הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות לגבי תקופת מסה!!!! חייב עזרה!

• פותח/ת השרשור n92
  • פורסם בתאריך

n92

מושעה
79
12
נק' מוניטין:
18
79
12
שלום, התחלתי להתאמן בתקופת מסה..
אני רשום בחדר כושר, ויש לי תוכנית שאני עושה אותה 3 פעמים בשבוע..
עכשיו, התוכנית כוללת עבודה על מכונות שעובדות כל אחת על שריר אחר.. אחר כך יש לי גם הרמת משקולות(כפיפות פטיש- אני כרגע מתאמן עם 7 ק"ג).
הנה התוכנית:
שרירי הגו
משיכות לעורף- גלגלת עליונה- 3 סטים- 27 ק"ג- 10-15 חזרות

משיכות לחזה- חתירה בישיבה- 3 סטים במשקל 39 ק"ג- 10-15 חזרות
שרירי רגליים
לחיצת רגליים- 3 סטים במשקל 39 ק"ג- 10-15 חזרות
כפיפת רגליים- 3 סטים במשקל 32 ק"ג- 10-15 חזרות
שרירי חזה
פרפר- במשקל 25 ק"ג- 3 סטים של 10-15 חזרות
לחיצת חזה על ספסל- מוט בלבד (לבינתיים)- 3-4 סטים של 10-15 חזרות
שרירי כתפיים
לחיצות כתפיים- מכשיר לחיצה- 3 סטים של 10-15 חזרות במשקל 20 ק"ג
שרירי זרועות
כפיפות פטיש עם משקולות של 7 ק"ג- 3 סטים של 10-15 חזרות
פשיטת מרפקים- גלגלת- 3 סטים במשקל 23 ק"ג- 10-15

רציתי לדעת האם אפשר להתפתח מתוכנית אימונים שמבוססת רק על מכשירי כושר ולא על תרגילים חופשיים? האם תהיה עליה משמעותית במסה?
אני לא רוצה לעלות סתם באחוזי שומן מבלי לעלות במסת שריר.. אחרת כל המטרה שלי הלכה.
בגלל זה אני רוצה לדעת אם אפשר להתפתח מהתוכנית הזאת.. (אחר כך כמובן שהמשקלים יעלו).

אשמח לתשובה, הסבר ואפילו טיפים.
תודה.😃

שלום, התחלתי להתאמן בתקופת מסה..
אני רשום בחדר כושר, ויש לי תוכנית שאני עושה אותה 3 פעמים בשבוע..
עכשיו, התוכנית כוללת עבודה על מכונות שעובדות כל אחת על שריר אחר.. אחר כך יש לי גם הרמת משקולות(כפיפות פטיש- אני כרגע מתאמן עם 7 ק"ג).
הנה התוכנית:
שרירי הגו
משיכות לעורף- גלגלת עליונה- 3 סטים- 27 ק"ג- 10-15 חזרות

משיכות לחזה- חתירה בישיבה- 3 סטים במשקל 39 ק"ג- 10-15 חזרות
שרירי רגליים
לחיצת רגליים- 3 סטים במשקל 39 ק"ג- 10-15 חזרות
כפיפת רגליים- 3 סטים במשקל 32 ק"ג- 10-15 חזרות
שרירי חזה
פרפר- במשקל 25 ק"ג- 3 סטים של 10-15 חזרות
לחיצת חזה על ספסל- מוט בלבד (לבינתיים)- 3-4 סטים של 10-15 חזרות
שרירי כתפיים
לחיצות כתפיים- מכשיר לחיצה- 3 סטים של 10-15 חזרות במשקל 20 ק"ג
שרירי זרועות
כפיפות פטיש עם משקולות של 7 ק"ג- 3 סטים של 10-15 חזרות
פשיטת מרפקים- גלגלת- 3 סטים במשקל 23 ק"ג- 10-15

רציתי לדעת האם אפשר להתפתח מתוכנית אימונים שמבוססת רק על מכשירי כושר ולא על תרגילים חופשיים? האם תהיה עליה משמעותית במסה?
אני לא רוצה לעלות סתם באחוזי שומן מבלי לעלות במסת שריר.. אחרת כל המטרה שלי הלכה.
בגלל זה אני רוצה לדעת אם אפשר להתפתח מהתוכנית הזאת.. (אחר כך כמובן שהמשקלים יעלו).

אשמח לתשובה, הסבר ואפילו טיפים.
תודה.😃

ממכשירים לא תתחזק או תעלה מסת שריר... תלמד את התרגילים הרגילים ואז תחזור

• פותח/ת השרשור
למה לא? אני לא מבין.. אני עדיין עובד על השרירים.. אז מה אם זה במכונות שכל אחת עובדת על שריר אחר.. זה עדיין עבודה על השרירים...

למה לא? אני לא מבין.. אני עדיין עובד על השרירים.. אז מה אם זה במכונות שכל אחת עובדת על שריר אחר.. זה עדיין עבודה על השרירים...

אל תהיו ככה.
נכון, אתה עדיין עובד על השרירים, השאלה באיזו צורה. מכונות לא מלמדות אותך איך לעבוד בצורה נכונה, הן מורידות מהשרירים שלך מאמץ, מאלצות את הגוף להסתגל לתנועה אחת ולא טבעית/בריאה, נותנות לך רושם שאתה מתאמן בעוד שמה שאתה עושה רחוק מלהתקדם.
עדיף לעבור לתרגילים חופשיים, שם יש לך את כל הפוטנציאל להתקדם.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם אם אני נשאר על התוכנית הזאת כרגע, אני לא עולה במסת שריר?
זאת אומרת שסתם עליתי עכשיו בזמן הזה באחוזי שומן ולא בשריר?
אני באמת כבר לא יודע מה.. קשה לי להבין למה אומרים שממכונות לא מתפתחים ממש.. אז מה אם זאת תנועה אחת, ואז מה אם רק שריר אחד עובד בכל מכונה... גם מזה אי אפשר להתפתח ולעלות במסה??

אז בעצם אם אני נשאר על התוכנית הזאת כרגע, אני לא עולה במסת שריר?
זאת אומרת שסתם עליתי עכשיו בזמן הזה באחוזי שומן ולא בשריר?
אני באמת כבר לא יודע מה.. קשה לי להבין למה אומרים שממכונות לא מתפתחים ממש.. אז מה אם זאת תנועה אחת, ואז מה אם רק שריר אחד עובד בכל מכונה... גם מזה אי אפשר להתפתח ולעלות במסה??

לא רצוי להתרגל למכשירים.
נצל את זה שאתה מתחיל ותלמד את התרגילים החופשיים. גם תעלה במסת שריר וגם תוכל להתקדם עם זה לאורך שנים.

לא קראת את הנעוץ בקשר לפירסום תוכניות אימונים, אז קודם כל לך לקרוא.
שנית, התוכנית שלך גרועה ואתה מבזבז את הזמן שלך. שיתחשק לך להפסיק לבזבז את הזמן שלך ולהקשיב למי שמבין יותר ממך תתחיל לקרוא בפורטל מאמרים של הפורום, בנתיים אתה סתם מתווכח ושואל שאלות מיותרות שענו לך כבר.

• פותח/ת השרשור
ואם אין במכון כרגע אפשרות לביצוע תרגילים חופשיים?
רוב הדברים שם זה מכונות...
אני פשוט לא מאמין שסתם ביזבזתי את הזמן שלי ושלא באמת עליתי במסת שריר וסתם עשיתי תפריט עם מאזן חיובי..
ואני בסך הכל מתאמן מתחיל.. מאיפה לי לדעת את זה? אף אחד לא אמר שמעבודה על מכשירי כושר לא מתפתחים ולא מעלים מסת שריר!!

ואם אין במכון כרגע אפשרות לביצוע תרגילים חופשיים?
רוב הדברים שם זה מכונות...
אני פשוט לא מאמין שסתם ביזבזתי את הזמן שלי ושלא באמת עליתי במסת שריר וסתם עשיתי תפריט עם מאזן חיובי..
ואני בסך הכל מתאמן מתחיל.. מאיפה לי לדעת את זה? אף אחד לא אמר שמעבודה על מכשירי כושר לא מתפתחים ולא מעלים מסת שריר!!
מתפתחים ועולים במסת שריר, פשוט בקצב איתי ובצורה לא יעילה, מה שנעשה נעשה, עכשיו תתחיל לחשוב מה אתה רוצה לעשות הלאה, אם מתאים לך להתקדם בקצב מאוד איטי יחסית ולא להתחזק בצורה משמעותית אז תמשיך עם המכון הזה, אם אתה רוצה לנסות להפיק את המקסימום מהאימונים אז הייתי מציע לך לעבור למכון שיש בו כלוב, מוט אולימפי וספה לבנץ' פרס, או לפחות ראק אם אין כלוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית