר מדויק tension. יש משקל מינימלי שמייצר עומס על הגוף, תדמיין לעמוד עם 40 קילו על הגב, 100 קילו או 150.
בנוסף משקלים נמוכים מעודדים עבודה טכנית לקויה, למשוך דדליפט 60 אפשר אפילו עם כוח ידיים ב 120 תצטרך כבר עבודה נכונה של הגב/רגליים, ב 180 ליקויי אחיזה, ניתוק, חולשה של הזוקפים יבואו לידי ביטוי.

עכשיו כשמתאמן מתחיל עם סקווט 60 קילו לחמישיה ירצה להוסיף נפח בסגנון 5*5 או 10*3 הוא כמובן יצטרך לחתוך במשקלי העבודה ואז ה'עומס' קטן מדי כדי לאותת לגוף לעבוד.
בנוסף ככל שנרד במשקלי העבודה אנחנו מתרחקים עוד יותר מהפוטנציאל ושוב לא מתאמנים מספיק קשה.

אז המטרה היא קודם כל להגיע לעומס גבוה וקרוב יותר לפוטנציאל לפני שמתחילים מניפולציות.
מקווה שהיה מובן

אבל כל מה שרשמת אולי תקף לאחד שאכפת לו להחזק ולהתקדם בכח. ככל שמדובר במסת שריר אני לא חושב שאלו השיקולים הנכונים..

אה לא דיברתי לרגע על התכנית עצמה ולא בדקתי אותה אלא על הגישה בדר"כ של לשאול משקלי עבודה ובכך לתת מענה למישהו שרוצה לעלות במסת שריר..

היפוטתית ובלי קשר לדיון: מאסת שריר זה לא רק משקלי עבודה כמובן(למרות שזה חלק חשוב למתאמן שלא מזריק, אין חסרי מאסה שלוחצים 140 קילו לחיצת חזה לדוג' והרי אדם שלוחצים 70 קילו).

מצד שני כשיש תכניות שמבוססות על RM1 כמו בפוסט הראשון, משקלי עבודה זו בערך ההגדרה שהכי משנה לתכנון וזו כל הכוונה בשרשור שרשמתי

כל מה שכתבתי מתייחס גם למסת שריר.
עבור המתאמן המתחיל-בינוני, שיפור בהיפרטרופיה הוא מקביל לשיפור בכוח.

היפוטתית ובלי קשר לדיון: מאסת שריר זה לא רק משקלי עבודה כמובן(למרות שזה חלק חשוב למתאמן שלא מזריק, אין חסרי מאסה שלוחצים 140 קילו לחיצת חזה לדוג' והרי אדם שלוחצים 70 קילו).

מצד שני כשיש תכניות שמבוססות על RM1 כמו בפוסט הראשון, משקלי עבודה זו בערך ההגדרה שהכי משנה לתכנון וזו כל הכוונה בשרשור שרשמתי

צודק טעות שלי...
כל מה שכתבתי מתייחס גם למסת שריר.
עבור המתאמן המתחיל-בינוני, שיפור בהיפרטרופיה הוא מקביל לשיפור בכוח.

אם מה שאמרת היה נכון אנשים שהיו עובדים כח, עם נפח נמוך יותר היו עולים אפילו יותר במסת שריר מכאלה שעובדים בתכנית "בילדינג"
טיפוסית עם יותר נפח, אבל בסופו של דבר המציאות מראה די ההפך, אנשים מתקדמים הרבה במשקלי עבודה ועדיין נראים יותר קטנים מכאלה שמשקלי העבודה שלהם נמוכים אבל עובדים הרבה על גירוי שריר..

השוואות ויזואליות מאוד בעייתיות ויש גם מרכיב משמעותי של גנטיקה.
באותו משקל גוף / גובה / אחוזי שומן לא תמצא הבדלים מהותיים בין מתאמני בילדינג למתאמני כוח.
הבדלים בכוח (כמה יכול להרים) בהחלט יהיו בגלל טכניקה, יכולת הפעלת הכוח וכד'

אימונים לא מאוזנים כמו לא לעבוד רגליים כן יגרמו להבדלים בגלל פיזור המסה.

השוואות ויזואליות מאוד בעייתיות ויש גם מרכיב משמעותי של גנטיקה.
באותו משקל גוף / גובה / אחוזי שומן לא תמצא הבדלים מהותיים בין מתאמני בילדינג למתאמני כוח.

אימונים לא מאוזנים כמו לא לעבוד רגליים כן יגרמו להבדלים בגלל פיזור המסה.

לגבי הגנטיקה כמובן שמסכים, עם כל השאר לא (;.

מסכים, אבל אני עדיין מאמין במה שאמרתי כי אני כן חושב שזה מסתכם בגירוי מספיק לשריר שנובע מנפח וכמובן תזונה בהתאם, מאשר כמה אתה תרים בתרגיל מורכב מסויים..
לגבי גירוי מספיק, אני מחזיר אותך לתשובה הראשונה שלי. לדעתי לא יהיה גירוי מספיק במשקל נמוך מדי

לגבי גירוי מספיק, אני מחזיר אותך לתשובה הראשונה שלי. לדעתי לא יהיה גירוי מספיק במשקל נמוך מדי

ערכתי את ההודעה. לגבי השאלה שהבאת לדעתי ההפך, יהיה יותר גירוי שריר לדוגמא ממשקל מקסימלי ל- 10 חזרות מאשר ממשקל מקסימלי של 5 חזרות, אבל שוב, כדי להתחזק אפשר ואפילו מומלץ לעבוד בפחות סטים ומספר תרגילים כולל = פחות נפח מאשר מתוכנית "בילדינג" טיפוסית.. אז הנפח הזה כן ישפיע על יותר גירוי שריר שיוביל ליותר גדילה בשריר מאשר להסתמך רק על פרוגרסיב אובר לואד מעליה במשקלי עבודה עם נפח מוגבל..

לדעתי האפקטיביות של 10*3 במשקל 65% מ rm1 פחותה לעומת 5*3 ב 85% מ rm1.
ראיתי עכשיו בפייסבוק
Tal Ben Moshe

הוא כמובן מדבר על נפח רק בהיבט של מספר חזרות, ולא על עיקר הרעיון של ההבדל בין נפח כולל של סטים ותדירות שבועית.
נראה שההבדלים במחקר הזה היו בעיקר בסטרס המטבולי. אבל ממה שידוע לי , סטרס מטבולי שגורם ליותר פאמפ, משפיע גם באימון עצמו (במיוחד לכאלה על חומרים), וגם אחרי האימון על הזנת השריר ועוד יתרונות, והם לא בדקו את זה. אז קשה להגיד שהמחקר הזה מיצה את ההבדלים.
בכל מקרה לצורך העניין אם יש לך אפשרות לעבוד בטווח גבוהה יותר ולקבל אותם תוצאות, אני עדיין יעדיף לעבוד בטווח גבוהה יותר בתור בילדר.
תקבל יותר פאמפ, פחות תכביד על המפרקים שלך (אולי יותר חשוב לכאלה שמרימים כבר הרבה), וכנראה יהיה קל יותר לא להיפצע בגלל טכניקה או משקל בצורה הזו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית