הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Q&A סשן Q&A עם מישל מישייב ו-דניאל ברק בנושא סטרואידים ותרופות

מצב
השרשור נעול

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
הסשן יהיה פעיל מהיום בצהריים ועד יום חמישי ה 27.7 אחה"צ.

למי שלא מכיר כיצד זה עובד, כל משתמש מוזמן לנסח שאלה שקשורה לנושא הסטרואידים ו- @Mishel27 או @Daniel Barack יענו בשמחה.
על מנת להימנע מבאלגן וספאם, כל שאלה תצטרך לעבור דרך אישור של ההנהלה, לכן לא לדאוג כאשר השאלה אינה מתפרסמת במיידי.

קצת על מישל ו-דניאל:

מישל מישייב
מאמן כושר משנת 2009
מאמן בכיר משנת 2010
ממקימי פורום LBS ופורטל קילוגרם
מקים ומייסד רשת תוספי התזונה אמינושופ ובעלים לשעבר.
חבר פעיל באיגוד Nac
יועץ כושר ומלווה ספורטאים תחרותיים

דניאל ברק
מאמן מוסמך משנת 2006
חבר פורום משנת 2013
מנהל פורום משנת 2015
תואר ראשון B.Sc בהנדסת תעשייה וניהול (טכניון)
תואר שני MBA במנהל עסקים (אוניברסיטת חיפה)

תהנו 😃

אשמח למענה:
כמה כסף מפתחי גוף מבזבזים בחודש על חומרים?
אם לא בסדר לשאול את זה אז למחוק.
תודה.

אשמח למענה:
כמה כסף מפתחי גוף מבזבזים בחודש על חומרים?
אם לא בסדר לשאול את זה אז למחוק.
תודה.
ראשית, חוקי הפורום לא מאפשרים לדבר על מחירים של חומרים לא חוקיים או תרופות מרשם.

אתייחס לשאלתך באופן כללי, כדי לסבר את האוזן (או העין הקוראת):
חשוב לדעת, לאילו מפתחי גוף אתה מתכוון? גם בטופ יש הבדלים בין קבוצות שונות.
יש את הטופ של הטופ - מפתחי הגוף שמתחרים באולימפיה, ארנולד קלאסיק, ניו-יורק פרו וכדומה.
בביצה המקומית בארצנו הקטנטונת, גם יש מעמדות וחתכי רמות שונים ומכאן שגם הוצאה כלכלית משתנה בין מתחרה אחד לשני.

להיות פרו ברמה הכי גבוהה, זו הוצאה כלכלית מאוד גדולה. אם שאלת על חומרים, הוצאה חודשית יכולה להגיע לאלפי שקלים בקלות רבה ואף עשרות אלפי. תחשב כמה הוצאה שנתית יכולה להגיע והרי לך בקלות מספר בן 6 ספרות. היקר מכולם הוא הורמון הגדילה, ה-GH, שבו משתמשים גם במינוני על ולאורך כל השנה כמעט. ישנם עוד חומרים יקרים, כל מיני פפטידים למיניהם, וגם בקרב הסטרואידים המוכרים וה"פשוטים", יש שיותר יקרים ויש שפחות. כך, למשל, אנאבר או טרן נחשבים ליקרים יותר, לעומת רוב השאר.

אני רואה שיבש פה, אז אתחיל עם השאלות שכולם שואלים:

1. האם יש ביסוס מדעי או משהו חוץ מ"קראתי" או "שמעתי" לגבי פגיעה ברצפטורי הבטא מנטילה של קלן לאורך יותר משבועיים ללא קטוטיפן? כמה מבוססת צריכה של קטוטיפן על שיקום הרצפטורים?

2. האם השתנה משהו בפרוטוקול PCT שנמצא בנעוצים בפורום סטרואידים בשנים האחרונות? האם יש חידושים בנושא? מינונים? תרופות אחרות?

3. מה מתאמן ממוצע שרוצה להתחיל סייקל ראשון צריך לחשוב עליו לפני שהוא נכנס לכל העולם הזה? אומנם שאלה קצת מוסרית אבל מדוע כדאי למתאמן ממוצע להתחיל להזריק ומדוע לא? האם יש זמן מסויים שכדאי לשהות בחדר הכושר לפני בכלל מחשבה על שימוש בחומרים? שנה? שנתיים? משקלי עבודה מסויימים? טכניקה בתרגילים? היכרות עם תזונה/אימונים באופן כללי?

4. נשמח לקבל דוגמאות לסייקל ראשון, סייקל שני וסייקל שלישי להעלאה במסת השריר וחיטוב. באופן כללי, לא צריך להיכנס עכשיו לכל האופציות האפשריות. לדוגמה סייקל ראשון טסט במינון X, ניתן להוסיף Y או Z בשביל P. וכו'.

5. נשמח לקבל דוגמאות לחומרים שלא שומעים עליהם בד"כ להעלאה במסת השריר/חיטוב והם נמצאו כיעילים. תופעות לוואי ומינונים יהיה גם נחמד לשמוע.

6. האם hCG זה scam?

משהו שתמיד עניין אותי- איזה דגשים יש לסייקלים לנשים? מינונים / חומרים שונים וכו'

האם השריר שנוצר במהלך שימוש בסטרואידים מתפרק יותר מהר(אם לא מובן השאלה האם ברגע שמפסיקים את השימוש גם השריר יורד)

אני הבנתי שבארץ רוב החומרים נעשים במעבדות ביתיות זוועתיות. רק להבין, יש גם חומרים נורמלים שהושגו מבית מרקחת או מקום אמין אחר? או שהכל מתבשל כמו במעבדה של ג'סי בתחילת העונה של שובר שורות והחומר יכול להכיל דברים שיזיקו הרבה יותר מאשר יועילו. ואיך מזהים שהחומרים איכותיים ובאמת כדאי להשתמש בהם?
נגיד הספורטאים ברמות הגבוהות משיגים מאיפשהו חומרים באמת איכותיים או מזריקים את הזבל שיש לרוב הדילרים?

כמובן שאני לא שואל פה איך משיגים ורק רוצה לדעת אם יש איכותי ולא איכותי, איך מזהים ובמה משתמשים הספורטאים ברמות הגבוהות.

עוד כמה שאלות שחשובות לי:
1. אם אין התקרחות בגנים(לפחות לא בגיל צעיר) היא תקרה עם תחילת השימוש? ואם לא אז למה כמעט כל הליפטרים והבילדרים ברמות הגבוהות קירחים?
2. האם אשך טמיר(נעשה הניתוח שצריך) יכול להגדיל סיכוי לסרטן או כל דבר אחר שמסתכנים בו בשימוש או שהסיכונים ישארו זהים כמו בנאדם שלא הייתה לו את הבעיה?
3. מאיזה גיל באמת אפשר להשתמש ? שמעתי טווח של 18-25 אבל מה הגיל שבוודאות ההתפתחות ההורמונלית מסתיימת?

בגדול מה העלייה אחרי סייקל ראשון למתאמן צעיר , ולמתאמן וותיק אותה עלייה? יענו סתם דוגמא שניהם יעלו 10 ק״ג ? או שזה יחסי למשקל גוף ומסת שריר ?

ואיך אתם מסכמים את התהליכים ?? ככה?
בסייקל כוח ועלייה במסת שיריר
אחרי הסייקל ירידת כוח וירידה במסת שריר
ואחרי תקופה מה יהיה ? יהיה קשה לעלות בלי חומרים? ואיך ממשיכים האלה ?

משהו שתמיד עניין אותי- איזה דגשים יש לסייקלים לנשים? מינונים / חומרים שונים וכו'
שוב, בדומה לשאלה על הרמות העולמיות של מפתחי הגוף וההוצאה הכספית (וגם מפתחות הגוף, פאוורליפטריות ו-וויטליפטריות מהטופ של הטופ), צריך להבין שגם בקרב הנשים ישנה הקרבה גדולה של בריאות, נשיות ואין ספור תופעות לוואי נוספות בעת שימוש מוגבר וממושך בסטרואידים ונוספיהם.

אם לסכם באופן די כללי, לא מומלץ לנשים לעשות שימוש בסטרואידים, בעיקר בשל הפאן האנדרוגני. ההשפעה האנדרוגנית של החומרים על נשים בהחלט עזה יותר ומתבטאת גם בתופעות לוואי ויזואליות מאוד לא מחמיאות - נשירת שיער, הגדלת הדגדגן, עיבוי הקול ואף שיבושים הורמונליים בפוריות ובווסת הסדירה.

בכל זאת, נשים שרוצות לשפר ביצועים ספורטיביים באופן מתון, קל, נוח לשליטה ועם כמה שפחות תופעות לוואי, ובאותה הנימה - מתכננות לבצע סייקל ראשון (שלא משנה מה המטרה הסופית או לאן הן רוצות לקחת כל תחום שהן עוסקות), צריכות לעשות שימוש בחומר נוח, דוגמת אנאבר בלבד או וינסטרול. ניתן לשלב בהמשך, בסייקלים אחרים, פרימובולן או טורינבול. ארבעת האחרונים די נפוצים בקרב נשים מרוב ענפי הספורט - הן אתלטיקה כבדה ומשקולנות והן אתלטיקה קלה ואירובי/סמי-כוח למיניהו (טניס, כדורגל, כדורסל, אומנויות לחימה).

כמו כן, די נפוץ בקרב האוכלוסיות הנזכרות לעיל, גם שימוש ב-GH וכן EPO לטובת שיפור סיבולת לב ריאה.

למרות שלא שאלת, וזה די מעניין, דעי שברמות הגבוהות ביותר של הנשים בפיתוח הגוף, נלקחים חומרים בדיוק כמו בקרב הגברים, אך רק במינונים פחותים בהרבה.
האם השריר שנוצר במהלך שימוש בסטרואידים מתפרק יותר מהר(אם לא מובן השאלה האם ברגע שמפסיקים את השימוש גם השריר יורד)
המכאניזם זהה לתהליכי אנאבוליזם וקטבוליזם. זכור שמאסת שריר גבוהה, ומאסה שנצברת במהירות כתוצאה משימוש בחומרים, צריכה גם תחזוקה הולמת - אימונים מתאמים, תזונה, מנוחה ושינה, ומעל לכל - "גב" הורמונלי תומך. הבעיה היא, לרוב, שאחרי סייקל, אין שלא נבצע ואיך שלא נעשה PCT, תמיד יש ירידה הורמונלית, ושם השריר נוטה להתפרק והאיבוד מההישגים מתרחש, כך או כך.

שמירה מקסימלית על שריר, בדיוק כמו שהושג בסייקל, תהיה במצב בו נבצע Blast & Cruise
לגבי קלן:

נגיד ואני קם ב8 בבוקר וצריך לקחת 120 מק''ג ביום בכדורים של 40 מק''ג.
לוקח ב8 כדור, אחרי זה ב11 ואז ב14.
או שאני יכול לקחת 2 כדורים במכה ואחרי 3 שעות לקחת עוד כדור?
וכשאני לוקח קלן בבוקר לקחת כדור לפני או אחרי הארוחה הראשונה?

ולגבי ארוחות ציט כשאני על קלן, מותר לעשות ארוחת ציט גדולה בזמן הסייקל? אם לא אז כמה זמן אחרי סיום הסייקל מותר?
אפשר לקחת את 2 או אפילו 3 הכדורים במכה
קח לפני הארוחה, המתן כחצי שעה ואז תאכל
ניתן לבצע ארוחת צ'יט, אני לא הייתי ממליץ, בעיקר מהפאן הפחממתי. עם זאת, רק אם אתה בקיטוזיס הרבה זמן כדאי לוותר, אחרת ניתן לבצע בגבול הטעם הטוב
אני הבנתי שבארץ רוב החומרים נעשים במעבדות ביתיות זוועתיות. רק להבין, יש גם חומרים נורמלים שהושגו מבית מרקחת או מקום אמין אחר? או שהכל מתבשל כמו במעבדה של ג'סי בתחילת העונה של שובר שורות והחומר יכול להכיל דברים שיזיקו הרבה יותר מאשר יועילו. ואיך מזהים שהחומרים איכותיים ובאמת כדאי להשתמש בהם?
נגיד הספורטאים ברמות הגבוהות משיגים מאיפשהו חומרים באמת איכותיים או מזריקים את הזבל שיש לרוב הדילרים?

כמובן שאני לא שואל פה איך משיגים ורק רוצה לדעת אם יש איכותי ולא איכותי, איך מזהים ובמה משתמשים הספורטאים ברמות הגבוהות.
אני חושב שהפורום קצת הכניס ל"סרטים" לגבי המעבדות המקומיות או ייצור UG. כן, יש חאפרים או אנשים שלא ממש בקיאים בסטריליות וכדומה. אבל מפה ועד לתיאורים המוגזמים של ייצור במרתפי חשוכים, בלול תרנגולות (נשבע שראיתי מישהו שרשם את זה), בחדר של השכן המטונף וכד' ממש לא במקום ועושים עוול. יש יצרנים מקומיים טובים מאוד אפילו, חלקם יותר בקיאים בנושא סטריליות ומיכשור סטרילי וחלקם פחות. זהו מעין סיכון שלוקחים, כי מה לעשות, ייצור רפואי מוגבל מאוד לטסט ועוד דבר אחד או שניים. גם בחו"ל, במעבדות כביכול UG על גבול האיכות ה"רפואית", יש פאשלות. לא כל הנוצץ זהב ולא כל טרן של יוסי יד 50 זה זבל טהור.

לטופ העולמי יש בדרך כלל אנשי מקצוע פרטיים שמייצרים עבורם. ככה זה שהכסף עובד בשבילך. החל מפיל הית' (סתם דוגמא, כן) ועד לקונור מקרגור ופלוייר מייוות'ר (קרב המאה, מישהו?)

עוד כמה שאלות שחשובות לי:
1. אם אין התקרחות בגנים(לפחות לא בגיל צעיר) היא תקרה עם תחילת השימוש? ואם לא אז למה כמעט כל הליפטרים והבילדרים ברמות הגבוהות קירחים?
2. האם אשך טמיר(נעשה הניתוח שצריך) יכול להגדיל סיכוי לסרטן או כל דבר אחר שמסתכנים בו בשימוש או שהסיכונים ישארו זהים כמו בנאדם שלא הייתה לו את הבעיה?
3. מאיזה גיל באמת אפשר להשתמש ? שמעתי טווח של 18-25 אבל מה הגיל שבוודאות ההתפתחות ההורמונלית מסתיימת?
1. שימוש בחומרים אנדרוגניים מקדם הקרחה. גנטיקה היא טריגר חזק לכך. הרבה ממפתחי הגוף עברו השתלת שיער כל כך טובה, שלא מזהים את ההבדלים.
2. מבחינה שאני יודע והיא די מוגבלת בנושא זה - אין הוכחה חד משמעית, והנטייה היא שלא
3. לא רק גיל פיזי, אלא יותר בגרות מנטאלית והבנה של התחום. צבירת ידע, מיומנות וכדומה, טרם השימוש. אמרתי פעם שיש משתמשים בוגרים שלא הייתי נותן להם לקבל אחריות על הכנת חביתה. ויש בני 20 שיכולים ללמד גם אותי דבר אחד או שניים.
בגדול מה העלייה אחרי סייקל ראשון למתאמן צעיר , ולמתאמן וותיק אותה עלייה? יענו סתם דוגמא שניהם יעלו 10 ק״ג ? או שזה יחסי למשקל גוף ומסת שריר ?

ואיך אתם מסכמים את התהליכים ?? ככה?
בסייקל כוח ועלייה במסת שיריר
אחרי הסייקל ירידת כוח וירידה במסת שריר
ואחרי תקופה מה יהיה ? יהיה קשה לעלות בלי חומרים? ואיך ממשיכים האלה ?
אין כלל אצבע, זה בעיקר תלוי בנתוני פתיחה, הרכב הסייקל, משך השימוש, התזונה (!) וכדומה. בסייקל מאסה ראשוני נעלה כמובן בשריר, נוזלים ושומן. השאיפה היא, במרוצת הזמן, לבצע מספר סייקלים ולשפר את הרכב הגוף, כמה שיותר, ממחזור למחזור. אחרת מהות השימוש וההקרבה שבאה עימו יורדים לטימיון.

באופן די כללי, ובדומה למחזורים טבעיים, סייקלים אמורים להיות מוקדשים לזמני עליה במאסה, זמני חיטוב. יש משהו גם "בין לבין", שאני אישית לא מאמין גדול ותומך נלהב, וזה לבצע סייקל "שינוי הרכב גוף" - Recomp Cycle. בדרך כלל מצפים להישאר די סטטיים במשקל הגוף, בזמן שעולים מעט במאסת השריר ומאבדים מעט במאסת השומן. סייקל שכזה מאוד קשה ליישום, ובעיקר יתאים למתפתחי גוף או משתמשים ותיקים עם הרבה חומרים ייעודי שעשוי לעזור לכך

המכאניזם זהה לתהליכי אנאבוליזם וקטבוליזם. זכור שמאסת שריר גבוהה, ומאסה שנצברת במהירות כתוצאה משימוש בחומרים, צריכה גם תחזוקה הולמת - אימונים מתאמים, תזונה, מנוחה ושינה, ומעל לכל - "גב" הורמונלי תומך. הבעיה היא, לרוב, שאחרי סייקל, אין שלא נבצע ואיך שלא נעשה PCT, תמיד יש ירידה הורמונלית, ושם השריר נוטה להתפרק והאיבוד מההישגים מתרחש, כך או כך.

שמירה מקסימלית על שריר, בדיוק כמו שהושג בסייקל, תהיה במצב בו נבצע Blast & Cruise
אוקיי אז הבנתי שברגע שמפסיקים עם הסטרואידים התמיכה מצד ההורמונים נעלמת ואז השריר מתחיל להתפרק
אבל אם זה ככה למה שלא שדווקא מתאמנים מתחילים יקחו סטרואידים יגיעו לתוצאה ואז יפסיקו אבל בגלל שזה כמות שריר שכן הם היו יכולים להשיג בדרך טבעית אז הגוף כן יוכל לתחזק את השרירים

עוד שאלה חשובה ששמעתי שהרבה אנשים לא יודעים את התשובה עליה:
איך מזהים אם מתאמן מזריק או לא?

עוד שאלה חשובה ששמעתי שהרבה אנשים לא יודעים את התשובה עליה:
איך מזהים אם מתאמן מזריק או לא?
לא ניתן לדעת תמיד.

אני לא מדבר על מי שבאמת נראה ואין ספק שהוא משתמש בחומרים - למשל ברמות הבודיבלדרים ואפילו החובבנים שביניהם. לחלופין אנשים חזקים מאוד ברמות של ליפטרים מכל הסוגים.

יש אוכלוסייה "על התפר", שספק מזריקה ספק לא. מצויים בהם כאלה שהם באמת איכותיים ועילוי גנטי שנקיים לגמרי (חזקים ו/או שנראים בהחלט טוב יותר מהרוב) או כאלה שכן משתמשם, אך מה לעשות, רק בתחילת דרכם.

אם אתה מכיר מישהו אישית ואתה שם לב שהוא עלה במאסת השריר באופן מהיר מאוד ואיכותי, או גם, למשל, שחלות אצלו תופעות לוואי די ויזואליות שקל לאתר (אקנה בעיקר), התנפחו והבלטת ורידים, גדילה משמעותית באיזור הכתפיים והטרפזים, הזעות, חום, הקרחה מהירה, שיעור יתר מהיר וכדומה... ניתן לחשוש שהוא אכן משתמש.

אוקיי אז הבנתי שברגע שמפסיקים עם הסטרואידים התמיכה מצד ההורמונים נעלמת ואז השריר מתחיל להתפרק
אבל אם זה ככה למה שלא שדווקא מתאמנים מתחילים יקחו סטרואידים יגיעו לתוצאה ואז יפסיקו אבל בגלל שזה כמות שריר שכן הם היו יכולים להשיג בדרך טבעית אז הגוף כן יוכל לתחזק את השרירים
היא לא נעלמת לגמרי. וזה תלוי בגנטיקה, מה היה השימוש (זמן, חומרים, מינונים וכד'), שימוש בפרגניל והתאוששות מ-PCT ושלל ירקות.
"סייקל אחד וגמרנו" לא יתן הרבה, לפחות לא לטווח הארוך (שנה ואף כמה שנים קדימה)

היא לא נעלמת לגמרי. וזה תלוי בגנטיקה, מה היה השימוש (זמן, חומרים, מינונים וכד'), שימוש בפרגניל והתאוששות מ-PCT ושלל ירקות.
"סייקל אחד וגמרנו" לא יתן הרבה, לפחות לא לטווח הארוך (שנה ואף כמה שנים קדימה)
(אני מניח שהתכוונת כמה שנים קדימה ואף שנה)
אוקיי אז איך זה משפיע ככל שהחומרים חזקים יותר מתמשים יותר ומינונים גדולים יותר זה נשאר אחרי שאתה מפסיק יותר זמן או הפוך?

לכמה זמן צריך לקחת קלן אם מתחילים ? ואם אני בדל פחמימה עד 80 גרם ליום אפילו עד 50 האם זה בסדר לצרוך בזמן שימוש קלן כ250 גרם פחמימה ב24 שעות שבשישי שבת ? . אהיה חייב לאכול את הכמות הזאת בלי להכנס להסבר פשוט רציתי לדעת אם לוותר מלכתחילה אם אני יודע שככה יהיה , תודה.

(אני מניח שהתכוונת כמה שנים קדימה ואף שנה)
אוקיי אז איך זה משפיע ככל שהחומרים חזקים יותר מתמשים יותר ומינונים גדולים יותר זה נשאר אחרי שאתה מפסיק יותר זמן או הפוך?
אני אתחיל הפוך.
קח, כדוגמא קיצונית, את רוני קולמן.
מכיר, נכון?
איך הוא היה נראה כשהיה בשיא? אין אחד שלא יודע
ואיך הוא נראה כיום, או לפחות על לפני שנה (אחרי כל הניתוחים שעבר והשיקומים).
הבדלי שמיים וארץ.
כנ"ל למשל ויקטור מרטינז שנכנס לכלא ל-8 חודשים בגין הפרת חוקי הגירה.

המקרה של קולמן מעיד על כך שמי שלא יכול להמשיך ולתחזק את עצמו בהתאם לשייפ הנוכחי (שזה אומר לא רק חומרים, אלא תזונה, אימונים ועוד הרבה דברים שלא תלויים בנו - הגוף מזדקן, מה לעשות), לא יזכה לשמור עליו. עד כמה יעלם? לא ניתן לנבא. אני רק אומר שהפסקה מוחלטת יכולה שלא לקחת אותך הרבה אחורה (אם עשית סייקל אחד או שניים והתקדמת באופן טוב אבל מתון) או לקחת אותך שנות אור (ככל שאתה יותר מתקדם)

אם מישהו ממשיך לנסות לתחזק את הגוף על ידי סייקלים של פעם ב... או TRT לכל החיים, זה משהו אחר. יש מפתחי גוף בדימוס ששומרים על שייפ די טוב, וכן, הם ממשיכים לסייקלים אך לא כמו שהיו עושים בזמן היותם מתחרים. ע"ע ג'יי קאטלר - כיצד היה נראה בשיא באולימפיה וכיצד כיום (מעולה הייתי אומר והלוואי עלי)

אני אתחיל הפוך.
קח, כדוגמא קיצונית, את רוני קולמן.
מכיר, נכון?
איך הוא היה נראה כשהיה בשיא? אין אחד שלא יודע
ואיך הוא נראה כיום, או לפחות על לפני שנה (אחרי כל הניתוחים שעבר והשיקומים).
הבדלי שמיים וארץ.
כנ"ל למשל ויקטור מרטינז שנכנס לכלא ל-8 חודשים בגין הפרת חוקי הגירה.

המקרה של קולמן מעיד על כך שמי שלא יכול להמשיך ולתחזק את עצמו בהתאם לשייפ הנוכחי (שזה אומר לא רק חומרים, אלא תזונה, אימונים ועוד הרבה דברים שלא תלויים בנו - הגוף מזדקן, מה לעשות), לא יזכה לשמור עליו. עד כמה יעלם? לא ניתן לנבא. אני רק אומר שהפסקה מוחלטת יכולה שלא לקחת אותך הרבה אחורה (אם עשית סייקל אחד או שניים והתקדמת באופן טוב אבל מתון) או לקחת אותך שנות אור (ככל שאתה יותר מתקדם)

אם מישהו ממשיך לנסות לתחזק את הגוף על ידי סייקלים של פעם ב... או TRT לכל החיים, זה משהו אחר. יש מפתחי גוף בדימוס ששומרים על שייפ די טוב, וכן, הם ממשיכים לסייקלים אך לא כמו שהיו עושים בזמן היותם מתחרים. ע"ע ג'יי קאטלר - כיצד היה נראה בשיא באולימפיה וכיצד כיום (מעולה הייתי אומר והלוואי עלי)
תודה על הכל נראה לי שאלתי מספיק לביינתים

1. מהו הרכב החומרים המומלץ לדעתכם לעליה במסת שריר למשתמשים חדשים או בכלל..
2.יודע שנענה לגבי מחירים אבל אשמח למידע ספציפי אודות מהו סדר גודל (בערך) של נטילת החומרים המומלצים מהשאלה הראשונה, בהתאם כמובן למספר הסייקלים המומלץ בשנה.
3. האם לדעתכם האישית התמורה בשימוש בחומרים שווה את הסיכון שבה, אם מדובר בלא יותר מתחביב ולא למטרות אחרות.
יודע שזו שאלה סובייקטיבית אבל אשמח לדעה מנוסה בעניין.
תודה רבה

1. מהו הרכב החומרים המומלץ לדעתכם לעליה במסת שריר למשתמשים חדשים או בכלל..
2.יודע שנענה לגבי מחירים אבל אשמח למידע ספציפי אודות מהו סדר גודל (בערך) של נטילת החומרים המומלצים מהשאלה הראשונה, בהתאם כמובן למספר הסייקלים המומלץ בשנה.
3. האם לדעתכם האישית התמורה בשימוש בחומרים שווה את הסיכון שבה, אם מדובר בלא יותר מתחביב ולא למטרות אחרות.
יודע שזו שאלה סובייקטיבית אבל אשמח לדעה מנוסה בעניין.
תודה רבה
1. תגדיר מתחיל. מתחיל ראשוני בחומרים? מתחיל בחדר הכושר? כנ"ל לגבי "בכלל" - לא יהיה ניתן להתייחס ללא התמקדות
2. לא יהיה ניתן להתייחס במפורש או לתת רמז להערכה כלשהי. אלו הם חוקי הפורום
3. בהחלט שאלה סובייקטיבית. יש רבים שיגידו לא, ויפרטו למשנתם גם מדוע. יש את ההפך הגמור. אני אוכל לענות לך באופן אישי רק על עצמי, ולא אף אחד אחר

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית