תכנית תלפיות-צבא

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
מישהו מכיר את זה?
יש לי מיונים לזה ואני לא יודע איך זה.

מסלול שנחשב מובחר מאוד, ממליץ לגגל אודותיו, יש לא מעט מידע

• פותח/ת השרשור
לא שלחו לי זימון, בסך הכל שאלון ראשון.
פשוט רציתי לשמוע חוות דעת ולא רק מה שכתוב.
ראיתי שזה 9 שנים.. לא חושב שמתאים לי

פיזיקה ומתמטיקה ברמה מאוד גבוה, תואר, קבע ותפקידים מעניינים.
יש שיגידו שמאוד משתלם ויש שיגידו לך לוותר, ככל הנראה אם אתה מתקבל לתוכנית בכל מקרה אתה תצליח בחיים, אז השאלה איך ואיפה אתה רוצה לעשות את זה.
בסך הכל, למעט מקרים יוצאי דופן של אנשים שמאוד לא רוצים הרבה קבע, אם אתה מתעניין בתחומים הללו שווה לך ללכת בעובי הקורה של המיונים הללו

שלושה מהכיתה שלי התקבלו לשם, שלושתם אנשים מוכשרים בטירוף - אחד מהם גם חבר בפורום הזה - והיו מצליחים גם בעתודה רגילה /מודיעין /כל דבר.

אתה צריך לחשוב כמה אתה מוכן לתואר מאוד מסוים בגיל 20, שיוביל אותך לכיוון חיים מסוים מאוד שיהיה לא קל להתנתק ממנו.

התכנית תקדם ותסדר אותך בחיים, אבל מי שמגיע לתלפיות יסתדר גם בלעדי התכנית. תעשה הרבה חושבים לפני.

ממה ששמעתי על המסלול לא חושב שכדאי, תלוי בך - הם לומדים על מדים ועושים שמירות ותורנויות וכל מני הנפצות ושיט צבאי וכאלה תוך כדי לימוד של תואר כפול ! (פיזיקה/מתמטיקה/מדמ"ח אם אני לא טועה)
ואני לא מבין איך החלטתם שמי שהתקבל לשם "מסודר" בחיים ? אפשר גם לנשור מהתכנית
(כמו שקרה למישהו שאני מכיר)ואפשר גם לסיים את השנות קבע ולנשור משוק העבודה אחרי תקופה קצרה שם אז זה קצת כמו להגיד למישהו שאם הוא סיים תואר בהצטיינות הוא מסודר בחיים או משהו בסגנון

ואין ספק שהמיונים ממש קשים ומי שמתקבל הוא חכם בטירוף , אני אישית גם קיבלתי זימון שהייתי בכיתה יב ופשוט לא הלכתי לבצפר ולא הלכתי לזימון (הבאתי תאישור של הזימון לבצפר וזה היה חיסורים מוצדקים)🤩

ממה ששמעתי על המסלול לא חושב שכדאי, תלוי בך - הם לומדים על מדים ועושים שמירות ותורנויות וכל מני הנפצות ושיט צבאי וכאלה תוך כדי לימוד של תואר כפול ! (פיזיקה/מתמטיקה/מדמ"ח אם אני לא טועה)
ואני לא מבין איך החלטתם שמי שהתקבל לשם "מסודר" בחיים ? אפשר גם לנשור מהתכנית
(כמו שקרה למישהו שאני מכיר)ואפשר גם לסיים את השנות קבע ולנשור משוק העבודה אחרי תקופה קצרה שם אז זה קצת כמו להגיד למישהו שאם הוא סיים תואר בהצטיינות הוא מסודר בחיים או משהו בסגנון

ואין ספק שהמיונים ממש קשים ומי שמתקבל הוא חכם בטירוף , אני אישית גם קיבלתי זימון שהייתי בכיתה יב ופשוט לא הלכתי לבצפר ולא הלכתי לזימון:s85:
זה לא בחירה ולא תואר כפול דו חוגי מתמטיקה פיזיקה
ואם אתה תבוכנית אתה יכול להגיע בקלות לתפקידים בצבא שיסדרו אותך בחיים (20 בחודש קל)

זה לא בחירה ולא תואר כפול דו חוגי מתמטיקה פיזיקה
ואם אתה תבוכנית אתה יכול להגיע בקלות לתפקידים בצבא שיסדרו אותך בחיים (20 בחודש קל)
אתה גם יכול לעשות עתודה במדעי המחשב ולהגיע לתפקדידים ש"יסדרו" אותך בחיים
אתה גם יכול לסיים שירות רגיל ולעשות תואר הנדסי ולהיות "מסודר" בחיים
חוץ מזה שאתה מבין שזה מאוד שטחי מה שאמרת נכון ? מי שלא מתחבר למשל לתחום מסויים ובצבא הוא עושה אותו וסובל ואז מגיע לאזרחות ועובד בו ועושה שכר טוב מה אתה חושב שיקרה 15 שנים קדימה ?
ולא יודע מה איתך לדעתי 20 ברוטו בחודש במדינתינו זה ממש לא מסודר בחיים

אתה גם יכול לעשות עתודה במדעי המחשב ולהגיע לתפקדידים ש"יסדרו" אותך בחיים
אתה גם יכול לסיים שירות רגיל ולעשות תואר הנדסי ולהיות "מסודר" בחיים
חוץ מזה שאתה מבין שזה מאוד שטחי מה שאמרת נכון ? מי שלא מתחבר למשל לתחום מסויים ובצבא הוא עושה אותו וסובל ואז מגיע לאזרחות ועובד בו ועושה שכר טוב מה אתה חושב שיקרה 15 שנים קדימה ?
ולא יודע מה איתך לדעתי 20 ברוטו בחודש במדינתינו זה ממש לא מסודר בחיים
תקשיב לתלפיון יש מקום בכל יחידה שהוא רק רוצה (מדבר על היחידות הטובות ולא טבח בבחא 6) אם הוא רוצה מודיעין הוא יכול להגיע לשם להכל והרבה יותר קלות מעתודאי במדמח
ולמה הבנתי איך החלק השני קשור חוץ מזה שמסכים איתך אם תיהיה טוב ותעשה תואר טוב כנראה תיהיה מסודר גם בלי צבא
אבל אני מכיר מספיק שסיימו ומרוויחים בכיף 30+-

תקשיב לתלפיון יש מקום בכל יחידה שהוא רק רוצה (מדבר על היחידות הטובות ולא טבח בבחא 6) אם הוא רוצה מודיעין הוא יכול להגיע לשם להכל והרבה יותר קלות מעתודאי במדמח
ולמה הבנתי איך החלק השני קשור חוץ מזה שמסכים איתך אם תיהיה טוב ותעשה תואר טוב כנראה תיהיה מסודר גם בלי צבא
אבל אני מכיר מספיק שסיימו ומרוויחים בכיף 30+-
וואלה אם תשאל אותי בכנות - לא שווה את הלחץ המיותר , גם אם השיבוץ שמובטח טוב , ועדיף עתודה רגילה אם כבר עתודה כלשהי
לפי דעתי מסודר בחיים זה יותר מ 30 אבל זה לא משנה פה לדיון ...

וואלה אם תשאל אותי בכנות - לא שווה את הלחץ המיותר , גם אם השיבוץ שמובטח טוב , ועדיף עתודה רגילה אם כבר עתודה כלשהי
לפי דעתי מסודר בחיים זה יותר מ 30 אבל זה לא משנה פה לדיון ...
עתודה רגילה זה בין הדברים היותר גרועים שיש בכלל...
ויש הבדל בין לחיות ומסוסדר בחיים אני לא מדבר איתך על מטוס פרטי מדבר איתך על עבודה שלא תצתרך לדאוג איך תגמור את החודש
ותלפיות בא לפתח הרבה דברים בכוונה יש לחץ שתדע להתמודד

תוכנית מצוינת, יש כסף באזרחות. אם אתה רוצה ממש הרבה כסף באזרחות עדיף ללכת לתחום של תכנות בצבא.

אם אתה לא יזם באופי ורואה את העתיד שלך כשכיר שמרוויח יפה מאוד לך על זה.
אם אתה יזם ויכול לנתב את המוח שלך ולהוציא לפועל רעיונות שלך , לחתום 9 שנים יבזבז לך הרבה זמן חשוב.
תלוי באופי,
בהצלחה בכל אופן!

אני משרת עם תלפיונים וגם עם עתודאים וההבדל הוא משמעותי, כאשר אתה הולך למסלול תלפיות אתה עושה את זה על זמן שירות החובה שלך כלומר הפזמ עולה,בניגוד לעתודאים שהפזמ שלהם מתחיל להיספר רק לאחר התואר, יש לחדד שבמסלול תלפיות לא חותמים 9 שנים אלא 6 בנוסף לשירות החובה שבכל מקרה תעשה, מה שאני רוצה להגיד שתשתחרר בגיל 27 עם ניסיון של 6 שנים ובתחום ההייטק ניסיון זה דבר מאוד נחשק והשכר יהיה בהתאם בנוסף לכך בזמן שאנשים יתחילו לעשות תואר רק בגיל 21-22 אתה תתחיל להרוויח כסף וניסיון אין ספק בכלל שהמסלול הזה מצוין השאלה זה אם תצליח לעמוד בו.

כבוגר האוניברסיטה העברית שלמד עם תלפיונים וכאחד שמכיר את המסלול ואת החבר׳ה שם אני ממליץ לך ללכת על זה. בשנה א׳ אתה לומד במסלול משולב מתמטיקה פיזיקה+2 קורסים בנושאים צבאיים ובשנה ב׳ אתה כבר יכול לבחור להתמקד במתמטיקה/פיזיקה או מדעי המחשב. ממה שאני ראיתי הם ממש לא ״טוחנים שמירות״ הדבר היחיד שהם שומרים עליו זה הבנין שנמצא במעונות הסטודנטים. בנוסף הצבא מכסה את כל עלויות התואר (בשונה מעתודאים) וכמובן פז״ם דופק. האפשרויות שלך להשתלב בצבא בתפקיד שאתה רוצה גדולות משמעותית מזה של עתודאי מן המנין.
קח בחשבון שהדרך לשם ארוכה ויהיו לך עוד מבחנים לא פשוטים עד שתגיע לשם.
אגב בין שנה א לב תצא לקצונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית