הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה לא ברורה-אזור ביספס/כתף

• פותח/ת השרשור OR
  • פורסם בתאריך

OR

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם , אשמח לעזרה .
לפני 3 וחצי חודשים היו לי כאבים באיזור המצורף בתמונה(מסומן בירוק), הכאבים היו הדרגתיים והחמירו מאימון לאימון (הכאבים היו כואבים בעיקר בתרגילי חזה (בנץ רגיל,וחזה עליון חופשי) ובתרגיל יד אחורית במכונה ).
הם החמירו מאימון לאימון וגם הגיעו לכאבים יומיומים קטנים , הלכתי לרופא אורטופד צבאי שאמר לי שלדעתו יש לי דלקת , הוא נתן לי הנחיה לקחת מנוחה חודש-חודש וחצי וכדורים אנטי דלקתיים לחמישה ימים .
לאחר 3 חודשים חזרתי להתאמן (לפני שבועיים)- תחילה לא הרגשתי כלל כאב וכעת לאחר שבועיים אימונים פול בודי עם עלייה מתונה במשקלים , בדיוק היום התחלתי את האימון עם חימום ואחריו ביצעתי תרגיל בנץ רגיל של 12 קילו כל צד והתחלתי שוב להרגיש את הכאבים האלה (יש לציין שאימון קודם עשיתי 12 קילו כל צד ולא הרגשתי כאבים ).
המשכתי את האימון עם כאבים קטנים המאפשרים להשלים את האימון אך אני מכיר את ההרגשה כך זה גם התחיל לי בכאבים קטנים פעם קודמת והחמיר תוך תקופה קצרה .
יש לציין שגם עכשיו כמה שעות לאחר האימון כשאני מושיט את היד אחורה לכיוון הגב התחתון אני מרגיש את העקצוץ של הכאב באזור שסומן בתמונה .
שאלתי מאמן כושר במכון על איזה איזור מדובר והוא אמרה שזה איזור בעייתי ולא יודע להגיד לי אם זה קשור לביספס או לכתף .
בנוסף יש לציין שאתמול והיום עשיתי יומיים רצוף אימוני פול בודי , ייתכן שהעמסתי יותר מדי .
מספר שאלות אליכם :
1. על איזו פציעה לדעתכם מדובר ?
2. כיצד לפעול כעת ? האם להמשיך להתאמן תוך הקפדה על ביצוע תרגילים בטכניקה נכונה, בהפחתת העומס והמשקלים בתנאי שאני לא מרגיש כאב באזור ?
3. האם צריך דווקא לחזק את האזור ע"י תרגילים במשקלים נמוכים במקום לקחת מנוחה ?

קבצים מצורפים

• שרירי-היד.jpg
    שרירי-היד.jpg
    KB 25.7 · צפיות: 286
נערך לאחרונה:
היי.
ממה שאתה מתאר זה יכול להיות כאב מושלך. או מהכתף או מהצוואר.
קודם כל אני לא בעד הפסקה כל כך גדולה מהאימונים כי חשוב לשמור על תנועה.
אבל במקרה שלך אחרי נוגדי דלקת ואחרי מנוחה כל כך ארוכה כנראה שיש פה מנגנון מכני לפציעה. כלומר משהו שקשור לטכניקה ותנועה. בד"כ אני ממליץ על ניהול עומסים. במקרה שלך כבר כדאי מאוד לגשת לפיזיותרפיה אם אתה רוצה להמשיך ולא למשוך את העניין לעוד תקופה.

• פותח/ת השרשור
אתמול עשיתי אימון קליל בלי עומס כבד שכלל יד קדמית, יד אחורית, גב ורגליים ולא היו לי כאבים באיזור .
היום ניסיתי לעשות אימון חזה - עשיתי חימום טוב ובבנץ הרגשתי שוב את האיזור , ניסיתי לעבור למשקולות חופשי לחזה עדיין כאב, ניסיתי מכונה לחזה עדיין כאב .
כואב לי קצת בשניה הראשונה של ההרמה ובעיקר ביישור היד בסוף של החזרה (נדמה לי שזאת בדיוק הפעולה שהביספס נכנס לפעולה מייצבת), באמצע של החזרה אין לי כאבים .
אנסה אולי לבצע במכונת חזה חצי חזרה ללא יישור הידיים .
מה אתם ממליצים לי לעשות חוץ מלקבוע טוב לאורתופד ? נוצר מצב שהיום ניסיתי כמעט את כל הדרכים להתאמן על זה ולא הצלחתי .
ושאלה נוספת- במידה ולא יכאב לי לבצע חצי חזרה ללא יישר הידיים עד הסוף ,האם ביצוע תרגיל במכונת חזה רגילה של חצי חזרה ללא יישור הידיים עד הסוף יעשה מספיק עבודה על פיתוח החזה ?

היי.
ממה שאתה מתאר זה יכול להיות כאב מושלך. או מהכתף או מהצוואר.
קודם כל אני לא בעד הפסקה כל כך גדולה מהאימונים כי חשוב לשמור על תנועה.
אבל במקרה שלך אחרי נוגדי דלקת ואחרי מנוחה כל כך ארוכה כנראה שיש פה מנגנון מכני לפציעה. כלומר משהו שקשור לטכניקה ותנועה. בד"כ אני ממליץ על ניהול עומסים. במקרה שלך כבר כדאי מאוד לגשת לפיזיותרפיה אם אתה רוצה להמשיך ולא למשוך את העניין לעוד תקופה.

• פותח/ת השרשור
אלך לאורטופד, אבל שאלה כללית האם חצי חזרה במכונה על חזה עושה עבודה מספיקה על שריר החזה או שהיא כלל לא מועילה ועדיף לא לבצע כלל ?
(חצי חזרה הכוונה- ללא יישור עד הסוף של הידיים)

כן בהחלט תעשה את העבודה , היות וההגבלה תהיה לזמן קצר זה אחת הדרכים לשמור על שגרת אימונים מבלי להחמיר את הפציעה.
כמובן אם לא כואב או מחמיר את הכאבים

תשמע מניסיון מר עם אורטופדים אני לא כלכך ממליץ לפנות אליהם במקרה של כאבים שקשורים לשריר
הם לרוב לא משקיעים זמן ומאמץ בבדיקה מנואלית או עמוקה כדי לגלות את מקור הכאב ובמקרים הזויים עוד יותר שולחים לUS או דימות שלא מניבים שום תוצאה
לך לפיזיו שיאבחן לך את זה בצורה הטובה ביותר ויתן לך הנחיות להמשך (פיזיו שמתמחה בספורט מומלץ - אם תרצה יש לי מישו להמליץ)
בכל מקרה הכאב מאוד נפוץ מהידע שלי במצבים של טכניקה לקויה בבנץ' פרס - תבקש מאחד המאמנים במכון שבו אתה מתאמן לראות איך אתה ולתת לך משוב. (דגש ירידה לקו פטמות)
האזור שעליו סימנת נראה לי כמו האחז של שריר הDELTOID האמצעי לHUMERUS אבל כמו שהמלצתי לך לפיזיו הוא יאבחן את זה הכי טוב וגם יביא לך את התרגילים הדרושים אם בכלל:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית