הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחיזה בדדליפט

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
אני מרים 85 כהיום עם DOUBLE OVER ובכנות אני כבר מרגיש שהאחיזה הולך, חזרה רביעית אני כבר מתקשה להחזיק את המוט והוא מתחיל להחליק לי.
אני לא בטוח אם הצעד העדיף הוא ללמוד HOOK GRIP וממה שקראתי נשמע כאילו אני לא מת על הרעיון בגלל הכאב באגודל(אני בסיסט ואני צריך את האגודל שלי) וגם יש לי יד קטנה יחסית ואגודל יותר קטן אפילו ואני לא בטוח אם אוכל בכלל להגיע לפוזיציה נוחה עם הGRIP הזה.
השאלה היא האם הצעד הטוב יותר הוא לקנות רצועות ולהמשיך להשתמש בDOUBLE OVER? האם תאורטית אוכל למשוך כל משקל עם DOUBLE OVER ורצועות או שאצטרך להחליף לאחיזה אחרת כמו מיקס או HOOK בכל זאת בשלב כלשהוא?

באופן כללי - ברגע שאתה מתחיל לאבד אחיזה בתרגיל אז מן הסתם צריך לעשות שינוי כדי לפתור את זה ואתה יכול לעשות כמה דברים.
1) אתה יכול לנסות להשתמש במגנזיום ולראות אם זה עוזר לך.
2) בכל זאת לנסות הוק גריפ פעם או פעמיים ולראות איך זה מרגיש.
3) לעבור לאחיזה משולבת.

אני ממליץ לך לנסות לפי השלבים שאמרתי, בכל מקרה אמנם אני לא מכיר אותך ואת הנתונים שלך אבל זה נראה לי משקל קצת נמוך להתחיל להתקל בבעיות אחיזה ולא הייתי ממהר לעבור למשולבת, יש לך חתירות במוט\עזר לדדליפט בתוכנית?

בכל זאת לנסות הוק גריפ פעם או פעמיים ולראות איך זה מרגיש.
לא יודע אם ניסית פעם הוקמה גריפ, אבל פעם פעמיים הוא סתם יסבול בלי שום תועלת, צריך לפתח סבילות לאחיזה הזאת

אני ממליץ לנסות ללמוד הוק גריפ, ואם זה לא עובד, אז לעבוד עם רצועות מתי שהאחיזה כבר לא עובדת
אחיזה משולבת יכולה ליצור חוסר איזון בגוף, ואם אתה לא מתחרה לדעתי זה פשוט לא שווה את זה

לא יודע אם ניסית פעם הוקמה גריפ, אבל פעם פעמיים הוא סתם יסבול בלי שום תועלת, צריך לפתח סבילות לאחיזה הזאת

אני ממליץ לנסות ללמוד הוק גריפ, ואם זה לא עובד, אז לעבוד עם רצועות מתי שהאחיזה כבר לא עובדת
אחיזה משולבת יכולה ליצור חוסר איזון בגוף, ואם אתה לא מתחרה לדעתי זה פשוט לא שווה את זה

מתאמן עם הוק גריפ בדדליפט קלאסי עד 200, קלינים ותרגילי עזר.

אז אתה יודע כמה זה כואב בפעמים הראשונות וגורם לך לחשוב שזה לא שווה את זה
לחלק מהאנשים זה נסבל, מסכים שלרוב האנשים זה יהיה פחות נוח אבל מהסיבה שאמרת אני מאוד סולד ממשולבת (עושה בעצמי...) אבל גם סולד מתלות אבסולוטית ברצועות לכן לדעתי זה תלוי מקרה.

לחלק מהאנשים זה נסבל, מסכים שלרוב האנשים זה יהיה פחות נוח אבל מהסיבה שאמרת אני מאוד סולד ממשולבת (עושה בעצמי...) אבל גם סולד מתלות אבסולוטית ברצועות לכן לדעתי זה תלוי מקרה.
מסכים לחלוטין, זה למה אמרתי לעבור לרצועות כשהאחיזה כבר קורסת
אני חושב פשוט שאם צריך לבחור בין משולבת לבין רצועות, עדיף רצועות, למרות שכן יש מקום מדי פעם לשלב באימונים משולבת, כדי לא להגיע למצב שנוצר הבדל תהומי בין אחיזה ללא רצועות לעם

• פותח/ת השרשור
אני חושב פשוט שאם צריך לבחור בין משולבת לבין רצועות, עדיף רצועות, למרות שכן יש מקום מדי פעם לשלב באימונים משולבת, כדי לא להגיע למצב שנוצר הבדל תהומי בין אחיזה ללא רצועות לעם
אני לא מתעניין במיוחד בלהרים את המשקל הכי גבוה או להתחרות אז לא באמת מעניין אותי כמה אני מרים עם רצועות או בלי, הדדליפט הוא רק תרגיל בשבילי להגיע למטרה ואם אני לא יכול להרים את המשקל תהיה בעיה, מה היא דעתך לגבי לנסות מגנזיום ולראות אם המצב ישתפר? אך בספק שאוכל להמשיך ככה למשקלים גבוהים פי 2 וכדומה ועדיין אצטרך לעבור לרצועות ולכן השאלה היא איזה סוג יתאים לי?
באופן כללי - ברגע שאתה מתחיל לאבד אחיזה בתרגיל אז מן הסתם צריך לעשות שינוי כדי לפתור את זה ואתה יכול לעשות כמה דברים.
1) אתה יכול לנסות להשתמש במגנזיום ולראות אם זה עוזר לך.
2) בכל זאת לנסות הוק גריפ פעם או פעמיים ולראות איך זה מרגיש.
3) לעבור לאחיזה משולבת.

אני ממליץ לך לנסות לפי השלבים שאמרתי, בכל מקרה אמנם אני לא מכיר אותך ואת הנתונים שלך אבל זה נראה לי משקל קצת נמוך להתחיל להתקל בבעיות אחיזה ולא הייתי ממהר לעבור למשולבת, יש לך חתירות במוט\עזר לדדליפט בתוכנית?
אני לא מעוניין במשולבת מהסיבות של חוסר איזון וסיכוי לקריעת בייספ, בכנות גם לי זה טיפה מוזר שכבר קשה לי רק בפי 1 משקל גוף כי האחיזה שלי די חזקה והאמות שלי יחסית גדולות.
יש לי T BAR ופארמר ווק שאני עושה בתוכנית ואין לי תרגילי עזר לדדליפט כי אני לא בתוכנית כוח ואין לי מספיק ווליום גם ככה להכניס תרגיל עזר.
בשימוש במגנזיום לדעתך כמה רחוק אצליח להגיע בלי שוב להצטרך להשתמש ברצועות? כי אז אני מעדיף פשוט לקנות רצועות מיד.

מה היא דעתך לגבי לנסות מגנזיום ולראות אם המצב ישתפר
מגנזיום ללא ספק יעזור, זו תהיה האופציה הראשונה

בספק שאוכל להמשיך ככה למשקלים גבוהים פי 2
אתה אמור להצליח להרים פי 2 ממשקל גוף באחיזה רגילה, אבל ייקח זמן להגיע לזה

יש לי T BAR ופארמר ווק
תרגילים שעובדים על האחיזה יכולים לעזור, אבל יותר מדי מהם יכולים גם לפגוע באחיזה, כמו בכל תרגיל אחר
כמה כאלה אתה עושה בשבוע?

ממש לא עדיף רצועות - לפעמים מה שאתה לא יכול להרים מהרצפה במשולבת, עדיף שישאר על הרצפה.

שבע שנים עם משולבת בדדליפט שבועי, עדיין מחכה לחוסר האיזון שהבטיחו לי.

אני אוסיף ואומר שלדעתי רצועות יכולות להיות מעולות בבלוק נפח בדדליפט או בתרגילי עזר, אבל דדליפט עם רצועות זה לא דדליפט.

ממש לא עדיף רצועות - לפעמים מה שאתה לא יכול להרים מהרצפה במשולבת, עדיף שישאר על הרצפה.
אני לא מסכים איתך
אם המטרה שלך היא להרים כמה שיותר אז כן, אם דדליפט הוא לא המטרה שלך, אלא האמצעי, אז זה לא תופס

שבע שנים עם משולבת בדדליפט שבועי, עדיין מחכה לחוסר האיזון שהבטיחו לי.
לא לכולם נוצר חוסר איזון באותה צורה, אבל יש אנשים שאצליהם נוצרת ממש בעיה

אני לא מסכים איתך
אם המטרה שלך היא להרים כמה שיותר אז כן, אם דדליפט הוא לא המטרה שלך, אלא האמצעי, אז זה לא תופס

לא לכולם נוצר חוסר איזון באותה צורה, אבל יש אנשים שאצליהם נוצרת ממש בעיה

בוא נשאל ככה - אצל מישהו כאן שקורא את הפוסט ומשתמש במשולבת נוצרה בעיה? צריך להפסיק להפחיד ילדים עם דדליפט 180 שהבייספס שלהם יקרע וטרפז ימין יהיה פי שניים מטרפז שמאל בגלל שהם משתמש במשולבת, זה לא יקרה.

ממה שאני ראיתי האנשים שמשתמשים ברצועות בדדליפט (שלא בבלוק נפח ושלא בתרגילי עזר) הם אנשים עם אחיזה חלשה שבמקום לחזק אותה (כן, משולבת מחזקת אחיזה) מעדיפים לעבור לרצועות.

• פותח/ת השרשור
כמה כאלה אתה עושה בשבוע?
הפארמר ווק אני עושה שאני לוקח משקל לשראגס אז כל אימון 40 שניות נגיד, T BAR בימים של דדליפט אבל אחריו ואני מקבל השתקמות מלאה מכל אימון לכן אני לא באמת יודע איפה הבעיה, אמרת שאני אמור להגיע באחיזה רגילה לפי 2 בסופו של דבר, מה אני אמור לעשות במצב כזה כעת עכשיו אז?
אני מרגיש שאימון הבא של 90 קילו המוט יחליק לי מהיד בחזרה ה6. ומבחינת משקל אני לא רואה בעיה שאני אתקדם לינארית עד ל140 גם כי הרגליים והגב תחתון שלי חזקים ביחס לאחיזה שלי(שגם היא לא רעה כמו שציינתי מקודם)

צריך להפסיק להפחיד ילדים עם דדליפט 180 שהבייספס שלהם יקרע וטרפז ימין יהיה פי שניים מטרפז שמאל בגלל שהם משתמש במשולבת, זה לא יקרה.
אני לא אומר שהוא יהפוך לגיבן או משהו, אבל כן יכול להגיע למצב של הבדל ניכר, משהו שאפשר לשים לב אליו, במיוחד כשעוברים למשולבת בשלב כל כך מוקדם, שאין מסת שריר בסיסית

ממה שאני ראיתי האנשים שמשתמשים ברצועות בדדליפט (שלא בבלוק נפח ושלא בתרגילי עזר) הם אנשים עם אחיזה חלשה שבמקום לחזק אותה (כן, משולבת מחזקת אחיזה) מעדיפים לעבור לרצועות.
אז זה המקרה שלך, מניסיון שלי ועם האנשים שאני מכיר, הרצועות הן רק כלי כדי לעזור איפה שהאחיזה כבר לא מספיק חזקה או מתעייפת
מה אתה חושב שעדיף מבחינת פיתוח כוח ושריר? להצליח להרים 200 קילו עם רצועות, אבל ביום שתצטרך להרים בלי (אם הוא אי פעם יגיע אם אתה לא מתחרה) להצליח להרים "רק" 160, או להיתקע על ה-160 אז שהאחיזה תשלים את הפער?
אני לא אומר לא לאמן את האחיזה, אבל אני גם לא אומר להיתקע על משקלים בגלל שהאחיזה היא הגורם המגביל
ואני גם לא אומר להשתמש ברצועות כל הזמן, אלא רק כשהאחיזה כושלת, כי אז זה אומר שאימנת אותה ואין עוד מה להוסיף, הגעת לקצה שלך

הפארמר ווק אני עושה שאני לוקח משקל לשראגס אז כל אימון 40 שניות נגיד, T BAR בימים של דדליפט אבל אחריו ואני מקבל השתקמות מלאה מכל אימון לכן אני לא באמת יודע איפה הבעיה, אמרת שאני אמור להגיע באחיזה רגילה לפי 2 בסופו של דבר, מה אני אמור לעשות במצב כזה כעת עכשיו אז?
ברור שאם כל יום תבחן את האחיזה שלך אז היא לא תהיה חזקה כמו שהיא יכולה להיות, תוריד מעט מהפרמרס וולק

אני מרגיש שאימון הבא של 90 קילו המוט יחליק לי מהיד בחזרה ה6. ומבחינת משקל אני לא רואה בעיה שאני אתקדם לינארית עד ל140 גם כי הרגליים והגב תחתון שלי חזקים ביחס לאחיזה שלי(שגם היא לא רעה כמו שציינתי מקודם)
במידה ורק בחזרה האחרונה זה כבר מחליק לך, אז אפשר לעשות את החזרה או 2 האחרונות עם רצועות או במשולבת, אבל קודם כל תבדוק את עניין המגנזיום, אולי זה כבר יסגור לך את הפינה

• פותח/ת השרשור
במידה ורק בחזרה האחרונה זה כבר מחליק לך, אז אפשר לעשות את החזרה או 2 האחרונות עם רצועות או במשולבת, אבל קודם כל תבדוק את עניין המגנזיום, אולי זה כבר יסגור לך את הפינה
אוקי אנסה קודם להשתמש במגנזיום ואראה איך הולך, אתה חושב שכדאי לבדוק את הHOOK גריפ בהתחשב בעובדה שהיידים שלי קטנות ובספק אם אמצא פוזיציה נוחה בשבילי?

אוקי אנסה קודם להשתמש במגנזיום ואראה איך הולך, אתה חושב שכדאי לבדוק את הHOOK גריפ בהתחשב בעובדה שהיידים שלי קטנות ובספק אם אמצא פוזיציה נוחה בשבילי?
אני חושב ששווה לנסות

אתה בסיסט שמתפרנס מלהיות בסיסט? אם כן , לא הייתי מנסה לשלב עכשיו הוק-גריפ.
אם לא ואתה בסיסט חובבן, הייתי מנסה לשלב הוק-גריפ. ב99% מהמקרים גודל היד או האגודל לא אמורה להפריע (שמתרגלים).
כשתתרגל להוק גריפ זה יעזור לך גם בלהיות בסיסט וגם בדדליפט אז מה רע?

מצד שני אני מסכים עם @incin במידה ואתה ממשיך לעשות תרגילים לכל הגוף אין סיבה לא לעבוד במשולבת.
לדעתי אתה מתקשה באחיזה כי הכפות ידיים שלך קטנות ולא כי אין לך כוח באמות , אז תנסה משולבת והוק ותמשיך עם מה שנוח לך.

לדעתי תנסה הוק גריפ אין לך מה להפסיד, אני גם שמעתי לפני שעברתי שזה כואב בהתחלה , אבל לי זה בכלל לא הזיז המעבר להוק , ברגע שאתה עובר להוק אתה תתרגל מהר אחרי מספר פעמים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לדעתי תנסה הוק גריפ אין לך מה להפסיד, אני גם שמעתי לפני שעברתי שזה כואב בהתחלה , אבל לי זה בכלל לא הזיז המעבר להוק , ברגע שאתה עובר להוק אתה תתרגל מהר אחרי מספר פעמים
אני חושב ששווה לנסות
סבבה תודה על העזרה, אנסה הוק ואבדוק את האופציות
אתה בסיסט שמתפרנס מלהיות בסיסט? אם כן , לא הייתי מנסה לשלב עכשיו הוק-גריפ.
אם לא ואתה בסיסט חובבן, הייתי מנסה לשלב הוק-גריפ. ב99% מהמקרים גודל היד או האגודל לא אמורה להפריע (שמתרגלים).
כשתתרגל להוק גריפ זה יעזור לך גם בלהיות בסיסט וגם בדדליפט אז מה רע?

מצד שני אני מסכים עם @incin במידה ואתה ממשיך לעשות תרגילים לכל הגוף אין סיבה לא לעבוד במשולבת.
לדעתי אתה מתקשה באחיזה כי הכפות ידיים שלך קטנות ולא כי אין לך כוח באמות , אז תנסה משולבת והוק ותמשיך עם מה שנוח לך.
לא מתפרנס מזה אך בדיוק בשלבי הקלטה של אלבום אז להחליט במודע לפצוע את היד כנראה לא רעיון הכי חכם, אבל אנסה לאחר מכן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית