הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Q&A סשן Q&A עם מישל מישייב ו-דניאל ברק בנושא סטרואידים ותרופות

מצב
השרשור נעול
1. תגדיר מתחיל. מתחיל ראשוני בחומרים? מתחיל בחדר הכושר? כנ"ל לגבי "בכלל" - לא יהיה ניתן להתייחס ללא התמקדות
2. לא יהיה ניתן להתייחס במפורש או לתת רמז להערכה כלשהי. אלו הם חוקי הפורום
3. בהחלט שאלה סובייקטיבית. יש רבים שיגידו לא, ויפרטו למשנתם גם מדוע. יש את ההפך הגמור. אני אוכל לענות לך באופן אישי רק על עצמי, ולא אף אחד אחר

התכוונתי מתחיל בלקיחת חומרים.
ועדיין אשמח לשמוע את דעתך האישית בהקשר לשאלה שלי.
תודה

1. מהו הרכב החומרים המומלץ לדעתכם לעליה במסת שריר למשתמשים חדשים או בכלל..
2.יודע שנענה לגבי מחירים אבל אשמח למידע ספציפי אודות מהו סדר גודל (בערך) של נטילת החומרים המומלצים מהשאלה הראשונה, בהתאם כמובן למספר הסייקלים המומלץ בשנה.
3. האם לדעתכם האישית התמורה בשימוש בחומרים שווה את הסיכון שבה, אם מדובר בלא יותר מתחביב ולא למטרות אחרות.
יודע שזו שאלה סובייקטיבית אבל אשמח לדעה מנוסה בעניין.
תודה רבה

1. משתנה מאוד בין אדם לאדם, הכל כמובן גם בהתאם לרמת המתאמן וכמה סייקלים הוא עבר, האם קיימת רגישות וכו׳.
פחות זה יותר, זה הדבר שאנשים היום לא מבינים, מה שקורה היום בפורמים וברשת זה כאוס ובלאגן מאוד גדול, זה נובע מכמה סיבות: טרולים (כן זה אמיתי), דילרים שרוצים שיזריקו יותר ושיגמר יותר מהר, חומרים מדוללים.
הסייקל הטוב ביותר הוא הייסקל איתו אתה יכול לעשות את התקדמות המקסימלית עם מינימום תופעות לוואי. בתחום הזה אנחנו עוסקים המון ב״מדע אחים״ זה אומר שאי אפשר באמת לבסס כל תשובה ברמה המדעית עם גיבוי מחקרי לכל טענה.
יש הרבה וריאציות שונות לבניית סייקל, הדבר הכי חשוב זה הכרות עם המתאמן, בגלל זה כל כך קשה לכתוב דוגמאות, לא כל דבר חקוק בסלע ויש לבצע שינוים בהתאם למטרות, יכולות כלכליות, מגבלויות וכו׳

ובכל זאת אני מניח שכן מענינית אותך תשובה יבשה, הרי בשביל זה התכנסנו כאן-
ישנה מטריצה מסוימת שמפחתי גוף נצמדים אליה לפני שבונים סייקל, חומר בסיס + חומר אנאבולי + HGH פפדיטים hg + אינסולין

חומר בסיס - בכל סייקל של חומרים יהיה שיתוק ביצור הטסט הטבעי, ישנם חומרים יותר משתקים וישנם פחות, אך בסופו של דבר כולם משתקים כך או אחרת. חשוב להבין, כל סייקל ללא חומר בסיס - טסטוסטרון יכול להוביל לתופעות לוואי, איבוד חשק מיני ואין אונות הם רק חלק, ללא טסטורון, לא בדיוק אפשר לנהל אורך חיים רגיל, העייפות הדיכאון יכולים לפגוע בביצועים הספורטיבים ובנוסף בחיים האישים.
ולכן, לפני שמרכיבים סייקל, הדבר הראשון שנשתמש בו הוא הבסיס- טסטוסטרון.

החומר האנאבולי יכול להיות לפי העדפה אישית, לכל תרופה יש את היתרונות ואת התופעות לוואי שלה, רבים אוהבים לשלב Deca-Durabolin, זהו סטרואיד מאוד פופלרי למסה, הוא בונה מסה לא רע, מוסיף כוח עם הזמן, משמן את המפרקים על ידי יצור נוזל סינוויאלי שזה היתרון הגדול ביותר ולמה רבים מעדיפים דווקא אותו.

כל עוד יהיה שילוב מושכל בשימוש של כל החומרים חומר בסיס + חומר אנאבולי + HGH (פפדיטים) hg + אינסולין בשילוב כמובן שכל מה שנלווה, החל מארמידקס / לטרוזול / ארומסין / דוסטינקס (במידת הצורך בשימוש ב nor-19), פרניל, גונל וכו׳ תהיה גדילה משמעותית מסייקלים סטדנטרטים קונבנציונלים שאותם הפורום הנוכחי מכיר.
שוב, כמובן זה לא סייקל למתחילים, כמובן ישנם המון משתנים, זו דוגמא יבשה בתמצית.

2. אני רוצה לפתוח את הכל, ברשותך דניאל הפעם אתיר ואחרוג ממנהגי ואבחר כן לדבר על הכל בצורה פתוחה.
מחירים זה משהו שיכול מאוד להשתנות בהתאם לסייקל, הכרות עם הדילרים השונים, סוגי החומרים, חברות וכו׳
זול זה ממש לא, אני תמיד אמרתי שזה תחום מאוד יוקרתי, פה הכסף כמעט לא משחק תפקיד אצל החברה היותר מקצועיים, אבל לחברה שמחפשים כמה קוביות לקיץ כן צריכים להיפרד מכמה אלפים בתנאי שהם מבצעים סייקל כהלכה עם חומרים איכותיים.
אני לא אתן פה כמובן מחירים מדויקים של תרופות שרצות בשוק השחור, אבל סייקל בסיסי הכולל pct יכול לעלות החל מ 2000 ש״ח ועד ל 5000 ש״ח
כמובן כל עוד מדבור בסייקל בסיסי מאוד. צריך תמיד לקחת בחשבון את עלוית האוכל שאוטמטית עולות, את עלוית המזרקים, חומר חיטוי וכו׳
הכל תלוי בסוג הסייקל ובסוג החומרים, זה יכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים.
אני מבין שזה אולי לא הפירוט שהכי היית רוצה לקבל אבל במסגרת של הפורום זו התשובה המקסמלית שאוכל לתת.

3. שוב, תלוי למי, מה המטרות, מי הבן אדם, גיל ועוד הרבה משתנים. בתחום התחרותי כולם משתמשים, השיקול של הבריאות שם הוא פחות קיים.
בתחום החובבני, תלוי בגישה, סייקל בסיסי שמבוצע כראוי עם השגחה נכונה, מעקב וכמובן ידע ונסיון לא עושה כל כך הרבה ״נזק״ כמו שרבים מתארים לעצמם (בהנחה שמדובר באדם בוגר ללא בעיות רפואיות וללא היסטוריה בעיתי במשפחה ואו עם נטייה גנטית). אני נתקל בלא קצת אנשים שחושבים שאחרי סייקל אחד אתה לכאורה פגוע וסובל מבעיות מסוימות, יש די הרבה סטיגמות בתחום הזה, אני מקווה שאוכל לעשות סדר בקרוב.
השימוש כיום באלכהול ובסיגריות נפוץ בהרבה, חבל שלא משקיעים בזה יותר מחשבה, תזונה לקויה ואורח חיים מסיום יכול לגרום לא פחות נזק אם לא יותר.

אני מניח שגם דברים אישים מענינים, הרבה כיסויי תחת וניסוח פוליטקלי קורקט לא תמיד מעניין את כולם ואני יודע שאתה מחפש את התאכלס.
אז אשתדל לשתף כמה שיותר מנסיון שלי

1. השילוב הכי טוב שעבד בשבילי היה סייקל חיטוב שהיה מורכב מהשילוב הבא: טסט, מסטרון, אנאבר, gh, ארימדקס , דוסטינקס.
2. הוצאתי גם יותר מ- 10 אלף על סייקל
3. ספיצפית עבורי זאת חוויה לימודית, אני לא דוגמא ולא רוצה לשמש דוגמא לאף אחד, אני אדם מאוד סקרן מטבעי שמאוד אוהב לנסות דברים וללמוד.

חשוב לי להדגיש, אנחנו לא נותנים פה ייעוץ רפואי, כל מה שנכתב הוא לצורך שיתוף מידע, ידע ונסיון אישי, כל שימוש בתוכן הוא על האחריות המשתמש בלבד.

התכוונתי מתחיל בלקיחת חומרים.
ועדיין אשמח לשמוע את דעתך האישית בהקשר לשאלה שלי.
תודה
סייקל ראשון הוא די שגרתי, "משעמם".

ישנה סיבה טובה לכך שלפחות פה בפורום, ולשמחתי גם בעוד מקומות, ממליצים על לקיחת טסט בלבד לסייקל ראשון. לעיתים ימליצו גם לשלב אוראלי לתחילת הסייקל (3-5 שבועות ראשונים) כמו דיבול, בכדי לתת "קיק" להתחלה, עד שהטסט יגיע למינון שיא בדם ועימו השפעה פיזיולגית ניכרת יותר. כמו כן, מודגשת חשיבות השימוש ב-HCG וביצוע PCT. הסיבה בעיקרה היא היכרות מתונה של הגוף למתן הורמון באופן חיצוני, שליטה בתופעות לוואי, לראות כיצד ניתן להתמודד עם שגרת חיים יותר תובענית (אימונים ותזונה), מידת השמירה על ההישגים וכד'. לא ישר קופצים למים העמוקים, ואין סיבה ממשית לבצע סייקל "מופגז" כסייקל ראשון.

סייקלים שיתבצעו לאחר מכן, יכולים להיות יותר "מגוונים". אגב, בימים אלה, מתקיימת סגירת קצוות אחרונה טרם פרסום מאמר מאוד מקיף ונרחב בנושא "המדריך לסייקל". שם, בין היתר, נסקרים סייקלים מתקדמים.

מישל אמר נכונה, שסייקל יעיל הוא סייקל שבו אתה יכול לתעל תוצאות במחיר גופני נמוך ביותר שיהיה. עם זאת, ידוע שלעיתים תוספת חומרים ו/או מינונים, תביא לתוצאות טובות יותר, אך תגרור בעיות זמניות, ואף כרוניות, בהמשך. המצב האחרון מתאים יותר לאנשים שמוכנים, רוצים וצריכים להקריב יותר למען התחום בו הם עוסקים. לאדם הממוצע, זה שמחפש לשפר את הרכב הגוף באופן מתון, נוח ושפוי, יש לכוון, באמת, לבצע סייקל יותר מושכל ו"צנוע", שיכיל את חומר הבסיס - טסט, תוספת של חומר משפר ביצועים למול המטרה (מאסה - למשל דקה; חיטוב - למשל טרן או מאסטרון) ואולי גם אולראלי ייעודי (מאסה - דיבול/אנאדרול/סופרדרול/מתל סטנבולון; חיטוב - אנאבר או וינסטרול).

דעתי האישית בתמורה לחומרים די מורכבת. יהיה לי מעוט קשה להסבירה, אבל אני אתן כמה קווים כללים שהם אני מאמין לחלוטין.

ראשית, מבחינתי שימוש בחומרים יעשה רק לאדם שצבר מספיק ידע ממשי ויעיל בתחום התזונה והאימונים, שמגלה בגרות מנטאלית ואף פיזית. לא, אין צורך להגיע ל-250 דדליפט או סקוואט כדי להתחיל ולא, לא חייב להיות לקראת שיא מיצוי הגנטיקה וכדומה. ידוע שסטרואידים הם "משני משחק", וזה בסדר לרצות לשפר את הרכב הגוף על ידם. הידע המקדים, הגישה הריאלית לתחום, היכולת לקבל החלטות נכונות וידיעה שיש סיכוני בריאות כאלה או אחרים - זמניים, מתפתחים או אף כרוניים - חשובה לא פחות מכמה היקף בייספס יש לבן אדם טרם הסייקל.

שנית, לגבי גיל השימוש - אז כן, בגיל כה צעיר אני מיצר ודוחה את השימוש. לא אחת כתבתי שאם היה ביכולתי, הייתי מבטל ללא הרף עין את כל קטגוריות הנוער בפיתוח הגוף. עצוב שנערים בני 16-18 כבר מריצים סייקלים כדי לעלות לבמה, מבלי לדעת מה הם עושים לגופם, בעיקר מבחינה אנדוקרינית (פוריות, איזון הורמונלי ומצבי רוח ועוד ועוד). לא לכל אחד המחשבה של הקפאת זרע תהיה נעימה בגיל שבו, סליחה על הביטוי, הביצה שלו עוד לא סיימה להתפתח.

מעבר לכך, אני אישית בחרתי להשתמש, מאחר והגעתי למסקנה אישית שבאורח החיים שלי, לא אוכל להתקדם משמעותית טוב יותר באופן טבעי. את החישובים האישיים ומידת הסיכון שאני לוקח על עצמי עשיתי טוב מאוד. נכנסתי לתחום לאחר חריש עמוק, התייעצות עם הרבה אנשים מהתחום ואף אשמח לציין שאנשים איכותיים ובעלי ידע עצום ומוכח כמו מישל בעצמו, תום (Tom) המנהל הקודם ומעט גם מאביעד (Aviad Barak) שהיה מנהל פורום סטרואידים לפני כמה שנים. אני, באופיי, לא אדם פזיז, וכאשר מדובר בהחלטות מאוד משמעותיות (כמו למשל לימודי תואר, משכנתא, השקעת חסכונות) אני תמיד לוקח את הזמן ולומד לעומק לפני קבלת החלטה. לא פלא ש"רק" בגיל 27 התחלתי להתשתמש, והסייקל הראשון היה הסייקל הכי סטנדרטי "לפי הספר". בהמשך, ביצעתי Blast&Cruise וידעתי כיצד להתאושש ומה לקחת עבור כך. אחריו ביצעתי עוד סייקל בודד עם PCT מותאם, ושוב, כיום, אני "נקי" כ-4 חודשים והכל תקין ומתפקד כראוי אצלי.

1- תופעות לוואי שבדרך כלל מקבלים הם במהלך הסיקל או בסופו ?
2- לגבי הבאת ילדים האם במהלך או לאחר הPCT יש בעיות כלשהם ?
תודה מראש 🤩

1. מה לגבי שימוש ראשוני בחומרים (ביצוע סייקל ראשון), לגבר מעל גיל 35? האם הנזקים בגיל זה עלולים להיות חמורים יותר?
2. האם התוצאות שיתקבלו מסייקל/ים בגיל כזה (לאדם בעל גנטיקה ממוצעת ובהתחשב שהתזונה וכו׳ מתבצעים בצורה טובה) הם משמעותיות?
3.בהנחה והסייקל התבצע ״לפי הספר״, האם יש סיכוי,ולו קלוש,לעקרות?

האם יש השלכות וסיכונים גבוהים יותר בסייקלים בגיל מבוגר (באיזור הפנסיה 60-70+ כשכבר לא באמת יהיה אכפת לי מההשלכות)?

1- תופעות לוואי שבדרך כלל מקבלים הם במהלך הסיקל או בסופו ?
2- לגבי הבאת ילדים האם במהלך או לאחר הPCT יש בעיות כלשהם ?
תודה מראש 🤩

1. במהלך ולאחר.
2. בהחלט יתכן, הכל תלוי ביכולת התאוששות, סוג הסייקל, משך הסייקל וכו׳
אצל כל אדם יכות התאוששות היא שונה.

1. מה לגבי שימוש ראשוני בחומרים (ביצוע סייקל ראשון), לגבר מעל גיל 35? האם הנזקים בגיל זה עלולים להיות חמורים יותר?
2. האם התוצאות שיתקבלו מסייקל/ים בגיל כזה (לאדם בעל גנטיקה ממוצעת ובהתחשב שהתזונה וכו׳ מתבצעים בצורה טובה) הם משמעותיות?
3.בהנחה והסייקל התבצע ״לפי הספר״, האם יש סיכוי,ולו קלוש,לעקרות?

1.בייצור הזרע סביר להניח שכן, עם השנים ספירת זרע יורדת כמו כן יכולת התאוששות, אבל גם פה זה שונה ומשתנה בין אדם לאדם.
חשוב מאוד לבצע בדיקות מקיפות לפני שנכנסים לתהליך על מנת תמיד לדעת לבודד משתנים.
יצא לי כבר ללוות ספורטאים שהאשימו את החומרים בפוריות, זה נכון, בהחלט יש קשר אבל מכיון שאין לנו בדיקות קודמות להשוות, מאוד קשה להצביע האם היתה בעיה קיימת עוד לפני או משהו שנוצר והדבר מאוד חשוב על מנת לתת טיפול הולם.
במידה והבעיה היתה קיימת צריך לראות מדוע ומהכין זה נובע. במידה ולא, צריך לבצע פרוטקטלים נוספים על מנת לאושש את הציר או כל נזק אחר שנוצר.

2. תלוי מאוד בגנטיקה, יש אנשים בגיל 35 שיש להם הפרשת הורמונים טובה יותר מנערים בתקופת ההתבגרות. הנושא פה מאוד מורכב ויש כאן די הרבה משתנים, הכל שאלה איך הגוף שלך מגיב לחומרים, הרגישות ברצפטורים ויכולת גדילה משתנה אצל כל אדם ואדם ולכן זה לא מדע שניתן לחזות אותו מראש. כמובן שתמיד אפשר לראות אנשים מסוימים שמעולם לא השתמשו בכלום והם גדלו בצורה טבעית יותר מהממוצע, אלו סביר להניח יגיבו טוב יותר לחומרים.

3. בהחלט, הסיכוי קיים, הוא קלוש, נמוך אבל קיים. לכן, מפתחי גוף מקצועיים מקפיאים זרע, כל סייקליסט מושכל שיודע לאן הוא נכנס דואג קודם כל דואג לעתיד ומקפיא זרע, זה שלב שאין לדלג עליו. כמובן שלצערי במציאות של היום אנשים לא ממש חושבים על העתיד והרבה מדלגים על התהליך.

האם יש השלכות וסיכונים גבוהים יותר בסייקלים בגיל מבוגר (באיזור הפנסיה 60-70+ כשכבר לא באמת יהיה אכפת לי מההשלכות)?

הכל תלוי במבצב הבריאותי, סיכונים תמיד קיימים, זה יותר תלוי בגנטיקה ומצב בריאותי מאשר גיל, כמובן שכן יש לגיל משמעות אבל במידה ועושים את כל הבדיקות לפני, מצב הביראותי הוא זה שבסופו של דבר מכריע.

נערך לאחרונה:
1. מבחינתי זאת הייתה השאלה הראשונה להישאל:
איך המקצוענים עוברים את בדיקות הסמים בצורה מוצלחת?
אני מדבר על האתלטים המקצועיים מהשורה הראשונה, בין אם מדובר במתחרים באולימפיאדה ובין אם לוחמים ב-UFC שנבדקים תחת USADA.
איך לוקחים מהם כל כך הרבה מבחנות של דם ושתן, והם עדיין יוצאים נקיים בבדיקות?

2. למה ממליצים להעלות את צריכת הויטמין C בעת סייקל?

3. אני מניח שהנושא לא נחקר, אבל, יש חומרים שיש להם יותר פוטנציאל לעורר הפרעה נפשית שעדיין לא התפרצה?

4. טרן, באמת שורף שומן בטני?

היי, לי יש שאלה:

אם אני לא טועה השימוש המקורי של סטרואידים אנאבוליים היה לאחר ניתוחים קשים שבהן נגרמה פגיעה קשה ברקמה (שריר, עור בכוויות קשות וכולי).

השאלה שלי מאוד מורכבת ואני מכוון יותר לשאלה של ניסיון: האם שימוש תדיר בחומרים מעלה או מוריד את הסיכון לפציעה כמו קרע בשריר, קרע בגיד (מעניין אותי לדעת האם הגדילה המאסיבית של השריר וחוזקו מגדילה את הסיכון לקרעים בגיד), נקעים, פריקות, שברים, ספאזם, בעיות נוירומוסקולריות וכדומה. האם תהליך ההחלמה מושפע משימוש בהם? נגיד נשווה מתאמן מתחיל ללא סייקלים ומתאמן מתחיל עם סייקלים (נגיד שהם זהים גנטית ומנטלית ולו"ז והכול)

ראיתי באשכול הגדול של הקלן שכולם אומרים לקחת כדור (קלן)בבוקר, ולא לפני / קרוב לשינה

אם אני עובד משמרת בוקר ועולה לישון בשעה 8 בבוקר
לא קבוע, מדי פעם או פעמיים בשבוע
איך לתזמן את הכדור?
העבודה היא לא עבודה פיזית

-סייקל אחד של קלן יתן תוצאות? אני מתכוון להתחיל לעשות 14 כן 14 לא ואם אראה תוצאות לעשות עוד סייקל

והאם הממלצה להתחיל מ 40 מקג או 80 מקג נובעת מסיבה כלשהי
תודה

נערך לאחרונה:
מה הסיכוי באחוזים(בערך) שישמוש מתון או התעללות בסטרוידים(בעיקר טסט) יגרמו להחמרה של מצבים קיימים בגוף ומחלות כרוניות כדוגמת אסטמה או נטייה להצטטנות לדוגמה? האם הסיכוי באמת משמעותי מספיק כך שיהיה צריך להתחשב בו שאדם רוצה לקחת החלטה האם להתחיל להשתמש?

בנוסף, לפי הידע והדעה האישית שלכם מה לדעתכם עתיד השימוש בספורט מקצועי כדוגמת בודיבילדינג אך גם מרימים אולימפים? האם העתיד פונה לביטול בדיקות כמו שיש כבר בחלק מהארגונים או החמרה בהתיחסות?

אצטרף גם,

לאחר כמה סייקלים בסיסיים (500 אנטט) מה תהליך קבלת ההחלטות לגבי מה להוסיף כמה וכו׳.
הרי יש המון סוגי חומרים, מינונים שונים, מתי היית ממליץ להעלות מינון טסט וכד׳.

אני שואל על פאוורליפטינג אבל רלוונטי גם לבילדינג. מעניין אותי התהליך לטווח ארוך כי אני רואה אנשים משתמשים בהמון (יחסית) יחסית בהתחלה (שנה שנתיים ראשונות).

מה יהיה התיאור הנכון למתאמן שרוצה להשתמש בסטרואידים ? מה יהיה ה"פרופיל" שלו ?

1. מבחינתי זאת הייתה השאלה הראשונה להישאל:
איך המקצוענים עוברים את בדיקות הסמים בצורה מוצלחת?
אני מדבר על האתלטים המקצועיים מהשורה הראשונה, בין אם מדובר במתחרים באולימפיאדה ובין אם לוחמים ב-UFC שנבדקים תחת USADA.
איך לוקחים מהם כל כך הרבה מבחנות של דם ושתן, והם עדיין יוצאים נקיים בבדיקות?

2. למה ממליצים להעלות את צריכת הויטמין C בעת סייקל?

3. אני מניח שהנושא לא נחקר, אבל, יש חומרים שיש להם יותר פוטנציאל לעורר הפרעה נפשית שעדיין לא התפרצה?

4. טרן, באמת שורף שומן בטני?
1. הרבה פוליטיקה. וחלקם יודעים מראש על זמני הבדיקות, ככה שמתזמנים את החומרים. בנוסף לא כל ענף/איגוד מבצע בדיקות
2. אני לא ממש מכיר את ההמלצה הזו. תפנה למקור ואתייחס
3. נחקר באופן כללי. בכלל, מחקרים על בני אדם בהקשרים של סטרואידים במינוני על מאוד מצומצמים ובעייתיים אתית. רוב המחקר הוא תצפיתי או לאחר מעשה (Case Studes). הספרות חלוקה בדעתה האם יש קידום - מוכח לגמרי - של בעיות נפשיות. מה שכן ידוע בהחלט כי - חוסר איזון הורמונלי - עלול לגרום לבעיות נפשיות, וזה משהו שבזמן או לאחר נטילת סטרואידים עלול להתרחש. הורמונים משפיעים כמו טסט, אסטרוגן, פרולקטין, דופאמין ועוד
4. לא. אף סטרואיד לא שורף שומן

היי, לי יש שאלה:

אם אני לא טועה השימוש המקורי של סטרואידים אנאבוליים היה לאחר ניתוחים קשים שבהן נגרמה פגיעה קשה ברקמה (שריר, עור בכוויות קשות וכולי).

השאלה שלי מאוד מורכבת ואני מכוון יותר לשאלה של ניסיון: האם שימוש תדיר בחומרים מעלה או מוריד את הסיכון לפציעה כמו קרע בשריר, קרע בגיד (מעניין אותי לדעת האם הגדילה המאסיבית של השריר וחוזקו מגדילה את הסיכון לקרעים בגיד), נקעים, פריקות, שברים, ספאזם, בעיות נוירומוסקולריות וכדומה. האם תהליך ההחלמה מושפע משימוש בהם? נגיד נשווה מתאמן מתחיל ללא סייקלים ומתאמן מתחיל עם סייקלים (נגיד שהם זהים גנטית ומנטלית ולו"ז והכול)
חלק מהחומרים אכן משפר את חוסן השרירים, השלד והעצמות. מצד שני, יש הרבה תופעות לוואי לשימוש ממושך או רצוף. דקה, GH היו מאוד נפוצים בשימוש לטובת החלמה מפציעות שבר, כוויות וקרעים. כיום המדע והרפואה מאוד מתקדמים, ויש חומרים ושיטות טובות יותר.

ראיתי באשכול הגדול של הקלן שכולם אומרים לקחת כדור (קלן)בבוקר, ולא לפני / קרוב לשינה

אם אני עובד משמרת בוקר ועולה לישון בשעה 8 בבוקר
לא קבוע, מדי פעם או פעמיים בשבוע
איך לתזמן את הכדור?
העבודה היא לא עבודה פיזית

-סייקל אחד של קלן יתן תוצאות? אני מתכוון להתחיל לעשות 14 כן 14 לא ואם אראה תוצאות לעשות עוד סייקל

והאם הממלצה להתחיל מ 40 מקג או 80 מקג נובעת מסיבה כלשהי
תודה
פשוט לקחת במרחק של 4-6 שעות מהשינה, לא משנה מתי אתה הולך לישון את השינה הארוכה שלך (בוקר/לילה)
כדאי להתחיל מ40מקג כדי לעקוב אחר תופעות הלוואי וההרגשה

מה הסיכוי באחוזים(בערך) שישמוש מתון או התעללות בסטרוידים(בעיקר טסט) יגרמו להחמרה של מצבים קיימים בגוף ומחלות כרוניות כדוגמת אסטמה או נטייה להצטטנות לדוגמה? האם הסיכוי באמת משמעותי מספיק כך שיהיה צריך להתחשב בו שאדם רוצה לקחת החלטה האם להתחיל להשתמש?

בנוסף, לפי הידע והדעה האישית שלכם מה לדעתכם עתיד השימוש בספורט מקצועי כדוגמת בודיבילדינג אך גם מרימים אולימפים? האם העתיד פונה לביטול בדיקות כמו שיש כבר בחלק מהארגונים או החמרה בהתיחסות?
ספציפית לשאלתך, אין תשובה מדוייקת. אין מחקר (לפחות אני לא מכיר) שבדק את הקשר בין חולי אסטמה לבין שימוש במינוני על בסטרואידים כמו טסט ואף אחרים. באופן כללי, יש עדויות (שוב, Case Studie) וגם בדיקות נוספות (כמו בדיקות דם ואחרות), שהראו שהמערכת החיסונית עלולה להיחלש בזמן שימוש בחומרים, וכמובן שככל שהמינון ומשך הזמן גבוה יותר

אצטרף גם,

לאחר כמה סייקלים בסיסיים (500 אנטט) מה תהליך קבלת ההחלטות לגבי מה להוסיף כמה וכו׳.
הרי יש המון סוגי חומרים, מינונים שונים, מתי היית ממליץ להעלות מינון טסט וכד׳.

אני שואל על פאוורליפטינג אבל רלוונטי גם לבילדינג. מעניין אותי התהליך לטווח ארוך כי אני רואה אנשים משתמשים בהמון (יחסית) יחסית בהתחלה (שנה שנתיים ראשונות).
סייקל ראשון בסיסי הוא די מוסכם ונפוץ. הלאה, כבר הרבה יותר מכך פתוח.

זה הרבה עניין של מטרות, יכולות, נתוני פתיחה ויעדים קרובים למימוש ועוד פרמטרים (מאסה/חיטוב או הכנה לתחרות) שישפיעו על ההחלטה על הרכב הסייקל, מינון, משך זמן ועוד.

אם ננסה לפשט את המורכב, ולא נישאר מאחורי משפטים כללים, סייקלים הבאים יכולים להכיל עוד שילוב של חומר ייעודי (דקה/בולדנון/טרן/מאסטרון) ואוראלי. סייקלים מתקדמים יותר מכך יכילו את אותם חומרים, ובדרך כלל במינון גבוה יותר - בכל החומרים או בחלקם. עדין יהיה גם, ואף יש שמבצעים, שילוב של 3 שמנים (טסט + 2 חומרים נוספים) ואוראלי. בשלב זה גם לרוב יבוצע שימוש ב-GH, אינסולין, פפטידים שונים וכדומה.

סייקלים של הטופ העלמי של ליפטינג לסוגיו יותר מוכוון לשיפור הכוח. שם, לרוב, יש שימוש בזמן האוף סיזן בדקה (ננדרולון), GH, אינסולין, פפטידים ואולי עוד אוראלי כמו דיבול או אנאדרול, כאשר בזמן ההכנה לתחרות הליפטרים עוברים לשימוש בטרן במקום הדקה ומחליפים אוראלי לאחד ייעודי כמו מתיל-טרן/צ'ק דרופס/הלוטסטין. בטופ של הבילדינג האוף סיזן דומה מאוד לזה של הליפטינג, אך בהכנה לתחרות משלבים מאסטרון, וינסטרול/אנאבר וכמובן המייבשים והמשתנים

מה יהיה התיאור הנכון למתאמן שרוצה להשתמש בסטרואידים ? מה יהיה ה"פרופיל" שלו ?
שאלה טובה, אך מאוד מורכבת סובייקטיבית.

יש את משנתי האישית - אני מקווה שאתה מכיר אותה, גם כתבתי עליה ברפרוף באחת התשובות הקודמות.
מעבר לכך, מה באמת צריך לקחת בחשבון לפני השימוש?

החסם העיקרי הוא לאו דווקא פיזי, אלא מנטאלי.

צריך להיות בן אדם רציונאלי, כזה שמבין לאיזה תחום הוא נכנס, שמבין ששימוש בודד, ואף שימוש נוסף בעתיד הרחוק, לא יביא לו תוצאות מסחררות ומרחיקות לכת, ולכן צריך להקדיש זמן, כסף, בריאות ומשאבים אחרים בכדי לשפר את הרכב הגוף בדרך הזו על ידי הסטרואידים.

אין מה לעשות, בדיוק כמו שלא צריך רישיון בכדי להיות הורה, כך גם לא צריך בשביל להשתמש בסטרואידים. אך יש רבים שלא יודעים מה הם עושים, לא מבינים כיצד להתנהל ובמקרים אלה השימוש הופך לרולטה רוסית.

זה כן מעניין, וחלק מהמשוואה, לדעת להתאמן נכונה, לדעת כיצד לאכול, שתהיה פרקטיקה במחזורי מאסה וחיטוב טבעיים. חשוב גם לראות קדימה ולנסות לתכנן לטווח הארוך את השימוש - ובכלל, האם יתאים? כמו כן גם לדעת מקרים ותגובות ושלא נדבר על ידע מקדים בתחום עצמו!

אחרי כל אלה, עם יד על הלב, אני חושב שאולי 10% מכלל המשתמשים אי-פעם (ואני ממש לארג' בהערכת האחוזים) היו בנתוני פתיחה אידיאלים אלה.

כן, עם הזמן בא יותר ידע ופרקטיקה (לרוב). אבל צריך בסיס מאוד חזק מההתחלה בפרמטרים הרבים שציינתי.

לא משנה כמה הסקוואט שלך (משנה, אבל לא כמו שהיו רוצים שתחשוב שצריך), לא משנה מה היקף היד שלך (ברור שמשנה, אבל, שוב, לא כמו שחושבים שצריך), משנה מי אתה באופי שלך ובמנטאליות שלך בגישה לתחום הזה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית