הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע לחיטוב בגיל ההתבגרות

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
ערב טוב.
שמעתי הרבה אנשים שאומרים שכאשר אני מחטב בגיל ההתבגרות (מתחת לגיל 18) ואני על מאזן קלורי שלילי אז אני פוגע לעצמי בגדילה.
הייתי רוצה לדעת אם זה נכון או לא.
אם תוכלו לקשר מאמר בנושא בדרך אני אשמח מאוד

תודה רבה
מקס

• פותח/ת השרשור
נגיד הBMR שלי הוא 1808 אז אני על תפריט של 1700 קלוריות במידה ואני שורף כ-500 כל אימון. זה יותר מדי שלילי?

נגיד הBMR שלי הוא 1808 אז אני על תפריט של 1700 קלוריות במידה ואני שורף כ-500 כל אימון. זה יותר מדי שלילי?
תלוי ב% השומן אני מניח שלא.
בכל מקרה אם אתה לא על תפריט של אנורקיסית מה שיש לך בDNA זה מה שיקרה , זה רק יכול להתעקב זה הכל (כמובן שאם תיהיה בגירעון שלילי לאחר תקופת ההתבגרות אז יש סיכוי שבאמת תפגע הגדילה)
סה"כ אפשר לעשות אחלה חיטוב בגיל ההתבגרות , אני אישית עשיתי את זה אבל אני לא גבהתי מכיתה ט' בערך פשוט הגעתי ל1.78 ונשארתי שם עד היום וכנראה גם לכל החיים.

• פותח/ת השרשור
לפי המשקל שלך נראה לי אתה מפוצץ במסה חח 😃
אני באתי למכון שמן ומאז לא חיטבתי. אני על כ-15% שומן ואני חושב על לעשות תפריט 1700~1800 קלוריות לרדת איזה 10 קילו.
בדרך אם אתה יכול תגיד לי כמה גרם חלבון וגרם פחמימה אני צריך לכל קילו מהגוף.
תודה רבה

תלוי ב% השומן אני מניח שלא.
בכל מקרה אם אתה לא על תפריט של אנורקיסית מה שיש לך בDNA זה מה שיקרה , זה רק יכול להתעקב זה הכל (כמובן שאם תיהיה בגירעון שלילי לאחר תקופת ההתבגרות אז יש סיכוי שבאמת תפגע הגדילה)
סה"כ אפשר לעשות אחלה חיטוב בגיל ההתבגרות , אני אישית עשיתי את זה אבל אני לא גבהתי מכיתה ט' בערך פשוט הגעתי ל1.78 ונשארתי שם עד היום וכנראה גם לכל החיים.
מה?! מכיתה ט' לא גבהת חחח איזה מפחיד..
אמורים לגבוה לפחות עד י''ב..(18 משהו כזה..)

גבהתי 10 ס"מ בשנה והפסקתי בעיקרון אני בכלל הכי גבוה במשפחה ככה שזה היה דיי נס שהגעתי ל1.78 , אח שלי 1.69 אבא שלי 1.70 ואמא שלי בכלל 1.55

אם אתה דואג מבעיות הורמנליות פשוט תפנה לרופא המשפחה שיפנה אותך לאנדוקרינולוג, תבקש בדיקות הורמונים ותספר על המאזן הקלורי השלילי, היא תבצע בדיקות כל 3 חודשים ואם תיהיה בחוסר כלשהוא אתה תדע, ככה תיהיה בטוח שאתה לא פוגע בכלום.

גבהתי 10 ס"מ בשנה והפסקתי בעיקרון אני בכלל הכי גבוה במשפחה ככה שזה היה דיי נס שהגעתי ל1.78 , אח שלי 1.69 אבא שלי 1.70 ואמא שלי בכלל 1.55
וואלה אני יגיד לך למה אחי,כי גם אני כרגע כיתה ט' וגם אני 1.78 ואני מפחד ממה שאמרת חחח,כי אני רוצה ליגבוה עוד...בכללי אבא שלי 1.92 אמא שלי 1.64 ואחותי הגדולה 1.76.

וואלה אני יגיד לך למה אחי,כי גם אני כרגע כיתה ט' וגם אני 1.78 ואני מפחד ממה שאמרת חחח,כי אני רוצה ליגבוה עוד...בכללי אבא שלי 1.92 אמא שלי 1.64 ואחותי הגדולה 1.76.
בן כמה אתה?
והאם כבר באה התקופה הזו ש"זינקת" בגובה?

לדעתי 1.80 זה גובה אידיאלי אין צורך לשאוף ליותר , אבל מה שהגנטיקה שלך ומה שיש בDNA זה מה שתקבל אלא אם תעשה דברים קיצוניים.

אני (בן 17) כבר שנתיים וחצי תקוע על 173 ס"מ:152on:, משה לדעתך יש עוד סיכויי לגבוהה? (אבא שלי בגובהה +- כמו שלי ואמא שלי הרבה יותר נמוכה )

בכדי לא לפגוע בתהליך הגדילה הטבעי שלך אני ממליץ לך לפנות לדיאטן קליני בכל נושא התזונה, ניתן לעשות זאת דרך חדר הכושר או דרך קופת החולים. בחדר הכושר חשוב מאד לשמור על משקלים סבירים 80% מהמשקל המקסימאלי, לעבוד בקצב איטי. שילוב של מזון קל לעיקול לפני ואחרי האימון ישפרו ויזרזר את התוצאות.

בכדי לא לפגוע בתהליך הגדילה הטבעי שלך אני ממליץ לך לפנות לדיאטן קליני בכל נושא התזונה, ניתן לעשות זאת דרך חדר הכושר או דרך קופת החולים. בחדר הכושר חשוב מאד לשמור על משקלים סבירים 80% מהמשקל המקסימאלי, לעבוד בקצב איטי. שילוב של מזון קל לעיקול לפני ואחרי האימון ישפרו ויזרזר את התוצאות.

אין שום יתרון לעבוד לאט , עם הוא ישחק כדורסל הוא יקפוץ לאט ? או יעשה ספרינט לאט ?
העבודה צריכה להיות מבוצעת במטרה להזיז את המוט במהירות המקסימלית .

מהירות תמיד באה על חשבון כוח זהו חוק פיסיקלי. ככל שקצב העבודה יותר איטי כך יושפע יותר השריר.
פיתוח גוף (מסת שריר) שונה מתחומי הספורט שציינת בהם יש שימוש בכוח מתפרץ ,אימון בכוח מתפרץ אינו תורם רבות לעלייה במסת שריר, לעומת זאת קצב עבודה איטי יגרום "נזק חיובי" גדול יותר לשריר ובכך יכול להגדיל את תוצאות פיתוח השריר לפחות ב 30 %.

מהירות תמיד באה על חשבון כוח זהו חוק פיסיקלי. ככל שקצב העבודה יותר איטי כך יושפע יותר השריר.
פיתוח גוף (מסת שריר) שונה מתחומי הספורט שציינת בהם יש שימוש בכוח מתפרץ ,אימון בכוח מתפרץ אינו תורם רבות לעלייה במסת שריר, לעומת זאת קצב עבודה איטי יגרום "נזק חיובי" גדול יותר לשריר ובכך יכול להגדיל את תוצאות פיתוח השריר לפחות ב 30 %.

כל מה שכתבת פשוט לא נכון .
מבחינת פיזיקה אתה טועה היחס הישיר הוא בין התאוצה והכח (וגם זה רק בפיזיקה קלאסית ) , אימון בכח מתפרץ תורם לבניית מסה אני מזמין אותך לראות את רוב הPL , שחקני הפוטבול ואתלטים אחרים .
אשמח לראות רפרנסים לגביי ה30% ושאר דבריך .

חזרה אקצנטרית ממושכת תביא פגיע רבה יותר ברקמת השריר,אך העלייה במאסה השרירית תלויה בתחזוקה קלורית בלבד ולא בקצב העבודה.

"פיסיקה קלאסית"??? אני מזמין אותך לקרוא את הטקסט בעיון רשמתי "אינו תורם רבות לעלייה במסת שריר". אצל כל הPL ידוע שבכדי לדחוק את המשקל הרב ביותר צריך לעשות זאת במהירות ולא בקצב איתי לזה קוראים "כוח מתפרץ" ועליו מבוססת עבודת הPL לגבי שאר קבוצות הספורט שציינת כולם מתאמנים אימוני כוח ופיתוח מסת שריר בחדר הכושר בכדי לשפר את הביצועים בספורט הספציפי בהם עם עוסקים .
הפיזיולוגיה של המאמץ מומלץ בחום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית